Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

briger_ Creative Commons License 2004.10.20 0 0 129
Hi Tee:)
Mail ment!
briger
Előzmény: Mr. T (128)
AAAAAAAAAAAAAAA
Mr. T Creative Commons License 2004.10.20 0 0 128

hi all!

 

hát elhasználódtak a fékbetétek a vectrán... ('99es, 2.0 dti 16v (101 LE)) nézelődtem, hogy mennyibe kerülnének, és kicsit tanácstalan vagyok, hogy melyiket válasszam, mert 7500ft-tól (ez felejtős...) egészen 21000 ft-ig (pláne...) terjedő intervallumban mindenféle árral találkoztam. esetleg van valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban, hogy melyik a legjobb az ár/érték arányában, vagy egyátalán?

 

üdv: T

Jax24 Creative Commons License 2004.10.14 0 0 127

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

 

remélem valaki tud nekem segíteni.

 

A problémám, hogy van egy 2000 évjáratú Vectra B 2.0, diesel (101LE) , kombi verdám.A gond, hogy hollandoktól lett behozva, a szervízkönyve és az autó műszaki leírása(vastag könyvecske) hollandul van.

 

Szóval, ha valakinek van hozzá szervízkönyve (nem tudom, hogy legutóbb mit cseréltek rajta) , és műszaki leírása (kisebb javítások esetén), akkor szívesen venném ha elküldene nekem egy másolatot a jakabg@demasz.hu címre.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

Minden jót!

vectra b Creative Commons License 2004.10.11 0 0 126
Üdv Mindenki!
Van egy oldal, amit most kezdtem el szerkeszteni. Ha van rá időtök nézzétek meg...Ha esetleg tetszik és még több időtök van, akkor teszteljétek és esetleg regisztráljatok, majd...alkossatok egy halmazt. :) Nem a vectraclub veresenytársa akar lenni az oldal. A csapatot tisztelem, és sosem tudnék olyan közösséget összehozni, amilyet nekik sikerült, de kedvem szottyant egy oldalt szerkeszteni, ami csak és kizárólag egy személyes hobbiság...hobbitosság...és... Na mindegy...ha valakit érdekel,szörföljön el az alábbi linkre. Az erő legyen Veletek! Jack.

www.vectra.inf.hu
rbsat Creative Commons License 2004.10.11 0 0 125

Hello Zolika.23!

 

A vectraclub.hu oldalon él egy Nocom nevű női hölgy, alias Zita, aki már írt értekezést ezügyben, típushibáról és egyéb aljasságokról adott hírt. Keresd meg őt, direkt és fog neked mesélni. Ő már túl van rajta.

 

üdv rbsat

Előzmény: zolika.23. (122)
ATóth Creative Commons License 2004.10.11 0 0 124
Vectra DTi motorral nincs túl sok tapasztalat errefelé.

Én javasolnék egy megbízható dieselgurut.

Computerkiolvasást esetleg szakszervízben (pár ezres). Állapotfelmérést. ugyancsak párezerért.

Én viszont olyat nem ismerek. :-(
zolika.23. Creative Commons License 2004.10.11 0 0 123

ja, fenti kérdésre ,persze mindenkitől választ várok, akinek van ötlete,mi lehet a baj!

 

Előzmény: opeldoki (101)
zolika.23. Creative Commons License 2004.10.11 0 0 122

Kedves Opeldoki!

Néhány napja vagyok boldog Vectra B tulajdonos, de van egy kis probléma.99-es évjáratú 2.0Dti caravan a bringa, eléggé egyben van, de hogy nincs meg csak kb 65 ló a 100 helyett, az is biztos.Nem részletezendő okból vásárlásnál nem derült ki a dolog.Motor kontrollámpája sokszor felvillan, de e nélkül is sejtem, hogy valami gáz van.Mi leheta baj?Nem veszi a fordulatot, olyan érzésem van, mintha nem menne a turbó.Füst nincs, hidegen kulcsfordításra indul, nagyon szép a hangja.Van tipped?ja,és vajh mennyibe fog ez kerülni?

Előzmény: opeldoki (87)
zorwick Creative Commons License 2004.10.05 0 0 121
Szia rbsat!

Köszi a válaszokat. Hát amennyire jól emlékszem, nem vagyok egy nagy autóguru, lentebb volt egy kis olajosodás a motor oldalán, ami fentebbről folyhatott le, most hogy az a szelepfedél, vagy a hengerfej...bocsi de nem tom:) A cserélendő alkatrészek. olajok listáját köszi szépen, meg is érdeklődőm, hogy egy ilyen szett:) mennyibe fáj:)
Egy átvizsgálásra úgyis elviszem előtte....

Az autóról annyit tudok, hogy német származású, aztán behozták, úgy másfél éve, használták, most eladják. Szervizkönyvre esküsznek:)) stb..stb.. na de a lényeg az hogy kívűlről ami látszik az az, hogy egyetlen apró felpuposodás a bal hátsó ajtónál a köszöbön, az ajtózáró gumicsík végénél. Ez nem nagy prb szerintem. Belül makulátlan, semmi kopás, még koszos kárpit sem! Az automata váltó nagyon simán vált.
Enyhe gumihang 120 felett(ez egy új garnitúrát jelent majd a vevőnek:). Meg egy kis futóműállítás ráfér, mert ferdén áll a kormány picit.
Az egyik lámpa cserélve volt az látszik, de törésnek nincs nyoma, sem javításnak a festésben.
Hát ennyit tudok a kocsiról.

Üdv Zorwick
Előzmény: rbsat (120)
rbsat Creative Commons License 2004.10.04 0 0 120

Hello Zorwick!

 

Az olaj a hengerfejnél, vagy a szelepfedélnél van? Nem egészen mindegy.

/Te hengerfejet írtál/

Mindenképpen nézesd át szakszervizben, és a már kitárgyalt kötelező alkatrészcseréket akkor is csináltasd meg, ha az eladó naptárral-órával-videóval bizonygatja a kötelező szervizek meglétét. Mindenki hazudik.

csak emlékeztetőül: vezérműszíj-görgők-vízpumpa-olaj-olajszűrő-benzinszűrő-levegőszűrő-hidraulika olaj-fékolaj-fékellenőrzés-károsanyag kibocsátás ell. ,lambda szonda-katalizátor-*kipuff rendszer. Ezek állapota eléggé megnyomhatja  az 1,4 millát, mellesleg az ár meglehetősen nagy futásteljesítményt takarhat, előélet mennyire ködös/legendás?

Ne érts félre, nem ledumállak, csak  minden használt autónál nézni/kalkulálni kell ezeket. És roszz esetben az 1,4 már 1,8-nál tart.

Marha sok használt Vectra B van, hagyj időt a válogatásra és csak egy szakembert kérdezz /mint az orvosnál/. Ennek megfelelően, engem se vegyél túl komolyan.

sok sikert!

üdv rbsat

Előzmény: zorwick (119)
zorwick Creative Commons License 2004.10.04 0 0 119
Szépjónapot Mindenkinek!

Biztos sokan kérdezték, de én is megteszem:) Vennék egy 1,8-as, benzines automata fullextrás-bőr nélküli, 96-os Vectrát. Kipróbáltam , megvizslattam, eléggé megnyerte a tetszésem. Semmi furcsaságot nem vettem észre, csak kicsit olajos volt a motor a hengerfej alatt. Nem volt vészesen az, de azért száraz sem. Azt szeretném megtudni mit mondatok/gondoltok a típusról? 1,4-et kérnek érte.

Ahogy olvasgattam nem drága egy teljes átvizsgáltatás, azt azért igénybe fogom venni. De a típushibákat persze nem ismerem, opelem még sose volt, csak ford, 2 is, mindkettőnek galyra ment a váltója. Több váltót nem akarok cserélni:) Szóval ha a váltóról is lenne pár szavatok, azt megköszönném.

Üdv

Zorwick
AAAAAAAAAAAAAAA
LML.GSI Creative Commons License 2004.10.04 0 0 118
30/3674989
Előzmény: LML.GSI (117)
LML.GSI Creative Commons License 2004.10.04 0 0 117

Vectra GT/2000GT utángy. középdob eladó.

 

Kb 100kmt volt fent a kocsin, és le is került róla.

 

Hibátlan, karcmentes, kb 2 hónapja állhat a polcon.

 

Azthittük, hogy a hiánya miatt ég a check control lampa, de nem, így felesleges volt a vétel.

 

Bolti ára 20-13 e ftig (Bárdi).

 

8k ért elvihető.

 

 

 

c16nz-tomi Creative Commons License 2004.09.29 0 0 116

Hali!

 

 

 

Köszi, mindenkép megnézem aNEtes infókat az ótókról.

 

Még nincs kiszemelve az áldozat, de még nem is értem a keresés végére.

 

Ha megvan dárga, akkor mindenkép bemutatom képekkel, stb.

 

Még 1x köszi a segítséged!

 

 

További jó Oplekedést mindenkinek.

rbsat Creative Commons License 2004.09.25 0 0 115

Hello C16NZTomi!

 

Bevezetésül javasolnám a vetraclub.hu -n az autó vásárlása menüpontot, igaz, hogy Vectra A-ra írták, de értelemszerűen alkalmazható a B-re is. Ezen kívül, ne befolyásoljon a km-óra állás, a kopott kormány/pedál jobban eligazít.

A karambolos előéletre figyelj, esetleg hidegen hallgasd meg, hogy a hidrotőkék kattognak-e, te is nézz alá, hogy tisztában légy a kipuff rendszer rohadása felől.

A szervizkönyvet már csak úri mivoltod bizonyítása miatt se kérd, se ne nézd meg, ha márkakereskedésben vásárolsz, szinte biztosabb hogy hamis, mintha az útszélen veszed. Mivel ebből a típusból rengeteg van eladó, szánj rá időt, hogy megismerd a választékot. Az olajevés egyébként egyáltalán nem szentírás, egyesek szerint a 98 utáni és főleg nem 1.6-os motorok esetén sokkal kevésbé jellemző.

Az autó fogyasztásánál készülj fel arra, hogy ez nem C16NZ, ezt pörgetni kell és főleg városban van étvágya viszont nem is 75 lovat ad le. Megint csak egyesek szerint az 1,8-as motor egyesíti az 1,6 -os és 2,0-ás motorok minden hátrányát, és viszonylag ritkább mint emezek.

Már szinte unalomig van ismételve, de erre az esetre is igaz, hogy akármit mond az eladó, mindent cserélj ki benne, ami vezérlés és kenőanyag.

Azt ki kell tudnod olvasni a használtautó hirdetésekből, de le is írom, hogy ennek a típusnak hihetetlenül leesett a használt ára, így anyagilag is erősen javallott az alapos körülnézés.

 

sok sikert!

 

Ha Vectrás leszel örömmel látunk a vectraclub.hu lapon, /persze ha nem, akkor is/

mindenesetre sok sikert!

 

üdv rbsat

Előzmény: c16nz-tomi (114)
c16nz-tomi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 114

Sziasztok!

 

Hamarosan megválok 92-es c16nz Astrámtól és egy X18XE vagy X20XE Vectra B-be csüccsennék át. Combiba.

Az olajevéről van tapasztalatom (Teső x14xe-e eszi a kenőt). Ez nem érdekel, amúgyis gyakrabban cseréltem mindíg az olajat, Castrol TXT.

 

Mikre figyeljek a vásárláskor?  Az Opel szalonban jártam és ők 4-5ezresér átnézik a kiszemelt vasat. Hiheteh nekik????

 

 

 

Köszi!

egy maradi Opel-es

 

rbsat Creative Commons License 2004.09.22 0 0 113

Hello!

 

A nagyobbik burkolatot minden további nélkül le lehet pattintani, a tükör kiszedése nélkül is, majd később az lesz a baj, hogy mozog és magától is le szeretne jönni. Addig kell pattintani, míg nem jönnek a hidegek, mert az ezen lévő bepattanó elemek pont olyan jól szeretnek letörni, mint a porcelánbili füle.

 

 üdv rbsat

Előzmény: modus (112)
modus Creative Commons License 2004.09.20 0 0 112
Sziaszok! A Vectra tükör szétszedése nem egy gyerekjáték állítólag. Először ki kell venni a tükröt, aztán a nagyobbik burkolatot le lehet pattintani. Nem tudom, a napokban elviszem egy kasznishoz aki az Opel szervizben dolgozik, és megsasolom a mutatványt. Ha valkit érdekel, után beszámolhatok róla.
Előzmény: modus (111)
modus Creative Commons License 2004.09.15 0 0 111
Sziasztok!

Kérem segítsetek abban, hogyan tudom leszerelni a Vecra B visszapillantó burkolatát.

Köszi
rbsat Creative Commons License 2004.09.01 0 0 110

Hello!

 

ugyanazt ajánlom, mint az elébb: vectraclub.hu oldalon találsz bontót és alkatrészárust is.

Mellesleg Te biztos vagy benne, hogy egy 3 és fél - 4 éves dízelben 35E km körül volt? nem inkább 135 Ekm? esetleg 235 Ekm?

 

Én 4 évesen vettem olaszhon felől, akkor 71 Ekm-et mutatott, rég röhögtem olyan jót, de azt hozzá kell tennem, hogy most, 6 évesen semmi problémám nincs, úgyhogy inkább rád jár a rúd, mint szar az autó. És ha fél év alatt ennyi ment bele, akkor Te sem hétvégi nyúlszőrkalapos bácsika vagy.

 

üdv rbsat

Előzmény: iceflower1 (109)
iceflower1 Creative Commons License 2004.09.01 0 0 109
Sziasztok! Általános segítséget kérnék az opelosok társadalmától. Van egy 2000 10. havi vectra dti-m. 80.000 km van benne. Magyarországi. Én a második tulaj vagyok és 34.000-nél vettem meg egy fél éve.Nem rég cseréltem benne rúdfejeket aztán nemsoká főtengely szimeringet (hátsót). Most a főfékhengerem adta be a kulcsot. Szeretném megtudni tőletek, hogy ezek áltaános mindig előforduló hibák vagy csak szerencsém van? Ill. hol tudok főfékhengert vagy felújító készletet venni olcsón. Eddig a legjobb ajánlat a főfékhengerre 65.000.-. Előtte egyébként Toyota Avensisem volt. Azt se tudtam 200.000 nél hol a motorház.
AAAAAAAAAAAAAAA
rbsat Creative Commons License 2004.08.26 0 0 108

Hello!

 

Lovagolj el a     vectraclub.hu   lapokra és válogass kedved szerint.

 

üdv. rbsat

Előzmény: dumb122 (107)
dumb122 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 107

sziasztok!

 

         totálcarra tört a szép '97es vectra combim. tudna valaki segíteni alkatrész keresés tippel? bontottat keresek.

 egy jó bontót, minden segítség elkél.

    köszönöm.  

Leugan Creative Commons License 2004.08.24 0 0 106

Ezt csak szerviz tudja vagy olyan valaki akinek van tech műszere. Ez viszont ritka mint a fehér holló.

 

Szóval marad a szerviz, ahol nem kérnek érte sok pénzt. Nekem anno 3000 forintért ujra programozták a kulcsokat. Kb. ennyi lehet egy átállítás is.

 

Lg.

Előzmény: Beno2.016v (102)
modus Creative Commons License 2004.08.24 0 0 105
Sziasztok! Most vettem egy Vecta B 1.6 16v Caravant. Sok apróság mellett egy nagy bajom van vele, hogy a gyári tetőcsomagtartó 130 km/h körül és felette iszonyú morgó szélzajt ad, (jobb oldali) általában oldalszében. Nagyobb szél esetén akár kisebb sebességnél is jelentkezik ez az effektus. Nagyon idegesít, állítólag nem mindenki tapasztalt ilyent. De ez nagyon rossz, és nagyon hangos. Tudnátok segíteni, tippeket, vagy ötleteket adni, hogyan lehetne csökkenteni vagy megszüntetni ezt a dolgot? Köszi előre is.
rbsat Creative Commons License 2004.08.14 0 0 104

hello!

 

Az olajevés nevű fővádpont nekem sem áll.

98-as 2.0 X20XEV motorom van, a legutóbbi olajcsere óta /12Ekm/ fél litert öntöttem utána. megjegyzem, olasz vétel, tök ködös múlttal, valszeg nem csacsival húzták, ameddig belement 100 xx Ekm. szóval aki ilyenekkel tartja távol magát az opel-től, az bármelyik márkától félhet.

 

üdv. rbsat

Előzmény: Roadtrain (103)
Roadtrain Creative Commons License 2004.08.12 0 0 103
"Külömben az OPEL benzin motorok mind eszik az olajat" Ezt a mondatodat igen csak megcáfolnám!!!!!!!!!Nekem egy 95-ös A Vectrám van C20NE motorral és hát 20000km alatt egy deci olaj sem hiányzott belőle!!!Pedig azért néha volt hajtva rendesen!! Úgy,hogy nem tudom milyen szerelő lehetsz.Ja és 190000km van a motorban.Ezt csak érdekesség képp.
Előzmény: opeldoki (87)
Beno2.016v Creative Commons License 2004.08.12 0 0 102

Sziasztok!!!

 

Én uj vagyok az opelesek között mivel most vettem egy 97-es Vectrat 2.0 16v cdx-et

és lenne egy olyan problémám hogy a computer német nyelvű és valahogy szeretném angolra átállítani és emiatt nem szeretném szervízbe vinni ha tudja valaki hogyan kell örülnék ha segítene. És még valami Kellene hozzá gépkönyv és szervízkönyv mert sajna az nincs és ha lehetne elektronikus formában az is elég lenne ha valaki tudná honnan tölthetem le.

 

Élőre is köszönöm!

 

Beno

opeldoki Creative Commons License 2004.08.11 0 0 101

rbsat!

Jó a meglátásod, ez így is van. még pedig azért mert a szervizek többsége nem fizeti meg a szerelőinek az utánképzést az ose-nél, ezeért nem tudja komunikáltatni a vezérlőegységet a számítógéppel, és ebből adódnak a téves hibamegálaopítások.

Persze ha a szerelő berendeli az alkatrészt muszáj neki eladni mert nem halmozhatják fel az elfekvő raktárkészletbe.

na csövi.

Előzmény: rbsat (98)
aTy Creative Commons License 2004.08.05 0 0 100
ez az kérem ! mondanak okosat,a mit nem ért az ember... a balga meg fizet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!