de mit keres egy MÁV 1. osztályú vagon ebben a szerelvényben? Gondolom a szerelvény útvonalának nem sok köze van Magyarországhoz. mint ahogy ez már el is hangzott mcq -tól.
Örülök, hogy tetszik. :) Próbálok valamiféle űrt pótolni vele... Az eslő nap forgalma alapján úgy tűnik, van rá igény, de ez majd még elválik. Egy napból sosem lehet ítélni. Mindenesetre ha elég nagy lesz az érdeklődés, akkor megpróbálom rendszeresen frissíteni.
Ja, és remélem, nem látsz benne konkurenciát!!! :-)))
Ránézésre ez valami Kassa-Bécs ,vagy Prága-Bécs vonat...utóbbi szerintem azért valószínűbb,mert a Hasekben megy ki magyar 1.o... A Sissy-t meg talán Breclavban kapta meg...
Ilyen CAT 1014es nálunk nem jár,az 1116osok beszerzése előtt viszont eredeti 1014es(piros-fehér színű) hozta a Lehárt,Bartókot,Lisztet,gépcsere nélkül a határon.
"Az nem munkabeszüntetés, ha sztrájk alatt jönnek-mennek a vonatok..."
Nem tudom, hogy az olaszoknál a gyakorlatban hogyan zajlik a sztrájk, mert olyankor szerencsére nem voltam náluk, de a menetrendkönyveikben régebben a mi karácsony körüli forgalmi rendre vonatkozó korlátozó jelzéseinkhez hasonló módon a fejrovatban külön jellel jelezték, hogy az adott vonat sztrájk idején közlekedik, vagy nem közlekedik.
Olyanra is láttam példát, hogy a menetrendkönyvi lábjegyzeti megjegyzés szerint sztrájk idején meghosszabbított útvonalon közlekedik X állomásig - vagy a szerelvényforduló, vagy más vonatok helyett az ellátás biztosítása okán.
A tvhíradók persze üres állomásokat és 1-1 bőröndön magányosan szomorkodó utast szoktak mutatni. Annak nyilván nagyobb a hírértéke, mint annak, hogy hivatásforgalmi időszakban azért csak közlekedik néhány vonat.
Szóval, ha ennyire képben vagy: elmondanád, mikor szivattam legutóbb a pénztárost és hol?
Nem kellene ennyire elvakultnak lenni, ez még egy vasutastól sem mentség, aki a nagy MÁV rajongásban fakultatívan lát át csak a ködön...
MÁS!
A DB sajtóközleménye szerint 7%-kal csökkentek az IR vonatjegyek árai. Továbbá újabb ország is csatlakozott az egyezményhez: Bosznia-Hercegovina.
Végülis csak 28 napot kellett várni a díjszabás életbe léptetése óta a sajtóközleményhez. A MÁV ez idő alatt a díjszabással sem készült el, nemhogy a PR-ral... Utóbbiba bele sem fognak kezdeni... :(
A 2006-os menetrendi évre Németországban 310 vasúttársaság (ebből 290 magán) 48.600 menetvonal igényt adott le, ez 4,9%-kal több az ideinél. A növekedés összefügg a foci VB különvonataival, az elkészült berlini észak-déli alagúttal, és a 2006. május 28-án átadásra kerülő Nürnberg - Ingolstadt - Müchen részben újépítésű, részben átépített pályájú nagysebességű vasúti kapcsolat átadásával.
Tud valaki Esztergomban, vagy környékén viszonylag olcsó szálláshelyet szeptember vége, október elejére, egy 30 fős diákcsoportnak?
kicsit off vége = ON
Nagyon-nagyon ON
Egy kellemes őszi szombati napra Esztergomból indulva egy a szlovák-magyar barátságot megerősítő vonatos utazást és vonatos nézelődést keresek a tanítványaimnak.
Egy esetleges túra sem akadály a szlovák honban, vagy keskenynomközű vasútmányok tanulmányozása sem, tekintettel arra a tényezőre, hogy ezek a fiatalok, erősen befolyásoltak az osztályfőnökük miatt vasútügyileg, és persze a korukból adódóan időnként ellenállnak.
A Hatvanban leakadó rész csinálja másnap az 5030. sz. vonatot. A Füzesabonyig közlekedő részből lesz másnapi 5019 és 5027 is. A szerelvénymenetnél egy fokkal jobb megoldás :-)
2. [...] otthagyott egy debreceni 20-35öst (120km/h,piros csik oldalt,kocsi lezárva),melyre ezután betoltak,s rácsatoltak egy sm-i szerelvényt,benne 19-57essel...szegények,az a sok 1.o....:)
Ilyenkor kell papírt, tollat elővenni, és vadul írni a zagyva számsorokat! :-) Az Ao-k valószínűleg halotti torra voltak hivatalosak Dunakeszire.
Most jöttem a Keletiből,ahol sikerült fél perc alatt jegyet vennem(többet is),pedig csak 2 pénztár volt nyitva,igaz előttem senki...:) S még a gyanús kisebbség is elkerült..:)
Pár számomra meglepő dolog:
1. A füzesabonyi személyre minek kell 15 kocsi??????
kb 3 perc alatt sikerült is elmeneszteni,a vjv s fsz elől volt,végül a vjv már mobilon tárgyalt a hátul levő kollégájával,h. miért int folyton vissza,s nem mehetnek már...:)
2. A 11ről a 004es szöcske vitt ki ezután agy AcBc-t,de otthagyott egy debreceni 20-35öst (120km/h,piros csik oldalt,kocsi lezárva),melyre ezután betoltak,s rácsatoltak egy sm-i szerelvényt,benne 19-57essel...szegények,az a sok 1.o....:)
3.Dacia érkezőbe +10perc brekákogva,de azt már nem volt kedvem megvárni...:(
GySEVnek kölcsönadott MÁV 1047es téma:
Az merre jár akkor,s a GySEV gépei? Nem láttam őket idén MÁV vonatokon,meg tudtommal forda szerint nem is jönnek,hanem elvileg sógoréknál dolgoznak+a 8ason...
Bécs-Villach között meg van egyáltalán LZB,amiért nem mehet...
Bár a GySEV gépein van talán ilyen....,de akkor merre lehet azt a MilkaBikát látni?
No comment...illetve hol az a Veszprémi Kocsijavító Üzem???
Nocsak mit találtál nohabpeti!
Ezt a bárcát saját kezűleg raktam a kocsira. Mielőtt még hülyének néz valaki, akkor közlöm, hogy főnöki rendeletre egy Várpalotán tárolt kocsit kellett Veszprémbe küldeni. Ebben szállították az állomásfőnökség selejtezett dolgait a csomópontra. Tehát itt a javításos bárca csak a kocsi műszaki állapota miatt van rajta. A fővizsga már több éve lejárt a kocsin.
Egy privat megjegyzes es tanulsag a mai este zarasara.
Nyaron vettem az elso komolyabb foto masinam. Egy fotos oldalra feltettem par kepet es lehetett forumszeruen vitatkozni. Amikor az ember belemerul a melysegebe a szakmanak legyen ez barmi - van aki nem nezi jo szemmel.
Volt akik szerint sosem fogok jo kepeket csinalni. Izlesek es pofonok.. erre annyit mondok.
Egyszer teniszeztem es odajott az oktato, hogy nem jol szervalok szerinte. Aztan megis nyertem parszor.
Sablonok szerint elve es cselekedve lehet sokak szerint csak elni es cselekedni.
Mindenesetre ezen tul legyen az barmilyen melyebb szakmai dolog hallgatok mint a sir. Max annyit irok, hogy lattam egy kulonleges vonatot valahol, esetleg belinkelek egy fotot es kesz.
A forumozas helyetti idot meg palyaepitesre forditom. Ma volt olyan rendes 3 ember aki pontis mereseket es fotokat vegzett nekem valahol a Balatonnal.
Koszonom Domada, biciklis seged es Szergely vezer a mai preciz koremukodest!
Belgabalyodtál, mint kiscica a gombolyagba. Azt javaslom, a topic élvezhetősége érdekében hagyjuk a magyarázkodást. Senki nem csinált semmi rosszat.
Jótanácsom a jövőre az (ne fogadd meg, ha nem akarod, végülis ki vagyok én?!), hogy a magán dolgokat csak magánban intézd, és inkább túl, mint kevéssé óvatos legyél minden, vasutas dolgozóra vonatkozó adattal.
Neked tán úgy tűnik, hogy a pénztárosokat baszogatom? Szerinted az SZÜ Marketing Főosztály nem tehet semmiről? Nem tettek semmi károsat? Tényleg így gondolod?
Kár, hogy "rossz szemüvegen át" olvasol... Pedig lehetnénk "jóban is", a múltban sem volt személyes konfliktusunk. Én legalábbis nem emlékszem ilyenre...
De ha már reagáltál: a sztrájkrol van határozott véleményem, de inkább nem mondom. Ez nem egy fekete-fehér történet...
A "szabálybetartó" sztrájk ötlete azonban mindig megmosolyogtat. Elképzeleltem, amint egy ilyen akció keretében végre lenne utastájékoztatás a MÁV-nál, ki tudnának adni menetjegyet a legközelebbi horvát vasútállomásra, vehetnék BIJ díjszabást az Andrássy úton. egy napig kánaán volna! De aztán mindig rá kell jönnöm, hogy a "vasutasság" fakultatívan akar szabályokat betartani...
MÁS!
Csakhogy a mai ismeretterjesztés se maradjon el! Hódi úr azért csak válaszolt egy kérdésre (személyes találkozónk alkalmával).
Feltűnt ugyanis az a jelenség, hogy a kedvezményes menettérti jegyet kiadja a vasút akkor is, ha mondjuk az "odaút" Mátészalka - Carei, a visszaút "Arad - Békéscsaba". Látszik, hogy a kiinduló és célállomás eltérő a két esetben és egyetlen közös pontja sincs a két viszonylatnak. Mégis hogyan lehet ez menettérti utazás? Ez is olyan kérdés, ami "épp ésszel" a TCV díjszabásokból nem vezethető le. (Soha nem lesz hát "teljes" a díjszabási oldalunk. Vagy pénztár utasításokat is gyűjtsünk?)
Hódi úr elmondta, hogy nemzetközi menetjegy esetén akkor minősül menettértinek az utazás, ha a kiindulási és a célország oda és visszaúton is megegyezik! Végső soron ezen elv egy speciális esete az "eltérő útirányon" való oda- és visszaút...
Az ismetelgetes lehet szakmai artalom. Olyan tekintetben, hogy sok birosagi ugyem volt, ahol masik nem odafigyelese vagy nem jol emlekezese miatt kellett magamat tisztazni. Itt sokat kell ismetelni es pontositani, hogy hogy is volt ez+az, ki mit es mikor irt es mondott?