Keresés

Részletes keresés

Jani2 Creative Commons License 2009.10.08 0 0 12522
Előzmény: Hpasp (12451)
==T== Creative Commons License 2009.10.06 0 0 12521
Az már jó:)
Előzmény: Kuruc71 (12520)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 12520
SM 6 hajofedelzeti lerak. A vegfokozata egy AMRAAM. Ezzel lesz felszerelve az uj HOBART class legvedelmi rombolonk.

a katalogus szerint 200 km es a hatotavja.
Előzmény: ==T== (12518)
==T== Creative Commons License 2009.10.06 0 0 12519
A németek csináltak tengeralattjáróra légvédelmi rakétát az Iris-T-ből:

IDAS

Vagyis csinálnak, mert még nem állt rendszerbe.
Előzmény: Kuruc71 (12515)
==T== Creative Commons License 2009.10.06 0 0 12518
Ez az AMRAAM egész jó cucc lenne pl. a KUB/BUK kategóriában, ha lenne első fokozata, amivel 50km feletti hatótávot érhetne el.
Előzmény: falconfun (12516)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 12517
"Az AMRAAM-hoz érdemes nagyobb hatótávú radart használni, mivel a rakéta hatótávja földi (vízi) indításnál 20 km"

Alapvetoen es szerinem a 20 km eleg. A dolog arrol szol hogy a tengo nem vadaszik a repulogepre hanem vegszukseg eseten megvedi magat. Az az cca 10 km nel jon el az a pillanat amikor oke "felenk tart szorja a bolyakat, vagy egyszeruen alacsonyan MAD-ik akkor meruljunk fel es kapjuk el mert kulonben csak celpont vagunk

"A radart ki kéne egészíteni az MCU (Mid Course Update) sugárzására szolgáló egységgel, mivel a rakéta aktív radarja csak a cél közelében pár kilométerre kapcsol be."

Ez az uzemmod mukodik forgo uzemmodban is vagy csak mint a tuzvezetok, folyamatos megvilagitas mellett ?

"További gond, hogy függőleges indításra nem igazán jó a vektoros kormányrendszer hiánya miatt.
"

Ez a lekkissebb gond mert egy csulok szerkezettel ez igen konnyen orvosolhato.

Előzmény: falconfun (12516)
falconfun Creative Commons License 2009.10.06 0 0 12516
Az AMRAAM-hoz érdemes nagyobb hatótávú radart használni, mivel a rakéta hatótávja földi (vízi) indításnál 20 km. A radart ki kéne egészíteni az MCU (Mid Course Update) sugárzására szolgáló egységgel, mivel a rakéta aktív radarja csak a cél közelében pár kilométerre kapcsol be. További gond, hogy függőleges indításra nem igazán jó a vektoros kormányrendszer hiánya miatt.
Előzmény: Kuruc71 (12515)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 12515
Mennyire bonolult egy AMRAAM tengora torteno telepitese ?

Mi a z a minimalis hardver igeny ami kell egy AMRAAM inditasahoz ? Elferne egy egy tengo "pupjaban" ?

A felderito radar adott a cca 20 km es felderitesi tavolsagaval 1mp es frissitessel. Ez eleg a kezdo celadatokanak vagy tobb pontosabb adatt kell a raketanak ?

Kuruc71 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 12514
Csak hogy tudd az Ausztral hadsereg igen komolyan veszi az orosz lerak rendszereket. Keszulnek is ellenuk, meg az orosz hajo elleni raketak ellen.

Előzmény: gaunt (12510)
Volt tüzér Creative Commons License 2009.10.05 0 0 12513

Ma hallottam egy kis pletyit ennek a szaudi-arábiai vásárlásnak a hátteréről. Állítólag valami hét milliárdot (feltételezem, nem Forintot) szánnak a fegyvervásárlásra Oroszországból, már csak azért is, hogy az oroszok ne adjanak el lérak technikát Iránnak, és az oroszok se járjanak rosszul. Gondolom, nekik mindegy, csak fogyjon az áru, nagyjából mindegy, hova viszik.

Ezzel természetesen nem akarom azt mondani, hogy az orosz technika szar, és az üzlet csak az irániak szívatására történik. Természetesen nem is cáfolom az orosz technika jó tulajdonságait, hiszen jómagam is azt üzemeltettem egy jó ideig.

Előzmény: gaunt (12512)
gaunt Creative Commons License 2009.10.05 0 0 12512
Persze ez igaz, de ezzel ugyanúgy meg lehet vádolni a nyugatot is. Szerintem itt legalábbis jobban lehet hinni az orosznak, mivel nekik jóval nagyobb tapasztalatuk van. Azért mégsem lehet annyira rossz az a Tor, ha a NATO tag Görögország rendszeresítette. Vagy ott a Pancir, azt meg Szaúd Arábia rendelte meg, nekik annyi pénzük van, hogy simán meg tudnának venni bármilyen nyugati rendszert. Mégis az oroszt választották. Azt viszont még a nyugat is elismerte, hogy az Sz-400 jobb a Patriotnál. Az Sz-300VM-et is csak dícsérik.
Előzmény: Hpasp (12511)
Hpasp Creative Commons License 2009.10.05 0 0 12511
No persze ez eddig csak marketing, bizonyíték nélkül...
Előzmény: gaunt (12510)
gaunt Creative Commons License 2009.10.05 0 0 12510

Szegény Ausztrálok. Ők csak nyugati fegyvereket vehetnek. Pedig a világ legjobb légvédelmi komplexumai mind orosz gyártmányúak, egy Pancir Sz-1-el vagy Tor M2E-vel jobban járnának, mint bármely nyugati hasonló rendszerrel. Közepeseknél ott a Buk-M2E, nagy hatótávú eszközöknél meg az Sz-300VM-nek egyszerűen nincs párja, állítólag még az F-35 is csak súlyos veszteségek árán tudna elbánni vele.

Előzmény: Kuruc71 (12501)
Hpasp Creative Commons License 2009.10.05 0 0 12509
Előzmény: pa62 (12508)
pa62 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 12508
A Belgrádi szitut próbálom naponta tőbbször ""nehéz"".:(. A kihelyezett indikátoron látok cél jelet de a komplekszum indikátorán nem tudom fellelni.Keskeny nagyon az antenna nyalábja meg nincs oldalszög amit betudnál állitani.Nincs körkörös,nincs szektoros kutatás. Megtaláltam ezt a lehetöséget /Belgrád/ azóta Asoluki célt is csak önálló célkutatásal próbálok megtalálni 80% esélyel ha nem megy jöhet az AVR:).

Pa62
Előzmény: Hpasp (12507)
Hpasp Creative Commons License 2009.10.05 0 0 12507
1, ha az ellen hazarepült, esetleg lebombáztak, vagy meguntad.
Maga a program csak akkor ér véget, ha az ESC billentyűt, vagy a műszerfalon az állomás kikapcsoló gombot lenyomod.
(ha eltalálták a PV-t, akkor is tovább ücsöröghetsz az üres indikátorokat nézve...)

2, Csak "Kairó", és "Belgrád" szituáció aktív, a többit még nem írtam meg.
Kairó egyszerű, mivel itt csak aktív zavart használtak az osztályok ellen, illetve direkt bombázni próbáltak.
Belgrádban a cél jellege a kihívás.
Hanoiban már az aktív zavaron kívül, passzív zavart, és Shrike REL-eket is bevetettek.
Tripolinál, pedig már mindent bevetettek, amit a korszerű hadtudomány ismer...

Na ezek még nincsenek leprogramozva...
Előzmény: parasztherkules (12506)
parasztherkules Creative Commons License 2009.10.04 0 0 12506

Sziasztok!

Segítsetek:

1. Mikor van vége egy pályának/küldetésnek a "valós" harci szituációknál? Már minden vadászt lelőttem vagy hazamenekült, vagy rá sem tudtam lőni, mert kívül volt a megsemmitési zónámon.

2. Hogyan lehet feloldani azokat a küldetéseket és hadszíntereket amiket a Kairóin kívül látok?

köst

Par.herk.

Kuruc71 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 12505
Ertheto erveles, de talan pont az Izraeli technikakra lehet elmondani hogy feltetlen csak elmeleti alapu fejlesztes van mogottuk. Arrol nem is beszelve hogy eloszerettel veszik alapul a sikeres USA technikakat aztan tovabbfejlesztik.

Tudtommal a Derby harcban nem volt meg, de ettol fuggetlen nem irnam le.
Viszont ha az AMRAAM ara nem elszalt akkor bizony en is azt valasztanam mar csak a logisztikai hatter meglete miatt is.
Előzmény: Hpasp (12504)
Hpasp Creative Commons License 2009.10.04 0 0 12504
Általában favorizálom a harcban már bizonyított eszközöket a marketinges ígéretekkel szemben...

Előzmény: Kuruc71 (12503)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 12503
Oke oke hogy kis hatotavolsagu rendszerek, de most ezeket favorizaljak.

Az egyik fok veszelyforrasnak kikialtott dolog a tomegesen erkezo robotrepulogep csapas, mely egy idoben tobb iranybol mer csapast pl egy repterre, vagy kikotore. A kozepes lerakrendszer ugy nez ki egyelore nem igen szerepel a listan. A mobilitas is nagy szerepet kapott, mert a rendszert kepesnek kell lenni szallitani C-130 son is, az az a C-17 es szallitasi kapacitasat semmikeppen nem terhelheti.

Az Izraeli Derby-Spyder al kapcsolatban mi a kifogasod ?> Mitol jobb a SL AMRAAM. ( oke z AMRAAM mar rendszerben van )
Előzmény: Hpasp (12502)
Hpasp Creative Commons License 2009.10.03 0 0 12502
Ezek azért inkább csak kis hatótávolságú légvédelmi rendszerek...
15km hatótáv, 10km hatómagasság.

(én az SL AMRAAMnak / HUMRAAMnak drukkolnék :)
Előzmény: Kuruc71 (12501)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 12501
Szervusztok

Korabban irtam hogy az Ausztral egyesitett haderonek annak ellenere hogy mindenbol a legkorszerubbet vettek veszik meg, semilyen kozepes lerak rendszere nincs. ( leszamitva a hajokra telepitett SM 2-IV rendszert, valamint a kozeljovoben az uj Hobart class AWD-en szolgalatba allo SM-6 rendszert ) A csapatok egyetlen csapatlegvedelmi eszkoze az RBS 70 . Ezzel oltalmaznak a csapatokat, strategiailag fontos objektumokat is.

Eddig ezen a teruleten szinte semmi valtozas nem volt, sot egy ket cikkecsket leszamitva szinte semmi mozgas. Most szinte egyik pillanatrola masikra egy fejlesztesi program kerult elo a semmibol ami egy kombinalt lerak csoves legvedelmet iranyoz elo a fenti celokra. A csovesrol meg eddig nem tudni szinte semmit mivel az a projekt II. reszet kepezi, viszont az elsorol mar igen. Az elso reszben a konkret lerak rendszer illetve az azokhoz kapcsolodo felderito, es tuzvezeto lokatorok alrendszerek tartoznak. Az evidenciakkat nem is emlitenem hogy ezeknek kompatibilisnek kell lenni a meglevo lokator es egyebb komunikacios rendszerekkel, inkabb csak azt az erdekesseget emlitenem, hogy az elso korben kiesett a PATRIOT valamint az ASAT rendszer. Jelenleg ket nagy favorit van az SL AMRAAM, es az Izraeli SPYDER.

A tenderkiiras szerint a gyartonak a szerzodeskotestol 6 honapon belul kepesnek kell lenie leszallitani az elso komplett uteget valamint a szimulatorrendszert, es a teljes szallitasi ido nem lehet tobb ket evnel.

ex-Volhov Creative Commons License 2009.10.03 0 0 12500
Az Aranysasban legalább megemlítették, sőt fénykép is készült.

Sokadszor gratulálok az eredményhez.
Előzmény: pa62 (12499)
pa62 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 12499

Valamiről megfeledkeztél , arról ,hogy Mo -on élünk .Itt csak erre számíthatunk.Egy páran azért tisztelettel és elismeréssel adózunk Neki és a segítő munkatársaknak.

Pa62.
Előzmény: ex-Volhov (12498)
ex-Volhov Creative Commons License 2009.10.02 0 0 12498
Sziasztok!

A Magyar Honvéd szeptemberi számában megemlékezik az SZ-75 rendszer szolgálatba állításának 50. évfordulójáról.

Egy másik cikkben a zsámbéki légvédelmi múzeumról is.
Ez is valami!

De nagyra becsült Volt Tüzér kollégám és kiváló segítőinek méltatását hiányolom.
pa62 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 12497
A Volt tüzér kollega hozzászólásából MURPHY egyik törvénye jutott eszembe
"Ha már mindent megpróbáltál és mégsem működik a vásárolt berendezés akkor vedd elő a prospektust olvasd el és kövesd a leirást lehet, hogy müködni fog." Nos én hasonló gondokkal küzdök a NYEVÁ-nál.Már kinyomtattam magamnak a leirást,hogy kéznél legyen és mégsem müködik. Itt már a " kezelő személyzet a hibás, lefenyitem

Üdv Pa62.
Előzmény: Volt tüzér (12483)
Hpasp Creative Commons License 2009.10.01 0 0 12496
Cél bevitele előtt meg lehet adni, hogy mennyi késleltetéssel induljon.
T+ 00min 00sec

Én T+ 30sec -ot szoktam beállítani.
Előzmény: parasztherkules (12495)
parasztherkules Creative Commons License 2009.10.01 0 0 12495
Mindenfélére lövök, általáan tematikusan próbálok gyakorolni, cél sebesség-magasság szerint. Rutint akarok szerezni a gyors célfelderítésban-rögzítésben, a megfelelő rávezetési mód kiválasztásában, hogy elkezdhessem a rádiózavarással közeledő célok leküzdését. Mostanában az F-16-ot kergetem, aztán jönnek az alacsony, gyorsan mozgó célok. Gondolom most, hogy ez így jó lesz...:)
Előzmény: gaunt (12493)
parasztherkules Creative Commons License 2009.10.01 0 0 12494

Köszi a tanácsot, valószínűleg így könnyebb lesz, ha egyébként csak az oldalszögre kell odafigyeljek. Ez, még keskeny sugarú célkutatásnál is bejöhet, gondolom arányosan kevesebb a pásztázott térszög, de íg is elég. Rájöttem, hogy a minimális kilövési távolság közelében indítottam a rakétákat, ezért sem sikerült a célravezetés. Gyorsabban kell élesítenem a rendszert, befognom a célt. 

Előzmény: Hpasp (12492)
gaunt Creative Commons License 2009.10.01 0 0 12493

Hali!

Helysögben próbáld az antennát alacsonyan tartani (0-40 fok), nem kell az egész tartományban keresni.

Ha manuálisan nem megy a célfelderítés, próbáld meg az automatikus keresést! (Pojszk) Két változata van, körben és szektorosan. Mire szoktál lőni? Én azt javaslom, hogy F-86-ra próbáld meg először, az a legkönnyebb. 

Előzmény: parasztherkules (12490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!