Érdekes gondolat, amit az ingázásról írsz, nem volna rossz, de tényleg max. rövid távon. Ugyanis közép távon elmenni egyszerűbb, mint ingázni éveken át bármilyen jó infrastruktúra mellett. A másik dolog, hogy milyen fogyasztást generálnak helyben? Mert fontos lenne, hogy az "szolnoki" fogyasztás legyen. Mert a Pesten megkeresett jövedelem esetén gyakorlatilag majdnem mindegy, hogy Szolnokon, vagy ott helyben vesz rajta taiwani cuccot, vagy esztergomi Suzukit, max a kiskereskedelmi árrés marad itt.
Jó, a többi kérdésre is "majd" várom a választ. :)
Gondolom az alacsonyabb részvételt mind a két körzetre értetted, akkor nálam mindjár 30 db szavazat a különbség! De mindegy.
Csak eltelt 4 év! Mi is lehetetett, mi történt? Nem tudom, de vannak alternatíváim. Mindenki választhat, szavazhat vagy lehetnek más elképzelései is.
1, Erdei Péter nagyon jó, tartalmas kampányt csinált.
2, A 3 vk. van egy jelenleg működő balodali polgármester. Létezhetnek olyan baloldali választók, akik az első körben pártnál az MSZP-t és - mivel a magyar szavazás mindíg valaki ellen történik, ezért - Erdei Pétert jelölték meg.
3, Évek óta a közvélemény kutatók ugyanazt az SZDSZ támogatottságot mutatta ki mindkét körzetben.
Hű, akkor sorban!
Szolnokon: Kassai u. még mindig! Sok mindent lehet rám mondani, de azt hogy Szolnokot ugródeszkának tekintem, azt azért nem. 1,5 éve naponta ingázok Pestre autóval, de a családom itt van és itt is marad!
"Programomban" - bár ezt többen megkérdőjelezik - azt az álláspontot képviseltem, hogy addig amíg az infrastruktúra, "ipar" nincs olyan színvonalon Szolnokon, hogy eltartsa ezen ingázókat, addig az a feladat, hogy elérjük, a közlekedésük legyen egyszerűbb, mert az ott megtermelt pénzből itt generálnak fogyasztást. (rövidtáv)
Ha ezt nem lépjük meg el fogjuk veszíteni Őket!
A következő állomás lehet az új munkahelyek teremtése. (középtáv)
Hátrány? Én nem így érzem.
Akkor majd válaszolok. :)
2002-ben magasabb szavazói aránnyal Fodor György 1555 fős voksot (forrás: index, Szolnokiak Szolnokért topic) szerzett az első fordulóban, most Erdei Péter 1782 ember szavazatát nyerte el, alacsonyabb részvételi aránynál (forrás: választás.hu).
Pálmai László 2002-ben 2005 főt (forrás: im.), most 1812 főt győzött meg (forrás: valasztas.hu), hogy rá szavazzon.
Bizonyára elkerülte figyelmedet, hogy Erdei és "csaklac" tagja a jelenlegi önkormányzatnak. Ebből következően a feladataim az SzDSz-n belül vannak, amire -mivel nem vagy tag – nem nagyon lehet rálátásod, esetleg csak pletyka szinten.
Azt hogy mit kívánok tenni 2006-2010 között, arról időben meg fogsz tudni mindent, a többi választópolgárral egyszerre.
Persze kérdezni lehet, csak ne várd, hogy a terveket nyilvános fórumon idő előtt kiteregetem.
Amit írtál, abból csak ennyi a publikus, akkor az sajnos nem sok.
Pedig néhány kérdés szerintem közérdeklődésre tarthat számot: pl. Pesten laksz, vagy Szolnokon? Itt leginkább ez a kérdés, és nem azért, mert a magánéletedben akranánk vájkálni, hanem mert sajnos eklatáns példája vagy a városból elszármazó fiatal értelmiségnek (ezt nem rosszallásból írom). Ezt lehet-e pozitív üzenetté, programmá kovácsolni? Kell-e, ezt kell-e? Okoz-e hátrányt? Mit lehet, mit tudsz tenni ez ellen a jelenség ellen?
Hogyan tervezed behozni azt a hátrányodat, hogy a lehetséges vetélytársaid/ellenfeleid (párton belül és kívül) az elmúlt években itt helyi szinten állták a sarat, amire sokan emlékeznek akár pozitívan, akár negatívan?
Vagy itt inkább a "szűz kéz" lesz hangsúlyos? Mennyire vagy képben a szolnoki közéleti/politikai problémákat, illetően?
Ha jelölt leszel, ezek a kérdések megkerülhetetlenek lesznek. Meg azok is amiket Tibra írt.
aas 2002-01-23 11:43:19 (#3950) Városszerte látok egy táblát kirakva: Pálmai László névvel és képpel. Lehet, csak én vagyok ilyen tudatlan, de ki ez a manus ? ...
Azt gondolom, hogy egy modern, az info.társadalmat kiemelt programként hirdető pártnak fontos, ha közszereplőinek véleménye forog. Ha megégeti magát vele, ha nem. Ez nem a ,,szalon-kommunikáció" történelmi időszaka már!
Pálmai Laciválasz | megnéz | könyvjelző 2002.05.30 14:26:51 (4852) Hello Tibra! Kérdésedre 3 pontban választ adnék. 1. Az eredmény nem számít, legalábbis jelen helyzetben ez így néz ki. 2. A polg.mester jelölt személye "elméletileg" a jövő héten derül ki, mert a városi csoportnak - különböző tények figyelembe vételével - kell a döntést meghozni. 3. Jelenlegi felállás szerint - sajnos - az országos politikai 'összefogás' nem jellemző miatt városunkra. Számomra, úgy tűnik a személyes érdekek egyes embereknél, sokkal fontosabb, mint a város, az ország és a párt érdeke. Ezek alapján kijelentem, hogy érdekes pár hónap elé nézünk. PL
Publikus sajnos csak ennyi. Magánéletről nem itt kell beszélni, az SZDSZ-szel kapcsolatban 2002-ben már megégettem magam, hogy egy kicsit többet árultam el a saját gondolataimból, mint kellett volna! De személyesen, vagy e-mailben Veled bármiről szívesen beszélgetek!
Azért álljunk meg egy szóra (Grétsy László): most is írtam - szerintem.
A magyartalan plakátok pedig tények.
Kedves lapalma!
Akkor, ahogyan Lenin mondta: sto gélaty 2002-2006? A kérdések meg a 2006-2010es szakaszra vonatkoznak!
Meg lehet engem győzni, hogy nemcsak ,,hátha mégis sikerül"-effektus működik.
Az viszont tény kedves jelölt uram!
Az elmúlt 4 évben itt az indexen és más jelentősebb fórumokon effektíve rendszeresen 2 városházi politikus prominens ember jelent meg.
Az egyik a párttársad, a másik nem:)
A párttársad annyit tett a helyi e-demokrácia ügyéért, mint amennyit az ügyvivői testület 16 év alatt összesen. Most jelzem: itt valóban nem zavartak a tények.