Egy kis segítségre lenne szükségem. Hétfő reggel A Déliből 06:00-kor induló szombathelyi Expresszen/900/ sokan szoktak-e utazni? Az "R" betű azt jelenti hogy helyjegy váltható, vagyis nem kötelező? De ajánlatos? És azzal a helyjeggyel bármely ülőhely elfoglalható, vagy csak a kijelölt? Veszprémig lenne az utazás. A segítséget előre is köszönöm!
erősenn OFF, de:
az "Ecserire" az 54-es busszal kell ugyebár menni Boráros térről, az "AUTÓPIAC" nevű megállóig... mert az autopiac oldalában van.
én legutóbb a 194-essel voltam Határ út felől, de attól sétálni kell kicsit...
ON
Egy kis érdekesség, hogy lássuk, van még hova fejlődni.
Átlagos menetdíjak Európa országaiban. 2005. januári adatok teljesen átalgos 300 km (168 mérföld) távolságra az utazás napján megváltott másodosztályú városközi menetjegy. Angol fontra átszámítva az érvényes árfolyam szereint.
Ország: Menetdíj penny/km mértékegységben
1. Szlovákia: 3,05
2. Magyaroszág: 3,73
3. Csehország: 3,92
4. Lengyelország: 4,50
5. Olaszország: 5,75
6. Portugália: 8,26
7. Hollandia: 11,63
8. Franciaország: 11,90
9. Belgium: 11,90
10: Finnország: 12,66
11. Ausztria: 12,66
12. Spanyolország: 13,51
13. Svédország: 15,87
14. Svájc: 16,95
15. Írország: 19,61
16. Norvégia: 20,41
17. Németország: 21,28
18. Dánia: 23,26
19. Nagy-Britannia: 40
(Forrás: Thomas Cook European Railway Timetable)
Ennél már csak az lenne még látványosabb, ha még egy oszloppal ki lenne egészítve, kb.: állami dotáció penny/km mértékegységben.
Bár már a '90-esévek elején sem ment olyan jól a MÁV-nak, de azérr nem gondoltam, hogy idáig fognak süllyedni. Mindig megindul valami pozitív folyamat, aztán egyszer csak abbamarad (pl. Samuk gyártása), vagy visszafejlődik (Ro-La, kerékpárszállító kocsik esete) stb... :(
Merjünk kicsik lenni. :(((
Aki mer nagy lenni, arról utcát neveznek el, szobrot állítanak neki, könyveket írnak róla, de aki nem mer nagy lenni, az csak pár sort fog kapni a történelemkönyvben...
Próbál az ember opitimista lenni, de sajnos úgy tűnik, hogy a csavarhúzó nem elég, szükség van a kalapácsra is. :(
Az alábbi képek a Sínek világa egykori hátlapjain szerepelnek.
Az elsőn a 83. évi 3. szám végéről való. V43 1001-et láthatjuk személyvonati kocsikkal, és két pálya találkozását. Képaláírása:"A régi és az új pálya átkötés alatt"
A második kép egy nagysugarú ívesített kitérőt ábrázol. Ugyanezt a címet adták neki a szerkesztők is.
A harmadikon pedig V43 1201 látható szintén személyvonati kocsikkal egy utátjáró előtt.
Kérdésem mindháromhoz: Hol készült a kép?
Lehetne akár rejtvény is, de én sem tudom a választ...
> Szerintem nem a Stadler kontra Bombardier szkander
a gond, hanem hogy nem kap a MÁV pénz rájuk, ezért inkább megsemmisitik
a tendert...
A finanszírozásra egy külön tender van kiírva. A második körre vagy öt jelentkező is maradt, ezek közül lesz kiválasztva a finanszíorzó. Szóval jelentkező van, nem is egy. De ahhoz előbb kéne már egy szerződés a motorvonatokra...
Úgy tudom, hogy az "Ecseri", a Nagykőrösi úton van valahol.
De a pontos eljutási módra én is kíváncsi lennék. A térképen azt is ki tudom keresni, hogy melyik busszal lehetne odamenni, de a megálló, ahol le kell szállni, nevét azt nem tudom, és a nyitvatartást sem. Valaki le tudná ezeket írni,
Régen odáig járt a 13-as villamos, és onnan indult az 51-es villamos*, aminek eléggé vasúti hangulata volt a vonalvezetése miatt, de sajnos az M5-ös építésekor megszüntették. ("Gonosz közúti lobbi.") mindhárom autópálya (M1/M7, M3, M5) építésének köszönhetően villamosvonalak szűntek meg, vagy rövidültek le. :(((((
*Bár úgy tudom, hogy az akkori helyszín nem azonos a mostanival, mert mindtha akkoriban (a '80-as évek második felében) költöztek volna ki a Nagykőrösi útra.
Pontos információkat nem tudok, jó lenne, ha valaki pontosabban le tudná írni ezt.
én az Ecserin találkoztam olyan árusokkal akiknél rengeteg kiselejtezett tábla volt, volt ott BRFK-tól BKV-ig minden, sztem MÁV is bár nem volt időm beletúrni...
üdv
Bécsben rendszeresen van "bolhapiac"* amikor meg lehet venni a régi villamostáblákat, számtáblákat, (amik a villamosokat homlokfalán vannak), megállótáblákat stb...
*Pl. Minden év júniusában, amikor van a Tramway-Tag.
Busztábla: Egy haver annakidején az 1-es buszon utazott, közel a táblához. Majd a tábla sok évet töltött a pincében. Utána hozzám került.
Nem tudom, hogy A Közlekedési Múzeumban, a FAV Múzeumban vagy Szentendrén miért nem árulnak ilyen tárgyakat?
A 80-as évek második felében kölcsönkaptunk régi MÁVos oktató filmeket és VHS-re vettük. Vissza is adtuk, mert kölcsön volt. Azóta hallottam, hogy azokat a filmeket kidobták a szemétre. Ez nem szemlélet kérdése. Ez sima ostobaság. Azt sem kérdezte meg valamelyik barom, hogy "itt vannak a filmek, elviszi valaki?". Még a szemétig sem neki kellett volna cipelni...
A Filmmúzeumon szoktak vetíteni pl. OKBT-s vagy BKV-s oktatófilmeket.
197P Received: from a84-0-2xx-x0.adsl-pool.axelero.hu ([84.0.2xx.x0] helo=vm15.hu) by lolka.kz-net.hu with esmtp (Exim 3.36 #12) id 1DRnUd-0002KW-00 for info @ vm15.hu; Sat, 30 Apr 2005 10:38:32 +0200 031F From: elvira @ mavinformatika.hu 017T To: info @ vm15.hu 046 Subject: Mail Delivery (failure info @ vm15.hu) 038 Date: Sat, 30 Apr 2005 10:38:29 +0200 018 MIME-Version: 1.0 118 Content-Type: multipart/related; type="multipart/alternative"; boundary="----=_NextPart_000_001B_01C0CA80.6B015D10" 014 X-Priority: 3 026 X-MSMail-Priority: Normal 048I Message-Id: <E1DRnUd-0002KW-00@lolka.kz-net.hu>
Eleg ha beteszi a cimlistaba a cimet mar az is gond, de jon a visszaigazolas es automatice cimfelvetel van az is gond. Ha olyan helyem orzi a beerkezo leveleket az is.
En jobb megoldasnak tartanam a webes feluletu uzenetkuldot ami nyugtaza a kedvedert is, hogy kezbesitettek a cuccot.
Akkor küldjön másnap a Gizi egy mailt, hogy iktatták!
Az EU megoldja, egy DB cég is megoldja, és egyetlen magyar hivatal sem. Márpedig az ombudszman van, hogy hónapokig nem ír. Mégis honnan tudnán, hogy tényleg megkapták?
Most neztem meg pl. a MAV engedelyeim archivalt valtozatat szkennelve:
175.6 Kb szuresarnyalatos 8 bites 1048x1547 pixel meretu. Nem progressziv!! (ez is zabalja a meretet), de kepernyon 100% meretben jol olvashato es A/4 lapra nyomtatva is kivalloan funkcional.
Amikor nagyon elkopik, gyurodik, akkor csak nyomtatok egy ujabbat belole.