A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
1971-től vannak forgalmi sorok, fóliában, ritkábban füzetben, 1993-tól (?) díszdobozban jelentek meg. '96-ig volt fóliás is a díszdoboz mellett. Ha kell, akkor néhány évjáratból van dupla példányom, sporttársi áron megválok tőle.
Sajnos nem tudok én se más helyet ahol lehetne rendelni.
a Rauchra most rámentem, ott az első ingyenes, gyorsan kértem is egyet.
ezt úgy ki lehet játszani, ha mindig mielőtt árverésük lenne újra regisztrálod magad és más postacímet (anyu, nagymama) adsz meg és akkor mindig első
katalógus lesz-:)
Az egy krajcárral kapcsolatban még annyit tényleg van rajta egy sérülés amiből kifolyólag meg is görbült az érme, de szerintem az könnyen helyre lehet hozni.
erről beszélek.
én a krajcárokat nem gyűjtöm nem is értek hozzájuk, de ezeket azért vettem hogy eladjam, nagyon olcsón jutottam hozzájuk.
Az E-re én mondjuk 10000 Ft-ot tartok reálisnak de a G-re min. 3500-4000.
Na igen, én sem úgy gondoltam, hogy százezres tétel, de azért elég ritka darab, ha esetleg valakinek a gyűjteményéből pont ez hiányzik, megad érte magasabb árat is. A 20000 reális.
Hát az E egy elég komoly darab, és ráadásul az állapota is szép. Konkrét árat nem írnék rá, ez tipikusan az a katógeria, hogy annyit ér amennyit megadnak érte. A G sajnos eléggé leharcolt, azt olyan 800-1000 Ft körülre saccolom.
Lipót XV krajcárokban a Höllhuber Ulrich : Die Fünfzehner Kaiser Leopolds I. und des Erzstifts Salzburg című könyve az adu ász.
A salzburgi árverezők szemlátomást nem forgatják ezt (pedig Höllhuber úr salzburgi...) , mert akkor az "ARM MIT HACKE" ("bárdot tartó kéz") verdejegyű tizenötöst nem a "kérdéses" verdejegyekhez tennék....
A katalógusuk ca. 300 oldal, sok rómaival, sok RDR-el.
Azért a kínálatukra jellemző az utolsó előtti árverésük: az utolsó magyar király 20 koronása.. egyetlen forgalomban lévő példány... kikiáltási ár 40.000 Euro... leütési ár 92.000 Euro...
Köszi a tippet. Már kértem is a katalógust. Egyébként életkorban engem nehéz lesz felülmúlnotok, mivel nemrég töltöttem 20. évemet. Egyébként hat éves koromtól gyűjtök, de sajnos a források hiánya miatt még mindíg elég szerény a gyűjteményem.