En csak egy kozismert hirportal tudositasanak nehany sorat ideztem. Ami nem egyenlo az egesz ceg fejreallasaval az en tudatomban. Lattam a TV hiradokban, szerencsere nem tortent komolyabb baj.
A hétvégén Pécsen ismét kocsiúltengés volt,jóm dolgukban már nem tudtak mit a vonatokba rakni,8802/01ben 3Bp+2Ao(+2By+BDbh) is volt....utas meg a Balaton északi oldaláról még nem túl sok...:(
1. Dunaföldvár: Sajns arra már keresztet vethetünk. De sajnos a Dunaújvárosi tervezett hídhoz sem terveznek vasúti összeköttetést, pedig egy Bp-et elkerülő átlós vasútvonalhoz is jól jönne. :(((((
2. Biztonsági öv: Ha bevezetnék, akkor szerintem csak a távolsági és a különjáratokon tennék kötelezővé. Igaz, akkor egy Veszprém-Budapest heringjáraton is mindenkit le kellene ültetni. Aki meg nem fér fel, az meg mehetne a következővel, vagy a másodrésszel (ha van).
Buszos biztonsági öv. Buszok esetén az első üléseken vagy a szembefordítottakon még oké, és ilyenekkel már több buszon is találkoztam. De a többi ülés esetén ténylegesen mennyire lehet hazsnos?*
Amúgy utaztam már olyan, baromira kényelmetlen ülésekkel ellátott, helyi járatos (!)buszon, ahol az elöl lévő és a szembefordított ülésekhez biztonsági öv tartozott! (Később ezeket kiszerelték.)
*Ha pl. fejreáll a busz, akkor jobb, ha kirepül az utas, mintha rázuhanna az alvázszerkezet, és összenyomná az utasteret. Az autók a sima fejreállást még simán kibírhatják. (Persze nem a Trabant.)
Ha a gyorsvasút-állomásról a Sony-center felé mész (-1-en), a készülő állomás fölött kell átmenni. Bár Hal9000 becslése (a készültséget illetően) szvsz túlzott.
Attus Germanicus: "Átmenő vonat meg persze, hogy van egy csomó, mert nyugat felől a Zoo-hoz csak a Lehrteren keresztül lehet eljutni."
Nem nyert. Nyugat felől Zoologischer Garten, Lehrter, Friedrichstrasse, Alexanderplatz, Ostbahnhof sorrendben jönnek, ha ki nem hagytam valamit (most az S-Bahnokról nem beszélve).
hal9000: "Berlinben a Potsdammer platz alatt épül egy elég nagynak kinéző vasúti pályaudvar. Tavaly novemberben láttam utoljára, akkor úgy 70%-os állapotban volt."
Nemtom, de én ott csak S-Bahn állomásra emléxem, a Lehrter leendő észak-nyugati ága ezt szvsz elkerüli.