Nos nem egy rahedli vagonra es sulyra gondoltam. Volt szo par hete a gyorsasagrol, 3-4 kocsinyi elelmiszer vagy akarmilyen alapanyag.
Pl. Nk-Bp viszonylatban hozhatna le Bs-ig ilyen kocsikat itt ugy is kocsirendezes van. Megiscsak takarekosabb es jobb utana innen tovabbvinni ha Nk elott van a cel, mint varni napokat egy teherre csatolva. De ilyen utolso kocsik lehetnek Siofokon is lekapcsolas szempontbol a fel/leszallas alatt boven szetkapcsolhato.
Szerintem ez barmelyik vonal nagyobb allomasan megoldhato lenne.
Ma az MD 604 darut Celldömölkről elvitték új állomásítási helyére Dombóvárra. 1992. 07. 01.-én Szombathelyről állomásították Celldömölkre. S 2005. 05. 01.-ig volt ide állomásítva. Ma egyáltalán nem volt jó Celldömölkön dolgozni! Ma szembesültek először a dolgozóink azzal, hogy itt komoly a játék.
Mindenki tisztában volt azzal, hogy a daru elvitele talán az első szög Celldömölk Koporsójába!
A daru volt reszortosa megkérte a diszpécsert menjen oda akasszon rá a púposra. Azt mondta a kolléga: "vigyék ha akarják, én nem akasztom rá!" Miközben vihar sebesen kijárt a púpos a dolgozók kisebb csoportokba verődve vettek búcsút 13 évet nálunk eltöltő darutól. Persze volt aki félválról vette csak nem a darut bámuljátok? Pedig azt bámultuk..................
Persze Ud-n sem biztos, hogy lelkesen várták az ő volt darujuk kistestvérét. Ők meg valószínűleg azt nem értik miért kell a nagyot lecserélni. Szóval nem biztos, hogy örömmel vitték.
Készítettem fotókat, ha lesz időm megszórlak vele benneteket.
Ha lennenek nagysebessegu teherkocsik es egy Express vagy IC vegehez csapnanak parat beloluk az szerintem nem lenne illuzio rombolo meg egyeb mas negativ tenyezo sem.
A vegyesvonat ma már eldhatatlan lenne. Egy 80 km-es távot 4-5 óra alatt teljesítő vonat azt hiszem, hogy gyakorlatilag eladhatatlan szolgáltatás.
Egyébként jelenleg az állomások kiszolgálására egy csomóponti kiszolgálási rendszer van bevezetve, ami alapvetően nem rossz, csak a csomópontok számát és helyét kellene újragondolni.
A célnak legalább a 24 óra alatt "bárhonnan-bárhova" fuvarozási határidőt kellene tekinteni.
Ez egy olyan program ahol mozdonyt kell vezetni lehet küldetésre is menni meg stb. És vannak magyar cuccok páylok hozzá! Mutatok is neked fotót róla amikor jáccottam! Nézd a Train Smulatoros topikba oda teszem a fotót.
En a 37-esen gyerek koromban Marcalinal Gozos, mai By kocsihoz hasonlo es Eas kocsik, meg Zas. Tehat 2-3 szemelykocsi jott es hoztak a fat, olajat meg hasonlokat.
Végre egy normális ötlet Vegyesvonat én is láttam még a 80-as években a 111-en egy 3 kocsis csöreszes szerelvény végén egy hütőkocsit az is vegyesvonat volt.
Régen a 30-as évekig ilyenek voltak a mellékvonalakon az AB -k megjelenéséig.
Ez szerintem (gépmenet megspórolása) jó döntés volt. Főleg abban az időszakban, mikor nem úszik a pénzben a Máv (sem a GÜ). Legalább amivel lehet, azzal takarékoskodjanak (gépmenet megspórolása).
Ja, ja. Valaki szintén ezt írta az idevágó topikban (1047-es barátok ide). Ott egy kicsit kiveséztük, hogy mi éri meg jobban: új vásárlása, vagy 20 éves bérlés.
Persze ez jó így,csak hát ilyet a Keletisektől elképzelni sem mertem eddig...
...de pl. a szombathelyi ICken ezt nem csinálják a soproniaknak...
Régen a Szombathelyi IC-knél az étkezőkocsi a szombathelyi és a soproni rész között volt, és emiatt ott is helyezgetni kellett. Jópár éve viszont már a szombathelyi részben van az 1. osztály és a 2. soztály között.
Nem akarom védeni a GÜ-t, de ha az előfogati mozdony az általad említett vonat előtt 5'-el mozdonyvonatként közlekedik, akkor jobb?
A mozdonynak biztosan nem volt dolga ott ahonnan jöt és nagy valószínűséggel forda szerint egy másik - esetleg fontos - emberszállító vonatot kellett továbbítania.
Ha meg helikopterrel vitték volna oda, akkor sokkal drágább az egész.
Meg ráadásul a többlet mozdonyvonat közlekedtetéséért még egy többlet pályahasználati díjat is kellett volna fizetni.