Igen, bele lehet. Feltételezve, hogy 1.9TD-ről beszélsz. Bele kell fúratni (marni) a főtengely helyzetérzékelőjének a helyét, és nem ártana hosszabbra alakítani a fekvőcsapágyfedelek csavarjait.
Az első mondaton hiába is agyalsz,itt csak a népautókat ismerik,és másra nem hajlandóak reagálni,nem csak franciára olaszra sem. Ezért olvasgatok itt egyre ritkábban.
van rajta valami bowdenes vagy elektromos dúsító? (előtöltés szabályzó) ha nincs vagy van csak nem reagál rá,akkor lehet az hogy valamitől nagy a háznyomás,és az nyomja el az előtöltést.
Amint látom peugeottal nem foglalkozik senki, se itt sem máshol. Akkor megkérdezem ugy, mintha nem is francia autoban lenne a dolog.
A porlasztócsúcsaim 175bar-ra lettek állìtva.
Nehezen indul a gépezet. Ha az elötöltést állìtom, akkor eszmèletlenül csörög. Nincs köztes pont. Vagy csörög kibaszottul, és jol indul, ha visszaveszek belöle egész picit,már szarul indul és nagyon csörög. Amikor kibaszott nehezen indul, akkor elfogadhato a hangja.
A porlasztó elemre, vagy házra van irva a 175bar.
Ez sok lehet?
Ötlet??
Bárhol kérdezösködök levegönek néznek az összes dieseles,peugeot-os forumon. Ez ekkora nagy dolog?
Adagolós alufedeles ALH tdi- n vezérléscsere esedékes. Érdemes +15 ezret adni a gyári vezérlésért és vízpumpáért, vagy mehet bele nyugodt szívell a Contitech garnitúra? Esetleg tipp vízpumpára,ha már nem gyári menne bele.
Kompreszió az rendbe van, azt megmérték. Elméletileg az adagolót is szétszedték és az is jó, bár szerintem azt ki se vették a kocsiból mert a csavarokon látszik hogy már jóideje nem nyúltak hozzá. Anélkül meg bent a kocsiban biztos nem tudja átvizsgálni szerintem.
Üdvözlet mindenkinek! Egy kis ötletre lenne szükségem. Adott egy 1.7 TD punto. Mikor hidegen indítom akkor az elején szépen jàr a motor ám mikor megszünik az utóízzitás akkor egyenetlenül jàr és szürkés fehéresen füstöl. Ha elindulok vele akkor pár száz méter utàn megszünik és szépen jàr. Van ötletetek?
Természetesen a turbó is,és az interculer le lesz cserélve rajt.Nekem csak az adagoló átalakításához,és a porlasztók beállítására kellene egy hozzáértő ember.
Látom itt akad hozzáértő, ugyhogy talán válaszra lelek végre.
Kezdem az elején.
Peugeot 306 1.9 td 92ló full mechanikus minden.
Bosch XUD210 adagolo.
Kezdetektöl fogva nem indult szépen.
Már így vettem, gondoltam porlasztócsúcs csere és kész.
Telt múlt az idő, porlasztó maradt, nehéz indításhoz hozzászoktam.
Egyszer úgy döntött, hogy kihagy vagy nem is tudom mit csinál. Menet közben mint amikor elveszed a gyújtást le akart állni, padló gázon 1000-es frdulat, fehéren füstöl mint a pelenkagyár. 3-4km gondtalan, majd ismét le akar állni, átnyomom a gázpedált a tűzfalon, hogy életben tartsam és 2-3 perc küzdelem és 2-3 telefüstölt utca után ismét semmi baja.
Először ezt szeretném megfejteni, késöbb vázolom a folytatást.