Vettem datolyaszilva fácskát!!!!!!Kb: 1,5 méter magas, van rajta 15-20 bimbó!!! Az ára egy kicsit borsos volt, 8 ezer forinba került. (Eredeti ára 10 ezer volt, de lealkudtam)
Szia Évi5! Én Nagytétényben a Bene Laci bácsinál láttam, ki van ültetve neki, pontosan nem tudom hány éves (mondta, de elfelejtettem), kb 2,5-3 méter magas volt, és szép formás, terjedelmesen lombos. Bírja a klímát, és tavaly 260 szem gyümölcs volt rajta. Tőle is lehet vásárolni.
Az itt termett kiwi milyen ízű? Olvastam, hogy a telet kibírja nálunk is, ha takarjuk a fiatal növényt, és a szőlőhöz hasonló bánásmódot kedveli. (Kivéve azt, hogy kapálni nem szabad). Lehet, hogy később beruházok egyre, de még nem tudom, hogy hova ültetném.
Azon kívül, hogy a boltban kapható kiwinél kissebb, miben különbözik tőle?
Datolyaszilva vásárlásán gondolkodom. Rappaiék honlapján (Zomba) találkoztam vele, ott azt írják, hogy takarva kibírja az itteni telet is. Van róla tapasztalatotok? Mekkorára nő meg? Terem gyümölcsöt?
A párja még nem virágzik sajnos. A virágja érdekes,porzókat látok de bibét nem így hiába is próbálom ecsettel beporozni. érdemes minél hamarabb kiültetni a helyére aztán néhány évig nagyon vigyázni rá.
Köszönöm, mostmár megvárom a jövő évit, majd együtt a fügeborral.:-)
Hanem van énnekem egy csomó kis babérmeggyem(örökzöld) kb. 10 cm . Ha valakinek volnának tervei vele....szívesen adok belőle. Nem tudom ugyan hogy bírja az átültetést.
Jobb lett volna,ha tavasszal ülteted ki,télig hozzászokjanak a kinti léthez,de még bízhatsz hozzá,még kihajthat majd,de elég későn hajtanak.A macskák ellen jó a lefektetett bot is,pláne szúrós.
Van egy tucat gránátalmám, több évesek de pici cserépben vannak ezért nem igazán nőnek. Az történt, hogy valaki azt mondta, hogy pár éves korban kibirja a teleinket. Nos én beültettem a földbe a kertben és rászórtam egy rakás faforgácsot. A szomszéd macskája azt a helyet nézte ki magának, szétszórta a forgácsot, letörte a hajtásokat. Ami maradt az megfagyott.
Pár napot:-) nyerhetsz a fügefádnak, ha egy rögtönzött fóliasátrat csinálsz 4 karóból + némi nylonból. Célszerű két karót hosszabra hagyva féloldalasra csinálni (északi oldalon a magasabb), így a víz le tud folyni róla. Fontos, hogy télére nem szabad így hagyni mert nappal nagyon felmehet benne a hőmérséklet éjjel meg visszaáll a fagypont alatti bármennyire.
Szívesen. Ha mégis maradna rajta keményebb, azt tedd el szirupban, jó lesz télen sütibe. Én most kísérletképpen savanyút is csináltam az éretlenből, de annak még nincs eredménye. Ha jó lesz, elmondom.
A fám nekem is tök kopasz lett, lásd alább a fényképet!