Keresés

Részletes keresés

Szeleszte Creative Commons License 2013.07.28 0 0 57457

Szia:)

 

Szerintem egy kis utóhatása van az átjárhatóságinak, bár én éppen hogy csak megúsztam ezt a vizsgálatot, de szerintem eltelik egy két hét és megnyugszik minden. A nagyim régen azt mondta, hogy bármi ami meg van bolygatva pl: fog akkor az azért érződik, lehet, hogy csak ennyi a gond.

Nagyon jó úton vagy, hogy legalább a nődoki elküldött vizsgálatokra. Remélem jók lesznek az eredmények. Én barátcserjével lettem babás, Jokeva E vitamin kúrával, valaki a méhpempőre esküszik, lehet hogy érdemes lenne valamit kipróbálnod, ha lemennek a kivizsgálások.

 

Én most vagyok 22 hét 3 napos. Amikor töltöttem a 22-öt párommal spájzat pakoltunk én kértem egy széket, hogy úgy könnyebb, mert ha leguggolok akkor nem bírok felállni és hajolgatni sem szerencsés. Párom úgy gondolta, hogy már útban van a szék én meg nem vettem észre, hogy elrakta onnan, így leültem a nem létező székre és akkora hátast dobtam mint egy olajtó. Az alkaromat és a fenekemet ütöttem meg nagyon, valószínűleg a baba is megijedt meg több órán keresztül nem mozgott..... Általánosságban jellemző, ha eszek akkor ő is odabent rugkapál. Este tízkor amikor vacsiztam akkor megint elkezdett mozogni így megnyugodtam, hogy ő jól van, meg szerencsére a hátamat és a hasamat nem érte ütés, így egy pár lila folttal lettem gazdagabb. Sajnos a meleg mostanra már elviselhetetlen, az ujjaim és a bokáim dagadnak rendesen, ugye nekem egyébként is van egy alap szívbetegségem, amitől a nagyon melegbe szoktam vizesedni. Mostanában azt vettem észre, hogy ez egy kicsit fokozottabb, hogy babás vagyok.Két hét múlva megcukorterhelnek, ragaszkodtak hozzá az orvosok, hogy megnyugodjanak valóban nem magas-e a cukrom. Nem voltam elájulva a gondolattól, de inkább ezt választottam, mint egy hétvégi cukorprofilos kórházi vendégséget:) 

 

Jó legyél, mindenféleképpen írd meg milyenek lettek az eredményeid.

 

Puszi

 

                Szele

Előzmény: mariannvarga (57456)
mariannvarga Creative Commons License 2013.07.27 0 0 57456

Sziasztok!

 

Rég jelentkeztem, ezért gondoltam írok, ha esetleg vkit érdekel:) Csinálom továbbra is az előírtakat, az endokrinológus előírta szeptemberi viszontlátásig a mínusz 8 kilót, ebből 5 kipipálva. Csak meglesz a többi is. Sajnos a gyerkőc még mindig nem sikerült :(

Pár hete nőgyógyászt váltottam. Egyrészt önszántamból, másrészt (mint utólag kiderült) el is ment tőlünk a volt nődokim, így pont jókor történt a váltás.

Az új doki meghallgatta az előzményeket, a pcos-hez nem szólt semmit. Miután meghallgatott, szépen előírt egy csomó vizsgálatot, mely meg is kezdődött kb. 2,5 hete egy petevezeták átjárhatósági vizsgálattal. Nos a vizsgálat alatt nem értettem, miért mondták, hogy ez nagyon tud fájni, ugyanis alig feszített egy kicsit. Szerencsére hamar kiderült, hogy ezzel semmi gond, tök jól átjárható mindkettő. Na aztán hazafelé menet begörcsöltem, sehogyse volt jó, egész nap csak fetrengtem utána. Másnapra elviselhető volt a fájdalom, már nem kellett gyógyszer. Viszont azóta is fáj néha hol egyik, hol másik petefészkemnél. No nem vészesen, de azért ........ MA pedig nemhogy fáj, hanem lüktet a bal oldali. Nem tudom mitől van ez. Tegnap voltam vérvételen 24. napon ,de most nem volt mellette semmilyen vizsgálat. Nem értem, mitől van ez.

 

Remélem jól telik a nyár mindenkinek:)

 

Szeleszte, hogy vagytok?

 

üdv

 

M.

Szeleszte Creative Commons License 2013.07.13 0 0 57455

A gyűrűt kb így kell elképzelni, annyi különbséggel, hogy nekem a minta és a kövek a sárga részben vannak. Párom azt mondta, hogy talán ettől a fehér arany mattól annyira egyedi, mert katalógusban csillogóan nézett ki.

http://www.creor.hu/AranyKarikagyuru/StockView.aspx?stock=128902

 

A babóca szégyenlős szinte soha nem mutatja magát:) Múltkor amikor a doki megnézett 17 hetesen észnélkül mozgott nem tudta követni az uh-val kértem, hogy nézze már meg a nemét és amikor fordult akkor azt mondta a doki itt bizony nincs kuki muki, de majd hétfőn a 20 hetesen tud biztosat mondani. 

 

Nekem a körzetim egy fiatal dokinő és nagyon bologat a szakorvosoknak. Épp a mi nap gondolkoztam el rajta mit is várok tőlük tulajdonképpen? azt hogy terhesség alatt törvénytelen felírni a metet MO_én és ezt valaki mégis írásban javasolja.... hát esélytelen nyugalma. Talán nem is ez a gond, hanem az hogy kétfelé érvelnek. JÖnnek a külföldi dumával aztán a MO-i törvénnyel. Miért mondják azt, hogy jólvan szedje szóban megállapodunk, ha balhé van akkor engem hagyjon ki a sztoriból. Szerintem ez egy korrekt hozzáállás lenne.... Amúgy ehhez a részéhez hozzátartozik, ha mégis bekövetkezik egy vetélés, vagy egy terhességi diabétesz ahhoz meri a nevét adni? vagy majd arra azt mondja hát sajnálom..... gyanítom a második.

 

Megkaptam a FB jelölést, most már tudsz írni:)

Előzmény: Jokeva (57453)
Jokeva Creative Commons License 2013.07.12 0 0 57454

Bakker nem is voltál bejelölve O.o

Igazolj vissza, hogy tudjak levelet küldeni!

Jokeva Creative Commons License 2013.07.12 0 0 57453

Szééééépséges képek! Bár bevallom a gyűrű alig látszik, éshát nem is az érdekelt elsősorban, de természetesen ahhoz IS gratula! Milyen kis ikszbe tartja a lábait ez a baba, tiszta lányosnak tűnik :) Vagy várj, most olvasom, lány? Látszik teljesen?
Nekem anno tök rendes volt a házidokim, beírta a kiskönyvembe hogy IR, meg hogy metet szedni egész terhesség alatt, így senki nem macerált vele (legalábbis a másodiknál).
Súlyod miatt ne aggódj, ha a baba nől, akkor te akár fogyhatsz is, no para!
Amúgy írok egy mélt, illetve látom nem vagy publikus, akkor FB-n írok egy kevésbé publikus témát ;)

Micimalacka Creative Commons License 2013.07.12 0 0 57452

én se híztam félidőig semmit! no para:)

Előzmény: Szeleszte (57451)
Szeleszte Creative Commons License 2013.07.12 0 0 57451

Hétfőn a 20 hetes genetikai vizsgálatom lesz, ha ott azt mondja a doki minden rendben van a babával, akkor a régi tüdőgyógyász szavaival élve: szeretném ezt a jó állapotot még 4,5 hónapig megőrizni:) Az én súlyom nem változik, ez egy picit aggasztó, hogy félidőnél tartok és még mindig a kezdő súlyomnál vagyok, dehát gondolom az a lényeg hogy a babóca hízzon:)

 

Amúgy még gondban vagyunk a nevekkel is, mert fiú neveink voltak, lány neveink lettek de a párommal nem tudunk dülőre jutni. Nem baj van még 4,5 hónapon gondolkodni ezen. Amúgy egy szem terhességemet már szeretném nyugodtan megélni, életem legszebb 9 hónapjáról lenne szó, nem szeretném csupa stresszben tölteni jajj mi bajunk lesz a babával:(

Előzmény: Szeleszte (57450)
Szeleszte Creative Commons License 2013.07.12 0 0 57450

Sziasztok csajok!

 

Hoztam nektek két képet, az egyik egy 13 hetes színes fotó a babáról, a másik meg a két pár karikagyűrűnk, vasárnap lesz a párommal az eljegyzésünk. A gyűrűnk fehér és sárga arany, a fehéret mattítva kértük az eladó azt mutatta, hogy olyan sárgás csillogása lesz, sajnos inkább ilyen fémes csillogása lett, de párom szerint ettől lett egyedi így már én is kezdek vele megbarátkozni. 

 

Mostanság: tegnap voltam kereken 20 hetes és mentem a belgyógyászhoz. Kabaré ami itt folyik. Ő is elmondta azt a külföldi sztoryt, hogy a metformint odakint 32-dik hétig szedetik és az ő szavaival élve a 3*1000 mg-hoz képest én az 1*500 mg-al bébiadagot szedek, de mégis azt mondta építsem le, mert a 24 hetes cukorterhelésem antidiabetikummal fals eredményt mutat és lobogtatta nekem a MO-on vagyunk című törvény dolgot. Őszintén nagyon félek, hogy elmenne a baba, és beállna egy terhességi diabétesz, amire az volt a belgyógyász és nőgyógyász véleménye ne aggódjak majd megoldják inzulinnal.... na mondom marha kedvesek... Szóval ez a huza vona még mindig megy, csak azt nem értem, hogy nem mindegy mitől vagyok egyensúlyba? nem az a lényeg, hogy jó legyen a cukoterhelésem eredménye? És nem mindegy mitől jó? Hétfőn megyek a nőgyógyászhoz, és mivel a belgyógyász azt írta le folyamatosan le kell építeni ő sem fog ellenkezni, mivel MO_n vagyunk.... Lassan úgy érzem én is olyan leszek mint Jokeva stika szedő:) Most van 15 szemem, meg egy receptem 60 szemre, kereken 75 napig, 11 hétig elég:)

 

Jokeva Creative Commons License 2013.06.27 0 0 57449

:))) Jó hírek!

Előzmény: Szeleszte (57447)
youlcsi Creative Commons License 2013.06.26 0 0 57448

örülök, hogy minden rendben van :)

 

szorítok, hogy találj egy akármilyen olyan orvost, akivel végre meg tudsz egyezni a met-szedéssel kapcsolatban!

Előzmény: Szeleszte (57447)
Szeleszte Creative Commons License 2013.06.26 0 0 57447

Szia Youlcsi:

 

Szerencsére jól vagyunk, a bambinó 18 dkg, és a BPD-je: 3 cm volt múlthéten amikor megnézett az orvos. Nagyon szégyenlős, de múlthéten addig mozgott, míg a doki benézett a lába közé, és azt mondta hát ez bizony kislánynak néz ki, de a 20 hetesen tud majd biztosat mondani.

 

Én szerencsére visszaszedtem a súlyomat a 750 mg merck XR-től és az 5 héten át tartó rosszullétektől 5 kg-ot fogytam. Lecsökkentették 500 mg-ra, így egyensúlyba vagyok. A met körül van egy nagyobb balhé. Az endodokim, aki csak egy régi cukorterhelésem és megjön vagy nem jön meg a stukám alapján írta és emelte fel a metet lepasszolta a szedését a nőgyógyászhoz, a nődoki nem akarta vinni a felelősséget, ő átpasszolt egy belgyógyászhoz, aki július 11-én fog megnézni. A területi védőnő meg kiakadt, hogy miaz hogy a belgyógyász lepasszol, és nem érti miért is a nőgyógyász feladata lenne eldönteni, hogy milyen súlyosságú az IR-em. Ő meg nem mert megcukorterhelni, mert nem volt abban biztos, hogy csak IR-em van, vagy cukorbetegségem is. A nőgyógyász meg be akart fektetni a kórházba, mondván agyonszúrkálnak és ha úgy látja inzulinra fog.... na mondom talán azért nem kéne leállítani.

 

Jokeva szavaival élve felhalmoztam egy kisebb készletet, így úgy néz ki a terhességem 7-dik hónapjáig elég. Saját hatáskörben úgy vélekedek ne kövezzen meg senki, hogy amíg az én súlyom, és a baba súlya mindene rendben van, addig nem indokolt kockáztatni a lerakását. Saját gondolatvilágomba úgy tervezem, hogy legkésőbb a 32-dik héten elkezdtem leépíteni.

Előzmény: youlcsi (57446)
youlcsi Creative Commons License 2013.06.24 0 0 57446

hahó, Szele!

hogy vagy(tok)?

Szeleszte Creative Commons License 2013.05.27 0 0 57445

JOkeva:

 

Jah ő a nagy gratzi doki, aki az ikerterheseken segít odakint. A 4 D-s képem elviekben lesz, mert amikor rávettem a profot, hogy nézzen meg, akkor a nagy kivetítőn láttam 4 D-be ott egy angol ürge segített neki szerkezgetni, és azt ígérte, hogy a védőnőn keresztül kapok egy képet teljesült a kívánságom.... Ő is ritka hülye helyzetben volt, amúgy eléggé nagy szaktekintély, mi anyuval a fiához jártunk évekig, amíg ki nem ment külföldre.

 

Ez az idióta gratzi doki nem referált semmit, és az volt a legrosszabb, hogy én nem is láttam semmit, mert csak egy monitor volt bekötve, szóval ez is olyan hülye érzés, hogy az én testem az én babám és én nem láthatok belőle semmit. A legrosszabb az volt, hogy a párom is elvi síkon ott lehetett volna, de úgy elnyomta a tömeg, hogy lopva tudta ezt a képet elkészíteni.

Előzmény: Jokeva (57443)
Szeleszte Creative Commons License 2013.05.27 0 0 57444

gina:

 

Igen jól megijedtünk mind a ketten, lehet hülyének néztek de szoktam érezni amikor mozog. Amikor megnyomta, akkor meg nagyon sokáig nem mozgott.... Sétáltunk még egy kicsit a városba hazamentünk letusoltam lefeküdtem a babánál még semmi. Este 11 kor felébredtem, hogy éhes vagyok és éreztem azt a fura lüktetést, mint amikor menstruál az ember és áramlik a vér olyan érzés, és akkor mindig tudom, jól van a baba, mozog és biztos a magzatvíz rezgését érzem. Amikor párom is odateszi a kezét ő is érzi ezt a fura rezgést, nagyon csodálatos érzés. Én meg így szoktam lecsekkolni minden rendben van-e:)

Előzmény: b.gina (57442)
Jokeva Creative Commons License 2013.05.25 0 0 57443

Baszki ez egy állat O.o

A kép szép, nagy kár hogy nem sikerült a 4D. Mikor odanyomta a baba a popsiját, látszott a lába köze? :) 13 hetesen már látszódik sejtés szinten ;)

Előzmény: Szeleszte (57440)
b.gina Creative Commons License 2013.05.25 0 0 57442

Hú, ez a sztori nem semmi... szegény baba, biztos nagyon megijedt :( meg gondolom te is, de mostmár nyugiiii.

viszont a kép csodálatos :) köszi h megmutattad :)

Előzmény: Szeleszte (57441)
Szeleszte Creative Commons License 2013.05.25 0 0 57441

Előzmény: Szeleszte (57440)
Szeleszte Creative Commons License 2013.05.25 0 0 57440

Sziasztok

 

Nos a tegnapi nap. Odaérkeztünk 14:10-re mire kiderült, hogy egy gratzi orvos ikerterhességéről szóló előadását meg kell hallgatnunk. Csak jól elszörnyedtünk a párommal mekkora szerencse, hogy nem ikreink vannak, úgy az egy petéjű ikreknél 30 %-os halálozási, vetélési és egyéb sztorikat hallhattunk. Utána jött egy kis szünet a Prof odahívott minket, előttem volt egy 11 hetes, én 13 hetes vok, majd volt ott még egy 15 és egy 20 hetes. Mondta a doki jöjjünk sorjába. Én kimentem a mosdóba meg inni egy pohár vizet, amikor jönnek hírtelen értem, hogy menjek menjek gyorsan.... már azon kaptam magam, hogy az előadó terem háta mögött fel vannak állítva ilyen vizsgáló asztalok feküdjek és már vizsgálatak is.... kiderült nem a prof, hanem a gratzi doki, miközben a prof odabent tartotta volna az előadását a fél orvos hadsereg kirohant. A baba egy ideig jól érezte magát fordult a hasára, hátára, majd a gratzi doki annyira mutogatni akarta én vagyok a jani és tudok uh-ni, hogy nagyon megnyomta két ponton a hasamat, amire a baba hátrafeszítette a fejét, felnyomta a picsáját és szó szerint menekülni kezdett, de akkor már én is szóltam, hogy nekem se jó, mert megmutatta rajtam: hogy ne ultrahangozzunk.... :S A baba annyira menekülőre fogta a dolgot, hogy keresett egy lyukat és pofival befele bebújt... de még a doki akkor is erőltette a vizsgálatot... na mondom jól van elég lesz ebből ennyi... majd kaptunk három olyan fotót, ahol szegény csak már a menekülő feje és keze látszik, egyen meg csak a lába.... párom teloval tudott készíteni egy fotót kértük a dokit nyomtassa már ki... majd szólt ez a gratzi doki jöjjek vissza 20 perc múlva, na mondom azt lesheti... mert kiderült, hogy itt nem is kaptuk meg a 4 d-s fotót, sem pedig a dvd-t.... na jönnek értem a védőnők menjek gyorsan mert a prof már várt engem stb.... na amikor végzett a 11 hetes akkor az ajtó mögül beugrott egy 15 hetes gyönyörű szép 4 d-s képei lettek irigykedve néztem, de aztán alább hagyott az írigységem, mert genetikai rendellenességet találtak a nyaki tarkóredő 3 mm, mennie kell kromoszóma vizsgálatra. Amikor végzett a 15 hetessel, odamentem a profhoz, hogy velem mi lesz? Kérdezte mit ígértem magának, mondom a védőnő ígért nekem egy 4 d-s színes képet és egy dvd felvételt.... gyorsan megnézett, bár már eltelt több mint 3/4 óra azóta, de a baba annyira befeküdt a lyukba, hogy el is aludt.... kicsit hülyére voltam rémülve, hgoy remélem nincs semmi baja, hogy az a majom rámnyomott, de mondta a prof hogy nincs semmi gond... igazából ez volt az egy kritériumom, hogy nehogy megnyomjanak.... a prof kérdezte is mi történt, mert én lettem volna neki a 13 hetese akin be tudta volna mutatni a Nucha szűrést... Meséltem neki, hgoy a kinti Gratzi doki mindenkit uh-zott sutyi dugiba, ami mérhetetlenül rosszul esett neki, mert ez az ő genetikai előadása lett volna.... nagyon megalázó volt a részére is... velem nagyon kedves volt, de mivel nem tudta megcsinálni a vizsgálatot nálam, és már célközönség sem volt így a doki mondta, hogy azért teljesül a kívánságom elküldi a képet a védőnőtől, de dvd-m nem lesz.... Jah és ott töltöttünk 3 órát... Igazából egy szervezetlen szarnak éreztem az egészet, és egy nagy átverésnek, mert én annak a tudatában vállaltam be ezt a dolgot, hogy színes kép, dvd... és a gratzi doki sem tájékoztatott megfelelően mi vár rám, mégsem egy műbaba vagyok akin megmutathatná hogy ne ultrahangozzunk.... több kismama is így járt aki ott volt, mert mindenki ezzel a mézes madzaggal lett odahülyítve.... Amúgy a baba miatt is nagyon lelkiismeret furdalásom volt, mert soha nem viselkedett még így.... kedden a dokim simán letekerte a Nucha szűrést, mondtam is a gratzi dokinak.... jah de a dokim azért ovatos volt és figyelmes,azért nem nyomta rám az uh-t hogy a szívét nézze, inkább rámért négyszer, mint hogy egyszer is erőszakot alkalmazzon.

 

Na és a lényeg közszemlére, mutatom a képet amit a párom tudott csinálni a fotójával: jah az is úgy volt, hogy ott lehet, aztán oda sem fért.... mondta ha tudta volna ennyire megnyom, akkor ő állítota volna le ezt a vizsgálatot....

Szeleszte Creative Commons License 2013.05.24 0 0 57439

Micimalacka:

 

Szerintem igaza volt a dokinak így már sok volt a 750 mg, főleg, hogy délutántól éjszakáig nem akarok enni. Most lecsökkentettük 500 mg-ra így már a súlytartó kategóriába kerültem. Amúgy érdekes, mert reggelente ahogy jövök a munkahelyre furán szédülök, valamint sehonnan nem szabad hírtelen felpattanom, mert múltkor is éjszaka mentem ki pisilni nagyon kellett felugrottam, aztán majdnem beestem a szekrénybe. Nincs otthon vérnyomásmérőnk, de amikor egyszer rámraktak egy 24 órásat, akkor a reggeli 84/48 volt, na most ha terhesség alatt ez még csökken, akkor már egészen érthető a szédülés.

 

Amúgy van még egy dillemám: a facebookon egy csaj írta, hogy neki a mens metisbe azt mondták, hogy lehet XR-t felezni, de még a tájékoztatójába is benne van hogy tilos.... érdekes gondolat, mert ezen dillemázok én is, hogy később vajon az 500 mg-ot ami a legkisebb dózis el lehetne e nyiszentenem, ha valóban nem okoz gondot az xr nyisz nyisz?

Előzmény: Micimalacka (57437)
Szeleszte Creative Commons License 2013.05.24 0 0 57438

Jokeva tudom, hogy sokat kellett rugdosni, de amikor rástartoltam, hogy szeretném ezt a babát nagyon és mindent megteszek érte, akkor kb 5-6 lány írt vissza, hogy ők is szeretnének. MOst azóta nincs sem hődiagram, de semmi hír sem, hogy mi újság velük, hogy haladnak. Szinte senkiről semmi info. Emlékszem anno amikor kisskiss elkezdte a sort, sorra pörgött az egész fórum utána valahogy egész sor babásodott:)

 

Kép: a fogadott nődokimnak 2 D-s gépe van, voltam nála 6 hetesen amikor csak egy félkör látszódott 2,3 mm-vel azt mondta az a szíve, utána voltam 9 hetesen ő nem tudott adni képet mert nincs hozzá nyomtatója, de páromat beengedte és akkor teloval csinálhattunk három képet. Utána jött a 12 hetes ami a női klinikán zajlott, na ott meg végkép nem adnak képet, és sajnos páromnak is új volt a teloja nem tudta kezelni így nem tudott csinálni fotót, azt viszont nagyon sajnáltam. Ő azt mondta nem akart ott a teloval szórakozni miért nem működni, nem akart lemaradni a látványról:) Ma megyek a genetikára, és kapok egy fotót, ígérem közszemlére bocsájtom, a DVD-nek meg nagyon örülünk, így annyiszor nézhetem meg a babot amennyiszer akarom. Amúgy ha rajtam múlna mindig nézegetném, jól vagy? mit csinálsz odabent? Párom poénkodott, mert a 12 hetesen állandóan járt a keze, mintha magyarázna: elkezdi te ha kijön és akkor is ilyen akaratos lesz mint az anyja, hajjaj nekem:D:D

 

Igazából tényleg nem vette észre senkit. Itt bent a központba szóltam az egyik főnökömnek, ő nagyon örült neki. Viszont több helyre vagyok felvéve, és tegnap kimentem az egyik telephelyre ott már nem láttak a munkatársak fél éve. Na ott ahogy levettem a kabátomat felpattant a kolléganő nyakamba ugrott: jéééééé te babát vársz:D:D:D mondom hallkabban még a vezetők nem tudják és jó lenne nekem közölni a hírt. Most a vezetőség nagyon elfoglalt, majd jövőhéten megyek fel hozzájuk közölni a hírt. Párom szülei még mindig kalamajkásak múltkor a párom elment velük pestre és mindenáron mondogatta az anyja, hogy ő nem tudja elengedni, költözzön vissza haza....jah és karácsonykor közölte, hogy nem akarja, hogy babánk legyen:S Nekik most hétvégén mondjuk meg, érdekes egy helyzet lesz, de mi örülünk ők meg úgy élik meg ahogy akarják.

Előzmény: Jokeva (57436)
Micimalacka Creative Commons License 2013.05.23 0 0 57437

Én is fogytam elsőzör Szele, no problem, ne parázz mindenen:-)

Szupi, hogy minden oké:)

Előzmény: Szeleszte (57435)
Jokeva Creative Commons License 2013.05.23 0 0 57436

Ugyan Szeleszte, téged is mit kellett rugdosni, mire elkezdtél hőt mérni! Kifogás kifogás hátán :)
Az tök jó hogy minden rendben van, de hogy képet nem szereztél egyszer sem, irgum-burgum! 12 hetesen 4D-ben tök sok minden fog látszani, nagyon irigylem! Akkor viszont adj ám képet, akár priviben is, nem érdekel, mert megöl a kíváncsiság!
Nem semmi hogy hogy még nem mondtátok el senkinek, és nem is vették észre rajtad? Bakker szomszédasszony csak teherbe esett, aztán már láttuk az arcán, kérdeztem is hogy mizu, mondta azonnal :) Igaz legutóbb nem láttam rajta, csak már mikor nőtt a pocak.
Tényleg, ha ennyit fogysz, akkor a pocid már talán ki is dudorodik picit? Hiszen semmi zsír nem takarja :)

Előzmény: Szeleszte (57435)
Szeleszte Creative Commons License 2013.05.22 0 0 57435

Szijja Jokeva:

 

Kicsit el vagyok havazva a munkahelyen, és a fórumon is az én hsz-em volt az utolsó, pedig azt hittem, hogy a példámon látván mindenki elkezd hőmérőzni és görbéket feldobni:)

 

Én: Még mindig szedem a progit, 14 nap van még belőle, holnap leszek kereken 13 hetes. A gyomrom iszonyú szarul van, mondjuk másokhoz képest egész jól vagyok, mert legalább nem hányok, de olyan ebédtől kezdve se nem akarok inni, se nem enni egészen másnap reggelig. A párom már kiverte a tamtamot, hogy a fene vinné el a pcos diéta korlátaimat, egyél már valamit, mindegy hogy mit. Így délutánonként megiszok 2 dl 100 %-os narancslevet, vagy tejet, valamint lecsúszik egy egy túrórudi, egy kis ropi, keksz. Sajnos a nem evés miatt még a kevés metemmel is (XR 750) elkezdtem rohamtempóba fogyni, egy hét alatt ledobtam 4 kg-ot. (páromnak itt jött a kiakadása). Már visszaszedtem nagy nehezen 2 kg-ot. A metet csökkentettük XR 500-asra, a fogyás megállt. Több CH-t eszek iszok meg, mint a megengedett, de bizonyos határokon belül.... szóval nem nyakalok cukros üdítőket, nem zabálok csokoládét, sőt még egy falatot sem. A CH többlet főleg a narancslé és a tej, gyümölcsök: alma, banán, eper miatt van.

 

Mi: Tegnap voltunk a dokinál 12 hetes Nucha szűrésen, mindent rendbe talált. 72 mm a CRL-je, 10,2 mm a talpa, 2,3 mm az orra. A szívfrekvenciára négyszer mért rá mire sikerült belőni, akkor már kezdtem megfogadni magamba, hogy már hétvégén se fogok inni egy fél kávét. A reggeli kávé jól esik, de azt is gyengére csinálja a párom és a vérnyomásomnak is jót tesz, mert nagyon alacsony. Csodálatos élményben volt részünk, ahogy láthattuk mozogni, ahogy hallottuk a szívecskéjét dobogni. Sajnos sem a magánrendelésen, sem a női klinikán képet nem kaptam. Annyi jó hírem viszont van, hogy felkértek, hogy vegyek részt egy genetikai előadáson, ami arról szól, hogy egy szegedi jó hírű genetikus tart oktatást orvostanhallgatóknak, mit kell nézni a 12 hetes szűrésen. Hasi UH lesz, teljesen ingyenes, kapunk egy színes fotót, valamint két hét múlva megkapjuk DVD-n is. Na majd a fotót közzéteszem itt:) Sajnos a páromnak új a telefonja, így tegnap még telon keresztül sem tudta lefotózni. A munkahelyemnek és párom szüleinek még ez után lesz megmondva......:S Nagy vonalakban ennyi van velünk.

Előzmény: Jokeva (57434)
Jokeva Creative Commons License 2013.05.22 0 0 57434

Mizu csajszi, rég nem írtál! Hogy vagytok? UH képet tudsz dobni? :)

Előzmény: Szeleszte (57433)
Szeleszte Creative Commons License 2013.05.02 0 0 57433

Biztos eleinte megterhelő és kimerítő lesz a gyerkőc, míg oda nem szocializálódok, hogy kevesebbet alszok, többet pattogok. Erre már most még egy emberhez elővenni a birkatürelmet eléggé nehézkes. Szegény párom nem akart a végtelenségig lelombozni, de mivel a saját fia nincs olyan pioritásban, mint a lányuk, ezért azt mondta a párom, hogy jobb ha arra készülök fel, hogy a mi gyerekünk sem lesz ugyanabban a pioritásban, mint a lányának a gyereke.  Csodák még persze történhetnek, de jobb a rosszabbra felkészülni, mint jó magasról pofára esni. Mi igyekszünk majd jó szülők lenni, a nagyszülőség, meg az ő döntésük, hogyan élik meg. Lehet, hogy varázsütésre megváltoznak és cukibogarak lesznek, de benne van a pakliban az is hogy ajtót se fognak ránk nyitni, nem lehet tudni.

Előzmény: vikiviki (57432)
vikiviki Creative Commons License 2013.05.02 0 0 57432

Biztos, hogy erre nincs szükséged - szerintem. Majd babázhat, ha úgy gondoljátok, hogy az mindannyiótoknak jó, meg ha már beállt a napirend, meg ha már nem zavarja a szoptatást, meg... Ha az embernek gyereke születik, akkor onnantól elsősorban az ő érdekét kell nézni, a gyereknek meg elsősorban az az érdeke, hogy az anyja "jól" legyen. Anya meg akkor van jól, ha szerető emberek veszik körbe, meg eszik-alszik-babázik, nem akkor, ha anyóst kell körbeugrálni:) Van még pár évtized arra, hogy nagymama és unokája jóba legyen. (bár ilyen előzmények után lehet, hogy anyósod nem lesz az a mintanagymama - bár bármi megtörténhet. Az emberek néha tanulnak a hibáikból...)

Előzmény: Szeleszte (57431)
Szeleszte Creative Commons License 2013.05.02 0 0 57431

Sziasztok

 

Párom anyukája: még ott tartunk, hogy decemberbe kerek perec kijelentette, hogy Ő nem akarja, hogy nekünk gyerekünk legyen. Hétvégén találkoztunk, de még nem mondjuk meg csak a 12 hetes vizsgálat után, nyilván kapnak egy kisebb sokk terápiát. A helyzet felállása: a fiúk volt az otthoni rabszolga az egész életét a boltba dolgozta le, semmit nem adtak neki, se szabadidőt, se szabadságot, se semmit. Persze a két másik testvéreinek meg mindent. Amikor meg jöttem én, akkor jajj egyszer kiscsillagom, ellopott téged az a NŐ.... egyszóval: még mindig hazavárják.... Mosás főzés takarítás: na arról szó sem lehet, csak babázni jönne, meg esetleg pattogni nekem mit főzzek a kicsi fiának... szóval nem biztos erre szükségem lesz.

Micimalacka Creative Commons License 2013.04.30 0 0 57430

szerintem az anyós akkor menjen, amikor TE KÉRED, nem amikor ő akar vagy a párod mondja.

Két dolgot tanulj meg, segítséget kérni. És visszautasítani:) mindkettő hasznos.

Ha mindenáron babaázni akar, az nem biztos, segítésg, de ha mos, főz, az simán, de néma gyereknek ugye, szóval kérni.

És ha nem kell, akkor is szólni. A kéretlen segítség csak idegesít, így jól kell használni:)

Előzmény: Szeleszte (57427)
youlcsi Creative Commons License 2013.04.30 0 0 57429

hali!

én inkább azt javaslom, hogy igenis el kell fogadni az anyós segítségét is, sőt! had csinálja, had segítsen!

 

szele!

viszont TE mondd meg, hogy miben és hogyan... ne a gyereket pelenkázza, fürdesse, babázzon... hanem nyugodtan főzzön, takarítson, mosson orrvérzésig (hiszen neked akkor az lesz a segítség!!!), hogy te nyugodtan a gyerkre tudj hangolódni.

lehet, nem is lesz ott sokáig :P

de ezt félre téve: attól még hogy ti nem szeretitek egymást, ő a nagymamája lesz a kicsinek... a kicsi pedig az unokája... és ők attól még szerethetik majd feltételek nélkül egymást... és ez így van jól :D

Előzmény: vikiviki (57428)
vikiviki Creative Commons License 2013.04.30 0 0 57428

Sajnálom anyukádat:( Viszont: ha anyóst nem kívánod látni, akkor valahogy old meg, hogy ne jöjjön. Pl. a párod mondja meg neki udvariasan. Az első pár héten az ember amúgy is minden sz@ron bír bőgni a hormonok meg amiatt, mert elgázolja a hatalmas felelőség ("te jó ég, ennek a gyereknek a túlélése rám van bízva" Én anno asszem valamelyik kisvakond részen bőgtem el majdnem magam, pedig nem vagyok az a csöpögős típus:)), egy nem-kívánt személy csak árt az amúgy is labilis lelki békének meg a szoptatásnak (ahhoz nyugi kell) meg mindennek. Inkább egyedül, mint nem jó segítséggel. 

 

Más: a két éves gyerek és az újszülött az két külön dimenzió:) A nőkbe beépített amnézia van, a terhesség és az újszülött kor tekintetében is. Én háromszor voltam terhes ugye (micsoda matek:DD) és háromszor volt újszülöttem, és mindháromszor merőben újdonságként éltem meg. Nahát, nem is emlékeztem rá, hogy milyen rossz a hányinger... Nahát, milyen tök jó ez a második trimeszter, pörgök, mint a búgócsiga... Nahát, miért jön nekem minden ajtófélfa és miért nem tudom befűzni a cipőmet?... Nahát, hogy a csudába lehet egy gyerek ilyen éktelenül éhes, fél órával azután, hogy megszoptattam... Nahát, de furcsa, ötször keltettek éjszaka és már reggel hat van?...:))) Tehát nem árt mondjuk babatornán vagy a szülészeten is beszerezni valami tök ugyanakkora gyerekkel rendelkező ismerőst, aki nem legyint egyet, hogy ááá, mi is megoldottuk azt, meg pont ugyanúgy, ugyanazokkal a témákkal foglalkozik:)

Előzmény: Szeleszte (57427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!