nemrég vásárolt régi Bürstner lakókocsin szeretném a szervíz (?) ajtók zárait kicserélni (nincs velük baj, csak épp nincs hozzájuk kulcs, és így kinyitni sem tudom... :-/ ).
Hogy kell kiszedni/szétszerelni? (Szervízajtók alatt a víz és a szennyvíztartály ajtajait értem, nem tudom, hogy ez-e a "hivatalos" megnevezésük)
Anno műszaki vizsgával, rendszámmal, 1 év biztosítással és a teljes ügyintézés "szolgáltatási díjával" volt 150 ezer, de ez a te esetedben aligha releváns, lévén műszaki és rendszám már van a kocsin.
Maga az átírás 16 ezer Ft a netes infók szerint, de nem tudom, jön-e még pluszban erre valami, pl. forgalmi kiállítás díja vagy mittudomén.
Idén elkeveredtūnk Tiszaörsre. Az ugyanolyan mint a te leírásod. 10-15 kilómèterre Berekfūrdőtől vissza, Tiszafūred irányába.
A mai vilàgban hihetetleniūl retró.
Egy mindentől távoli apró vikendtelep közepét foglalja el. Mintha egy tanya lenne. Egy nagyobb úszó ès egy kicsi, plèhtetős medence van. Rengeteg 5-6 nègyszetmèteres fa bungikkal, melyek egymàs mellett hosszú sorban helyezkednek el, a régi rendszerre jellemző igènytelensèggel. Egyetlen vendèglàtóhely egy hosszú fasufni. A kempingben nem volt lakó, a strandon úgy 10-15 ember.
Olyan volt mint egy időutazás. Jó volt körbejàrni az egyébként rendesen és tisztántartott terūletet és az 1950-es évek strandkultúrájával szembesūlni de azthiszem lakni nem tudnánk benne, legfeljebb ha már nagyon nem akarunk semmit látni, hallani, emberekkel talàlkozni. :-)
Üdv ! Ez a kemping a Tiszacsegei Holdfény kemping. Igaza van az imént szólónak, hogy igazi retro, de mi is valójában nosztalgiázni járunk oda, és midig jól érezzük magunkat. Miden nyáron találkozunk legalább egy ismerőssel, aki szintén régi, tehát évtizedes vendég. Ami már ritkaság: itt végig sétálsz az utcán és mindenki köszön, a boltba vagy a piacon sem siet senki. Mint nyugdíjasok szívesen felkeresnénk más, távolabb eső helyeket is, ezért érdeklődünk itt a fórumon hol található még ilyen. László
A kemping maga oké, nagy, árnyas fák, nincs tömeg stb. A többinél viszont megállt az idő '80-as éveknél. A fürdő nagyon retro, a vizesblokkok szintén. Gondolom ezért a szerényebb árfekvés, de a fürdőbe ki kell menni és külön jegyet venni. Ha már elmegyünk ide, mindenképpen el kell menni a kompnál lévő halászcsárdához és megkóstolni a sok finom halételt, ez viszont hibátlan, öt csillagos!
Üdv mindenkinek ! Kedvelt kempingünk idei árai: Felnőtt 340 Ft Gyermek 18 éves korig 240 Ft kétszemélyes sátor 750 Ft négyszemélyes sátor 950 Ft lakókocsi 900 Ft autóparkolás 300 Ft idegenforgalmi adó 300 Ft villany 50 Ft/ KW. Hasonló árfekvésű kempingeket keresünk az országban mindenfelé. Kellemes időtöltést és jó időt kívánunk mindenkinek ! László
Az oké, hogy a fedelet emeled, de a csatlakozó fedelét (a kéket) meg nyomod lefelé? Ha igen, akkor nyúlj be egy csavarhúzóval, és emelj alá a kék dugófedélnek...
Járt már úgy valaki, hogy az áram betáp csatlakozót nem tudta kihúzni? Szezonkezdési csekkoláskor bedugtam, működik minden, de kijönni nem akar. A fedelet természtesen emelem, oldalra kicsit kotyog is a csati, tehát nem beszorult a foglalatba.
Üdvözletem ! Mi már évtizedek óta Tiszacsegén találjuk meg a csendet és nyugalmat. Árnyas, csendes, és érezni a vidéki hangulatot. Szerény körülmények, szerény árak, semmi cifraság, de midig van meleg víz a zuhanyzóba, papír a WC.be, az áramot villanyóra alapján kell fizetni. Közvetlenül mellette gyógyfürdő, úszómedence, gyermek medence. Az idén is megyünk, egy-két hétvégére, és egy hosszabb pihenésre. László