Szia! Mi most juniusban megyunk a Barakaval Izlandra, tobb helyrol erdeklodtem es mindenki ezt ajanlotta, es arban is ez tunik a legjobbnak. Mivel mi Angliabol megyunk, nekunk fontos volt, hogy a kiutazast maganuton el tudjuk intezni es ezt csak a Barakanal tehettuk meg, a tobbi utazasi irodanal (pl.Vista) nem lehet megbontani a "csomagot". A programrol meg a szallasrol meg nem tudok velemenyt mondani, ha visszajottunk okosabbak leszunk. Viszont az eddigi tapasztalataim abszolut pozitivak, segitokeszek, rugalmasak, mindenrol pontosan es idoben tajekoztatnak.
Igen, ezt már én is megtaláltam a neten, kutakodásom folytán. Közben viszont sikerült mail-en felvennem a kapcsolatot egy Izland-járt emberrel aki felvilágosított, hogy május-június a leginkább ideális időszak az utazásra.
Most már egyre valószínűbb hogy velük megyünk Izlandra. Eddig mindenki dícsérte az általuk szervezett utakat! És most már a szállás miatt sem aggódom, hogy vajon milyen lehet!?
Cserkész szálló: 2-8 ágyas szobák voltak,a folyosón zuhanyzó és WC. Minden ragyogó tiszta volt.
Menedékház: mi egy 28 fős szobában aludtunk, kimondott ágyak nem voltak, egy polc szerűségen voltak a matracok, erre terítettük a hálózsákot. Tiszta és kulturált volt.
van olcsóbb szállás, de már nem biztos, h van hely, régebben (tavaly jan-márc körül) beírtam a fórumba néhány címet, én pl innen több címet megtaláltam közvetlen (pl a farmholidays.is-t megkerülve, olcsóbban:http://www.iceland.pl/hotele.html (de azér sátor nem árt, ha van nálatok). sztem a vezető drágább, mint az autó:)
Khm, akárhogy számolok, egy normál szállodai szoba 50k egy éjaszakára, két személyre (még talán nem is akkora gáz). 150k egy autó vezetővel egy napra. Normális árak ezek, vagy csak beletenyereltem?
Tud valaki ajánlani egy helyi terepjárós vezetőt, aki ésszerű árat kér?
ha a landmannalaugar-i bejáróra gondolsz, északra a 26-oson, majd le délre az f208-on lehet gázló nélkül megközelíteni a sziget 1ik legszebb helyét. mely kulcsszavakra érted?
nézegettem, amiket említettél, de valahogy nem találtam a kulcsszavakat az LP könyvben. Sokat segítenél, ha részletezni tudnád az ajánlott északi utat.
Plusz esetleg Skálholt, ha a Gullfoss után/előtt Selfoss felé/felől megyünk.
Bár ez inkább a kultúrtöri iránt érdeklődőket köti le, maga a skálholti templom nem olyan hatalmas nagy valami.
De a hely érdekes, mondjuk pont azon a tavaszon vizsgáztam óészaki irodalomból és kultúrtöriből (1998), úgyhogy érdekes volt élőben is megnézni pl. Jón Arason püspök emlékművét... :)
ISK-ba fektetők, warning!!! "A legfeltűnőbb esemény a világ valószínűleg egyik legkisebb piacán történt: az izlandi korona egy ponton majdnem 10 százalékkal volt gyengébb az előző heti szinteknél. A magas folyófizetésimérleg-hiánnyal rendelkező és ezért, valamint a gyors gazdasági növekedés miatt magas kamatszintet fenntartó országba rekordütemben ömlött a pénz az elmúlt hónapokban, köztük sok hedge fund típusú befektető célozta meg az izlandi devizát. A héten viszont jött a Fitch és negatívra változtatta a hitelminősítés kilátását. Ennyi elég is volt a minikrízis kirobbanásához, a piac mérete nem bírta el a tömeges eladásokat. (Ha valakiben ez a történet valamiért a magyar helyzetet idézi fel, az nem a véletlen műve.)" Napi Gazdaság, ma
én is gondolkodtam ilyen megoldáson, de nem is találtam lakóautó-kölcsönzőt (nem kerestem sokat) a hajón, hol mi mentünk, akadt néhány, de sokkal jellemzőbb volt a lakhatóvá alakított pickup, egyéb 4x4. a szigeten nem talállkoztam ugyan 1-el sem, de sztem az 1-esen gond nélkül körbe megy. a fő bajuk, h kicsi a kerekük és nem túl magasak, ezért f-esen csak óvatosan (és ha nincs gázló), igy landmannalaugarba is eljuthattok lépésben, de le kell táboroznotok a bejárati két mély gázló előtt, onnan gyalog (vízen átal) 5 perc. én hveravellírben és vesturdalurnál is láttam személyautót, meg lehet ezzel is próbálni, de megfordulni (feladni) tudni kell. sok függ az időjárástól, vesturdalúrt inkább csak száraz időben (sok az időszaki vízfolyás)