Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.09 0 0 8536

Valami önkormányzati jegyzőkönyv kapcsán szóltál (be), hogy többet néztél volna ki belőlem "oknyomozás terén". Erre kértem volna, hogy ha ennyire jólértesült vagy, akkor adj egy linket is az okosságod mellé... De ennyit nem fontos már. Csak jellemző.

Előzmény: Törölt nick (8535)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.09 0 0 8534
Bocsánat, de én a Dob-Wesselényi közötti teleknyitásról értekeztem...
Előzmény: Törölt nick (8532)
városerdő Creative Commons License 2010.08.08 0 0 8531
Ez borzalmas !!!!!

„Nekem nem el kell kezdenem valamit, hanem segítenem, hogy befejeződ- jenek a már megkezdett pozitív folyamatok, és hogy ezekhez illő újak induljanak el.
Erzsébetvárosban helyben dőlnek el a dolgok. Megharcoltunk érte. Ezt értéknek tekintem. Az országos folyamatok azt jelzik, hogy ezt utoljára 2010-2014 között tehetjük biztosan. Ez felértékeli ezt a ciklust. Ami megtör- ténhet, annak most kell megtörténnie, mert az gazdagítja városunkat, és itt marad örökre, nekünk. Hatékonynak és együttműködőnek kell lennünk. Ehhez párbeszéd és közös akarat kell. Ez nekem való feladat.
Legyenek a társaim!
Azt tartom jó városvezetőnek, aki nem csak politikai felhatalmazás alapján válik vezetővé, ismeri a város múltját és jelenét, van víziója a jövőről, és kellő empátiával képviseli közösségét.
2002-ben egyetemi tanárként érkeztem Erzsébetváros közéletébe. Tapasz- talataim, emberi kapcsolataim, családomból hozott és megerősödött belső értékrendem a környezetem szerint városvezetővé tett.
Most pedig városvezetőt választunk.
Én tudom, mit kell tennünk!
És teszem is!
Az a fontos, hogy együtt tegyük, amit kell!
ERZSÉBETVÁROS A LÉNYEG! „

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.29 0 0 8530
Hol az a link, Máris?
Előzmény: Törölt nick (8529)
metrozenit Creative Commons License 2010.07.29 0 0 8528
A mostanában átadott gyönyörűen felújitott Szinva utcát tegnap gyakorlott kezek, gépek ismét felbontották!!! Na jó, csak a "járda" 10 méterét!!!!!
városerdő Creative Commons License 2010.07.25 0 0 8527
Kilroy Creative Commons License 2010.07.20 0 0 8526
A Hernád 3-ra gondolsz? Tudtommal abban működő intézmény van (valami szakiskola). És igen, én oda jártam, már persze a szakiskola előtt ott működött sima általánosba.
Előzmény: Törölt nick (8523)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.20 0 0 8525

Juteszembe ha már említetted a forrást, egy linkkel igazán megdobhattál volna...

Előzmény: Törölt nick (8524)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.20 0 0 8524

Hát épp erről beszélek már évek óta öregharcos! Hogy mivégre kell egy átlagember átlagérdeklődése kapcsán jegyzőkönyveket bójnia - akár "csak" 8 percig is...

És ez még egy békés ügy. Képzelem hová dugják a hivatalnokocskák a valóban életeket és egzisztenciákat érintő sunyibunyi döntéseik aktáit...

Előzmény: Törölt nick (8522)
Goldman Emma Creative Commons License 2010.07.15 0 0 8519
Szerintem ő nem ugyanaz, de hasonló céllal. :)
Előzmény: Krampulák (8518)
Krampulák Creative Commons License 2010.07.15 0 0 8518
Ejnye, ejnye, kedves Emmácska. Miért kényszeríted őt bele abba a megalázó helyzetbe, hogy ismét új nick alatt kelljen kezdenie a pártmunkát? :)
Előzmény: Goldman Emma (8517)
Goldman Emma Creative Commons License 2010.07.15 0 0 8517
Kedves doktor, mi a cél? :-) Melyik társulatnak kampányolunk itten?
Előzmény: Törölt nick (8516)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.15 0 0 8514

Tudtok esetleg valami neten is rákereshető infót arról, hogy a tervek szerint megnyitnák a Trafó mögötti tömb-belsőt a Dob u. 37-41 és a Wesselényi 22-24 között?

 

Kilroy Creative Commons License 2010.06.25 0 0 8511
Valóban érdekes átmenet.
Előzmény: Goldman Emma (8510)
Goldman Emma Creative Commons License 2010.06.25 0 0 8510
Na, most ez az állás. Érdekes átmenet... :-)
Előzmény: Kilroy (8509)
Kilroy Creative Commons License 2010.06.25 0 0 8509
Szerintem a meccs része. Csak nem feltétlenül teljesen előre eltervezett része, hanem az önkormányzat részéről egyfajta kényszerhelyzetből adódó következmény. Épp ezért az is benne van, hogy megszüntetik a romkocsmákat. A kettő valahol összefügg.
Nekem mondjuk nem zajong ilyen az ablakom alatt (van helyette más, az István utca :-D), de én is szeretem az ilyen helyeket, kár lenne értük azért. De mint mondtam, e tekintetben valahol magukra vethetnek a vendéglátósok...
Előzmény: Goldman Emma (8508)
Goldman Emma Creative Commons License 2010.06.25 0 0 8508
Jajaja, én is így értem a közleményt, a kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy vajon a rendelettel való fenyegetőzés a meccs része-e (remélve, hogy a vendéglátósok berezelnek a zárórától, és bevállalják mindazt, amit korábban nem), vagy hótt komoly, hogy meg akarják szüntetni a romkocsmákat. Mert hogy a rendelet egyenesen ezt eredményezi.
Mondom, én fura helyzetben vagyok, tekintve, hogy éjszakánként mintha a fülembe kurjongatnának (sajátos akkusztikai jelenség a ház előtti teresedés miatt), közben meg nagyon bírom, hogy nem a régi némaság és hullaszag van a környéken, hanem normális városi élet.
Előzmény: Kilroy (8507)
Kilroy Creative Commons License 2010.06.25 0 0 8507
Ahogy elnézem, itt nem a zsarolás (volt) a közvetlen cél. Ha jól értem a cikket, folytak itt tárgyalások a témában az önkormányzat és az érintett vendéglátósok között, csak éppen nem érték el a céljukat, legalábbis az önkormányzat értékelése szerint. A vendéglátósok véleményét talán a vendéglátós szövetség álláspontja tükrözi (ha nem, az egyrészt gáz, másrészt akkor jó lenne tudni, mi az álláspontjuk), amely szerint nem is voltak (érdemi) tárgyalások... Na innentől szerintem az önkormányzatnak szimplán nem nagyon maradt egyéb választása, lehetősége, mint a kemény rendelet (meg a segítségkérés a belügyminisztertől). Tehát ha most majd esetleg rákényszerülnek a vendéglátósok az általad felsoroltak finanszírozására, hát nem biztos, hogy teljesen jogos lesz részükről szimplán zsarolásról beszélni. Mert hát miért nem bírtak megegyezni az önkormányzattal korábban ugye...
Előzmény: Goldman Emma (8506)
Goldman Emma Creative Commons License 2010.06.25 0 0 8506
Na jó, újra nekifutok. Szerintetek a kerületvezetés most zsarolja a vendéglátósokat, hogy fizessék az őrséget, a csitítóembereket, meg a Klauzál téri vécésnénit, vagy ez komoly, hogy a kerület egyetlen vonzerejét akarják víz alá nyomni? Kérdezem én, aki langy nyári éjszakákon a manchesteri dialektben előadott ordítozást hallgatom feszt... Mert a kerületi újság legutóbbi számában mintha közös érdekről meg unikális vonzerőről lett volna papolva, osztán most itt ez a keménykedés.
Előzmény: Goldman Emma (8505)
Goldman Emma Creative Commons License 2010.06.24 0 0 8505
Mai helyzet közterületi zajongás ügyben:





Összefogás jön létre Erzsébetvárosban a kulturált szórakozásért





Intézkedéscsomagot készít elő Erzsébetváros önkormányzata a kulturált szórakozás feltételeinek megteremtéséért. Az intézkedések célja a kerület éjszakai nyugalmának biztosítása, a lakók pihenéshez való jogának érvényesítése. Az önkormányzat azért döntött az intézkedések meghozataláról, mert az eddig pusztán jóhiszeműen folytatott egyeztetések nem vezettek eredményre. Bízunk abban, hogy minden fél saját hosszú távú érdekeit felismerve, a kampányfogásokon túllépve, valós lépéseket tesz a helyzet rendezésére.



A lakók éjszakai nyugalmának biztosítása egy éve téma Erzsébetvárosban az önkormányzat és a vendéglátóhelyek között. Az eddigi egyeztetések azonban nem vezettek valós eredményre: néhány felajánláson túl nem történt érdemi közeledés a felek között. A vendéglátóhelyek vállalásai hozzá tudnak ugyan járulni a rendezett éjszakai állapotok kialakulásához, de nem elégséges lépések a helyzet hosszú távú rendezéséhez. Főleg azért nem, mert egy részük még hosszú idő után sem valósult meg. A vendéglátóhelyek mellett anyagi forrás hiányában sajnos a hatóságok, mindenekelőtt a rendőrség sem tudott kellően hozzájárulni a helyzet rendezéséhez.



Az intézkedéscsomag részeként az önkormányzat a lakók érdekeit szem előtt tartva rendeletet fogad el a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartásáról. Az önkormányzat kezében ez az egyetlen eszköz, amivel az éjszakai randalírozás ellen fel tudja venni a harcot. A rendelettervezet értelmében a vendéglátóhelyek minden nap éjfélig tarthatnak nyitva. Ugyanakkor ennél hosszabb nyitva tartásra is lehetőség nyílik, ha a környező házak lakói ehhez hozzájárulásukat adják. A rendelet nem érinti a szállodákat, és az élelmiszerboltokra is az eddigi szabályozás marad érvényben (alkoholárusítási tilalom 23 óra után).



A csomag részeként az önkormányzat a rendőrség megerősítését kéri a belügyminisztertől. Levelében Devosa Gábor alpolgármester tájékoztatja Pintér Sándort, hogy Erzsébetváros képviselő-testülete felterjesztési jogával élve felkéri az Országgyűlést, hogy „egyértelmű törvényi felhatalmazással a rendőrség intézkedési és eljárási jogkörét az éjszakai közterületi rendbontás, zajokozás megfékezésére”.



A csomag része továbbá, hogy a kerületőrség, a rendőrség és a közterület-felügyelők együttműködésével megerősített helyszíni jelenlét és rendszeres, összehangolt ellenőrzések biztosítják majd a jogszabályok betartását, valamint a közterek nyugalmát. Ez vonatkozik mind a szórakozóhelyeket elhagyó vendégekre, mind a vendéglátóhelyekre és élelmiszerboltokra.



De a csomagnak részét kell képezniük a szemléletformáló akcióknak is. Ebben a vendéglátóhelyek együttműködésére számítunk. Közös érdekünk ugyanis, hogy a vendégek tisztában legyenek a kulturált viselkedés szabályaival és tetteik következményeivel.



A rendelettervezettel kapcsolatban 2010. június 24-én délután újabb egyeztetésre kerül sor az önkormányzat képviselő-testületének két frakciója között. Az MSZP és a Szövetség Erzsébetvárosért képviselői a tervek szerint ekkor véglegesítik a pénteki testületi ülésen elfogadandó rendelet szövegét.



Az önkormányzat az utóbbi napokban szomorúan követte figyelemmel a vendéglátóhelyek magatartását, és határozottan visszautasítja a szórakozóhelyeket tömörítő Élő Erzsébetvárosért Egyesület csúsztatásokban és félrevezetésben bővelkedő kampányát. Örülünk ugyanakkor annak, hogy a vendéglátósok mára felismerték, az éjszakai zaj és a vendégek magatartása valóban problémát jelent, és ezeket korlátozni kell. Sajnáljuk mégis, hogy erre a kijelentésre csak most került sor, és nem az elmúlt egy év alatt zajlott egyeztetések valamelyikén. Arra kérjük most a vendéglátóhelyeket, energiáikat a probléma hosszú távú rendezésére összpontosítsák, és tartózkodjanak a rövid távú anyagi érdekeik védelmében szervezett spontánnak tűnő tiltakozásoktól, kampányuk során pedig a csúsztató kijelentésektől, a kulturáltan szórakozni vágyók félrevezetésétől.



Barátságtalan lépésnek tartjuk, hogy miközben egy év óta folynak a megbeszélések egy mindenki számára elfogadható, kompromisszumos megoldás érdekében, a vendéglátóhelyeket tömörítő Élő Erzsébetvárosért Egyesület az egyeztetések hiányát kéri számon az önkormányzaton.



Erzsébetváros Önkormányzata
Krampulák Creative Commons License 2010.06.14 0 0 8504

Akkor már ne feledkezzünk meg a feddhetetlen erkölcsű Garabics Károly úrról sem, akiről itt mazsolázgathat az, akit érdekel ennek a derék és mindig is elvhű embernek a zanzásított közelmúltja. (Figyelem: tessék azért fenntarásokkal kezelni az itt leírtakat! És érdemes vele kapcsolatban sok-sok évvel ezelőtti véleményeket is visszaolvasni ugyanebben a topikban.) 

http://k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/garabits-karoly 

Előzmény: városerdő (8502)
Goldman Emma Creative Commons License 2010.06.14 0 0 8503
Hogy te miket olvasol... :) Szegény Garabics: legutóbbi emlékem vele kapcsolatban, hogy parkolási matricaszerzés idején megpróbált beelőzni a netes foglalásos ablaknál, de olyan szépen elhessegették, hogy öröm volt nézni. :-)
Ami a szocikat illeti, ezek szerint le vagyok maradva egy etappal. Azt hittem, Szabó látványos és indokolatlan visszalépése az lmp-s nímand javára arról szólt, hogy így próbálja bebiztosítani a jelöltségét a polgármesterségre. Habár, biztos csak az, ami a szavazólapon van.
De tényleg: Kecskés akkor mi? Független? :-)
Szerintem kéne állítanunk egy topikjelöltet, tuti a siker. :))
Előzmény: városerdő (8502)
városerdő Creative Commons License 2010.06.14 0 0 8502

Hát akkor sorban:

 

itt olvasható a fideszes vonal: http://index.hu/belfold/2010/06/14/beindult_a_tolakodas_a_potya_polgarmesteri_helyekert/

 

itt meg az mszp-s http://mandiner.hu/cikk/20100421_bortonbol_politizal_hunvald

 

a kecskés csak tipp, de amilyen becsvágy, ki nem hagyná.

Előzmény: Goldman Emma (8501)
Goldman Emma Creative Commons License 2010.06.14 0 0 8501
Ezt hol lehet olvasni? Wattamány kicsoda? Garabicsra sajnos még emlékszem a "síboljuk el együtt Erzsébetvárost" korszakból. Kecskés milyen színekben? És hogy-hogy Kispál? Úgy tudtam, Szabó Zoltán beelőzött.
Előzmény: városerdő (8500)
városerdő Creative Commons License 2010.06.14 0 0 8500

Most olvastam, hogy a FIDESZ-nek két polgármester jelöltje is van (döntés hamarosan): Wattamány Zsolt és Garabics Károly. Egyik rosszabb, mint a másik.

A szocialista párt Kispál Tibort indítja. Ő szerintem erőtlen, megalkuvó, megnyilatkozásai semmitmondóak, szerintem alkalmatlan polgármesternek. Kecskés Gusztáv biztosan indítja magát, de tőle sem repesek a boldogságtól.  RÉMES !! Nincs senki, akire rá lehetne bízni ennek a szerencsétlen kerületnek a vezetését?

Ghí Creative Commons License 2010.06.14 0 0 8499
Parkoló_Rumbach Sebestyén utca

Nekem is erre a parkolóra nyílik az egyik ablakom.
Itt rendszeresen fogadnak olyan autókat és lakókocsikat, amelyek napokig itt parkolnak.
Sőt, még néhány szippantós kocsi is, amit végképp nem értek!
Száll felfelé a bűz, a gázolaj szag, meg a motororok és agregátorok zúgása.
Télen fűtenek, nyáron hűtenek, így csak néha-néha lehet ablakot nyitni.
Ilyenkor tudok egy kis kereszthuzatot csinálni, ami ebben a nagy melegben nagyon hiányzik!








Kilroy Creative Commons License 2010.06.08 0 0 8498
Időközben én is rájöttem. Elnézést a rémhírterjesztésért.
Goldman Emma Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8497
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8496

Még publikál az öreg?

Előzmény: Krampulák (8495)
Krampulák Creative Commons License 2010.06.05 0 0 8495
Nem volt. Van.
Előzmény: Törölt nick (8494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!