Keresés

Részletes keresés

monica1975 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 11

Köszi hogy válaszoltál, nem bíztam benne, hogy valaki még fellátogat az oldalra. Össze-vissza beszél mindenki, pl. ugye a Saigon és a Viktória után felhívtam a pénztárat és azt mondták, hogy nem lesz minimum egy évig egyik se, mert ennyi előadás lett megvéve, másnap azt mondta a pénztáros néni, hogy erre az évadra vették le. Peller Karcsi a Viktória utolsó előadása előtt megosztotta, hogy menjünk mert állítólag ez az utolsó előadás, utána pár héttel viszont kicserélte a feliratot, és azt írta a Viktória képe alá, hogy legközelebb 2015 őszén..... tehát nem tudom ő mennyire informált a témában. Valaki szerint fórumon a Saigont véglegesen  vették le, de hát ez egy óriási bakövés lenne a színház részükről, mert egy világhírű darab, a pénztáras néni azt mondta, hogy mindkét előadást ideiglenesen vették le...

 

Az új darabok hát, passz, de a Luxemburg grófja lehet, hogy lesz, de akkor mit vesznek le, hát valaki szerint a Csókos asszony lesz levéve... passz, de a Maricát ha visszahozzák, akkor egy másik Kálmán Imrét lehet vidékre vesznek, mert az értelmetlen lenne, hogy Kálmán Imrének 4 darabja fusson egyszerre, lehet az is hogy a Bajadér megy el vagy a Cirkuszhercegnő, ugye a Csárdáskirálynő az állandó darab, az marad. a Marica díszletei irtó giccsesek, az idealizált magyar táj, hát meg a régies éneklési forma, meg az agyon rágott Szép város Kolozsvár, persze azért a darabban vannak szép áriák is pl. Marica belépője, de engem ez az édes

kedős történet hidegen hagy. A Legkevésbé a Mágnás Miska és a Lili bárónő tetszik az operettek közül,  Jövrőre lehetne mondjuk egy Jacobi mű is akár, mert az rég nem mert,  lehet lesz Sybill, de gondolom csak a raktárban, de a Leányvásár jobb szerintem.

A Mágnás Miskát én nem tenném vissza egy ideig tuti, de mások szeretik és hát ők mennek rá, de Szirmainak a többi darabja nem megy már, fura, de ő operaszerzőnek tanult a Zeneakadémián, ehhez képest hát elég giccses darabot írt, nem tudom a népszerűségért miért kell ide jutni valakinek, ide járt Kálmán Imre és Ábrahám Pál is és hát azért utóbbi két szerző sokkal szinvonalasabb darabokat alkotott zeneileg. Fura de Kálmán Imre, Bartók Béla, Dohnányi Ernő, Kodály Zoltán és Szirmai évfolyamtársak voltak a Zeneakadémián, ugyanannál a tanárnál tanultak, de még is teljesen különböző a stílusuk. Dohnányi szerintem kiváló zeneszerző és hát sajna nagyon mellőzve lett, bár most ment egy operája az Erkelben... de azért szinfónikus műveit játszák. Lehár az kint osztráknak számít, valójában morva és német származású volt, de Magyarországon született és magyar állampolgár volt, szóval őt pár nemzet magáévá tudja.

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.25 0 0 10

Szia! Sajnos itt sem tolonganak az emberek az operettben :(

Láttam az Én és a kisöcsémet - nagyon jóóó darab!!! - hogy milyen dalok vannak benne ? hát ez jó kérdés...annyira nem figyeltem meg a dalok címét :-) ez a darab is van akinek bejön van akinek nem. Sok féle ember van, mindenkinek nem lehet a kedvére tenni. Én személ szerint nagyon jól éreztem magam...sokat nevettünk..a zene fantasztikus nem a megszokott operettes...olyan jazz irányzatú ---de fantasztik !!! --- A cím adó dal az tuti benne van , és ami bennem ragadt Május éjszakán...de sok jó dal van benne.

Az évadot még nem hirdette ki a színház sajnos, pedig sokan kiváncsiak vagyunk rá a startlap fórumon is!!! Csínom Palkó : erről már nyilatkoztak a fórumon, van kit lenyűgözött van kit nem...Nekem speciel a Marica grófnő a kedvencem....remélem visszatér Debrecenből a következő évadra. Sajnos szomorú hír de Viktória állítólag már nem lesz repertoáron !!!

Előzmény: monica1975 (8)
monica1975 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 9

Bocsi rosszul írtam, jelenleg az ausztriai Linz-ben megy a Csárdáskirálynő. A következő évadban ott lesz a Viktória szintén. Bécsben majd karácsonykor lesz Csárdáskirályő, de csak december januárban. Úgy látom kint Lehár messze a legnépszerűbb a 3 szerző közül, neki megy a Gilditta is, meg még más operettje. Jelenleg még fut németországi Hagenban Ábrahám Pál Bál a Savoyban operettje júniusig, ugyanez a darab még 2015 szeptemberben műsoron marad Berlinben, ott lesz majd Kálmán Cirkuszhercegnő decemberben, de csak 2 koncert keretében mert nem fogynak már Németországban Kálmán Imre műveire a jegyek...  Kiváncsiságból utána néztem hogy hol megy még magyar szerző operettje. Kálmán Imre Chichagoi hercegnője is csak 2 előadást élt meg Berlinben, ez azért durva.... pedig Berlinben magyar származású a Komisch oper igazgatója.

 

 

monica1975 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 8

Sziasztok. Kicsit kihalt ez a fórum, a startlapba meg képtelenség regisztrálni. Kiváncsi leszek a színház jövő évi repertoárjára, az ideiben ez a Csínom Palkó, hát nem tudom, de én biztos nem mennék el rá, ha jól tudom mostanában van a bemutatója, mindenesetre azt olvastam már fél áron fogynak a jegyek. Ti mentek rá? Az Én és a kisöcsiben milyen dalok vannak? Én idén az Abigélt, az Isten pénzét és a Viktóriát láttam, és mindhárom nagyon jó volt, remélem ezek műsoron maradnak jövőre is. Tavaly láttam a Cirkuszhercegnőt és a Marica grófnőt, hát az első az bejött, a második kicsit old fashion volt, ahogy az angolok mondják....

Külföldön is mennek magyar operettek jelenleg: Bécsben a Csárdáskirálynő, Berlinben a Bál a Savoyban, bár ezekről itthon semmit se hallani. Persze Lehár is megy. Ja és most olvasom, hogy jövőre a Müncheni opera műsorra tűzi Ábrahám Pál Viktória c. operettjét, hát erre kiváncsi vagyok, vajon milyen szereposztás lesz benne, a másik ott játszott operett egy Offenbach mű lesz, érdekes utóbbit nem nagyon ad az operettszínház, de talán az inkább az Operaház vagy a Müpa resortja, utóbbiban ment az Ofreusz az alvilágban, azt nem látta valaki közületek?

 

http://munichandco.blogspot.hu/2015/03/le-theater-am-gartnerplatz-presente-sa.html

agiport Creative Commons License 2014.12.17 0 0 7

Isten pénze előadásra 5 db jegy eladó
2014.12.27. 19 óra

Emelet jobb oldal 4. sor 8,9,10,11,12. szék

2600.-Ft/db

Érdeklődni lehet: 06-70-4577593

porkata Creative Commons License 2014.12.16 0 0 6

SOS ELADÓ!!

MÁZS koncert 12.16 (MA)
2.sor 5.szék
6 500 Ft

katalinpor@gmail.com

Előadás előtt tudom odaadni a jegyet

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.01 0 0 5

Működik igen :))!!!

 

Új darabok : Fame, Isten pénze,A szépség és a Szörnyeteg, Miss Saigon, Mozart / aminek már lement a premierje!! / valamint Bajadér szintén megvolt a premier és bemutató!! Lesz Én és a kisöcsém , Csínom Palkó !! Marica grófnő nem lesz azt Debrecenben játszák.

 

Raktárszínházban : Lilibárónő és a Régi nyár megy jelenleg.

 

Ezekről tudok jelenleg...és már lehet jegyeket venni november-decemberre!!

Előzmény: monica1975 (4)
monica1975 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 4

Most működik ez a fórum? Tudjátok mik lesznek az új darabok idén és hogy melyik lesz kisteremben?

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.16 0 0 3

Köszönöm szépen az infót megnézem!!!

Előzmény: patkosagi (2)
patkosagi Creative Commons License 2014.09.15 0 0 2

Itt szinte csak Operettszínházról van szó. Nagyon pörgős fórum. Javaslom inkább ott nézz körül.

 

http://lapforum.lap.hu/forum/24-musical/

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.15 0 0 1

No ez rövid hozzá szólás volt! Köszönjük.

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.15 0 0 0

n0sza.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.15 0 0 topiknyitó

Sziasztok kedves színház rajongók!

 

Várom mindenki részvételét ide a topikba...akik rendszeresen járnak az Operettszínházba. Osszuk meg közös élményeinket, vagy beszélgessünk kedvencekről egy-egy darabról és bármely információt szívesen látunk itt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!