Félbeszakadt hétfőn a Magyar Rádió ("emer") zenei együttesei számára meghirdetett évadnyitó társulati ülés, amelyre az énekkar meghívta Gulyás Dénes országgyűlési képviselőt és operaénekest.
Azért az országgyűlés képviselői igazolvány tulajdonosát jogilag nehéz elküldeni, függetlenül attól, hogy milyen párthoz tartozik! A kórus értekezlete nem médiaesemény! A kórustagoknak valószínű jó okuk volt meghivni az operaénekes képviselőt! Hogy milyen ok kellett az elküldéséhez azt nem tudom!
>olyan munkaértekezletet tarthat a szervezet vezetője, amelyre bármely beosztottja saját belátása szerint hívhat hívatlan vendéget?
Hát ha meghívta, akkor már nem hívatlan! ;) De komolyra fordítva a szót: ez a kettőjük ügye. A sellőt meg, ha már ott van, meg kell hívni egy kávéra, és jó képet kell vágni hozzá, pláne ha semmi rejtegetnivalónk nincsen. De honnan tudná ezt egy ilyen "emer"-féle tahó?
És ettől a baromarcú alkalmazottak nyugodtan hívhatnak pártküldötteket a társulati ülésre. És ettől a pártküldöttek nyugodtan szabhatják meg a társulati ülés témáját, kimenetelét, stb. Ugyanmár! Javíts ki, ha tévednék! Én úgy tudom, hogy Guyéyás, fideszes képviselő nem tagja a Magyar Rádió (emer) egyetlen kórusának sem. Mint ahogy egyetlen szoci képviselő sem.
Persze, nincs baj a dologgal! A fidesz oda küld képviselőket, ahová csak akar. Abba dumál bele (közvetlenül, nem ám a parlament által), amibe csak akar. Csak az a baj, hogy mások szerint meg a szociknak is joga van ugyanerre. Nos, én meg azt gondolom, hogy legközelebb kibaszott nagy keresztet kéne kapnia Suchnak, amiért elhajtotta a baromarcú pártokat valahonnan, ahol semmi keresnivalójuk nem volt.
Szerinted tehát egy állami tulajdonú intézményben csak olyan munkaértekezteletet tarthat a szervezet vezetője, amelyre bármely beosztottja saját belátása szerint hívhat hivatlan vendéget?
Figyejj! Hasonló helyzetben te is, én is úgy vágtuk volna ki Gulyás urat, hogy a lába nem éri a földet. "emer" még kulturált volt. Hozzám képest bizonyosan, mert ha az én cégem társulati ülésére hív a Jóska fideszes megfigyelőt, akkor Gulyás úr Jóskával együtt repült volna. Hasonlóképpen Pista is repült volna, ha ő hív mszp-s megfigyelőt. Pláne, ha a megfigyelő még leugatni is megpróbál. Valahogy nem komálom az ilyen párthülyéket, na.
Akkor továbbra sem értem, hogy mi olyat akart közölni Such 'emer' a vazallusaival, amit az ellenség füle nem hallhat. Mert azt bizonyára csak a legszűkebb csókosi körrel közli, hogy hogy nyúlják le a zsét. Vazallusnak ahhoz coki.
Nem! Valószínű nem házibulit tartottak, hanem munkaértekezletet tartott az intézmény vezetője, az általa kijelölt és meghívott munkatársai (beosztottai) részére.
PávekUram, ha én kerti-partyt (most urasan írtam, mi csak egyszerűen bulinak nevezzük) rendezek, és arra vendégeket hívok, Te nem azért nem leszel ott, mert valamilyen titkos dolgokról beszélgetünk, hanem azért mert nem hívtalak meg.
De lehet, hogy Jézus Bátyánk és Mária Nővérünk emlékét és több különleges bolygóegyüttálás táltosdobbal való megünneplésének a know-howját kívánta átadni a rádió elnökének.
Az énekkar hívja meg a képviselőt a saját maga által szervezett piknikre, vagy valamilyen hasonló összejövetelre, de ne a rádió vezetője által meghirdetett értekezletre.
A képviselőnek meg lehetett volna annyi esze, hogy nem fogadja el ezt a meghívást. De a jelek szerint nem volt!