Keresés

Részletes keresés

Krepuska Creative Commons License 2019.08.06 0 0 1239

Mi 2016 óta járunk oda (most csütörtökön újra megyünk), a szél mindig fúj, néha jobban. Ezzel a WC használattal már több arab országban találkoztam, így nem volt újdonság. A szerpentinek csodálatosak, csak ritkán van egy kis kőomlás. 40-nél is több strand van. A mi kedvencünk Amoopi Bay (sárga homok) és Diakoftis Beach (hófehér homok). Szerencsére a Wi-Fi-vel nem volt gondunk, a tájékoztatón ott volt a jelszó.

Előzmény: Proximus01 (1238)
Proximus01 Creative Commons License 2019.08.05 0 0 1238

Üdv Mindenkinek! 

 

Most nyaralunk. Szóval, szél az van. Nem is kicsi. Szúnyog nincs, bár ez változó. Én hoztam ezt a párologtatós vackot, de nem találkoztam vérszívó dögökkel. 

Ne dobd a WC papírt a WC kagylóba! Ha jót akarsz, ne dobd bele. Erre van külön kosárka a papírnak. 

Nincs tömeg. 

Nincs gyakorlatod a vezetésben? Nem gond. Itt nemigen fogsz karambolozni. Viszont légy óvatos! Itt szinte csak szerpentin utak vannak! Nagyon kemények! Nem vicc. Csak ésszel!!! 

Benzinkút? Néhány van (egy dél felé, kettő Pigadia külterületénél), de nincs mindenütt benzin sem. 

Autó és motor kölcsönző? Egymást érik, annyi van belőlük. Annyira nem drágák.

Homokos strand? Persze....

Talán egyedül Agios Nicolaos. (https://goo.gl/maps/135YWEAm61MafDQZ8

 

Más görög strandokhoz képest az a kényelmi szolgáltatás itt nemigen található meg, hogy a strandon van tusolási és átöltözési lehetőség. Az átöltözés ugyan lepellel megoldható, de a sós bőröd csípni fog! Szerencsére a csajok többsége nem szégyenlős, simán átöltözik előtted a strandon. 

 

WI-FI? Nem mindenütt van. Ha van, kérni kell. Úgy adják meg, mintha titkot árulnának el vele. 

Amúgy mindennel meg vagyok elégedve. (A kavicsos tengerparttal nem.) 

 

 

 

 

 

Krepuska Creative Commons License 2019.07.04 0 0 1237

A mai, 17:55-ös gép 19:09-kor indult el Karpathos-ra..

Krepuska Creative Commons License 2019.07.02 0 0 1236

Az utóbbi a legfontosabb..:-)

Előzmény: Kinga08 (1235)
Kinga08 Creative Commons License 2019.07.01 0 0 1235
Igaz, az olymposi idősek tényleg jól beszéltek. Nekem az ottlétünkből annyira a kedvesség és vendégszeretet maradt meg benyomásként, hogy nem is figyeltem, hogy kommunikáltunk.
Nyilván az értékesítés a fő cél, de úgy beleéltem magam, hogy itt minket annyira szeretnek és vártak, hogy teljesen el voltam varázsolódva. :)
Előzmény: Krepuska (1233)
Krepuska Creative Commons License 2019.06.29 0 0 1234

Akkor volt romantika és változatosság..:-)

Mi Amoopi-ban ebédeltünk egyik nap, maximálisan elégedettek voltunk (Calypso), másnap gondoltuk, próbáljuk ki a mellette lévőt is. Nem kellett volna..:-(

Előzmény: Törölt nick (1227)
Krepuska Creative Commons License 2019.06.29 0 0 1233

Tavaly egy kb. 30-as görög hölgy volt a kis ablaknál, minden este ott volt néhány órát, az érkezésünk és a távozásunk napján a váltás miatt tovább is. A tavernában a felszolgálást végző tulaj hölgy több nyelvet is beszélt, kiválóan. 2016-ban a szomszédban (Minos Beach) voltunk, reggel svédasztal, este meg egy szintén jól beszélő litván (vagy lett) fiatal lány volt, aki 3 nap múlva már magyarul köszönt, mosolyogva.

Az Euro Moto kölcsönzőben egy szlovén hölgy fejezte ki rajongását Budapestért, de máshol sem voltak nyelvi gondok, Olympos-on két népviseletes öreg néni is szépen beszéltek angolul és próbáltak mindent ránksózni..

A To Perasma tavernát jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek. Nagy kedvencünk volt a kikötőben lévő

Yog..eat!! nevű, fagyizó szerűség, minden este meglátogattuk..:-)

Előzmény: Kinga08 (1226)
Kinga08 Creative Commons License 2019.06.27 -1 0 1232

Az idegenvezető elmondása alapján kb. 25 éve fogad a sziget turistákat. Azért ez nem olyan hosszú idő a felkapottabb desztinációkhoz képest. Nem írtam turizmus hiányát... Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de úgy értettem, hogy szerencsére még nem lepte el a (te szavaiddal élve) csürhe.

A nyelvtudással kapcsolatban a saját tapasztalataimat írtam meg, ezek szerint sikerült rossz következtetést levonnom. "Rossz merítés" ide vagy oda, meg tudtuk értetni magunkat, és csodás nyaralás volt.

Előzmény: Pontikos1 (1229)
Pontikos1 Creative Commons License 2019.06.26 -1 0 1231

(Vagy nem görög volt. De a karpathosiak angoltudása messze nem rosszabb, mint általánosságban az országban.)

Előzmény: Törölt nick (1230)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.26 0 0 1230

Pont ezzel a "tudással' mentünk mi is, hogy Karpathoson, -nem szezonban- angol nyelvterületen élő/dolgozó emberekkel kell majd kommunikálnunk, és félreértések nem is lesznek, ezért lepődtünk meg nagyon, hogy egyetlen egy emberrel nem beszéltünk, aki valóban bírta volna a nyelvet, roppant érdekes tapasztalat volt. Az autókölcsönzőssel akivel leveleztem, szintén hárman kellettünk hozzá, hogy megfejtsük mit is mondd, mit kérdez, mert annyira helytelenül használta az angol nyelvet, hogy volt sakkozás. Bár valóban lehet, hogy mi pont olyan emberekkel folytattunk kontaktot akik soha nem éltek kint.

Előzmény: Pontikos1 (1229)
Pontikos1 Creative Commons License 2019.06.26 -1 2 1229

"Egyébként szerintem az egész szigetre jellemző, hogy kevésbé tudnak angolul ... tovább erősítette azt az érzést, hogy nem olyan rég robbant be ide a turizmus."

Az idősebb karpathosiak jelentős része élt az USA-ban, Kanadában. Vannak, akik télen még most is oda mennek vissza, nyáron itthon viszik az üzletet. A 35-ös generáció egy része kint született és nőtt fel. Szóval szerintem csak rossz volt a merítésed abban az egy hétben ;-) , és pont olyanokkal kerültél kapcsolatba, aki soha nem élt kint, és angolul sem sikerült semennyire megtanulnia.

A turizmus már jóideje jelen van az olaszok és skandinávok révén. Az, hogy a magyaroknak csak pár éve lett "irodai kínálat" és divat, meg az, hogy nincs a "klasszikus" tömegturizmus és az azzal járó csürhe, nem a turizmus hiánya (mellesleg a sziget méreteiből és földrajzából adódóan is vannak határok).

Előzmény: Kinga08 (1228)
Kinga08 Creative Commons License 2019.06.25 -2 0 1228

Velünk is megestek ott furcsaságok, pl. miután felvette az idősebb pincér a rendelésünket, visszajött, mert nem tudta elolvasni a saját írását. :) 

Egyébként szerintem az egész szigetre jellemző, hogy kevésbé tudnak angolul, több helyen rá kellett böknünk az étlapon a kért fogásra, miután szóban megrendeltük.

Ezeket nem negatívumként írom, számunkra ez bájos volt, tovább erősítette azt az érzést, hogy nem olyan rég robbant be ide a turizmus.

Előzmény: Törölt nick (1227)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.25 0 0 1227

Igen, valóban KarPassion néven fut egy étterem, bár. Az ételek amiket mi kóstoltunk, jók voltak, nagy adagok. Kétszer reggeliztünk ott, de nagyon érdekesre sikerült, mert ez már talán augusztusra rendeződni fog- jobban fognak érteni talán angolul, bízzunk benne- de ugyanazt az amerikai reggelit kértük egymás utáni napokon, de nagyon eltérően kaptuk. Persze most magyarázkodhatok, hogy ne ízléstelenkedjünk már, amerikai reggelit kérni egy napfelkeltés ( 10-11kor reggeliztünk)-tengerparti görög étteremben, de 3 közül választhattunk, úgy mint kontinentális, vegán vagy ez amit kértünk. Omlettel kértük, lattéval, tükörtojással kaptuk és kevés tejes cappuccinóval, 2 fajta lekvár kis tálalókban, club szendvics ( sajtos-sonkás toast) paradicsomos uborkás salátával, 2 szelet sült baconnel és pár szelet kenyérrel, vajjal, ehhez jött még úgy jó fél liternyi narancslé, mindez 12 Eur-ért. Tehát minden tévedés ellenére tökéletesen jól laktunk, nagyon finom volt, nagyon jó áron, kértem még egy kis tejet hogy lattésítsam a majdnem presszót és rendben is volt. Másnap a pincér fiúval próbáltam elfogadtatni hogy sok tejjel szeretnénk a kávénkat, megbeszéltük, oké, majd kihozta ugyanazt amerikai reggelit már omlettel, de két kávé helyett csak egyet, természetesen capuccinót, nem volt kenyér, nem volt paradicsom, uborka saláta, egy megbontott üveges lekvárt kaptunk még a törődés jegyében és amikor odamentem a pulthoz, hogy egy kis tejet kérjek még és evőeszközt ( és kiskanalat a lekvárhoz stb. stb.) és még egy kávét, akkor mondta, hogy de én csak egy kávét kértem, még egy fekete kávét....tehát teljes volt a zűrzavar. Ennek ellenére ugyanannyit fizettünk és ugyanilyen jóízűen megettük, csak kicsit komplikált a reggeli rendelés, ezzel ezt akartam mondani. Ebéd, vacsora ügyben, sajnos nem fotóztam le a menülapot, fejből tudok pár árat mondani ha érdekel.

Mivel emeleti lesz a szobátok, így nem releváns a mi földszintink, mert ahogy olvasom Kinga írásában, teljesen más az elosztása, felszereltsége.

A bárban különben nagyon laza a tulaj, nagyon kedves, segítőkész.

Előzmény: Krepuska (1223)
Kinga08 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 1226

Lehet, hogy a takarító néni férje volt, akivel a szobakérdést intéztem, mert csak első és utolsó este láttuk őt, és utolsó nap együtt jöttek.

A napágy maradt 7 Euro, és Dóri volt a mi idegenvezetőnk is.

 

A To Perasma nekünk kimaradt, helyette a Thalassába mentünk, de kicsit lehúzósra vették a figurát, felszámolták az ajándék előételt és desszertet. Nem csináltunk belőle ügyet, mert elfogyasztottuk, de valahogy a többi étterem úgy intézi ezt, hogy alapból benne van az árakban a kérés nélkül felszolgált előétel, desszert vagy ouzo.

 

A központban, a szökőkutas utcában változott a sarki grill étterem (sárga gyrosos) neve, Apse Svise néven találhatóak meg, és felújították a helyet.

 

De jó lesz nektek augusztusban! :) Jó pihenést majd!

Előzmény: Krepuska (1225)
Krepuska Creative Commons License 2019.06.25 0 0 1225

Örülök, hogy gyorsan rendeződött a szoba kérdés. Nekünk 3. nap a zuhanylefolyó dugult el, a takarító néni délután hozta a férjét, aki gyorsan megcsinálta. Az emeletről valóban csuda jó a napfelkeltét nézni a reggeli kávé közben. Mi augusztus 8.-án megyünk, szintén az emeletre foglaltunk. Tavaly a Zoriana-ban a tulaj anyukája főzött finomakat, remélem ez is jó lesz. Meg nincs messze a To Perasma, feleségem nagy kedvence. Tavaly a napozó ágy 7 € volt, most mennyi? Dóra volt az idegenvezető?

Előzmény: Kinga08 (1224)
Kinga08 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 1224

Mi is a Bay Watch-ban laktunk 06.13-20-a között.

 

Első este kicsit összevitatkoztam a szállásadóval, mert földszinti apartmanba vezetett minket, pedig magasabb áron foglaltuk az első emeleti, tengeri panorámásat. Hamar megkaptuk az emeleti szobánkat, ezt követően nem volt több gond, nagyon jól éreztük magunkat. Tágas, igényes apartman, görög viszonylatban nagyon jól felszerelt konyhával - nem mintha kávén kívül mást főztem volna a nyaralás alatt, de van rá lehetőség -, napi takarítással. A zuhanyzó mérete pindurka, de azért ez nem tud elrontani egy nyaralást. :)

 

Zoriana's helyett Karpassion néven fut a taverna tovább. Finomak az ételek és időnként tartanak élőzenés görög estet is.

 

Csodás a sziget, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. A hazafelé történt reptéri fejetlenség miatt mi is morcosak voltunk kicsit, de ez se rettentsen el senkit, aki ide vágyik. Lehet, hogy Karpathos-nak nem erőssége a reptere, de a sziget vadregényessége, elturistásodott úticélokhoz képest megmaradt érintetlensége és hagyománytisztelete méltán emeli sok utazó bakancslistájára.

 

Utolsó nap szereztem egy medúzacsípést snorkelezés közben Pigadia-ban, pedig nem is láttam a dögöt, de pár órán belül elmúlt orvoslátogatás nélkül.

Előzmény: Krepuska (1223)
Krepuska Creative Commons License 2019.06.25 0 0 1223

Úgy látom, tavaly óta lendültek egyet az árak.. Bay Watch-al kapcsolatban mi volt a tapasztalatotok? Úgy hallottam, hogy alatta/mellette a Zoriana's Place bezárt. Nyílt helyette valami?

Előzmény: Törölt nick (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.21 0 0 1222

Mi most jöttünk haza azzal a géppel, ami 1 óra után landolt. A karpathosi repülőtéren harmadik világbeli állapotok uralkodnak, és nem az volt a legnagyobb gond, hogy 2,5 óra volt a check-in. Az ellenőrzés az egy vicc volt, a biztonsági ember elsétált mikor a mi táskáink mentek át a monitoron, több mint furcsa és akkor nem meséltem el mindent. Értem én hogy nincs nagy biztonsági kockázat de -mondom úgy hogy egy bő hónap leforgása alatt ez volt a 6. repülőutam- ez nevetséges volt. A csúszás miatt a duty free-s és büfés is arrogáns stílusban közölte, hogy zárni akar, mindenki húzzon amerre akar, és "szerencsére" az egyik cabin crew is tökéletesen alkalmazkodott az inkompetens földi kiszolgáló személyzethez, csak légi formában.

Autót a Takisnál béreltünk 2 napra 72 Euroért, Full Insurance-szal. 140 km-t tettünk bele, egyik nap Apella beachen kezdtünk, a napágyért 9 Eurot fizettünk  ( erre nem esküszöm) és 4.5 Eurót a frappéért. Következő állomás Olympos volt, ott a Blue Gardenben ettünk egy tapast, ami a helyi és görög specialitásokat tartalmazza, - a tulajdonos ajánlására ettünk, nem volt menülap a kezünkben, így nem tudtuk mennyit fogunk fizetni-minden finom volt és 25 Eurót kért érte.

Innen Lefkos és Finiki következett, itt csak kávéztunk sétáltunk majd vacsorázni már Pigádiába mentünk. Másnap Diakoftis strandja volt betervezve, 10 Euro volt a napágy ahol több van, a másik oldalon 15 Euro, a büfében reggeliztünk, két capuccinoért és 2 pannini-ért 19 Eurót fizettünk. Érdemes 10 óra előtt odaérni, mert utána nem biztos hogy lesz szabad napágy, mivel elég kevés van a strandon. Az autót megtankolva kellett volna visszaadni, de mivel este 9 órakor vettük fel és adtuk le, előtte ( 20-21 óra között) meg jó 20 km-t még beletettünk, és a benzinkutak 20 órakor zárnak - amit nem tudtunk sajnos-, így a tankolás már kizárt volt, a kölcsönzős mondott 25 Eurót és így annyit fizettünk. (A GPS jelöl még két benzinkutat, azok nincsenek, nem érdemes keresni, mi "szaladgáltunk" mint a mérgezett egerek, hogy megoldjuk a feladatot, véresre vakarva a fantáziánkat, lehetetlen volt.)

Bay Watch apartmanházban laktunk Pigadiában, egy kicsit hangos a főút melletti fekvése miatt, reggel 7-től indul kb. a nagyobb forgalom, betonkeverő autókkal, ettől függetlenül aludni azért lehet. A strandja homokos, kavicsos, tengerbe való cipőt mindenképpen érdemes vinni, challenge be-és kijutni a homokkőpadoktól, hullámos, göröngyös, az alj, kiszámíthatatlan a következő lépés.

Egyszer sétáltunk be innen a kikötőbe, normál tempóban bő 25 perc, délelőtt árnyék híján elég pusztító. Élelmiszerbolt van 2-3 a közelben, étterem kicsit több is.

Krepuska Creative Commons License 2019.06.20 -2 0 1221

A mai gép 1 óra késéssel indult el Budapestről, visszafelé 23:13-kor szállt fel, már másfél óra késést jósolnak..

BekeToni Creative Commons License 2019.06.19 0 4 1220
barkovacs1980 Creative Commons License 2019.06.17 0 0 1219

Köszönöm! :)

Előzmény: Kinga08 (1218)
Kinga08 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 1218

Szia! Az apartmanról a 1098. hozzászólásban írtak és talán autóbérlésről is volt ott szó, de ez utóbbi visszatérő téma, érdekes visszaolvasni. Dóri (idegenvezető) a Bravo-t fogja javasolni.

Supermarket lesz a közeletekben, a főúton, kicsit a városközpont felé sétálva, illetve benn a kikötő környékén is van egy másik.

Előzmény: barkovacs1980 (1217)
barkovacs1980 Creative Commons License 2019.06.11 -4 0 1217

Sziasztok!

 

Mi július elején megyünk Pigadia-ra, a Petra apartmanházba.

Még sose voltunk Karpathoson, inkább Korfu-Rodosz pártiak voltunk eddig, de most kiugrunk a "komfortzónánkból".

4 felnőtt és egy 5 éves kisfiú az utazó, már nagyon várj a tengert! (megszokta, minden évben megyünk valahova... :) )

Pigadiánál milyen a tenger?

Ismeri valaki ezt az apartmant?

Hol érdemes/nem érdemes vásárolni (akár élelmiszert, akár "szolgáltatatást" (étterem, autóbérlés...)?

Kinga08 Creative Commons License 2019.06.10 -3 0 1216

Sziasztok!

Mofli75, mi is 13-án utazunk a férjemmel. Autóbérlésen még nem gondolkoztunk, egyelőre fakultatív program keretein belül gondoltuk megnézni Olympost és a strandokat, de még bármi lehetséges.

Melyik apartmanban lesztek?

Előzmény: mofli75 (1210)
Krepuska Creative Commons License 2019.05.28 0 0 1215

Érdemes lesz majd figyelni a repülő járatokat, bár remélem, nem lesz változás. A cseh Smartwings (Travel Service) 16 db Boeing 737 Max gépe jelenleg az ismert problémák miatt nem repülhet...

mofli75 Creative Commons License 2019.05.27 0 0 1214

Igen.Pont ezekre gondoltam és nagyon szomorú lennék ha nem láthatnánk őket.Autó nélkül olympost kivéve szinte esélytelenek.Bár helyi busszal úgy látom el lehet jutni oda de ez mind egy egy nap.ami meg az egy hétbe nem fér bele.Remélem nyitottságom álltal összebarátkozunk valakikkel és együtt sikerül minden helyre eljutni ahová szeretnénk!

Krepuska Creative Commons License 2019.05.26 0 0 1213

Menetes is jó látnivaló, Finiki szép és jókat lehet kajálni. Délen Amoopi és Diakoftis kihagyhatatlan, utóbbihoz az odavezető út is elég "romantikus"..:-)

Előzmény: mofli75 (1212)
mofli75 Creative Commons License 2019.05.25 -1 0 1212

Olympos mindenképpen,aztán pigadiától délre és a sziget nyugati oldalára eső beachekre.ami belefér a két napba.és ahová a helyi buszokkal nehezebben lehet eljutni.de nyitottak vagyunk bármerre menni a szigeten,mert biztos vagyok benne hogy csak szép helyeket találunk bárhová is indulunk.🙂

BekeToni Creative Commons License 2019.05.24 0 0 1211

Hová szeretnétek eljutni?

Előzmény: mofli75 (1210)
mofli75 Creative Commons License 2019.05.24 0 0 1210

Sziasztok!jún.13.-án utazunk a párommal pigadiára és társakat keresünk kocsibérléshez.mi sajnos nem vezetünk így olyan ajánlatom lenne hogy mi két napra szeretnénk bérelni autót amit fizetnének is.üzemanyag, vezetés része a másik páré lenne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!