Azért nyitottam ezt a topicot,hogy legyen hol megosztani tapasztalatainkat erről a járgányról mert a hálón túl sok magyarul olvasható infót nem sikerült találnom.Üdv minden márkatársnak remélem sikerül életben tartani ezt az oldalt.
Az ősszel sikerült szert tennem egy újszerű Venoxra, elég kevés km-el, amit a korai hideg miatt csak kissé sikerült szaporítani. Viszont most hogy jön a tavasz, szeretném rendesen felkészíteni a szezonra, olaj és légszűrű cserét tervezek. A lánkerekek jók, egyáltalán nem kopottak, a lánc viszont nagyon a végét járja már és elsősorban ebben szeretném a segítségeteket kérni. Böngészgettem a neten meg itt a fórumon is. Arra jutottam, hogy 520-as O-gyűrűs lánc kellene rá, ha jól vettem le (ha nem sikítsatok!). A kérdésem az volna, hogy ilyet hol lehet jó áron beszerezni (tud-e valaki valamit ajánlani)? Esetlegesen tippeket tanácsokat ezzel kapcsolatban.
A másik dolog, amiben érdeklődnék, az a háttámla. Láttam, hogy itt többen 30.000-reket költöttek egy-egy darabra... de ismerősök mondták, hogy láttak akcióban 10.000-ért is már, mondjuk ilyet nem találtam. A másik opció, hogy van ügyes kezű lakatos ismerősöm, akire még rábízhatnám a dolgot. Ezzel kapcsolatban tudtok-e ajánlani valamit, esetleg valami jótanácsot adni?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet újonnan kapni Venoxot? Keresgéltem neten, de mindenhol csak használtakat láttam. Pl. Keeway-nél vannak viszonteladók, akik újonnan is adnak el. Vett már valaki újonnan Venoxot? Ha igen, akkor hol és mennyiért? Előre is köszi a válaszokat!
Üsd be a keresőbe a kymco venox-ot és amit ki dob azok között találsz olyan oldalt ahol feleletet találsz a kérdésedre.Ha nem megy akkor adj egy címet és át tolok neked egyet.üdv
Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni. Sajnos úgyis meg kell bontanom a motort, mert az indexem megszűnt villogni, egyfolytában világít. Gondolom az indexrelé adta fel a harcot. Cserélt valaki már ilyet? Hol találom a motoron? Más típusé is jó lehet bele? (félek, hogy pont ehhez valót nem fogok találni...)
Ha javasolhatom csak a hűtőbordáknak látszó tárgyakat kell eltávolítanod a hengerekről 3 csavar/oldal ha jól emlékszem.A gyári gyertyakulcs pont befér a lyukon.üdv
Tegnap cseréltettem hátsógumit a Venoxon. Az új gumi egy Avon Venom 150/90 R15. Ez ugye nem a gyári méret, de tökéletesen jó. A gyári méret igen ritka és drága... :(
A tankot azért szerettem volna levenni, hogy könnyebben hozzáférjek a gyertyákhoz, és a légszűrőhöz. Van esetleg más tipped, hogyan lehetne ezeket cserélni a tank levétele nélkül?
Tanácsot kérnék tőletek. Felajánlottak nekem cserére egy venox-ot. Tán 14.000 km van benne, és nagyon szép állapotú. Néhány nap mulva fogok utazni megnézni. Arra lennék kiváncsi, ha mégse tetszik, vajon el tudom-e majd adni? Milyen főbb hibái szokott lenni, amit érdemes megnézni vételkor? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.
A nehéz indulásért én egyértelműen az akksit hibáztatnám. 3 hét bőven elég idő, hogy veszítsen a töltésből, ráadásul ha még az eredeti akksit használod, akkor könnyen elképzelhető, hogy már a töltést sem veszi fel megfelelően...
A menet közbeni leállással kapcsolatban még 1 tipp: a sztender csatlakozóját fúd be kontaktspary-vel, mert könnyen előfordulhat, hogy menet közben a rázkódás miatt úgy érzékeli, hogy ki van hajtva, és ez egyből leállítja a motort...
Én nemrég szervizeltem a motort (csak olajcsere volt), de gondoltam mindjárt megnézem a gyertyák és a légszűrő állapotát. Na ehhez a tankot mindenképpen le kell venni, de ez nem egyszerű, ugyanis a benzinvezeték nem enged annyit, hogy csak simán felhajtsd... Hagytam inkább, majd jövőre cserélem a gyertyákat is meg a légszűrőt is, idén még eljárok ezekkel. Amúgy lekopogom, nekem a téli állás után szépen indult a motor (az akksit télre kivettem, és 3 hetente feltöltöttem csepptöltővel), és azóta is pöcc-röff... :)
Tanácsot kérnék tőletek. A nagy téli pihenés után nehezen éled a venoxom. Először lemerült az akksija, amit akkor orvosoltunk, és utánna mentem is vele kb 300 km-t, aztán azóta megint pihent kb 3 hetet. Sajnos azóta nagyon nehezen indul (rend szerint csak bikázással), illetve 1-2 perc menet után véletlen szerűen leáll, akkor is, ha húzom a gázkart. Tippeltem akku hibára, feszültség szabályozóra, gyertyára, és kontakt hibára, de sajnos nem tudom behatárolni a hibát. Eddig úgy néz ki, hogy elektromos hibája nincs. Esetleg van ötletetek, hogy merre felé érdemes keresnem a hibát? Most közeledik a következő gyertya cseréhez, azonban idő hiányában még nem néztem meg a gyertyákat. Remélem azokkal megoldódik a probléma, de ha nem, akkor tanácstalan vagyok. Szervízig meg saját lábán nem biztos, hogy eljut, tekintve, hogy úgy is leáll, ha húzom a gázkart.
Tudott már valaki szerezni venox-hoz levegőszűrőt? Pesten lenne egy cég, aki tud szerezni 10000 Ft-ért, ami elég soknak tűnik érte... Ha esetleg valakinek van olcsóbb forrása, kérem jelezze!
Az az érdekes, hogy megkérdeztem a fő forgalmazót itt Mo-n és azt mondták hogy nincsen hozzá gyári háttámla. Erre felmentem egy Ámerikái oldalra és van hozzá........ GYÁRI...... csak ide valamiért nem jut el. Ha meg megrendelném akkor nagyon gáz lenne mert a postaköltség annyi lenne mint a támla! :( Na jól van....... azért köszi az infót!
Köszi az infót! Találtam a motorhoz fogaskerekeket, de a láncnál nem tudom, milyen kell. Annyit tudok csak, hogy 520-as, de, hogy azon belül milyen kell... (O, X gyűrűs, vagy elég a sima...)
Fogaskereket innen tudsz hozzá beszerezni: http://www.pinkmotors.hu/
De én egyébként Amerikából rendeltem hozzá a cuccokat, mert nekem kellett lámpa is meg index is, mert volt vele egy balesetem. Azokat pedig innen rendeltem: http://www.stadiumyamaha.com/
De amerikával vigyázni kell mert semmibe nincsen bele ütve az E betű! Ezért pedig műszakin szólhatnak. Legjobban a pinkmotors-al jársz. Első fogaskerék 2950 Ft. A hátsó meg olyan 5000 körül mozog. Arra már nem emlékszem pontosan. :(