Keresés

Részletes keresés

topikolos Creative Commons License 2016.03.10 0 0 73362

Van ott kontakt is szaktanácsadóhoz.

Előzmény: Transitász (73361)
Transitász Creative Commons License 2016.03.09 0 0 73361

Köszönöm, ezt megtaláltam én is, de inkább tapasztalati dolgokra vagyok kíváncsi, ma délután lett leöntve, és holnap délután tervezzük a burkolást, nem tudom mennyire korai ez. Máshova öntöttem, és egy nap után jónak tűnt, de gondolom ránézésre nehéz megmondani :)

Előzmény: topikolos (73359)
topikolos Creative Commons License 2016.03.09 0 0 73360

Nem kell semmi más. Illetve a vasat illene majd megemelni valahogy kb. 2 centire.

A 10 centi nem soványka kicsit? A hőtükörről meg itt (is) megoszlanak a vélemények.

Előzmény: hantorish (73357)
topikolos Creative Commons License 2016.03.09 0 0 73359
Előzmény: Transitász (73358)
Transitász Creative Commons License 2016.03.09 0 0 73358

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy egy panellakásban kiöntöttem Kingstone X-floor 15-40 aljzatkiegyenlítőt, mennyi idő után lehet ráburkolni? A helységben állandó 21-22 fok körül van, és alulról is meleg a fal, mert 4. emeletről van szó.

hantorish Creative Commons License 2016.03.09 0 0 73357

Aljzatbetonba szoktak vasalast tenni? most a 10 cm szigetelesre lefektették a tükrös foliát, illetve egy vékonyka vashálót amire a padlófűtéscsöveket fogják rögzíteni. Ezután kapja meg a 6 7 cm körüli betont. 

Ebbe már semmi mást nem szokás tenni? Illetve van valami speciális követelmény a betonra vonatkozólag, ha padlófűtés fölé kerül?

hantorish Creative Commons License 2016.03.09 0 0 73356

Üdv,

Terasszal kapcsolatos kérdésem lenne, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Új házunknál mindössze két lépcsőfok lesz, a teraszt is erre a szintre terveztük (tehát a második lépésre már a teraszon, vagy a házban vagyunk).

Arra gondoltunk, hogy ennek a két lépcsőfoknyi terasznak nem biztos, hogy sok értelme lenne, ezért lehet, hogy csak egy lépcsőfoknyira kiemelve leviakoloroznánk egy nagyobb szakaszt a kertben, amely jóval kisebb költséggel járna és később felfagyni se fogna...

Még egy nagy előnye lenne. Sajnos arra, amerre igazán akarnánk teraszt hivatalosan már nem is nagyon lehetne, mert bár csak egy kétlépcsős szintemelkedésről van szó, ugye ez is beépítésnek minősül... Arra az oldalra viszont már nem nagyon terjeszkedhetnénk...

Milyen hátrányai lennének ennek a megoldásnak a terasszal szemben? Láttatok már hasonlót esztétikusan megoldva?

joevagyok68 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 73355

6mm vastag acéllemezből van.

szerintem bírja...

de szerintük IS !  :-)

" ideális víz-, esővíz tárolására, nap általi felmelegítésére;
• igény esetén szivattyúval, locsolásra alkalmas kivitelben;"

Előzmény: szuszetti (73345)
murray Creative Commons License 2016.03.09 0 0 73354

itt most mire gondolsz? árverezett lakások, házakra? ennek az ideje lejárt ma már. 

én 3 éve a válságban nézegettem Budán árverésben résztvevő, devizahiteleses lakásokat házakat. tudnék mesélni.

belevágva a csákány a sarokkádba, leverve a csempe, levágva a kazán, kivett tetőablak, a végrehajtó után ami maradt.

egyezkedtem egy lakásra (ma ez husz milla akkor 6Mvolt) de társasház volt és ott ment a boksz a szomszéd öreglánnyal aki milliókat akart.   vagy elküldöd a vérbe vagy kifizeted de akkor nem éri már meg. 

jelenetek is voltak.  kell ez? kemény világ ez. 

Előzmény: Törölt nick (73353)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73353

kiszállni a jelenlegi ingatlanomból. és kessel a zsebben nézelődni a partvonalon es bp en olyan helyen venni lakást jó helyen olcsón attól akinek sürgős. és olyat ami a legkevesebb  befektetett tőkével a legjobb hozamot adja.

Előzmény: murray (73330)
Töck Jenő Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73352

Ez ugye viccnek van szánva?

Előzmény: öreg_néne_b (73351)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73351

A benzinkutak totemoszlopának van olyan alapja. Na, azon van szélnyomás...

Előzmény: Töck Jenő (73348)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73350

Egy elásott víztartály nem megsüllyed, hanem legrosszabb esetben felúszik.

Előzmény: halaloszto (73328)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73349

És miért süllyedne meg a tavam, amikor a benne lévő víz súlya kevesebb, mint a helyéről kitermelt földé? :DDD

Előzmény: halaloszto (73329)
Töck Jenő Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73348

Nem voltam gépközelben, csak most tudok reagálni. Nem a 130 kg sok, hanem a felület, elég rendesen tudja nyomni a szél. A szélsebességek nönek az utóbbi időben. Elég rendes szélnyomás lehet rajta. Ez egy. Kettő: ha azt mondom, hogy fél köbméter se kell hozzá, az nem sok, ha egy tonna (ugyan az ) az sok. Ha négy szál hatos vagy nyolcas vasat mondok, mert abból kijön, az nem sok. Három: Sohasem fogok olyan tanácsot adni, amelyik ellenkezik a szabvánnyal. Négy: Sokszor találkoztam azzal, hogy á nem kell az, kevesebb is elég, mondta a "szakember", amikor kiderült, hogy mégsem, akkor nem volt akkora szája. Öt: ha valaki ért hozzá akkor valamivel kevesebb anyagból is meg lehet csinálni, de az ért hozzá.

Előzmény: öreg_néne_b (73327)
szuszetti Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73347

Urak!

Köszönöm, hogy segítettetek átgondolni a tartályos lehetőségeket - sokat segített! :)

Az ülepítésről perpill fogalmam sincs, az majd alakul a kiásás után.

Annyit tudok, hogy kb. 50 centi agyag van felül (KA ~55), alatta pedig az érintett területi mélységben homok (KA~20-25). Legalábbis innen 10 méterre ez volt.

De annyi agyag van, hogy akár azzal is ülepíthetek majd.

szuszetti Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73346

Igen.

A "komolyabb kút" nem játszik, az elmúlt 25 évben 300 méteres körzetben 4 db lett fúrva, komoly mélységbe (az akkori tulajnak kútfúró cége volt, ipari kutakat fúrt máshol). Ivóvíz minősítést kapott az egyik bevizsgált, de az is tartállyal működött csak. Nem is a hozammal van a baj, hanem azzal, hogy egyszerre nem szabad kiszívni a vizet (értelmesebben tudja ezt a kutas fickó, de kb ennyit értettem meg belőle).

Komolyabb szivattyú is van, de kinyírná a kutat :/

Az IBS tartályokkal az a baj, meg minden más földfelszín feletti tározóval, hogy ahova tehetnénk, ott pont kitakarná a szuterén összes fényét, kilátását, a hasznos előteret stb...

Átgondolva amúgy tényleg "csak" a fű süllyedne meg...

Maradi és gyakorlatlan vagyok, nekem a víztározó = sok munkás betonozik rémálommal és örültem hirtelen, hogy van más alternatíva, illetve lehet, és nem is feltétlen drágább.

Előzmény: halaloszto (73335)
szuszetti Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73345

A gáztartály mennyire bírja a vizet?

Előzmény: joevagyok68 (73333)
Belzer Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73344

És...? 

Megfelelő technológia kell hozzá, semmi sem lehetetlen, de már írtam. 

Mire a tetejéhez érsz körbe már lesz tartása. 

Előzmény: halaloszto (73343)
halaloszto Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73343

rugalmas...

Előzmény: Belzer (73341)
Belzer Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73342

Ez is annál kevésbé kérdés minél több föld van már a tartályon. 

Előzmény: Belzer (73341)
Belzer Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73341

Nyilván van annak is egy teherbírása, nem egy hímes tojás. Óvatosabban, vannak kézi döngölők is, kisebb rétegenként megoldható. Nem egy 1,5tonnás tömörítőt kell ráengedni. 

Előzmény: halaloszto (73339)
Belzer Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73340

Az iszapolásnak sehol nincs jó hatása. 

Minden talaj összetételnek van egy optimális víztartalma amelynél jól tömöríthető, ez alatt és felett kevésbé, bizonyos esetekben egyáltalán. A kicsit szárazabb általában jobb mint a nedves. 

Akinek nincs benne gyakorlata az nem fogja tudni megállapítani szemre hogy milyen összetevőkből áll az adott talaj és az kb mennyire vizes. Ezeket laborokban vizsgálják és állapítják meg amikor szükség van rá.  

A lényeg, hogy inkább ne vizezd és rétegesen (max 30-50cm) tölts vissza és tömöríts (döngölőgéppel) minden réteget. 

Előzmény: Kapocska (73338)
halaloszto Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73339

egy műanyag tartályon hogyan tömörítesz?

Előzmény: Belzer (73337)
Kapocska Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73338

Nem az "alapot" gondoltam eláztatni ,hanem a visszatöltést.

Ott vannak az oldalán a peremek,de ,ha lenn is ázik az kiszárad és utána kell terhelni.

Minimális teher kellene bele,nehogy "felússzon".

Előzmény: Belzer (73336)
Belzer Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73337

Pont most írtam. A visszatöltést tömöríteni kell megfelelően és akkor nem lesz süllyedés. 

Előzmény: halaloszto (73335)
Belzer Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73336

Pont a "beiszapolás" az egyik olyan művelet ami kerülendő mert sülyedést okoz. Helyette megfelelően tömöríteni kell a talajt. Persze ehhez nem árt ha a vissza töltött közeg is tömöríthető, ha nagyon nem az akkor talajcsere. 

Előzmény: Kapocska (73334)
halaloszto Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73335

mindjárt többet tudunk. tehát nem esővíz megy bele, hanem kútvíz. és nem a vezetékes víz alternatívája, hanem a komolyabb kút fúrásának, meg a komolyabb szivattyúnak. 

a betonozott ciszterna az nagyon drága, eszemben sincs mellette érvelni. ha muszáj föld alatt legyen, akkor vagy ez a műanyag tartály, vagy a már belingelt acél tartályok. használt acél tartályt sok helyen lehet venni viszonylag olcsón. süllyedés alatt azt értem, hogy ha csinálsz fölé szép füvet vagy járdát, az nem marad egyenes.

ha csak pár évre kell, számít hogy olcsó legyen, és elfér talajszint felett is, akkor 1-2-3 ibc tartály gyors és nagyon olcsó megoldás lehet.

Vajk

Előzmény: szuszetti (73332)
Kapocska Creative Commons License 2016.03.08 0 0 73334

Szerintem sem volna baj a süllyedéssel, olyan mélységben és beiszapolva.

De meggondolandó,hogy még egy kutat nem volna e érdemes fúratni inkább

a tartály költségén(vízhiányos a terület v. csak a kút sikerült kis hozamúra?).

IBC tart. + csepegtető öntözés.

joevagyok68 Creative Commons License 2016.03.08 0 1 73333

Nincs ez a süllyedés egy kicsit túllihegve ?

Főleg egy locsolóvíz tározónál ?

Aminek ugye nem "fixek" a "bekötései" !

Veszel egy gáztartályt

https://www.primagaz.hu/hirek/most-UJRA-tartaly-akcio

FElső nyílást le kell "zárni" rendesen, bele egy 110-es PVC cső, ami lenyúlik az aljáig és ami kilóg  (majd) földből fél méterre felfelé.

Leásod tartályt,  majd ha "lesüllyedt", még töltesz rá földet !

Akkor csak 40cm-t fog kiállni a PVC cső...

(DE lehet inkább 2 cső kéne, egy input, egy output)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!