Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A következő verzióban lehetne esetleg egy olyan aprócska funkció, hogyha pl. kikapcsolom a komplexumot, vagy esc-et nyomok, ne lépjen ki a programból, hanem a főmenübe térjen vissza?
Hpasp: A játékban szereplő távolságok a ferde vagy a vízszintes távot jelzik? És ehhez kapcsolódóan a rakéta hatótávja 55Km, de ez az aktív vagy a passzív, valamint az ferde vagy vízszint táv? Kösz.
Sajna voltam akkora idióta, hogy egyből rányomtam az OK-t, így nem olvastam el mit ír ki, (Valami run time error?) de azért leírom mi történt. Nyevára volt beállítva, helyszín Asuluk, cél egy A-4-es, mindenféle zavarás ki, az irányra nem emléxem, de azt tudom, hogy nem piszkáltam. AVR-el elkezdtem követni a célt mindjárt az elejétől, majd az SzNR-el is befogtam. A cél nyugatról keletre tartott, a rakéták hatótávolságán kívül, de ennek ellenére folyamatosan követtem, és amikor valószínűleg kikerült az SzNR hatótávolságából (Az UK-31 indikátor szélén volt már és távolodott), bumm, egy hibaüzi és kilépett a programból.
További hülye kérdésekkel bombázlak titeket: Az indikátorokon nem tudom mozgatni a célzóvonalakat pedig úgy csinálom, ahogy le van írva. Csak a szaggatott mozog, de ahhoz is középen kell az egeret bizgerálni. Miért van két kijelző? A két antenna miatt?
A valóságban oldal szögben a Béta hely szögben az Epszilon antenna sugárzott letapogatva az irányába esö légteret. Ez háborus helyzetben gyakran megtörténhetett de itt Mo-on általában mű antennára dolgoztunk igy mentek a napi , heti ,havi ellenőrzések.Antennára kapcsolás a rakéta válaszadók ellenőrzésekor és valós éles célra gyakorláskor /igen ritkán / került sor. Ha kijutottál a SZu-ba lővészetre ott is a mérések alatt ekvivalensre dolgoztál a lövészet itt már valós rakétával aatennára kapcsolva élesben ment. A komplexumon belül az antennák ,műantennák Dvinánál a PAA kabinon a Volhovnál a PV kabinon volt található.Nyeváná nem tudom valahol az antenna poszton az UNV található.
Az ekvivalens antenna egy műterhelés, ami arra szolgál, hogy a bekapcsolt adóberendezés energiáját szükség esetén elnyelje. Ez azért szükséges, hogy ne kelljen folyamatosan az adóteljesítményt az antennákra továbbítani, ezáltal a légtérbe kisugározni. Meg lehetne ugyan csinálni azt is, hogy ki - be kapcsolgatom az adót, de akkor 20 Ampert és 40 Kilovoltot kapcsolgatok, ami eléggé megviseli az úgynevezett nagyfesz kontaktorokat. Ha azok a kapcsolók beégnek, akkor nem egyszerű újra megcsiszolni, utána meg újra beszabályozni. Elhiheted, hozzá kellett fognom párszor.
A leírásban olvastam az RSZN-75V3 kabin leírását és egy pontot nem értek: Oldalszög ekvivalens műantenna. A helyszög műantennája a kabin túloldalán van. Minek kellenek műantennák, mi az értelmük? Át is tudok rá kapcsolni, akkor mi történik?
Ha már szóba kerültek a lengyelek, van nekik még Krug? Én úgy tudom, hogy kiképzésre(?) használták pár éve.
A Kruggal kapcsolatban lenne még egy kérdésem: Amíg működött a torlósugárhajtómű, mennyire volt a "rakéta" hatékony manőverező célok ellen? Milyen volt a manőverezőképessége?
Nem tudom, hogy írtunk-e arról, hogy egy-egy komplexumból összesen hányat gyártottak. Érdekes kérdés, nemde?
Lengyel oldalon most a következőket találtam: a SZU magának 300-at, míg 35 országnak 400-at gyártott Nyevából. Szerintetek létezik, hogy összesen (értelemszerűen kb.) 700 készült? Vagy van-e valakinek más forrása?
Rég hallottalak, rég láttalak :-)) A bemutatóra meghívót is kaptam, de amennyire készültem annyira sajnálom, hogy nem tudok ott lenni. A könyvbemutató időpontja (idézet a meghívómból):
".....
Hosszú munka után, 2009. október közepén megjelenik Vándor Károly új, teljesen magyar nyelvű könyvének első kötete a Szovjet Légierő
1944-1991 közöttimagyarországi és ausztriai történetéről "Légierő társbérletben" címmel.
főbb adatai: 288 oldal (26x20 cm), igényes műnyomó papíron
Illusztrációk: 760 fotó, térkép, grafika (ezek 10%-a jelent csak meg eddig)A könyv bemutatója a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Dísztermében lesz
2009. október 28-án, délután 14 órakor.
...."
Sajnos nem tudok ott lenni, mivel északi szomszédainknál van dolgom. Esetleg egy dedikált példányt beszerezhetnél nekem is (kérlek jelezd, ha sikerül, mert akkor nem zavargatom külön a Kareszt).
A múltkor annyira bosszankodtam miután a Nyevával kapcsolatos hosszúra sikeredett hozzászólásom elveszett (olyan sokáig írtam, hogy a rendszer automatikusan kiléptetett, amit nem vettem észre, majd a hozzászólás elküldése után egy üres oldallal és a hozzászólás teljes elvesztésével jelezte, hogy be kell jelentkeznem), hogy mérgemben csak olvasgatom a fórumot és nem próbálkozom újra. Majd még rápihenek és nekifutok ismét.