Bemutató az aktuális Vasút & Modell újságban. Sokat tud, stabil, és magyar menüje is van! Egyedül a központok közül ez 5A-es, az áamkorlátozása 0,1A-es lépésekben beállítható, valamint a kimenő stabilizált sínfeszültsége 10-21V között beállítható.
Lenz
Modul szerűen bővíthető, teljes kiépítésben rendkívül sokoldalú rendszer.
Fleischmann
Ez tulajdonképpen egyenlő az Uhlenbrock Intellibox központtal. Kicsit komplikált a logikája, de megszokható.
Nem ajánlom. Egyszerű, és olcsón beszerezhető, de a szélsőpségesen ingadozó sínfeszültsége miatt N-ben nem szerencsés választás. Ha mégi ez melett döntesz, akkor érdemes nem a gyári trafóját használni, hanem egy kisebb feszültségűt hozzá.
Uhlenbrock
Nem egy olcsó mutatvány, de egy átgondolt, sokoldaló rendszer.
Trix Systems
Jelenleg a Central Station még nincs kinnt, a Mobile Station kapható start szettekben is. Ez egy egyszerű mozdony vezérlő.
Régóta érdekel a vasútmodellezés. Úgy néz ki, hogy a közeljövőben bele is vágok. A kis helyigény miatt valószÍnüleg az N lesz az én méretarányom. EzenkÍvül annyit tudok, hogy digitális rendszert szeretnék. Tudna valaki tanácsot adni (vagy egy linket ilyesmi tesztekhez) hogy melyik cég rendszerét éri meg választani (ér-érték, előnyök, hátrányok), illetve mik kompatibilisek egymással? (A váltók digitális vezérlése nem követelmény, sőt egyelőre túl drága, úgyhogy nem érdekel, viszont motorvonatok hangját szÍvesen hallanám.) A segÍtséget előre is köszönöm!
És akkor ne feledkezzek meg arról sem, hogy a Dapol után a Graham Farish is kiadta a maga "Low Emission" verzióját a Class 66-osból (66952-es pályaszámon), amit talán arról a legkönnyebb felismerni, hogy 5 ajtó van rajta a korábbi sorozatúak négy darabjához képest. Kép:
(Az előző és ezen kép is a Hattons honlapjáról származik!)
Ha pedig már hírek és Freightliner, akkor hadd említsem meg, hogy piacra dobta a Graham Farish a már régóta várt 100 tonnás HHA vagont, Freightliner Heavy Haul festésben. A kocsi 15 fontért vásárolható meg például a Hattons-nál, kép pedig ha minden igaz lentebb lesz látható róla.
(Na ebből kellene nekem jónéhány darab, remekül illene a modern témámhoz a Freightliner gépeimmel. Valamint ha minden igaz most Warley-ben kerül sor a konténerszállító kocsik kiadására is. Azt hiszem lassan írhatom újra a listámat, hogy mit szeretnék a következő évben megvásárolni.)
Alig száradt meg a festék a bejelentésen, hogy a Freightliner angol cég rendel 30 darab mozdonyt a General Electrics Transportation-től, a Dapol máris hírként hozza a honlapján, hogy ők pedig kiadják ennek a mozdonynak (Class 68 egyébként) az N-es változatát idővel. Az igazi járgányokat várhatóan 2009-ben adják át. A modellekről részletesebb infókat a most hétvégén megrendezésre kerülő Warley-beli modellvasúti kiállításon/vásáron osztanak meg az érdeklődőkkel. Eme rendezvény amúgy gyakorlatilag "A" modellvasúti esemény az angoloknál, csomó minden újdonságot ekkor jelentenek be. Kíváncsi is vagyok az idei felhozatalra.
December közepétől ( valamikor a jövő héten megyek ki, hátha tudok hozni belőle) kapható a TRAN DCX75-ös dekoder.
Méretei:
11x7,2x1,4mm (nem tévedés, nem elírás, tényleg ekkorka!)
Főbb tulajdonságai:
maximális ÜZEMI motorárama: 1A
funkciókimenetek maximális árama: 250mA/funkció (teljes verzióban világítás, és két tartalék funkció)
NMRA-DCC dekoder (illetve Selectrix is létezik)
Terhelésszabályzás,
motor PWM frekvencia beállítható: 30-150Hz között, illteve 16kHz, és 32kHz-re
a szokásos független sebességtábla beállítható.
Ezen felül még sok-sok okosságot tartalmaz a digitális rendszert használóknak! Ára sajnos magasabb némileg, mint a DCX74-é, 258Ft-os Euróval számolva cca. 8000Ft.
Három éve mindig készülök a pécsi kiállításra, de tegnap végre sikerült eljutnom. Háááát, nem tudom mit is mondjak... Ha az ember N-ben utazik, mindenképp látnia kell! Nem tudom, mit lehet még kihozni ebből a méretarányból, de - szerintem - amit lehet azt Ők kihozták, meg még rá is tettek egy lapáttal. :) A kiállítás szervezése is profi volt, a belépődíj (500 Ft) meg nevetségesen alacsony, ahhoz képest, hogy máskor ennyi pénzért mit kap az ember. Én - ha tehetem - jövőre is megyek, még akkor is ha csak ugyanezt látom majd, mint most. Szóval gratulálok a szervezőknek! Néhány tőlem megszokott, amatőr minőségű kép :) :
Szia! Gratula. Info:Ha számít az ár(több darab esetén már jelentős) a börzén a pécsiek is kínáltak eladásra u. ebből a típusból kedvezőbb áron mint az Erkelben. Konkrétan 800Ft/db az árkülönbözet:))) Üdv.
Azért N-ben a Piko adott ki Nohabot meg néhány teherkocsit....igaz nem most volt...na meg itt a Hobbitrain 1047-ese. De Z-ben MAV-os jármű még soha nem volt ezelőtt.
Sziasztok!Vele még nem is dicsekedtem,voltam ma az erkel utcában.Van sok jó dolog és az a hosszú haju srác nagyon segítőkész volt minden kérdésemre válaszolt.Nekem be jött a bolt valszeg oda fogok járni ezután.Hamár ott voltam nem jöttem el üres kézzel
Ha valakit érdekel Roco 24467 és 24468, lesz néhány darab eladó bolti ár alatt. Rendelés folyamatban, csak nem küldik, mert a gyár leállította a kiszállítás. (Feltehetően a rossz típusú tető miatt, étkezőkocsi tetőt raktak rá...)
Hali!Nem lehúzás akar lenni,de a bolti ár az annyi volt valóban amit írtál és akkor mi lesz az én hasznommal?Na félre a viccel azt el felejtettem irni aki innen veszi meg annak ebben az árban benne van a postaköltség 400ft-ig.De aki eljön érte alsónémedire az megkapja 7600-ért.Bocsánat hogy felkavartam az indulatokat
Köszi, de most kihagyom..:)) Nagy tétel lenne, mert kinéztem egy készletet, megpróbálok alkudni rá...igaz, ott nincs klubtagság, de annyi mindent vettem már, hogy csak adnak valamennyi kedvezményt...próba-szerencse alapon..:)
A Tina rendelés OK., lenne nekem is pár cucc! Nohab ügyben pedig egyeztessünk!
Holnap nem tudok menni a börzére, de a jövő hét tuti!