Keresés

Részletes keresés

wulfin Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13749

"Érdekes, hogy semelyikőtök nem számol ilyenkor a nagyon is kézenfekvő, és egyáltalán nem kivitelezhetetlen harmadik úttal: át kell térni olajalapról másra."

 

Igen ez a mentalitasbeli kulonbseg jol lathato. Az amarikaik nem azon sopankodnak hogy hogyan fogjak majd egymat halomra loni ha nem lesz olaj, hanem kitalaljak hogy mi legyen helyette. Akkor is ki fugjak talalni ha eppen idiota kormanya van az USA-nak. Es meggyozodosem hogy USA-ban fogjak kitalalni az osszes jelentos technologia ujitast, nem Europban es nem Japanban. Iszonyatos szellemi pontencial van USA-ban es megvan hozza a megfelelo mentalitas is. Mar most is ok vezetik az alternativ energia kutatsokat is. A Japanok meg Nemetek is nyomulnak de le vannak maradva egy kicsit. Nezzetek meg pl a filmtechnologias napelemet, vagy a celuloz alapu etnaolt vagy akar a hirdogen tarolsanak megoldasat szilard formaban, ez a harom ceg all elso helyen ezen a 20-as listan:

 

http://www.greenfuelonline.com/gf_files/Plenty20Final.pdf

 

Nezzetek meg technologiat alaposabban, mondjuk filmtechnologias napelem. Ma vilegszerte gyartanak 1GW-ot evente. Olyan iszony verseny van, mindegyik ceg epiti az uzemeit. Ha vegiglapozzatok ezeket a cegeket, lehet latni mennyi ilyen uzem epul es nyilik meg vagy iden vagy jovore. Nem kell 5 ev se es mar legalabb 10GW-nyit fognak nyomni belole csak az amcsi cegek evete, de szerintem az meg visszafogott becsles. Es akkor egy teruletet neztunk csak.

 

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (13735)
krezidiesel Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13748

Ha ez igaz, akkor miért hagyták abba a kitermelést?

Miért hoztunk be szenet anno az NDK-ból és a lengyelektől?

Vagy az volt a cél hogy hazánk energiafüggőségét megalapozzák és tudatositsák?

Előzmény: nájckingdom (13722)
krezidiesel Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13747

Én nagyon is számolok.

De mint már többször is megirtam:energia=hatalom. (a legfőbb hatalom minden eszközzel most ezért folyik a harc!)

Az alternativ energia "rossz" tulajdonsága: nem adóztatható(legalábbis a köz ellenkezése nélkül),  nem kizárólagos,  és bárki számára szabadon elérhető. Tehát alternativ energiából is csak olyan technológiák a támogatottak (a jelenlegi elit által) ahol a kizárólagos hozzáférhetőség valamilyen módon megtartható, ami nem veszélyezteti az olajjal elért hatalmukat.

Szerintem ezt magától érthetődő.

Japán nem elhanyagolható, de az új szellemi elit kinai lesz! Az alkotásnak motiváció kell. A gazdag fogyasztói társadalomban motiválatlanná válnak az emberek, minek szaggassák magukat, ha mindenük megvan? Én is lusta vagyok már gondolkozni is, azt15- 20 évvel ezelőtt meg mint az állat alkottam...

Előzmény: advocatusdiaboli (13735)
krezidiesel Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13744
Izraelről olyat olvastam, hogy hazánkat nézték ki az új cionista állam helyszinéül, pont azért, mert (megújuló) erőforrásait katasztrofálisan, a végletekig kiszipolyozták. A hazai belpolitikai élet nacionalista, rasszista kilengései, uszitása mögött is hazánk lejáratása, külföldi vonzó megitélésének lerombolása áll, hogy később könnyedén átvegyék az irányitást a (mesterséges, általuk előidézett) "káosz" felett. És amint idejönnek, rögvest megszüntetik a manipulációt (médiákon keresztül más se folyik),  és döngetik a mellüket, hogy mekkora problémamegoldók... Ezeréves  politikai trükköket használnak...
Előzmény: nájckingdom (13733)
lcoder Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13743
Na ja. De az a pénz amit nagy nehezen ad össze annyi sok ország töredéke annak amit az amcsik irakban vagy az afgánoknál egy év alatt elköltenek. Az hogy ott vannak picit bonyolultabb kérdés mint az olaj, bár a háttérben ez is ott van, de szvsz nem azért mert az USA máshogy nem tud olajra szert tenni. Inkább arról lehet szó hogy az USA elnöke mögött olajcégek állnak akik most ott nagyot kaszálhatnak.
Előzmény: V.4_BlackVoid (13737)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13742
Az elso cimen reddot hozzaszolasat olvassatok el, ne az alap cikket.
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13741
Egy nagyon jo tanmese van itt:
http://europe.theoildrum.com/node/2222

Talan meg jobb mint Engdahl.

A lenyeget leirom:
Anglia mar 1500-ban arra inditott expediciokat, hogy hol vannak a Vilag eroforrasai.
I. Vilaghaborubon az angolok fellazitottak az arab torzseket es fuggetlenseget + szovetseget igertek nekik.
II. VH utan megegyeztek a helyi kiralyi familiakkal, hogy a nagy angol-szasz cegek kitermelhetik az olajat es cserebe vedelmet kapnak belso es kulso ellensegtol egyarant. Tessek korulnezni, a legtobb olajtermelo orszagban kiralyi csalad uralkodik - az olajat pedig a BP, Exxonmobil es tarsai termelik ki. Tanulsagos a kuwaiti haboru amelynek fo celja az volt hogy visszaultessek a tronra a kuwaiti kiralyi csaladot.
Hamar rajottek, hogy az olaj kontrollalasaval a vilag feletti hatalmat is megszerezhetik - ezert van az, hogy minden alternativa eddig eltunt a sullyesztoben. Az alternativakat nem lehet kontrollalni es ugrik a vilaguralom.

Nagyon erdekes es veszelyes jatszmanak a vegjateka van kibontakozoban.

Mellesleg megjegyzem, hogy a genetikailag modositott novenyek celja szinten az uralom kiterjesztese. Olyan magokat akarnak rankkenyszeriteni, amelybol a termes nem vetheto ujra! Igy a vetomaggal tudjak kontrollalni a hatalmat.
http://www.engdahl.oilgeopolitics.net/GMO/World_Trade_Order/world_trade_order.html
nájckingdom Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13740
Lehet, hogy a következő háború plakáthőse nem "Rosie, the riveter" lesz (akit a Gyurcsány-blogról is ismerhetünk), hanem "Rosie, the marine"?
Előzmény: nájckingdom (13739)
nájckingdom Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13739
Sőt a LATOC-nak a bevezető részében , a főoldalon van valami nagykutyától idézet, hogy ha vissza kell majd állítani a sorkötelezettséget az USA-ban, akkor ne sokat vacakoljanak, hanem terjesszék ki egyből MINDKÉT NEMRE! Ezek tudnak valamit a várható háborúk elhúzódó természetéről...
Előzmény: nájckingdom (13738)
nájckingdom Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13738
"Kell majd a katona, viszont a recesszio beutese utan mar aligha lesz ilyen konnyu toborozni mint most."
TOBOROZNI? Most olvasom a LATOC-on, hogy a Kongresszusban épp akkor nyújtották be a sorozás visszaállítására vonatkozó törvényjavaslatot, amikor Bush bejelentette a 20 ezer fős iraki csapaterősítést. A toborzás máris kimerítette lehetőségeit...
Előzmény: V.4_BlackVoid (13736)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13737
A fuzios eromuvet egyutt epiti sok orszag Franciaorszagban. Legalabb 30 ev mire lesz belole vmi. Az alternativ energiaknak meg kell meg 20, meg akkor is ha mar most megvan a jo technologia, ahogyan remelitek.

Ha ennyire konnyu lenne az atallas, akkor az USA nem lenne most ott Irakban!
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13736
Az USA csak a legnagyobb tengeri hatalom. Sohasem volt (es nem is lesz) a legnagyobb szarazfoldi hatalom.

Mostmar egyebkent ertem, hogy miert reklamozza Amerika annyira mostanaban hogy koltozz oda (green card hirdetesek). Kell majd a katona, viszont a recesszio beutese utan mar aligha lesz ilyen konnyu toborozni mint most.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13735

 Érdekes, hogy semelyikőtök nem számol ilyenkor a nagyon is kézenfekvő, és egyáltalán nem kivitelezhetetlen harmadik úttal: át kell térni olajalapról másra.

 És azért az USA és az EU pillanatnyilag egyértelműen az új technológiák tekintetében messze előnyt élvez. Ha valahol működő bioalapú, napenergiás szisztémát, működő fúziós erőművet fognak csinálni, akkor az az USA vagy az EU lesz, az biztos. Nem Irán, nem Kína, nem Oroszország, de még csak nem is Japán.

 Az innováció területén egyelőre még itt a labda. Azért ezzel is érdemes számolni - mert ez igencsak más végeredményt ad.

Előzmény: V.4_BlackVoid (13734)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13734
Viszont ha az USA gazdasaga megroggyan es beut ott a recesszio (ami eleg valoszinunek tunik mar iden), akkor az olajfogyasztas is drasztikusan visszaesik es a csucs eltolodik 5-10 evvel. Ha megtamadjak Irant, akkor viszont az olajar lesz $150 / hordo azonnal es fennall az atomhaboru veszelye.

Amerika elott 2 ut all sztem: forradalom es szeteses - vagy fasizmus. Ez utobbira nagyban keszulnek, a torvenyek es a taborok mar megvannak.

najckingdom jol latja a helyzetet.
nájckingdom Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13733
Az USA nagyhatalmiságának bukásraítéltsége jól leírható egy egyszerű logisztikai összefüggéssel. Akkor lett elsőszámú nagyhatalom, amikor a világgazdaságban és a hadseregeknél is az olaj vált a fő energiahordozóvá és ekkoriban ő volt a világ legnagyobb olajtermelője. (voltak további előnyös adottságai is persze).
Amikor saját termelése csúcsra jutott (ez volt Hubbert első jóslata, amit bekövetkeztéig nem sokan hittek el), és egyre fokozódóan olajimportra szorult, azonnal megrendült ez a főhatalmi státusz, de éppen azért, mivel ő volt a világ legnagyobb katonai hatalma, a legnagyobb flottával, a legtöbb repülőgéphordozóval és nem utolsósorban a dollárral, a világpénzzel, ezt a sérülékenyebbé vált helyzetét több évtizedig képes volt meglévő hatalmával ellensúlyozni. Tanulságos, hogy egyetlen riválisának ez időszakban, a Szovjetuniónak az összeomlása (bár nem komplett összeomlása!) is egybeesik a szovjet olajkitermelés akkori csúcsrajutásával, majd csökkenésével. (azóta nőtt az orosz kitermelés, de közeleg az ottani végső csúcs is.) Tehát az USA 1970 óta napjainkig sikeresen biztosította magának a Közel-Kelet és Latin-Amerika, kisebb részben Afrika olaját. (a legnagyobb beszállító Kanadához még furkósbot se kellett, a Közel-Kelet pedig inkább távlatilag fontos tartalék, mert egyenlőre az USA számára kisebb az ottani importolaj aránya, mint a kanadai, mexikói és venezuelai együtt.)
Az USA pechje, hogy a világ olajtartalékainak kb. háromnegyede a Közel-Kelet és Közép-Ázsia térségében van, amit az USA-val távoli, törékeny és sebezhető ellátási láncok kötnek össze, míg a régi és új riválisok, Oroszország, Kína, vagy akár India számára sokkal közelebb vannak, egy részük csővezetékkel is eljuttatható hozzájuk, ill. hadseregük is könnyebben megközelítheti. Ez Eurázsia nagy stratégiai előnye Amerikával szemben. Ráadásul az USA még Amerika egészét sem kontrollálja automatikusan, egyedül Kanadát tudja lenyelni, ha kell (meg fogja tenni!), Mexikó olajkitermelése már csak max. 10 évig tart, Venezuelát pedig sikerült egész Dél-Amerikával együtt maguk ellen hergelni. (Érthetetlen, pedig annyit tettek értük!)
További hiba, hogy érelmetlenül meggyűlöltették magukat még olyan országok népével is (iszlám országok), amelyekkel gyakran közös érdekeken alapuló szövetség köti össze őket. (az USA-kutyát farokként csóváló agresszív cionista állam elvtelen támogatásával)
Ha ehhez hozzáadjuk, hogy az USA gazdasága teljesen fenntarthatatlanná vált, termelő iparát kitelepítette egy potenciális, feltörekvő riválisához, a dollár összeomlása máris zajlik, csak álcázottan, adagolva, akkor mégis milyen esélye van domináns világhatalmi státusza fenntartására?
Az erőegyensúly eltolódott, az ipari termelési kapacitás és az erőforrások nagy része ma már Eurázsiában található. Más kérdés, hogy ha bukik, mit kezd atomfegyvereivel. Természetesen az orosz-kínai viszony sincs örök felhőtlenségre ítélve, Közép-Ázsia és Szibéria erőforrásai egy zsugorodó erőforrástorta idején csábítóak. Ezt azonban várhatóan későbbre halasztják, addig együttes erővel készülnek lenyomni az USA-t. Semmi jót nem remélek. Sőt az első dominó a kis Izrael lehet, ami vesztét érezve talán már az idén kierőszakolja Irán bombázását, akár még atombombával is. Viselkedése jól példázza, mire számíthatunk az erőforrásválság által (olaj, víz, kaja) sarokbaszorított, fenntarthatatlan államoktól, amelyek rendelkeznek számottevő katonai erővel.
Előzmény: V.4_BlackVoid (13732)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13732
Egyaltalan nem elrugaszkodottak Engdahl irasai. Nagyon is jol osszefoglalja a helyzetet.
Eurazsiaban el a vilag nepessegenek 75%-a. Itt van az energiatartalekok 75%-a. Itt van a Vilag GDP-jenek 60%-a.
Egy hatalom amely ezt kontrollalja, az kontrollalja a Vilagot. Az angolszasz strategiai doktrina lenyege, hogy megakadalyozza azt hogy itt egy szovetseg jojjon letre.
Keves sikerrel, mert a kinaiak eppen nemreg fogtak ujra ossze az oroszokkal. Europa energetikailag fugg az oroszoktol. Ennek semmi koze a sztalinizmushoz.

Ezt nem Engdahl talalta ki, hanem az amerikai strategia tervezoi es ok sem kitalaltak hanem ez a valosag.

En is eltem USA-ban tobb mint 1 evig es az volt a benyomasom hogy rendorallam. Tulszervezett, burokratikus es mindenhol szabalyok es tiltasok tomkelege. Magyarorszag szabadabb orszag. Ez 1998-99-ben volt. Azota teljesen elszallt az adossag. Wuflin neked azt ajanlom, hogy terj haza, mert csunya dolgok lesznek ott nemsokara... Az ingatlan-lufi mar kipukkadt, a kovetkezo a tozsde es a dollar.
jee_c Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13731

Ez jó is, de ez nem USA specifikus. Vagy legalább is én úgy érzem, hogy az USA nem lóg ki a sorból.

 

Mondjuk ránk is fér az megújuló energiák egyre inkább fokozódó használata.

 

MS programozók: és ebből a 99%-ból mennyi született az USAban? :)

Egyébként mindegy is, az tény, hogy USA terméket (MS cuccok) használnak szerte a viláhon nagy arányban.

Előzmény: wulfin (13730)
wulfin Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13730

"Ám egy ilyen cég, technológia miatt az alternatív energia forradalmáról beszélni szerintem még kevés."

 

Egy peldat emlitettem csak.

 

Nezd meg az elmult 10 evben hogyan valtozott a nepelemekkel, szeleromovekkel, vagy biomasszabol termlet energia mennyisege. Mindenhol exponencialis felfutast fogsz latni.

Előzmény: jee_c (13727)
wulfin Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13729

"hogy az amerikai kormány példát mutatva komoly beruházásokat eszközöl"

 

Igen, hat a jelenlegi ameriaki kormany nem sokat tesz az ugyert az nem kerdes, majd talan a kovetkezo.

 

De van egy nagyon fontos trend ami elindult. Valoszinu folymaatosan szamolgatjak mikor is fogja megerni az egyes alternativakba fektetni (pl a napelem is mar olcsobb nehany helyen mint a vezetekes aram, braziliaban az etanol joval olcsobb mint a benzin stb). A kormany nelkul is megy a dolog evrol evre jelentosen novekszik a magantoke ami az alternativ energiaba aramlik. Ez a terend elindult, a magantoke mar ugy gondolja ez meg fogja erni, majd lehet hogy az amerikai kormany is elob butobb ugy gondolja akkor meg tud gyorsitani ezen. Azert 100 millio usd kockazati toket eleg ritkan raktak regebben ilyen cegekbe, most meg egyre gyakrabban.

Előzmény: jee_c (13727)
wulfin Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13728

"mekkora részét írták nem USA programozók"

 

Valoszinu 99%-at:) Pont ez a lenyeg hogy az USA a mai napig vonza a legkulonbozobb tudomanyagak kepviseloit ezert tud elen maradni tudomanyban es technologiaban.

Előzmény: jee_c (13724)
jee_c Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13727

AltEnergen már néztem.  Jól hangzik.

Hát még ha ezt a technológiát tudnák ötvözni a Boeing magas hatásfokú napelemeivel..

 

Ám egy ilyen cég, technológia miatt az alternatív energia forradalmáról beszélni szerintem még kevés.

Mondjuk ha olyanokat olvashatnánk, hogy az amerikai kormány példát mutatva komoly beruházásokat eszközöl, és a kormányzati épületeit ellátja napelemekkel, és hogy a napelem, napkollektorgyártást, technológiai fejlesztést komolyan támogatják, na akkor lehetne az alt. energia forradalomról beszélni.

 

A Nanosolarnak erősen drukkolok, remélem összejön nekik. Megszalad a gyártás, elterjed a technológia.

 

1$/W mondjuk 200Ft/W (nem tudom az árfolyamot pontosan). Jelenlegi árak Mo-n: éjszakai áram 24Ft/kWh = 0.024 Ft/Wh

Ebből: 200 Ft/W / 0.024 Ft/Wh = 8333 h. Napi átlag 8 óra napsütéssel számolva kb 1000 nap, azaz kb. 3 év alatt pénzügyileg megtérül. Ha 5 évet mondunk, akkor a kiegészítő berendezéseket is belevettük, amiket telepíteni kell a napelem mellé. 6 év alatt a befektetés kamatait is megkerestük vele. Mindezt éjszakai árammal számoltuk, tehát a megtérülés ennél még jobb is lehet! Ha 0.5$/W az ár, akkor még jobb a helyzet - bár a kiegészítő cuccok ára nem csökken a felére, de nagyobb teljesyítményt lehet elérni ugyanannyi pénzből.

 

Határozottan jól hangzik! Főleg, hogy ég nem számoltuk bele, hogy mennyit nő az energia ára a következő években. (megjegyzem, hogy ha hirelen egyszercsak megcsinálják a fúziós reaktort, és egyből ipari méretekben működik is, vagy pedig hirelen megcsinálnak egy szabadenergiás készüléket, ami ipari méretekben működik is, akkor nem lesz szükség feltétlenül napelemekre. Ennek az esélye - hogy úgy mondjam - nem túl nagy.)

Előzmény: wulfin (13726)
wulfin Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13726

"Na erről nem sokat hallani.. "

 

akkor nezd meg pl ezt: http://www.nanosolar.com/

Előzmény: jee_c (13724)
nájckingdom Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13725
"Te jartal mar USA-ban? En itt elek, szivesen vendegul latlak, megmutatom milyen az a hanyatlo nyugat:)"
Ezek szerint az angol nyelvtudás nem lesz akadály, olvass el pár amerikai fickótól néhány dolgot, olyanoktól, akik szerint saját hazájuk egy rohamosan hanyatló, sőt bukni készülő birodalom, amelynek olajigénye már rövid időn belül sem fedezhető, mai életformája fenntarthatatlan,

kezdetnek kapásból Jim Kunstler: http://www.kunstler.com/

és Matt Savinar: http://www.lifeaftertheoilcrash.net/Index.html

de hasznos az Energybulletin is, sok amerikaitól hoz híreket, akik biztosak a birodalom bukásában: http://www.energybulletin.net/

Én 12 éve éltem ott másfél évig és mindenhol borzasztó hanyatlást, fenntarthatatlan folyamatokat láttam.
Előzmény: wulfin (13723)
jee_c Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13724

Na ezért fogalmaztam olyan óvatosan.

Az viszont tény, hogy az USA el van adósodva - legalább is én ez thallotam olyanoktól, akik szerintem értenek hozzá. Méghozzá elég durván.

 

Technológiailag: GPS - 2cm, ez csak azon múlik, hogy mennyire van lebutítva a készülé. Az utolsó jegyek titkosítva vannak, és vagy tudja a készülék a titkosítást, vagy nem. Az USA  katonai cuccok persze tudják.

 

"kakilni fognak ra ha nem lesz olaj megoldjak maskepp"

Na azért erre nem vennék mérget.

Mondjuk megoldják szénnel? Na az tuti lesz ("Hajrá CO2!").

 

A Windows kapcsán azért megnézném, hogy mekkora részét írták nem USA programozók. Másrészt meg ismerjük a MS termékeket, azért messze járnak a tökéletestől. :)

 

"most jeleneleg is ott tortenik az alternativ energia technologiak robbanasa is"

Na erről nem sokat hallani.. :( Pedig jó lenne.

Előzmény: wulfin (13723)
wulfin Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13723

Te jartal mar USA-ban? En itt elek, szivesen vendegul latlak, megmutatom milyen az a hanyatlo nyugat:)

 

A hanyatlo USA-ba nanotechnologival gyartanak napelemeket lassan 1$/w aron, amerikaban tervezett szamitogeped van, amerikai windowst es amerikai keresot hasznalsz. Az amcsi farmer traktorjaban olyan differencialis GPS van ami 2cm(!) pontosaggal lokalizal es ilyen felbontasu hozamterkepet csinal pl. Ott tortent az IT bumm es most jeleneleg is ott tortenik az alternativ energia technologiak robbanasa is. Amairka jar elen a tudomanyban az urkutatasban. Ok mentek el a holdra is es kakilni fognak ra ha nem lesz olaj megoldjak maskepp. A nepesseg folyamatosan novekszik USA-ban es nem csak a nyugdijasok szama no (ahogy Europaban). Ezen kivul USA olyan haditeknologival rendelkeznek amivel semmilyen mas orszag sem.

w.

Előzmény: V.4_BlackVoid (13718)
nájckingdom Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13722
Pécs TV: Újraindul a szénbányászat a Mecsekben
2007. január 28. 15:11

Egy pécsi vállalkozás - 42 év szünet után - szeptemberben nyitja meg a nagymányoki bányát. 20 év alatt 2 millió tonna feketeszenet szeretnének kitermelni külszíni fejtéssel. A tüzelőt aztán villamos energia előállítására, közvetve pedig a környező települések háztartásaiban használják majd.

Verbőczi József, a kitermelést tervező cég vezetője szerint a Baranya megyei Nagymányoknál 5 méterrel a felszín alatt már igen jó minőségű feketeszenet lehet bányászni. Nem kell más csak kotrógépek és dózerek. Becslések szerint Nagymányok és környékén egymilliárd tonna feketeszén van a föld alatt. Ebből a pécsi cég legalább 2 millió tonnát szeretne kitermelni 20 év alatt. Ez a települések lakóinak is munkalehetőséget ígér: összesen 150 embernek adhatnak majd munkát. A kitermeléshez még néhány engedélyt be kell szereznie a pécsi cégnek. Ha megkapják, a munkát várhatóan szeptemberben kezdik meg.
kilenctizenegy Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13721

"Az igazi hatalom es ero Eurazsia a vilagon. Az angol-szasz strategia kb. 100 eve arra epul, hogy megakadalyozza, hogy ez az ero egyesuljon. Ezert volt I. VH, ezert volt II. VH es ezert volt a hideg haboru is."

 

Jé, egy élő sztálinista!

Előzmény: V.4_BlackVoid (13718)
nájckingdom Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13720
De ez a hanyatló birodalom, amelynek ráadásul egy kimondottan elmebeteg csapat vette kézbe a vezetését, rendelkezik a világ legnagyobb atomütőerejével. El tudod képzelni, hogy csak úgy szép csendben lehanyatlanak, elnézik, ahogy kiszorulnak a világ fő olajforrásainak térségeiből és mások töltik be a helyüket, közben otthon a lakosság éhezik, stb.? És nem csapnak oda az atommal? Ha más nem azért, hogy ne egyedül pusztuljanak?
Előzmény: V.4_BlackVoid (13718)
jee_c Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13719

Amilyen sommás, anyira valóságtól elrugaszkodott.

Amerik tényleg hanyatlik valamennyire - gazdaságilag.

Előzmény: V.4_BlackVoid (13718)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2007.01.29 0 0 13718
Aki erteni akarja mi tortenik a vilagban az elmult 100 evben es MOST:
http://www.engdahl.oilgeopolitics.net/Geopolitics___Eurasia/Russian_Giant/russian_giant.html
Nemetul is olvashato.

Roviden:
Az igazi hatalom es ero Eurazsia a vilagon. Az angol-szasz strategia kb. 100 eve arra epul, hogy megakadalyozza, hogy ez az ero egyesuljon. Ezert volt I. VH, ezert volt II. VH es ezert volt a hideg haboru is. Most is ez a jatszma folyik, de talan most eloszor az angol-szaszok vesztesre allnak amiatt, hogy nem tudjak kontrollalni az olaj forrasokat.

Amerika egyaltalan nem eros, hanem gyenge - egy rohamosan hanyatlo birodalom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!