Keresés

Részletes keresés

Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1528

Varj en most a Lasagne tesztarol beszeltem :-))

Ajajajaj, olyan szorakozott vagyok mostanaban :-))

Na szoval az olasz gyari Lasagne teszta (pl. Barilla) szerintem nagyon jo es nincs mellekize.

A gyari Panettone az igazi, mivel nagy sutodeben csinaltak regen, most mar nagy gyarokban, mellekize nincs

Otthoni majdnem nem letezik...

Előzmény: Zitka (1522)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1527
Konkreten melyik recept botranyos/hasznalhatatlan?
Előzmény: Chimney (1519)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1526

Bocs de nem ertek egyet vele. Probalj ki a Barillat! Ez nagyon jo minosegu, garantalom.

Olaszorszagban nagyon sokszor hasznaljuk es mellekiz nelkul. Tenyleg jo.

Termeszetesen a friss teszta jobb :-)

Előzmény: spinello (1515)
Zitka Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1525
Ezt én is láttam, de első nekifutásból nem akartam ennyit kiadni egy könyvért, mert tervbe volt véve mellé egy másik ajándék is. Még agyalok rajta egy-két napot... :-)
Előzmény: carbonara (1524)
carbonara Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1524
Ma az Alexandránál - de gondolom, máshol is létezik - beleolvastam az Olasz konyha / 1001 eredeti recept címü szép nagy vastag, színes könyvbe. Nekem tetszett, ha valaki megajándékozna vele, nem haragudnék érte . Àra sajnos 7000, és angolból van ugyan fordítva, de eredetileg firenzei kiadás ( magyar kiadás : Kossuth). A néhány recept, amit álltomban megnéztem, jónak tünt, mindenekelött a carbonara tökéletes volt, tejszín nélkül. :-)
Előzmény: Zitka (1501)
H_G Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1523
Ohó, igazad van! Természetesen GiXXXernek akartam mondani, h. lasagne-tésztából épp elég jó a gyári és spinello hozzászólásáról tévesen hittem, h. szintén ehhez a témához tartozik!
Előzmény: Zitka (1522)
Zitka Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1522

héhééé, szerintem ti két malomban őröltök. A műízt a panettone-ra értette spinello - szerintem. :-)  

(Már kezdtem csodálkozni, hogy van spenótos panettone is? :-))))) )

Előzmény: H_G (1520)
kockasfulunyul Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1521
Sztem egyáltalán nem olyan rossz aza könyv, a tartományra felosztás érdekes és a receptek között is van tetszetős. Szerintem.
Előzmény: Chimney (1519)
H_G Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1520
Azt szerintem csak beképzeled. (Én a spenótos Zarát veszem, nagyon finom.) Ha lenne benne tartósítószer, az kötelezően rá lenne írva. A tojás nélküli tésztából pedig a házi is eláll hónapokig.
Előzmény: spinello (1515)
Chimney Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1519

Giannival a konyhában

A könyv botrányos szerintem,használhatatlan receptekkel.

Az éttermében nem voltam még, hallottam hideget-meleget róla.

Előzmény: dalia (1509)
tündérlala Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1518

Ha ajándékba szeretnéd, akkor bátran ajánlom (igaz, ebben a topicban félve... :) ) az alábbi könyvet, amely nekem személyes kedvencem (ezúton is köszönöm drága kaviat barátomnak, akitől kaptam):

Spagetti és opera

Nagyon érdekes és szórakoztató leírással kezdődik az olasz régiók (Liguria és Toscana, Pó síkság, az alpesi területek, Toscana, Umbria, Marche, Lazio és Szardinia, Abruzzi, Molise, Puglia, Campania és Basilicata, Calabria és Szicilia) eltérő eltérő történelmi/kulturális/gazdasági gyökereiről, az ehhez kapcsolódó alapos konyhai eltérésekről. Ezen túl az egyes ételkörök ill fejezetek elején további leírás található az érintett témában.

Fejezetcímek:

Előételek

Spagetti és társai

Tészták haladóknak

Tészták felsőfokon

Édességek

A magam részéről nem vagyok hivatott megítélni, hogy az általuk leírt receptek, pl. Rigatoni Veronese vagy épp a Rigatoni con zucca mennyire autentikus, viszont a receptek szerintem különlegesek, a leírás szórakoztató, és a könyv képanyaga ill. kivitele gyönyörű.

További érdekesség a könyv elejére bepattintott CD, amelyen 19 népszerű olasz operarészlet található.

Szerintem jó ajándék - én legalábbis rendkívül örültem neki. :)

lala 

Előzmény: Zitka (1517)
Zitka Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1517
Köszi, úgyis megyek a belvárosba, megnézem a Könyvklub boltjában az Anker közben.  Kicsit azért "zavar", hogy nincs feltüntetve a szerzője....  Persze ettől még lehet jó. :-)
Előzmény: spinello (1516)
spinello Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1516

Szia Zitka!Segíthetek?

http://www.mkk.hu/leiras.jsp?bookID=172821

2 éve vettem meg a TESCO-ban.

Én ezt ajánlom.

spinello Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1515
Bármelyik gyárira gondolhatunk,mindegyiknek megvan az a bizonyos mellékíze,ami a házi készítésű termékből hiányzik.Nemhiába maradnak frissek hónapokig.
Előzmény: Antonio Gambadoro (1502)
carbonara Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1514
Az Ossobucco mint gerinc persze hogy marhaság, az borjúlábszár valójában.

De milánói rizottóval lehet tálalni, én is kicsit csodálkozva olvastam egy valódi olasz szakácskönyvben (Cucinare italiano, Editore Giunti 2002 ) :

gli ossibuchi,.....quindi servite accompagnando con un buon risotto allo zafferano
Előzmény: Antonio Gambadoro (1506)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1513

Nem, nem vagyok olyan szigoru, minden igaz amit mondasz (bar valamelyik sziciliai receprol azt allitotta h igy csinaljuk otthon, de most ez nem lenyeges).

Tehat sok oldalrol lehet nezni a munkajat es sok jo eredmeny van.

Sajnos, mindig latok egy nagy erzekenyseget amikor ilyesmirol (mennyire autentikus / nem autentikus) egy olasz recept, stb.

Itt most a hangsuly egy par ponton volt:

1)nem altalaban az o receptjeirol volt szo hanem az "olaszos" teszta receptekrol.

2)en szemelyesen ki vagyok akadva, nem kell h mindenki az legyen :-))

3)nekem, mint olasz rossul esik... (sok magyar baratommal voltam kulfoldon es ugyanugy nagyon rosszul esett latni miket adnak el "magyar etelekne", es meg is gazdagolnak belole, aztan mindenki azt hisszi h az a "goulasch", tenyleg ezt tapasztalni kell :-))

4)arra a Zitka hozzaszolasara ("röhej egyébként, hogy manapság már minden 15 perces "médiasztár" szakácskönyvet ír. De a nagyobb röhej, hogy ezek szerint meg is veszik.") irtam ezt, tehat apropo...

5)Elfogadom de nem ertem

Remelem nem bantottam senki az elozo hozzaszolasommal... :-)

Előzmény: dalia (1511)
Zitka Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1512
Egy vitathatatlan érdeme van SJ-nak. Nem öblíti le a durumtésztát főzés után. Ugyanis a legtöbb tévés szakács megteszi. :-((( És sokszor még meg is magyarázzák. Brrrrr.....   Be akartam linkelni neked egy cikket, de sajnos még nem találom az újság archívumában.  NAgyon jó kis elemzés a képernyős "sztárszakácsokról".
Előzmény: Antonio Gambadoro (1510)
dalia Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1511
Antonio, szerintem ne légy ennyire szigorú... hozzáteszem nem vagyok stahl rajongó, de van néhány érdeme, úgyhogy megvédem egy kicsit...

egyrészt ő sosem állította, hogy autentikus olasz recepteket főz. nem ez a profilja. viszont én azt látom kishazánban, hogy azalatt a pár év alatt mióta kishazánban ő mint főzős csaj nyomul alapvetően sok-sok háztartás életére nagyon jó hatással volt, sk bátortalan háziasszonyt mozdított ki a rántotthús-csirkepörkölt-borsófőzel szentháromságból, és varázsolt ezzel könyedebb, izletesebb, változatosabb ételejet számos egyszerű háztartásba.

istenem tejsint rak a carbonaraba! nem dicséretre méltó, valóban, de máshogy kell őt, és a munkáját nézni, szerintem.
Előzmény: Antonio Gambadoro (1510)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1510

Apropo... mediasztar...

Zitka, lattalak sokszor a Stahl konyhaja topicon, en ki vagyok akadva h ott az osszes "olaszos" ill. teszte recept mennyire hihetetlen egy olasz szamara, tehat ott nem semmi amit muvel a Stahl mediasztar legalabb is az olasz konyaval...

...nekem, mint olasz, nem esik jol h mennyire "deformalja" az olasz konyhat es el is adja/adhatja penzert azokat a recepteket... borzaszto... viszont olvasok olyan pozitiv visszajelzeseket bizonyos teszta receptekrol, ezek szerint itthon ez bejon, tehat a konyveit nagy sikerrel el tudja adni. Belatom, de nagyon nem ertem...

Előzmény: Zitka (1504)
dalia Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1509
Giannival a konyhában?
http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/31682.5.2598808440914116116

Imádom az éttermét, gyakorltialg törzsheylünk lassan és még sose csalódtam semmiben amit ott ettem, szóval szerintem ő jó lehet.
Zitka Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1508

Nem inkább velőscsontos marhalábszár, vagy méginkább csülök?? Vagy hogy mondják azt a részét a marhának, ami a diszónak a csülök? :-)

Lehet már itthon is kapni. A magyar marhalábszár pörkölthöz kicsontozva árulják ezt a húst, de pl. az Auchanban láttam már szépen "felkarikázva" is a marhalábszárt.

Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1507

A Gremolata az pontosabban "Cremolata"

Ja es ez teljesen mas mint a diszites, tehat abszolut nem az :-) 

Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1506

Haaaat itt a forditassal gond van :-)

nem borjugerincrol lenne szo hanem marha(csont)velorol, bar lehet h az en forditasom sem jobb :-))

A Gremolata az pontosabban "Cremolata", milanoi rizottoval talalni... nem tudom, hiszen a Risotto alla Milanese nem mas mint egy marha(csont)velos, safranyos rizotto...

Előzmény: Zitka (1505)
Zitka Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1505

Most csak egy kis kiakadás...

http://195.184.19.155/mindmegette/index.php?apps=recept&recept=3689

Osso buco (Főtt borjúgerinc)

Így terjed a sok hülyeség. :-( De vajon hogy lesz a lábszárból gerinc???????

Zitka Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1504

Kár, hogy nem lett belőle semmi...  Nagy szükség lenne rá szerintem a könyvpiacon.

OFF: röhej egyébként, hogy manapság már minden 15 perces "médiasztár" szakácskönyvet ír. De a nagyobb röhej, hogy ezek szerint meg is veszik. ON

Előzmény: Antonio Gambadoro (1503)
Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1503

Zitka mi dispiace, non ho idea :-(

Kinaltak nekem ezt a lehetoseget, h Karacsonyra irjak egyet, de nem lett semmi belole :-( ... talan jo otlet lett volna

Antonio Gambadoro Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1502

Melyik gyarira gondolsz?

mert az itthon kaphato olasz Barilla vagy Colavita garantaltom h egesz jo, igy ahogy kell...

Előzmény: spinello (1500)
Zitka Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1501

Antonio, aiutami, per favore :-)

Nincs valami tuti tipped magyar nyelvű, de authentikus olasz recepteket tartalmazó szakácskönyvre? Tegnap végignéztem vagy 6-8 könyvesboltot, és csupa olyat láttam, amit vagy németből, vagy angolból fordítottak. Ugye már eleve a kétszeres nyelvi áttétel is okoz galibát, na mg ki tudja, mennyire voltak eredetiek azok a német v. amerikai receptek...

Ajándékba kellene, és nem szeretnék jégre futni.

spinello Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1500
Szvsz a gyárinak műanyag íze van.
Előzmény: Antonio Gambadoro (1496)
spinello Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1499

Gyúrt tészta,az már rajtad múlik,hány tojásos.

Előzmény: GiXXXer (1497)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!