Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.08 0 0 290
Kedves Fórumolvasók!
Speyder 283-as hozzászólásának kértem a moderálását, de végül is határeset igy lehet, hogy bent marad. Tanulságul viszont bemásolnék egy kis tanúlságos vitát a *****-ról. Gyakorlatilag a topic témájához is kötődik, mivel sokszor tömegnyomással érnek el látszólagos eredményeket a "biogyógyításban".

"Iván Gábor2000.12.01. 10:01 az (origoról)
Kedves Fórumolvasók!

A Fórumolvasók nem csak azok akik itt MI-nek nevezik itt magukat. Úgy gondolom ténykedésem eredményes volt és kialakult egyfajta szükséges moderálás, hogy egynéhányan ne tehessék meg a jövőben, hogy összefogva bárkit is elüldözzenek az origo fórumáról. Gondolom az origo fórum mindenki számára jött létre és nem csak bizonyos összeszokott "törzstagok" számára.

További jó véleménycserét és véleményközlést kívánok mindenkinek és örülök, hogy az origo vezetése ha másként nem szabadkezet adva és nem megkötve támogatta apró "demokratikus szólásszabadság küzdelmemet".

Üdvözlettel: Iván Gábor

spyder 2000.12.01. 10:31
Velemeny kovetkezik (nem sertes, esetleg ironia):

Slayer egyszer azt irta, hogy szeretne veled csupan egyszer es csupan ot percre negyszemkozt lenni. En azt kivanom, hogy ez a vagya teljesuljon. Akkor ugyanis ot csukjak le es nem engem. Viszont mindig vinnek neki kenyerbe sutott reszelot. Ugyanis "hala" a demokracianak annyit kapna erted, mint egy rendes emberert. Bar, ha jobban belegondolok, hogy hanyan tanuskodnanak mellette, hogy lattak az egeszet es Te verted sajat magadat laposra, es hanyan melletted, lehet, hogy a tetejebe teged csuknanak le ragalmazasert.

Nesze neked demokratikus szolasszabadsag.
előzmény: Iván Gábor 2000.12.01. 10:01


Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.08 0 0 289
Kedves Fórumolvasók!

Az origón (*****) végzett szociológiai felmérésem egyik topicja néhány nap alatt 156 hozzászólást ért meg. Itt látható az indítása. Más hozzászólások ilyen mérvű fejlődáéséhez az *****-n több hónapra volt szükség. Ezek csak a tények. A spyder meg csak egy dominanciáját vesztett megsértődött "bandatag".

Vannak-e itt bandák???!!!
Iván Gábor - 2000.11.27. 23:26
Kedves Fórumolvasók!

Azt tapasztaltam, hogy itt már jól összeverődött bandák vannak, akik eléggé sajátosan igyekeznek érvényesíteni a dominanciájukat.

Együtt összehangoltan cselekednek és összehangoltan alakítanak ki véleményt. Aki nem tetszik nekik, azt összehangolt tettekkel igyekeznek elüzni az általuk birtokolva tartott területről.

Ti ezt hogy látjátok és mi a véleményetek?
A bandák sem kiméljenek!
Üdv: Iván Gábor

Előzmény: spyder (288)
spyder Creative Commons License 2000.12.08 0 0 288
Pontositanek, mint az Origo "dominans tarsasaganak" tagja. Ivan Gabor abszolut inkorrekt modon provokalt egy olyan Forumon, ahol gyakorlatilag moderalas nelkul, ugymond onmoderalassal tudunk kommunikalni egymassal. A fent nevezett szemely tobbszori felszolitasra sem valtoztatott a stilusan, erre logikus valaszkent szabadultak el az indulatok. A vegso kovetkeztetes baromi tavol all attol, amit kozutalatnak orvendo Gaborunk emitt emlitett. Termeszetesen elnezest kertunk tole, hogy lekreteneztuk, viszont mint tarsas kommunikaciora alkalmatlan egyedet figyelmen kivul hagyjuk, hozzaszolasaira nem (vagy legalabbis nagyon ritkan) reagalunk. A mi meglatasunk, hogy a kolyok egy kisse skizofrenias, viszont teljesen monomanias. A pszichiatriai elemzes eredmenyei meg varatnak magukra, ez csupan elozetes velemeny, de IG itteni hozzaszolasai teljes mertekben alatamasztjak.
Előzmény: Iván Gábor (259)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.08 0 0 287
Kedves Fórumolvasók!

A következő cikk jelent meg a Mai nap című újság 2000 szeptember 27-i (szerdai,18.oldal)számában;

Cím: " leleplezik Egely kerekét
Ifj. John Woods Campbell már 1955-ben feltalálta azt a műszert, amelyről mindenki úgy tudja, hogy Egely György találmánya.1980-ban "Energy Wheeel" néven forgalomba is került - állítja Iván Gábor mérnök. Iván Gábor tíz éve foglalkozik parakutatásokkal, és Egely Györggyel együtt tagja volt a Para-Kutatási Tudományos Társaságnak. Véleménye szerint egy nagy tévedés az Egely-féle vitalitásmérő. Nem a kezünkből kiáramló bioenergia, hanem csak a tenyér és a műszer között áramló levegő mozgatja. A kéz melletti levegő örvénylő mozgását, füsttel jól láthatóvá lehet tenni. (ezen a részen egy kép látható rólam: Iván Gábor szemléltet felírattal)Ezt kísérletek is bizonyítják. Egy megfelelően felmelegített halott emberi kéz is képes lenne megforgatni a műszer kerekét. Azt, hogy a kerék mozgását, irányát és sebességét akarattal befolyásolni lehet viszonylag egyszerű magyarázni.Idegi és pszichés állapotunktól függően más a tenyerünk hőeloszlása. Ez hőkamerával, de egy komolyabb kontakthőmérővel is megfigyelhető. Az irányítási folyamat spontán bekövetkezik, de tanulható is.Tehát hidegebb és melegebb pontok akár rövid időn belül is megváltozhatnak a tenyerünkön. Azt maga Egely is elismeri, gogy ha találmányát bármilyen anyaggal, búraszerűen letakarják, az már nem működik,nem mér, pedig a bioenergiának mindenem át kellene hatolnia. (k.g.)

Tudomásom szerint Egely válaszolt erre, szintén egy mai nap cikkbe. Ha valakinek megvan, kérem másolja be ide, mert én nem olvastam és Egely kérésemre sem küldte el számomra.


Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 286
Kedves Fórumolvasók!
Ezt a hozzászólást az origoról hoztam át;

skeptic adatok | e-mail 2000.12.05. 20:46
Azért a rabló-pandurt én nem látom, de sebaj. Abban viszont igazad van, hogy most már mindenképpen a kerék híveinek kellene mérésekkel alátámasztani állításaikat.
(Hiszen Gábornál ha jól emlékszem, két felfűtött ukrán vasaló is megforgatta a kereket, Vassyéknak meg egy festett fémlap. Tényleg Egelyék jönnek.)

előzmény: Iván Gábor 2000.12.05. 13:23

Előzmény: Iván Gábor (285)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 285
Kedves Fórumolvasók!

Képletesen kifejezve a Parások és a Szkeptikusok rabló pandurt játszanak egymással. Az a célja mindkét félnek, akik természetesen mindkét oldalon panduroknak állítják csak magukat, hogy minnél több rablót elfogjanak egymás csapatából, akik persze csúpa-csúpa rablóból áll csak mindkét fél egymásra útaló állítása szerint.

Ez a játék mivel nagy a néző és olvasó közönsége mindkét oldalon még ráadásul jól is jövedelmez.

Hogy engem is megértsetek én már voltam mindkét oldalnak tagja és a tanulságokat levonva felcsaptam független fejvadásznak.

Éppen ma kaptam el szerintem már véglegesen (igyekszem nem hagyni megszökni) egy Szkeptikus "rablót" bizonyos V.Z. fizikus úrat.

Most ezután a kiegyenlített fejvadászat miatt úgy illene, hogy egy Para oldali "rablót" is véglegesen elkaphassak. Látjátok jól, hogy az Egelyt már elég szépen becserkésztem és tényleg nagy az esély rá, hogy el is kapom.

Most egyfajtaképpen tudna csak már megmekülni, amit szeretnék is, ha önként vallana.

Hát ilyen izgalmas dolog a fejvadászat.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 284
Küldtem neked külön emailen egy kis utmutatót, ahhoz amivel játszani szoktál unalmadban. )))
Előzmény: Törölt nick (283)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 281
Az ***** -ón Darksodernek hívnak.
Előzmény: Törölt nick (279)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 280
Randi már tud róla. Irtam neki és feltettem neki egy kérdést amit ha bizonyitani vagy cáfolni tud, akkor én cserébe négy parajelenséget mutatok neki a kiírt dijjért. Eddig nem kaptam választ, pedig ez lenne neki az igazán jó üzlet.
Előzmény: Törölt nick (276)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 277
colonel Cathcart!
Nem fogom a nevedet reklámozni, másrészt meg az orvosokat is kötik bizonyos titoktartási szabályok az általuk megtudott betegségek és személyek vonatkozásában. Te beteg ember vagy colonel Cathcart, kezeltesd magadat.

Egyébként most beszéltem telefonon az Agykontroll alapítvány képviselőjével és ők sem hisznek már az Egely kerekében. De a népszerű Tv-és gyógyító SHOWMANT is sikerült meggyőznöm. A Kisfaludy is elismerte, többek előtt, hogy legfeljebb közvetve mérhet bioenergiát Egely kereke. Talán egyszerübb leírnom azokat akik még hisznek benne.

Felhívás!
Kérem jelentkezzen az itt, aki még hisz az Egely kerékben, hogy az az élet/bio ergiát méri.

Előzmény: Törölt nick (274)
pigor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 275
Még egy érdekesség ab-, para- és egyéb normális jelenségek hívőinek. Amerikában egy bűvészekből és illúzionistákból álló társaság 1 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan parajelenséget mutat be, amit ők nem tudnak reprodukálni. A díj még megvan... Uri Geller és a nevesebb parák nem jelentkeztek érte... Esetleg Egelynek jól jönne egy kis kp. :)
Előzmény: pigor (273)
pigor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 273
Hogy lehet komolyan venni egy olyan ember találmányait, aki - Tiltott találmányok c. könyvében - az örökmozgó létezése mellett tör lándzsát, sőt szerinte bárki egyszerűen építhet ilyet??? Akkor miért nem építi meg??? Ki tiltja meg neki???

Pigor

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 272
colonel Cathcart!
A Fü..p úr egyenlőre nem pénzel, amit eddig tettem az elsősorban V.Z. ellen tettem és nem Fü..p úr miatt. Ha a Fü..p úrnak vállalok esetleg valamit pénzért, azt nem fogaom majd letagadni. De hadd kérdezzelek vissza, Tédedet csak nem Egely pénzel?

Ha nyilvánosságra hozhatom a neveket akkor kezdjük Zyx-ével ŐT Kása Zsoltnak hivják. Ha szerinted ezzel nem követek el moderásási hibát, akkor folytatom a Te igazi neveddel majd.

Előzmény: Törölt nick (271)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 269
colonel Cathcart!

Moderálási szabályokból idézet:
"1.4. Bárki valós, személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele, feltéve, hogy az érintett azokat (az Index bármelyik Fórumán) nem maga hozta nyilvánosságra."

Egyébként a Kedvenc Fü..p úrad is csak játékszernek tekinti az Egely mérőt.A para-Kutatási Tudományos Társaság leutóbbi elnöke szerint is Egely elfelejtette elvégezni a kontrollméréseket, pedig ő is ajánlotta neki. Az SZBE elnöke is elvesztette nagy hitét az Egely mérőben és hadd ne soroljam, mert moderálási hibát követnék el a hosszú felsorolással is.

Előzmény: Törölt nick (268)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 267
Lehet, hogy meg fogom nevezni az Egely kerékben már nem hívő parakutatók és természetgyógyászok listáját. A moderálási szabályok szerint nem közszereplők neveinek jár a védelem, de megkérdem a moderátorokat lehet, hogy ők már közszereplőknek számítanak.

A vákumban való kísérletnek azért nics semmi értelme, hiszen már a burával való letakarástól sem müködik már a szerkezet. Ha igy működne, akkor lenne értelme vákumban is mérni.

Ezt Zyx is jól tudja, csak egy kicsit emlékezetkihagyásai vannak néha.

Előzmény: Törölt nick (264)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 266
Kedves Fórumolvasók!
Itt a "feltalálónak" (de inkább helyesen a kopintónak) kellene megvédenie "találmányát", de nem tudja. Ide sem meri dugni az orrát, csak Zyx-et ugratja maga helyett.

Egelynek kell azt bizonyítania, hogy tényleg azt méri a kereke, amit állít róla. Hát a szerkezet nem azt méri, csak a levegő mozgását. Ezt pedig a parajfalók és én is bizonyítottam már, mások számára is elvégezhető és igy ellenőrízhető pofon egyszerű kísérletekkel.Ezek a kísérletek itt már le vannak írva, így létezik a bízonyítás. (Olvasgass vissza Zyx!)

A Zyx itt a fórumon már többször elismerte, hogy igazam, van az Egely féle vitalítás táblázat hibájában. Hát akkor miért védi és mit is véd ő egyáltalán. Szerintem már semmit, csak erőlködik még egy kicsit. Engem mindenesetre szórakoztat.Egelynek mindenképpen szükséges elvetnie saját állítólag MÉRÉSEKKEL megállapított vitalítás táblázatát.

Előzmény: Zyx (265)
Zyx Creative Commons License 2000.12.05 0 0 265
Sajnálom, de akkor is jobban hiszek egy mérési eredménynek, mint a melldöngetésnek, mégha egyébként triviálisan igazad lenne is.

Mi a helyzet az állítólagos vákumban történt forgatásnak, nem kellene utána ellenőrízned?

Előzmény: Iván Gábor (263)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 263
Kedves Fórumolvasok!
Zyx hozza a szokásos formáját. Zyx én már nem akarom megcáfolni Egely kerekét, mert már megcáfoltam. A többi már csak ráadás lesz, móka és kacagás.

Itt a moderálási szabályok miatt nem sorolhatom fel azokat a közismert para és természetgyógyász kutatókat, akik már miattam nem hisznek Egely kerekében. Eléggé hosszú lista lenne pedig. Velük kezdtem természetesen a meggyőzést, mert gondolom a szkeptikusok eddig sem hitték el. Nagyon sok újságírót és tv-és személyt is meggyőztem, csak ők azt mondták, a mai napot kivéve, hogy Egelyről most már rosszat sem hajlandóak írni, mert nem reklámozzák. Most fogom felkeresni a középiskolák fizika tanárait is, hogy mesélhessenek a diákoknak, hogy mi is a valóság. Ja és néha járok fogadásokra is és ott is terjesztem.

Hozzád hasonlóan tök mindegy, hogy Egely, Te (elktromos erőtér) és a Paulinyi milyen új elméleteket talál ki a kerék müködésére azt akkor is csak a levegő mozgatja.

Szerintem Zyx ideje lenne abbahagyni ezt a PARVAKítást, mert egyre nevetségesebbé válsz általa.

Előzmény: Zyx (262)
Zyx Creative Commons License 2000.12.05 0 0 262
Ha arról van szó, hogy nem mér a kerék precízen bioenergiát, akkor segítek is igazolni ezt az állítást, de ha arról van szó, hogy a kereket a hőmérséklet forgatja, akkor vitatkozni fogok veled, mivel nem értek egyet vele. Ennyi az egész, sajnálom, hogy utadba vagyok ezzel a világhír felé, de most akkor mit csináljak?

Magam is haragszom a vitalitásos elképzelésre, szerintem a kereket egy olyan valami forgatja aminek van köze a bioenergiához, de a kerék forgási sebessége ezzel teljesen sztochasztikus kapcsolatban van, nem alkalmas tehát mérésre, legfeljebb a legmagasabb szélsőértékek esetén lehet következtetni valamire.

Én azon a ponton akadtam ki, amikor egy természetgyógyász, azt mondta, hogy 15-el forgatta a kereket, tehát igazolt, hogy ő tud gyógyítani.

Ha megakarod cáfolni az Egelyt, akkor ne a hőelméleteddel tedd meg, hanem más vizsgálattal, mert szerintem a hőhatást meg fogja tudni cáfolni az Egely, ha sarokba szorítod és elvégzi a méréseket. Akkor pedig rajtavesztesz. Ez nem fordulna elő, ha normális statisztikai vizsgálatokat végeznél és azzal érvelnél a továbbiakban. Igy csak a magad dolgát nehezíted és ez magában hordozza a kudarc lehetőségét. Érvelsz, vitatkozol az Egely pedig egyszerüen eléd teszi a hőkorrelációs mérések adatait, te meg megsütheted a hőkamerás felvételeidet.

A kerék forgási sebessége se az életenergiával, se a kéz hőeloszlásával nincs összefüggésben. És tök mindegy, hogy ki mit hisz és ki kit vesz komolyan a kerék nem fog erről tudomást venni.

Előzmény: Iván Gábor (259)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 261
Bocs, de az az EGY nyert a többi bandatad ellen. Ez a TÉNY. Sok lud legfeljebb a disznót győzheti le a közmondás szerint.

A kutatási munka pedig teljes mértékben eredményes volt, akár tetszik, akár nem.

Te kije-mije vagy Egelynek?

Előzmény: Törölt nick (260)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.05 0 0 259
Kedves Fórumolvasók!

A Zyx által jelzett origón egy tudományos szociológiai kísérletet végeztünk kutatótársaimmal. A lényege az volt, hogy vannak-e az origón domináns társaságok és hogy egy ebbe nem illő személyt ki tudják-e üldözni maguk közzül és ezen cél érdekében meddig haljandóak elmenni.A kisérletnek vége, feltártuk, hogy ezért volt az egész és sokan elnézést is kértek, amiért személyeskedtek és sértegettek. Mindenki levonta a tanulságot és az origó fóruma, már más mint idáig volt. Többekközt ***** lett.

Zyx nem más, mint Egely kutatótársa, aki segitett létrehozni a " nagy Találmányt". Minden jel szerint Egely bizta meg, hogy bróbáljon valamit tenni az érveim ellen. Már vannak erre utaló bízonyítékaim is. Zyxről ha többet meg kívánnak tudni olvassák el honlapján http://www.pharmachip.hu/zyx a "Hipertéri Őrületeit" Az neve után az adatainál is megtalálhatják. Most itt nem akorom idézgetni Zyx önmagának is ellentmondó számos állítását, amely miatt én egyszerüen nem tudom komolyan venni.Javaslom, hogy a fórumolvasók se vegyék komolyan "a Hipertéri Őrületek" szerzőjét.

Előzmény: Zyx (258)
Zyx Creative Commons License 2000.12.05 0 0 258
Az Iván Gábor névvel kapcsolatban összeforrt képről pedig az Origó 18+ fórumán a "Te miért akadsz ki (.. Iván Gábortól)" topikjában írtak alapján bárki meggyőződhet személyesen is, hogy milyen vélemény él a "kritikusról" a köztudatban.

Továbbra sem írtál egy szemernyi kisérleti igazolást azon állításod mellé, hogy a betegek jobban forgatnak. Ez egy logikai következtetés, mely a hőelméletedre épül, nem pedig bizonyíték, ahogy állítod. Ha nem igaz a hőelmélet, nem igaz ez sem. (Tudom, nem szempont ebben a topikban a mérnöki tényállás, csak érdekességként említettem)

Minden egyéb esetén, pedig megismétled állításaidat, mintha nem is lettek volna megcáfolva. Kezdem sejteni a végtelen logikai hurkok elméleted lényegét. Van egy állítás, amit minden cáfoló kritika után szemrebbenés nélkül megismételsz eredeti formájában. Mire fel azt újra meg kell cáfolni és ez így megy tovább a végtelenségig. Ez nem végtelen hurok, hanem végtelen ciklus, és nem a logika mozgatja, hanem a butaság. Téged nem is érdekel se a kerék, se a Pi víz, se semmi, csak ennek az elméletnek keresel kisérleti közeget és ciklusra ingerelhető vitapartnereket. Hát jó, legyen, mindig igyekeztem segíteni és bátorítani az új kisérleteket és elgondolásokat.

-------------------------------------------
Kedves Gábor!

Kérlek avass be minket, milyen gondolatok alapján gondolod azt, hogy az Egely kerék szélhámosság? Miért tartod Vassy Zoltánt alkalmatlannak arra a szerepre, amit betölt. Mi bajod van a Parajfalók Pi vizes kisérleteivel? Mi a probléma a szkeptikusokkal? Ezekre eddig csak érzelmi magyarázatokat adtál, szeretnék többet tudni ezekről az esetekről.
-------------------------------------------

Előzmény: Iván Gábor (251)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.04 0 0 257
FELHÍVÁS VASSY-hoz és a Parajfalókhoz!

Ezennel Titeket is vitára hivnálak az Egely kereket illetően, hiszen erősen érintettek vagytok benne. Állítólag TI tényszerűek vagytok és érdekelnek benneteket a Para jelenségek lebuktatásai. Akkor várom, hogy érdekektől és személyektől mentesen tudjátok-e vizsgálni az én pl a 233-as hozzászólásomban felsorolt érveimet. Tehát állok bárki kritikája elé. Kritizáljátok az általam leírtakat! Keressetek benne hibákat!

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.04 0 0 256
A 246-os hozzászólást külön emailben postáztam Egelynek, Paulinyinak és Zyxnek. Nehogy az olvasás hiánya miatt ne tudjanak válaszolni rá.
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.04 0 0 254
Kedves Fórumolvasók!
colonel Cathcart-nak jelenleg eddig 9 db hozzászólása volt az indexen. Mind a 9 hozzászólása valamilyen formában csak személyem lejáratására törekszik, igazi érvek helyett. Ez eléggé fura, hogy más témák nem is érdeklik. Nos találgassunk, ki is lehet colonel Cathcart?
Előzmény: Törölt nick (252)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.04 0 0 253
Kedves C.C.!

Van némi igazságod az internettes Fórumok jelentőségét illetően, de közben a világ is változik és ez csak egy része a tevékenységemnek. A Szerencsétlen jelzőt az visszadnám személyednek, ha csak ennyivel tudtál érdemben hozzászólni a témához.

Előzmény: Törölt nick (252)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.04 0 0 251
Kedves Zyx!
Állítólag az Egely és a Paulinyi mért objektíven élet/bio energiát a kerékkel. Legalább is írásaikban mindketten ezt állítják. Mint kiderült Egely nem kerékkel mért, hanem csak vizzel a hőviszonyokat is figyelve. Paulinyi Ufó magazinos mérési jegyzőkönyvét meg hát darabjaira kritizáltam a hibái miatt. Tehát a FELTALÁLLÓK állítottak valamit, hogy mértek és akkor gondolom nincs akadálya, hogy feltegyék akár ide is mérési eredmémyeiket, hogy megvítathassuk. Csak hát aki fél a kritikától, arról joggal feltételezik, hogy azért teszi mert mert nem biztos a dolgában és akár bele is bukhat.

A tudományos bízonyítás szabályai szerint itt Egelynek, Paulinyinak és Neked lenne kötelességetek, hogy megvédjétek a "TALÁLMÁNYOTOKAT".

Jelenleg Nekem a (Kritikusnak) hisznek egyre többen. Ez többet számít, mint az objektív bizonyítás, ami azért nem fog elmaradni. Irásaim fennt vannak az origón, az internettón, a korridoron, a vianovon, a tv-ék és az újságok fórumain, tehát összesen körülbelül 15-20 helyen.

Ezekről a vizsgálatokról és a hírnévről már nem tudok lemaradni, mivel az Egely kerék lebuktatása már az Iván Gábor névvel forrt össze a köztudatban . Tehát nyugodtan megerősítheti valaki mérésekkel is állításaimat ez csak erősíteni és nem gyengíteni fogja ezt az összeforrást.

Az elektromos elméletedben pedig több az ellentmondás, mint az életenergia elméletben. Mindkét dolognak át kellene tudnia hatolnia valamilyen anyagon amelyik buraszerűen lefedi a kereket. AZ a TÉNY, hogy a kerék mozgó levegő nélkül nem végez mozgást és eddig azt tapasztaltuk hogy nincs is másnak szerepe a mozgásában, csak a hőkülönbségek és az izzadás-hűtés hatásáza mozgásbajövő levegőnek.

Az pedig, hogy a beteg embereknek forog jobban a kerék egyenesen nevetségessé teszi, mind a kereket, mind Egelyt. Nekem már nem nagyon szükséges ehhez bármit is hozzátenni. Egyenlőre úgy teszek, mintha várnák, de ha mégis közben tennék valamit az legyen meglepetés.

Zyx Creative Commons License 2000.12.04 0 0 249
Kedves kiran!

Csak szerettem volna, így kipróbálni a kereket, de esélyem se volt rá.

Megkérnéd az ismerősöd, hogy mondja el, milyen körülmények között történt ez és hogyan?

Egyébként csalásról egyébként sem lehet szó, legfeljebb jóhiszemű tévedésről. Ez a hír csak a hőelméletes magyarázatot teszi tönkre, nem az elektromosat. De semmit nem mond arról, hogy mi köze lehet a forgásnak a vitalitáshoz, tehát azt sem nem cáfolja, sem nem erősíti.

Előzmény: Törölt nick (247)
Zyx Creative Commons License 2000.12.04 0 0 248
Mivel nem válaszoltál a cáfolatod cáfolatára, egyszerüen figyelmen kívül hagytad. Tehát lapozz lejjebb és olvasd el.

A kerék valóban nem méri az életenergia mennyiségét, vagy legalábbis vélhetően egy attól teljesen független mennyiséget mér, de ez nem következik egyetlen állításodból sem. Következne viszont egy precíz, statisztikai vizsgálatból, mely során a vizsgált személyek forgatási teljesítményét egész napos mérésekkel rögzítve tapasztalhatnád, hogy az egy nap alatt mért szórás hogyan mossa el a kerék objektivitásáról vallott nézeteket (meg a hőelméletet is). De te ezt a vizsgálatot sem végezted el, a kézen mért hőmérséklettel sem vetetted össze a forgatási teljesítményeket, egyszerűen semmit sem tettél az ügy érdekében.

Nagyjából az egész világ pontosan tudja, hogy mennyire nem vehető komolyan ez a szerkezet, de ehhez - kedves Gábor, semennyivel sem sikerült hozzájárulnod, legalábbis eddig. Ehhez legkevesebb mellékelned kellene a mérési jegyzőkönyvek adatait, melyek objektíven mutatják állításaid valóságtartalmát.

Az pedig, hogy leleplezésről beszélsz, melyet magadnak tulajdonítasz nem képezheti vita tárgyát, annyira hamis állítás. Sajnos Vassy Zoltáné és a parajfalóké egyelőre ez az érdem. Az idézett vizsgálatok mellett a neved említve sincs.

Már figyelmeztettelek, hogy a kereket nem a hő mozgatja. Ezért minden ezen alapuló cáfolatot nagyon könnyű lesz kivédenie az Egelynek, elég csak egy korrelációs analízist végeznie. Elárulom, hogy ez a mérés őt igazolná. Ellenben egy átfogó statisztikai méréssorozattal valóban cáfolhatnád, hogy a kerék ingadozó teljesítménye folytán a szerkezetet mindenre lehetne inkább használni csak egzakt mérésekre nem.

Miért nem ezt az egyenes utat választod? Elvégzed a vizsgálatokat, felteszed az eredményeket a netre és a hülye is látni fogja, hogy igazad van. Mi ebben a kivitelezhetetlen neked? Az Egely kereket az fogja megcáfolni, aki ezeket a vizsgálatokat elvégzi, ha te igényt tartasz erre a trónra, akkor azt javaslom, kezdj el mérni, különben lemaradsz róla.

Előzmény: Iván Gábor (246)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.04 0 0 246
Kedves Zyx!

Mint már többször jeleztem számodra, mindenkinek az lenne a legjobb ha Egely ( ez már viszonylagos), de önként belátná tévedéseit.

A felhívásomat külön emailben elküldtem Egely György és Paulinyi Tamás számára is, igy tud róla mégha nem is olvasná ezt a fórumot.

Azonkívül logikailag és egyszerű kisérletekkel (vasallók, gyurma, füstölő) és más kísérleteire való hivatkozásokkal már gyakorlatikag bebízonyítottam, hogy a kerék nem lehet az élet-energia objektív mérőeszköze.

Állításaimat legfeljebb megerősíteni lehet, de megcáfolni aligha. Cáfolni se Te, se Egely, Se Paulinyi nem tudott idáig érdemben.

Üdvözlettel: Iván Gábor

Előzmény: Zyx (245)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!