Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2004.07.02 0 0 631

bm

 

ugy hallottam ugyanaz mint a harangozashoz...a plusz savra boven van hely. egyebkent van ott egy hasznalaton kivuli jarda is...

Előzmény: Bicska Macheath (627)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.07.02 0 0 630
Nem egészen.

A hallgatócskák olyanokat szoktak mondani,hogy ugye fa meg folyó... Pista bácsi várakozólag nézett, majd mikor senkinek se volt újabb ötletel, felemelte a mutatóujját, és kinyilatkoztatta a helyes megoldást: ... de legfőképpen szándék...

Előzmény: Amorf (629)
Amorf Creative Commons License 2004.07.02 0 0 629
Vagy ahogy Montecuccoli kérdezte volna: Mi kell a háborúhoz?
Előzmény: Bicska Macheath (627)
Amorf Creative Commons License 2004.07.02 0 0 628
Nem is kicsit zajos - az egész M1/M7+a virágpiac felé vezető út forgalmi zaja felfelé terjed egészen a dombtetőig. A Hosszúrét ettől kicsit észak/északnyugatra van, közvetlenül Gazdagrét mellett. Az örökös pénzhiánytól küszködő önkormányzatoknak a legegyszerűbb megoldás az ilyen területek eladása, persze abba már senki nem gondol bele, hogyha több ezer új lakos költözik arra, akkor az utakat is fejleszteni kellene. A 153-as útvonala már így is lassan egy tengelytöréssel ér fel.
Előzmény: alfredoo (626)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.07.02 0 0 627
>Az igazán jó megoldás egy ráhajtó alagút lehetne a Sasadiról, ami egyrészt a Budaörsi felé, másrészt pedig az Etele/Bartók felé.

de akkor a Budaörsin ugye kéne csinálni jobbra-balra egy-egy plusz sávot, ahol följönnének (alla Károlyi Mihály vagy milyen u.). Az Etele felé meg jókora lenne a lejtése, pláne. hogy még a vasút alatt is át kéne menni.

Na de nem is ez itt a fő baj, hanem ahogy Turányi Pista bácsi kérdezte mindig a közlekedési karon, hogy: Mi kell a faúsztatáshoz?

Előzmény: Amorf (623)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.02 0 0 626

amorf

 

a lakotelep melletti reszt is nagyon szepen megcsinaljak. a dombtetore is felnyulnak a haazak. talan egy picit zajos lehet...

Előzmény: Amorf (623)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.02 0 0 625

amorf

 

irod:

 

'Szerintem nagyon lelassulna egy vagy két plusz lámpától a Budaörsi, és az amúgy is bűzös útszakasz még bűzösebb lenne, mint most'

 

szerintem gondold vegig az ellenkezo oldalrol. kepzeld el hogy ott vannak a lampak es nem buzosebb az ut. eleve a sasadinal levo lampaval ossze lehetne, kellene hangolni igy ejjel meeg ha nincs is kikapcsolva az autok siman athaladhatnanak. legfeljebb nem lenne erdemes 120-al attuzni ezen a szakaszon mert a lampa megfogna.

 

napkozben meg amugy is all a forgalom vagy lassan megy. talan a sasadi utnal torlodna egy picit vissza de ott ugyis el lehetne menni az osztyapenko moge...

 

igazabol nem latok nagy valtozast. persze az a hatulutoje hogy pozitiv iranyban sem. az aluljaro az vegul is nagyon jo otlet. pont ugy ahogy leirtad! budaorsi uti es etele uti rahajtassal. ha a hamzsabegit is megcsinalnak a masik vegeen a budaorsi utnak az vegleges megoldast jelentene, mert a nagyszollos utcabol is arra lehetne terelni a forgalmat es egy plusz sav megoldana a dugokat. akkor tenyleg nem kellenenek lampak. terulet meg van mert a laktanyabol lecsipheto. a laktanyat meg at kellene helyezni szolnokra!

Előzmény: Amorf (623)
Amorf Creative Commons License 2004.07.02 0 0 624
Rosszul mondtam, Hosszúrét.
Előzmény: Amorf (623)
Amorf Creative Commons License 2004.07.02 0 0 623

Szerintem nagyon lelassulna egy vagy két plusz lámpától a Budaörsi, és az amúgy is bűzös útszakasz még bűzösebb lenne, mint most.  Az igazán jó megoldás egy ráhajtó alagút lehetne a Sasadiról, ami egyrészt a Budaörsi felé, másrészt pedig az Etele/Bartók felé. Ilyen pedig tudtommal semmilyen tervben nem szerepelt eddig, pedig tényleg jó lenne.

Építkezések. Gazdagréten van a Spanyolrét nevű rész, tld. egy völgyteknő, mindkét oldalon meredek letörésű domboldallal. Rendszeresen nyírják a füvet már évek óta, talán időnként még a szemetet is összeszedik. Attól tartok, hogy a madárhegyi beépítendő terület előbb-utóbb eléri ezt a részt is. Hidd el, elég szép látvány, amikor naplemente környékén akadálytalanul végignézhetsz ezen a réten és a domboldalakon. Én ezt féltem a sok csiricsáré, mediterrán, vagy éppen bauhaus házaktól.

Előzmény: alfredoo (622)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.02 0 0 622

amorf

 

mi 82-ben koltoztunk ide szerintem mar akkor sem lehetett visszafordulni.  legfeljebb a szobor mogott volt egy azota lezart kis atjaro. de ilyen alapon a sztradan(???), ami szerintem akkor meeg nem volt annyira sztrada is barhol vissza lehetett fordulni. nem ilyenrol beszelek. es ennek a kiepitese sem lenne bonyolult. olyan visszafordulorol, rahajtorol mint a feherlo utcanal van. reegen az sem volt illetve nem volt lampas de megcsinaltak es lampas lett es semmi gond nincs. arrol nem is beszelek hogy ilyeten modon a fahidak is eltunhetnenek es a gyalogosok szepen es aranyosan zebran mennenek at. hiszen gyalogosbaratok vagyunk. nem? vannak ilyen dolgok a varosban, peldaul a szerencs utcanal es nem omlik ossze a vilag. pesze egy mozgolepcsos gyalogos aluljaro is elfogadhato a szamomra. tudom hogy ezeket nem eerem meg de egy fejlett vilagvaroshoz ezek a dolgok hozzatartoznak. nem az ide/oda kilengo fahidak. ha egyszer alagut kotne ossze a sasadit az etelevel akkor abba nem zavar bele a vasut. a metro is at fog menni a vasut alatt.

 

nekem a lakas/haz epitesek nem fajnak. ha mindenhol kertek vannak akkor a kutyaknak is lesz hely, meg a levego minosege sem romlik. a sasad szovetkezet 'ipari' terulete sem nez ki jobban mint egy csaladihazas ovezet. es az egesz madar/rupp hegy nagyon kellemes reesz. miert ne elhetnenek ott boldogan csaladok es lakokozossegek. remelhetoleg nem a budaorsi beepitesi szisztem (85%) valosul meg amit embertelennek tartok. miert nem elegedtek meg 30%-kal. nalunk ugy tudom 15% volt. sajnos az embereket ra kell szoritani a jora.

Előzmény: Amorf (621)
Amorf Creative Commons License 2004.07.02 0 0 621

Kezdünk az Újbuda szintjére süllyedni  - ott szoktak ilyen távlati, valszeg 10 éven belül sem megvalósuló dolgokról cikkeket írogatni. :P

Mi '84-ben költöztünk Sasadra - akkor, ha jól emlékszem még a szobor után még vissza lehetett fordulni. Az az időszak, amit te említesz valszeg még akkor lehetett, amikor egész Sasadon volt annyi lakóház, mint amennyi most a Sasadi mentén.

Az alagúttal kapcsolatban egyébként egyetértek - jó lenne összekötni a Budaörsit a Bartókkal, esetleg az Etelével, hiszen légvonalban nincs az több, mint 600-700 m, csak az a fránya vasút ugyebár. De ez megint egy vágyálom-kategória, amit hagyjunk meg szerintem az Újbudának, ők ezek eladásában vérprofik.

Van egy szomorú hír is  a mostani számban, miszerint a Madárhegyen, Rupp-hegyen 100 hektár válik beépíthetővé. Azt hiszem Budaörs és a kerület előbb-utóbb össze fog nőni, és akkor nem lesz hol sétáltatni a kutyánkat sem. :(

 

Előzmény: alfredoo (617)
Amorf Creative Commons License 2004.07.02 0 0 620

Kedves nápolyi!

 

Mivel láthatóan lövésed sincsen, hogy milyen jogi hercehurca, szabályozási terv-, illetve rendezési terv készítésnek kellett megelőznie azt, hogy egyáltalán egy üzleti befektető fantáziát lásson a Kopaszi Gátban, ezért szerintem ne itt éld ki jobboldallal szembeni fóbiádat.

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (618)
aaaahhh Creative Commons License 2004.07.01 0 0 619

Ez egy fórum.  Ideje lenne szemléletben váltani - egy politikus nem kegyet gyakorol, amikor eljön ide közénk, panelprolik és -polgárok közé, amikor leereszkedik a plebshez, hanem részt vesz abban az adok-kapok rendszerben, amiben mi az egyik fél vagyunk a szerződésben. Mi adjuk a szavazatunkat, ennek fejében kapunk valamit, pl. kommunikációt tőle. Meg persze nem árt ugye, ha dolgozik.

Csak hogy ma és az elmúlt 60 évben nincs semmiféle számonkérés, semmiféle felelősségrevonás. Ha csak minden 10-ik választókörzetben 2-3 képviselő kapna gyorsított eljárással 5-10 évnyi sittet mondjuk teljesítetlen ígéretek miatt, tuti, hogy a következő ciklustól egyből fontos lenne a program végrehajtása és nem lennének a választók magasról letojva. Itt nagyon komoly rendrakásra van szükség, országos szinten a Kormánytól a Parlamenten át az Alsóbüdöspuszta-Külsőig. És amíg ez nem történik meg, addig mindig csak megy az anyázás a politikai oldalak között, mert tét csak az állampolgárok részéről van (a mi és a gyerekeink jövőjének elba.), a politikus részéről nincs, lop, hazudik az istenadta tovább.

Kemény felelősségrevonás, tételes elszámoltatás, ez kell. Elég a zavarosban halászásból, a mutyizásból, a szocialista összekacsintásból!

Előzmény: AliceCsodaországban (610)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.07.01 0 0 618

Csodás!

4 év alatt kiemelésre került egy roncshajó!

Te jó ég!

Mi minden történhetett volna, ha további 4 évig igazgatnak Juhosék a kerületben?

Talán találnak még egy kiemelésre méltó roncsot.

Előzmény: Amorf (579)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 617

amorf

 

nem nyilvanvalo? egyebkent en is gondolkodtam de ez a koznapi gondolkodas. az egesz utvonal ugyis zsufolt. amikor (talan emlekszel) bevezettek a masik oldalon a lampat mindenki sirt mint a furdoskurva. es megsincs tul nagy hatasa. mert igy is all a forgalom es ugy is all. es miert kell megkerulni az osztyapenkot? ez benzinben szerintem jelenthet parszazmillio forintot. regen mint a keet utcabol ki lehetett fordulni balra. nagyon reegen. a sasadibol meg eleve at kellene tudni hajtani egy alaguton az etele utra. 

 

olyan konnyen ravagjak a szakemberek hogy igy meg ugy. kozben meg lehetne csinalni.

 

azt sem tudom mi van a hamzsabegi uttal? elobb utobb be kell fejezni a lagymanyosi hidrol az egyenes eljutast a buszgaraazsig. nehany ember kenyelme szabja meg a kozjot!!!

Előzmény: Amorf (616)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 616

Próbáljunk reálisan gondolkodni. Így is épp elég nagy a torlódás a Budaörsin, nem kellene oda még kettő lámpás kereszteződés.

Alfredoo, te merrefelé laksz? Cím nem kell, csak esetleg a környékbeli utcák.

Előzmény: alfredoo (614)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 615

aliceka

 

ezek a szelektiv szemetes kontenerek meglehetosen randak valamint a kornyekuk (budafokon) mindig tele van szemettel. lehet hogy olcsobb odavinni ezert a sok bunko odaviszi a mindenfeele szemetjet.

Előzmény: AliceCsodaországban (613)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 614

amorf

 

az nem igazan jo hogy egy kontener a beregszasz teerre, gondolom azert mert valami onkormanyzati fejes ott lakik. az elopatak utcaban is ugy tudom azert van a 4 fekvorendor mert valami fontos ember lakik ott. biztos fideszes. biztos egesz evben rongyosra es koszosra aztatja a kokardajat. errol ismerszik meg a fideszes. semmi nem szent neki. a kokardat is ugy kezeli mint valami rongydarabot. csak hogy kivulrol tudja viselni a keresztet. (hamar politika legyen politika).

 

valoszinuleg volt a keret es a beregszasz teeri egy eves kontenert csereltek le az egyhonapos 4/5 kontenerre. de legkozelebb leirom a telefonszamot es ki fogom hivni magamnak ezt a kurva kontenert. legfeljebb mas is rak bele. kit erdekel. sok hulyek!

 

persze ha valaki megbeszelne ezt valakivel es megvalosulna akkor orulnek.

 

van masik otletem is. mindig van masik.

 

mi lenne ha a sasadi es dayka utcakbol ki lehetne kanyarodni a budaorsi utra. szerintem nem fogna le nagyon a forgalmat. amikor lefogna akkor ugyis lefogja mas. amikor tenyleg akadaly lenne akkor meg nem engedelyeznek a kikanyarodast. mint a zolyomi utcanal.

 

tokre felesleges az eltevedt autosokat az osztyapenkohoz kuldeni amikor azt sem tudjak hogy mi az. le sem tudom irni nekik hogy mi az az osztyapenko...  mondom szobor. neznek ram es mondjak szoborpark!

 

van vagy 3/4 lampa igy is. miert ne lehetne 2-vel tobb?

Előzmény: Amorf (607)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 613

KOnténerben igazat adok neked, nekem nemcsak zöldkonténer hiányzik, hanem sokkal több hasznosszemét gyüjtő konténer is, ahová az üveget, papírt műanyagot, fémet lehetne bedobni...

 

A közalkamazottakat meg ne bántsd, én sokat ismertem közülük anno, ők nagyon is lelkiismeretesek volat. Nem tudom mikor jártál pl. az ügyfélfogadó irodában, de mikor a személyimet kellett kicseréltetni, nagyon udvarisan és gyorsan intéztek el mindenkit. Nem mindenki való vállalkozónak, valakinek a hangyamunkát is el kell látni...

Előzmény: Amorf (612)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 612
Ja, és miért van mindig az az érzésem, hogy az önkormányzat különböző hivatalaiban tevékenykedő emberkék és tisztségviselők, politikusok a versenyszférában a büdös életben nem tudnának fél évnél többet kibírni. Ott ugyanis mindig le kell tudni tenni az asztalra egy bizonyos teljesítményt.
Előzmény: AliceCsodaországban (609)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 611

Nem hiszem, hogy a kétharmad bármit is megoldana - elég éles határvonalak vannak pártpreferenciákban, ezt nyilván te is jól tudod. Mindig lesz elég sok jobboldali és mindig lesz elég sok baloldali képviselő az önkormányzatban.

Én elhiszem, hogy nem egyszerű valami komoly beruházáshoz megszerezni a környéken lakók beleegyezését. Talán pont ez a sava-borsa a képviselőségnek. Melyik munkában nincsenek nehézségek?

Megjegyzem, hogyha egy önkormányzat egy rohadt zöldkonténert sem képes kihelyezni nyárra, akkor tényleg felesleges tőle elvárnunk, hogy ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is akár felismerjen, és végigvigyen.

 

Előzmény: AliceCsodaországban (609)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 610
Nos, számomra nagyon undorító dolog, ha valaki névvel megjelenik, annak az ismeretlenség homályából csupa gorombaságot vágnak a fejéhez. Ha ezt teszi, akkor ő is írja ki a nevét, és akkor egyenrangú a párbeszéd.
Előzmény: aaaahhh (608)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 609

Vállalkozókkal tele van a padlás hidd el, és az önkormányzat általában segítene is nekik, de el tudod képzelni mi van akkor, ha a környékbeli lakók megsejtik, hogy oda épül valam??? Petíció, felháborodás, civil szervezetek bevonukllása, amit akarsz. Ne tud meg milyen leveleket kaptam mikor egy egyszerű autómosót akartam kijárni pl. Nem beszélve arról, mikor egy fedett kispiacot szerettünk volna, hogy az őstermelők a gazdagréten közvetlenül eladhassák a portékáikat. Összefogott az összes üzllettulajdonos, jól megmagyarázták, hogy a kispiaccal a csempészek, a cigányok, a kábitószeresek, a lumpenek fogják elözönleni a lakótelepet. Azóta is kevés a zöldségbolt jelzem. (Még hogy mélygarázs...:-((( )

 

Más: egy normális önkormányzat valóban úgy működne ahogy leartad, de a XI. kerületi soha nem volt normális önkormányzat. Csakis és kizárólag a pártok harcoltak egymással, egyik a másik javaslatainak alátett, szvsz. ma sem működik másként.  MOst is nagyjából fele fele az arány. Ha egyszer sikerülne akármelyik félnek a kétharmadot elérni, no akkor talán normálisan működne.

Előzmény: Amorf (606)
aaaahhh Creative Commons License 2004.07.01 0 0 608

Persze, persze, szakall barátunk embert, pontosabban kerületi politkust eszik reggelente kis meleg kakaóval. Mert ő ám olyan.

A kerületi politikus meg, mint olyen, szűz kis habtestével most emelkedett ki a habokból és mint közéleti nemszereplő, nem bírja a strapát, hát még a vitát. Mert a politikus meg ám ilyen.

Előzmény: AliceCsodaországban (604)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 607

Látod, látod fideszesnek és emeszpésnek egy a baja, egy az öröme. Nálunk is annyi fű, levél, ág, egyéb termelődik tavasztól őszig, aminek elhelyezése nem egyszerű feladat. Most nem azért mondom, de Juhos alatt egész nyáron kint volt egy zöldkonténer a Beregszász téren, amit rendszeres időközönként kiürítettek. Most miért nincs meg ez a lehetőség?

(azon jókat mosolygok, hogy nemcsak a neten keserítik meg életedet a gaz fideszesek, de a szomszédod is gaz fideszes lévén beszólongat neked :P)

Előzmény: alfredoo (602)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 606

Kedves drága Alice!

 

Senki nem mondta, hogy a mélygarázs-építés az önkormányzat dolga lenne. Ugyanakkor egy jó önkormányzat úgy működik, hogy fel képes ismerni az adott településen élők érdekeit, a különböző problémákat. Képes úgy megoldani ezeket, hogy nem költ rá különösebben sokat. Képes igazi fórum jelleggel működni, ahol nem a magukat mindentudóknak képzelő okostojások határoznak meg prioritásokat, hanem a lakosság érdekeit nézik, és képviselik. Egy igazi önkormányzat ebben az esetben úgy működne, hogy látva a parkolási helyzet tarthatatlanságát, nem széttárja a kezét, miszerint ez nem az ő dolga - istenem, lépjünk már túl ezen a posztkommunista mentalitáson - , hanem üzleti befektető próbál keresni.

Bocs, de ez a "nem az önkormányzat dolga"- gondolkodásmód miatt nem halad ebben az országban semmi sem.

Előzmény: AliceCsodaországban (605)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 605
Ja és itt a Zólyomi úton pl. annyi a fekvőrendőr mint a nyű. Őszintén szólva nem is bánom, (kevesebb szétlapított állat van pl...) de a baj csak az, hogy olyan típusúak, hogy a kocsi tengelye állandó veszélyeknek van kitéve miatta, még ha lépésben hajtunk át rajta akkor is. Nem tudom ki csinálta, de jól beleverném az orrát az biztos.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 604

Arany husom én vagy 10 éve voltam a kerületben egyéni képviselő, azóta már messzire elkerülöm az aktív politizálásnak még a környékét is... szóval nem tudok szólni az érdekedben.  De azt tudom, hogy ha egy egyéni képv. nagyon veri az asztalt, akkor abból előbb utóbb valami lesz - különösen olyan  felállásban, ha gyak. fele-fele az arány a korm.párti és ellenzéki képviselőknek. Ezért tartanám helyesnek, ha inkább a fogadóórára mennétek el ezekkel a problémákkal, minsem ide a világba kiabáljátok. Mert ez egymás közti beszélgetésre jó, másra nem. Még ha be is téved ide valaki névvel a testületből, akkor is azonnal jön pl. szakáll kartács aki jól lesértegeti aztán eltünik.

Ez a fekvőrendőr-kátyu stb dolog egyébként pénzkérdés.

 

Gazdagrét alá  vagy bárhová SOHA nem fognak mélygarázst építeni, ez ugyanis nem az önk. feladata.  Fizetett parkolókat létesíthetnek, mint ahogyan teszik is. Gazdagrét eredetileg négyszintes házakra lett tervezve, aztán jött valaki főokos és 10 emeletesekre változtatta. Viszont az utakat és egyéb dolgokat meghagyták a 4szintes viszonyokra tervezve. Ez ott a legnagyobb probléma, isten ne adja, hogy valahol tűz üssön ki, mert a tűzoltó autó képtelen lesz majd odaférni...

Előzmény: alfredoo (602)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 603

amorf

 

idoben mondom lassan es tagolva. jon a meleg. az onkormanyzat tegyen valamit a hohullam ellen!!!! (nyissa meg a melegtol szenvedoknek peldaul a templomot...!!!

Előzmény: Amorf (600)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 602

ha peldaul a regos utcaban van dolgom akkor miert is parkolnek az eleven center alatt?

 

budaors rozsadombon is csinaltak (talan a lakok) fekvorendoroket fel lettek szedve. legalabbis egy reszuk.

 

az elopatak utcaban rovid szakaszon neegy fekvorendor van mashol meg nincs. inkabb a 4-bol fel kellene szedni mindet. miert kell a sasadi ut ELOTT kozvetlenul fekvorendor? amikor a sasadi utnak ugy is elsosege van. talan a nagyszalonta elott es utan indokolt persze szerintem ott sem. a mai vilagban barhova fel lehetne kamerakat szereltetni es a szabalytalankodokat kimeletlenul megbuntetni.

 

a mai vilagban egy egy notorius hulye autozora ra lehetne szallni (fel es/vagy bejelentes alapjan) es pillanatok alatt figyelmeztetni lehetne es bevonni a jogsijat. csak egy ilyen alcazott rendori csoport kellene, feljelentes meg valoszinuleg boven lenne rendszam alapjan. mindig a normalisan viselkedo 'RENDES' tobbseg szivja meg. nalunk nemelyik auto olyan gyorsan megy hogy az ember a fejeet kapkodja. es nyomja a barom a gazt mintha uldozne a tataar.

 

ha es amennyiben volt penz kontenerre 1.5 honapig akkor ezt legalabb feel evre rendszeresiteni lehetne. annyi a hulladek es a nyesedek. ez meeg akkor is megerne ha a szemetszallitasi dijatalanyt ezert megemelnek.

 

aliceka szolhatnal par szot az erdekunkben... eegetni meg nem lehet mert akkor a szomszedok csapkodjak az ablakot. a multkor egy fideszes kerdezte hogy lassan es tagoltan mondja e hogy szombat van, europai csatlakozasunk unnepe es hogy abbahagynam e a fustolest. nanaa hogy abbahagytam. a sok szar meg itt van.!!!

Előzmény: Bicska Macheath (601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!