Keresés

Részletes keresés

hubab Creative Commons License 2005.11.08 0 0 4563

Mi a fene az a think tank? Nem ismerem, de jól hangzik. Talán valami agytröszt, vagy ilyesmi?

Ezek még csak óvatos próbálkozások, amik már mutatják a gazdaságok energia, vagy energiaár érzékenységét. Ez nem sok jót jósol a jövőre nézve, amikor ennél drasztikusabb hatások várhatók.

Előzmény: Törölt nick (4561)
lcoder Creative Commons License 2005.11.08 0 0 4562
Ha valami csökkenteni fogja itt a növekedést az nem Kyoto hanem az hogy lassan mindent a kínaiak állítanak elõ, mi meg csak megvesszük. Kérdés hogy meddig lesz mibõl.
Előzmény: Törölt nick (4561)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.08 0 0 4561

Kyoto to 'reduce Europe's growth'

By Richard Black
Environment Correspondent, BBC News website


 

 

Meeting Kyoto Protocol targets on greenhouse gas emissions will reduce European economic growth significantly.

That is the finding of a new study from the International Council for Capital Formation, a market-based think tank.

It projects that by 2010, Spain's growth will have fallen by 3%, and that Italy's will shrink by 2%.

These are bigger figures than previous studies have found, and their release comes as world leaders struggle to find a successor to the Kyoto treaty

 

......

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4415818.stm
Wouldnotsayso Creative Commons License 2005.11.08 0 0 4560

Ja 2060-ra megnégyszereződhet, 2500-ra pedig csilliósbillószoros lehet...

 

Tipikus növekedéselvű közgazdászszemlélet... Iszonyú ártalmas.

 

Sajnos ez a szemlélet mára szinte az élet minden területén eluralkodott. A valós fizikai korlátokat figyelembevevő, azaz nem csak a múlt folyamatait extrapoláló tudományos szemléletű embereket meg lehurrogják.

 

Ez van...

 

WNS

Előzmény: erbe (4558)
Wouldnotsayso Creative Commons License 2005.11.08 0 0 4559

Nem akarom elhinni, hogy ennyire bugyuta emberek vannak:

 

http://index.hu/politika/belfold/atkialt1107/

 

Nekem semmi kifogásom sincs Paks azonnali bezárása ellen sem, HA az ezt ellenzők képesek megjelenítnei egy értelmes alternatívát Pakssal szemben. Ugyanis a kieső energiát valahogy pótolni kell.

 

A, Más erőművek Mo-n: ekkora kapacitást legfeljebb fosszilis üzemanyaggal működő erőművekkel lehetne pótolni. Ez utóbbi környezetterhelése viszont nagyságrendekkel komolyabb természetkárosítást jelentene. Megújuló energiaforrások ekkora kiesést nem tudnának pótolni.

 

B, Vehetnénk energiát külföldről. Ezzel egyrészt lemondanánk az önálló energiaellátás stratégiáilag igencsak fontos lehetőségéről. Teljesen kiszolgáltatottá válnánk, mert a fölösleges energiamennyiség, és ezen keresztül a beszerzendő energia ára nehezen becsülhető a jövőre nézve. Újabb erőművek beállítása pedig éveket vesz igénybe. Ráadásul a problémát alapvetően exportálnánk, azaz a környezetkárosítást megmaradna, csak nem Mo-n történne. De gondolom a széplelkű "humanisták" lelkiismeretét az kevéssé bántaná...

 

Megnövelnénk a munkanélküliséget, és a külkereskedelmi hiányt. A jelenlegi helyzetben egyikre sincs szükség.


WNS

 

P.S. Sohasem gondoltam volna, hogy természetvédőként  egyszer majd az atomerőművek mellett fogok állást foglalni...

 

erbe Creative Commons License 2005.11.07 0 0 4558

" A világ energiaigénye duplázódhat 2030-ig "

http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20051107avilag.html

 

Most csupán naivak, vagy ennyire bíznak a kifogyhatatlan olajban?

 

" A világ energiaszükséglete megkétszereződik 2030-ig, s hogy a növekvő keresletet ki lehessen elégíteni, a kitermelést és a finomítói kapacitásokat is jelentősen bővíteni kell - állapította meg hétfőn közzétett elemzésében a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA). "

" Ha ezek a beruházások elmaradnak, akkor a kőolaj 2030-ban a jelenlegi árhoz képest kétharmaddal is magasabb lehet. "

 

Mindezt mondják egy éven belüli duplázódás után.

padisah Creative Commons License 2005.11.07 0 0 4557

Ebben a logikában Kína kellene hogy a terrorakciók mögött álljon. (Vagy épp az EU, de ezt valószinűtlenné teszik az itteni robbantások)

 

 Az hogy konkrétan ki csinálja mindegy, mert így vagy úgy de a demokrácia ottani ellenségeinek a malmára hajtja a vizet. Azér az nehezen hihető hogy Amerikának tényleg szüksége van kb 15 darab egymástól független hírszerző szervezetre. Ez tipikusan alkalmas arra hogy végletesen össszekuszálják a szálakat, és egy diktatúra alapját mindig is a hírszerző erőszakszervek biztosították, ha egy mai demokrácia beborul diktatúrává, az így indulhat el: a titkosszolgálatok kikerülnek a politikai ellenőrzés alól.

 

 

Előzmény: Első Polgár (4550)
lcoder Creative Commons License 2005.11.06 0 0 4556
Azért anno az arabok a gõzmozdonytól is fényévekre voltak...
Előzmény: Törölt nick (4555)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 4555

Az európaiak elött fejlett civilizáció volt arrafelé,ugyanugy ahogy fekete afrikában és a távol keleten is.

 

A románok az 1800-as években már olajal fütöték a gőzmozdonyaikat.

Nem tul bonya felhasználni az olajat....

Előzmény: lcoder (4554)
lcoder Creative Commons License 2005.11.06 0 0 4554
Készíteni nem is, de feltalálni... Az európaiak elõtt ezek teveháton hajkurászták egymást görbe kardokkal, és ha elfogy az olaj nagy valószínûséggel kénytelenek lesznek ismét visszatérni ehhez... Másrészt volt egy haverom aki pár évet dolgozott arrafelé, ha jól emléxem pont Szaud-Arábiában és õ mesélte hogy ott nem nagyon jellemzõ hogy arabok bármit is dolgoznának, mindent a vendégmunkások csinálnak az országban.
Előzmény: Törölt nick (4545)
lcoder Creative Commons License 2005.11.06 0 0 4553
Ja, és valójában 56-ot sem az oroszok verték le hanem álruhás magyar FIDESZ-esek csak azért hogy a rendszerváltás után ki lehessen fütyülni az MSZP-seket amikor az 56-os emlékmûveknél koszorúznak...
Előzmény: vomit (4552)
vomit Creative Commons License 2005.11.06 0 0 4552

leninnek a warburgok, trockijnak jakob schiff adta az utravalot.

mai penzben olyan 2 milliard dollar volt az egesz forradalom.

sztalin elftarssal majdnem kisiklott a terv, mert trockijnak kellett volna orokolnie a hatalmat, de pont beteg lett amikor szervezkednie kellett volna, aztan meg keso volt.

 

a szu az utolso idokig az USA kellemes hazimumusa volt, a hideghaboru idejen is hordtak nekik a technologiat, hogy fennmaradjon a fenyegetes. az atombomba terveit es a fele urant a sajat bomba elkeszulte elott atadtak nekik. mielott hruscsov eftars megbukott, david rockefeller ket hetes nyaralasra utazott a szu-ba, es intezkedett a helyi csicskasa levaltasarol.

 

hogy is mondta J. Edgar Hoover?

"The individual is handicapped by coming face-to-face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists."

Előzmény: padisah (4548)
vomit Creative Commons License 2005.11.06 0 0 4551

a tornyokat ne keverjuk ide, az volt az egyik alkalom, amikor a legeroteljesebben kilogott a lolab. (marminthogy manipula az egesz). maig nem tudni, hogy mi volt ott valojaban. csak a zavarosban halaszo hatalomvagyo gecik profitaltak belole, nem pedig a hegyekben bujkalo burnuszos mumusok.

ez a tudositast pl. miert csak egyszer adta le a cnn?

http://thewebfairy.com/911/pentagon/

 

Előzmény: lcoder (4543)
Első Polgár Creative Commons License 2005.11.06 0 0 4550
A fekete kéz mögött az oroszok álltak. Helyesen érzékelték, hogy a Monarchia gyenge és sarokba van szorítva, ezért beleprovokálták a háborúba, amiben nem győzhetett.
Hasonló a helyzet itt is. Egy elszánt iráni, iraki, vagy szaudi vezetés térdre kényszerítheti USA-t a mai feszült olajpiaci helyzetben. Egyszerüen csak lángba kell borítaniuk a közel keletet és kitartani 2-3 évig. Az olajpiac majd megteszi a hatását. De a jelenlegi elitek nem elég elszántak ehhez, ahogy a 14-es szerb kormány is a megbékélést kereste először.
Előzmény: padisah (4548)
padisah Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4549

Hát nekem inkább az a rész volt érdekes, hogy "több is marad".

 Tehát azzal hogy nem veszed meg tőle, és nem használod el, azok számára akik még mindig veszik automatikusan olcsóbb lesz / tovább tart.

 

(A példa már csak azért is sántít mert 2x benzin kb. 2x CO2-őt termel 1x gázolajhoz képest, és ugye az a public enemy. Ebben a relációban a benzines Zilt drágább is üzemeltetni, és jobban is szennyez. )

Előzmény: Törölt nick (4534)
padisah Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4548

...vagy a Faterland, vagy éppen Anglia...

 

 Az pl. kiderült, hogy Leninnek a németek adtak pénzt hogy csináljon felfordulást. Arra nem számítottak hogy ilyen sikeres lesz.

 

"Attól még hogy paranoiás vagy, lehet hogy tényleg üldöznek!"  :))

Előzmény: Első Polgár (4547)
Első Polgár Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4547
meg a Monarchia fizette a Fekete Kezet
Előzmény: padisah (4546)
padisah Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4546

Nem tudom te érted-e hogy végső soron mi a célja a terroristáknak a robbantgatással. Nem kell hozzá egyetemi végzettség és politológiai szak, hogy akár egy arab is megértse : amerikát nem lehet néhány kósza robbantással, akár néhány toronyház lerombolásával sem térdre kényszeríteni. Ezt egyszer már leírtam, ha itt a cél valóban az lenne hogy az USA-t "legyőzzék" akkor nem embereket kellene öldösniük, hanem mondjuk az olajipart szabotálni, finomítókat és tankhajókat kéne felrobbantani, a legénységnek meg kedvesen felkínálni néhány gumicsónakot. De ez is elég nevetséges lenne az USA gazdaság méreteihez képest.

 

 Ennek az egésznek a célja pont a média, a médián keresztül a félelemkeltés, és a terror-veszély hangsúlyozása. Ideális annak aki a terrorveszélyre hivatkozva akarja megszegni az emberi jogokat, és elnyomni a szabadságot. Na és vajon ez kicsoda?

 

 Nem lennék meglepve, ha kiderülne hogy a szálak végén valamelyik amerikai titkosrendőrség pénzeli az alkajibát. Láttad az Angyalszív című filmet?

Előzmény: lcoder (4543)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4545
Na,ezért ne mondjuk azt hogy oly nagy ördöngösség belsőégésű motort meg olajtüzelésű erőmüvet készíteni....
Előzmény: lcoder (4544)
lcoder Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4544
Apróbb probléma hogy a nyugati országok nélkül õk ezt az olajkincset max. a hajukra kenhetnék mert önállóan egy nyúlketrecet nem tudtak volna megcsinálni nemhogy autót. De az tény hogy ha elfogy az olaj nagy szarban lesznek - de az is tény hogy ha holnap az USA, Európa és Kína áttérne fúziós meghajtásra és az olaj iránti kereslet a 0-ra csökkenne õk ugyanúgy éhenhalnának mint ha elfogy a s*ggük alól az olaj. Oszamáék meg a robbantgatás helyett jobban tennék ha a millióikat inkább az oktatásba és a helyi ipar megteremtésébe fektetnék, mivel ha egyszer elfogy az olajuk vagy ha lesz helyette más akkor csakugyan nagy lesz arrafelé a gáz.
Előzmény: hubab (4541)
lcoder Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4543
Szvsz szeptember 11-én a terroristák nemigen kérdezték meg az ikertornyokban idõzõ embereket hogy kire is szavaztak, vagy hogy egyáltalán elmentek-e szavazni.
Előzmény: keopsz (4542)
keopsz Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4542
Dehogyisnem. Demokracia van. Mi szavazzuk meg a vezetoinket. Igy nem bujhatunk ki az O altaluk hozott dontesek alol sem.
Előzmény: lcoder (4540)
hubab Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4541
Van egy olyan érzésem, hogy az egész arab terrozizmus hátterében is a peak oil fenyegető réme állhat.

Azok a Közel-Keleti politikai erők, akik pontosan látják azt, amit mi is látunk, hogy a világgazdaság pokoli és egyre fokozódó étvágyával feleszi azt az olajkincset, amin az ő egész gazdagságuk alapul.

A közel-keleti olajkincs elfogyásával össze fog roppanni az egész arab túlnépesedett térségnek a gazdasági háttere. Tehát nem csak arról van szó, amit a szaúdiak mondanak, hogy „az unokám majd ismét tevén közlekedik”, hiszen itt is óriási népességrobbanás ment végbe az utóbbi ötven évben, a lakosság többségének nem lesz megélhetése ezen a földön.

Értelmiségi rétegük nem hülye, éppolyan nyugati műveltségű emberek alkotják, mint a világ kevésbé mostoha (?) adottságú országokét.

El tudom képzelni, hogy az itteni nacionalista figurákban milyen indulatok lehetnek, ha úgy közelítik a dolgot: miénk a világ olajkincseinek jelentős része, de a belőle fakadó mérhetetlen gazdagságnak csak egy kis töredéke jut nekünk, valójában mégsem mi rendelkezünk vele, a hasznának javarészét olyan nemzetek vágják zsebre, akik uralkodnak rajtunk, politikai, katonai nyomással kipréselik belőlünk a kellően sok és olcsó olajat, tehát felélik azt a létalapot, amelyből mesésen elélhetnénk beláthatatlan ideig, ha mi rendelkeznénk teljes mértékben felette.

Ráadásul ez a forrás már tiszavirág életű, látszik a vége, ami nekik duplán világ vége lesz.(kivéve annak a szűk rétegnek, aki mérhetetlen vagyonát megfelelő helyeken befektette)

 

Nem vagyok biztos benne, hogy a terrorizmus vezető figurái valóban fundamentalista vallási fanatikusok, de nagyszerű eszközt találnak bennük arra, hogy halálmegvető akciókkal próbálják megingatni a nyugati gazdaságot. És kimeríthetetlen készletük van erre alkalmas emberekben.

Persze ennek ellentmond, hogy nehéz elképzelni, milyen értelmes kibontakozás lehetséges ebből az útból. Hiszen inkább egy tagadásnak tűnik, amiből csak káosz fakadhat, mint valami elképzelhető világgazdasági perspektíva.

Előzmény: lcoder (4535)
lcoder Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4540
Csakhogy akiket megtámadnak azok nemigen hoznak döntést semmirõl. Egy szavam sem lenne ha a vezetõ politikusokra vadásznának. Így viszont a dolog sima orgyilkosság akármivel is próbálják megideologizálni.
Előzmény: keopsz (4538)
lcoder Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4539
Azért azok a muzulmánok nem voltak annyira ártatlanok. Az elsõ keresztesháború még ha jól emléxem az akkori Bizánc védelmében történt amit az "ártatlan" muzulmánok el akartak foglalni. Az indiánokkal, stb. kapcsolatban persze igazad van, ennek ellenére olyat speciel nem nagyon hallottam hogy indiánok robbantottak volna fel ezt-azt hasonló okokból.
Előzmény: erbe (4536)
keopsz Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4538
Ja, mert az IRA meg az ETA az smafu, mi? Nem is beszelve az oklahomai robbantorol.

Azt kell latni, hogy itt haboru van. Csak nem ket hadsereg all egymassal szemben. Ha az araboknak olyan hadsereguk lenne, mint az USA-nak ezek mar reg egymasnak ugrottak volna.

A terroristak pedig azert tamadnak civil celpontokat, mert azok nincsenek vedve. Szvsz a terroristak orommel tamadnanak katonai celpontokat vagy hatalmon levo embereket csakhogy ok vedve vannak. Konnyu ugy donteseket hozni masok karara, hogy nem kell felni az esetleges megtorlastol.
Előzmény: lcoder (4535)
Első Polgár Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4537
szégyelled magad a bőröd színe miatt, mi?
Előzmény: erbe (4536)
erbe Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4536
Nem emlékszem már rá igazán, még nagyon kicsi voltam akkor:
Kik és miért is gyilkolászták halomra az ártatlan muzulmánokat évszázadokon keresztül a keresztes háborúk idején? De kérdezhetném az indiánokat, huszitákat, hugenottákat, zsidókat, stb.
Előzmény: lcoder (4535)
lcoder Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4535
Azért a dolog másik oldala hogy akik ellen harcolnak azok valóban nem fognak megnyugodni addig amíg az egész világ nem lesz egy kalifátus. Érdekes módon a világ teli van emberekkel és valahogy mégis szinte csak a muzulmánok tömeggyilkolásznak le orvul ártatlan embereket, legalábbis nagyobb mennyiségben. Nem csinálnak ilyet a zsidók, a keresztények, a buddhisták, a hinduk, stb, de az ateisták sem. Úgy hogy azért valahol nem feltétlenül csak az usákokban lehet a hiba.
Előzmény: hubab (4531)
padisah Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4533

Én meg egy kicsit úgy látom hogy a "terrorizmus" feltalálásával megszületett az "általános bűn". Ez olyan mint a középkorban az eretnekség. Mindig mindenkire rá lehet húzni hogy ő terrorista, ennél fogva a a szabadság, a demokrácia, de legfőképpen Amerika ellensége akit könyörtelenül el kell tiporni.

 

 Én sokkal inkább egy olyan világtól félek, ahol Amerikában a tényleges hatalmat átveszik a különféle "terrorellenes" szervezetek, és az USA külpolitikája egész egyszerűen az atom-zsarolásra épül. Nekik vannak bombáik, aki nem fizet, az kaphat belőle, vagy még egyszerűbben a többi országot eresztik neki hagyományos fegyverekkel. Ez persze tök jó rendszer lenne számomra, ha amerikai lennék, lelkesen éltetném Busht, és furikáznék a SUV-ommal. De magyar vagyok. És egy kispolszkit sem engedhetek meg magamnak.

Előzmény: hubab (4531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!