Boxal kapcsolatban vannak valami ujabb tapazstalataid? Nem vettél észre semmilyen változást az autón? (ugyanugy indul, nem füstöl, nem dadog,nem rángat:-))))))))), tehát ugyanolyan mint a gyári csak erősebb???
köszi a gyors választ, paraszti logikámmal én is ilyesmire gondoltam, na majd ha lejár a hitelem 2 év múlva, akkor benevezek egy dízel Ceed-re, addig kiderül milyen is hosszútávon... 1.4 benyásat már tesztvezettem, az sem rossz...
Alig érezni teljesítményben, azt se zárom ki, hogy az elektronikában lévő tartalék alátesz egy kicsit, amikor megy, tényleg alig érezni... előtte nekem is benyások voltak, azokban sokkal jobban éreztem...
Először is szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem nagyképűségből vagy "márkasovinizmusból" mondom, de nálam egyáltalán nem érződik ha bekapcsolom a klímát! Semmi rántás egyáltalán semmi gyengülés húz mint egy gőzgép. Ez egyrészt a nyomaték függvénye a dieselmotorok eleve nagyobb nyomatékkal bírnak és kevésbé érzékenyek klímára, na ja gyárilag 255 M-Power boxal 300 Nm meg sem érzi a klímát, valamint ezt mások magyarázták az elektromos gázpedállal, amikor az elektronika szabályozza a története. Így elmarad a klíma bekapcsolásakor a "beesik a gázpedál" effektus! Ezen túl a Ceedben már olyan elektonika van - ezt már az új Rió is tudta - hogy padlógáznál lekapcsolja a klímakompresszort! Valamint ez a típusú szabályozó úgy működik, hogy nem megy állandóan a kompresszor csak ha rá kell "dolgozni" az utastér hőmérsékletére.
14500 km tapasztalata után mondom nem veszek észre különbséget - de tényleg - klímás és nem klímás üzem között sem fogyasztásilag sem menetteljesítményben!
az 1.6 CRDI-s tulajdonosoktól kérdezném, hogy náluk a klíma gyengítő hatása ugye kevésbé érződik egy benyáshoz képest. Nekem 1.6-os Focus I. van, benzines, az halottá válik ha bekapcsolom a klímát.
Komolyan mondom néha elképedek... Népítélet: 201 km után (óriási tapasztalatok...)
Fenntartási költség
Szerviztapasztalat
Hibalista
Még semmi.
Hogy lehet a szerviztapasztalat 3 csillag, ha még szervizben sem volt? A fentartási költség meg mitől 2 és fél? Drága volt bele az első tank benzin? Vagy nagy rá a biztosítás? Nem vágom...
"Mivel a polgári GPS kb 5-10 méteres pontossággal bír" Hmmm... Nem 5-10 hanem 10-25 és nem bír hanem bírhat!!! (ez azért van hogy ne hsználhassák katonai célra)) A polgári GPS-ek között van sokszáz ezer forintos és vannak amit mi veszünk vagy kapunk 60-80 ezerért amiből a softver maga 35-40e. Egyszóval a GPS sem mindig pontos. Vajon mi van akkor amikor állok a dugóban 2-3 esetleg 7km /órával? Sok függ a GPS-től az antennától és a vételi viszonyoktól. Külső antenna nélkül eleve pontatlan a mérés. állj meg egy helyen írd fel a koordinátákat és a tengerszint feletti magasságot menj ugyanoda vissza egy pár nap múlva. Ki fog derülni, hogy az ugyanott nem mindig ugyanott van, sőt még emelkedett vagy süllyedt.
A km órák sebesség mutatói minden gyártónál csalnak 90-ig 5km/h 90-120-ig 7 km/h felette 10km/h. A megtett útat a km óra nem a mutatott sebesséből számolja, hanem pont fordítva, a megtett útból és az időből kijön a sebesség. A sebességet nem azért mutatja többnek mert az utat rosszul méri hanem mert így van hangolva. Az ok egyszerű: Ha az óra fordítva csalna akár csak 1km/h-t akkor a gyártót mindíg perelhetnék a gyorshajtók, ( gondolj az USA-ra) és valóban működik a lélektani rész is azaz ha 150-el mész az már elég ha 140 el akkor még tolod neki.
Apropó, a madársz*rokat viszont mossa le időben mindenki: én 2 napig egyet rajtafelejtettem, és miután lemostam már felmarta a lakkot, de lehet hogy kicsit a festést is, enyhe foltot hagyott.... Egy ilyen eset után még nem minősítem a fényezést, mert ki tudja, hogy a bombázást végrehajtó egyed mennyire savasat f*sott, de azért ez a fényezés nem ad túl vigasságra okot a jövőre nézve, ha ennyire érzékeny. Garázsom egyenlőre nincs, a fákat kerülöm, de a kocsi mellett nem állhatok éjjel-nappal őrt, hogy azonnal lemossam ami ráhullik.
Újabb népítélet született. Hm, tényleg csak engem zavar egyedül a kerekek gördülési zaja? Oldalról meg a külső forgalom zaja is sokszor annyira bejön, hogy mindig azt nézegetem, hogy fel van-e húzva az ablak teljesen... Más bajom nem lenne, a motor az tényleg alig hallatszik, de ez a dolog zavar rendesen.
Szerintem nem kell kiakadnotok ezen a GPS és kilométeróra eltérésen, hiszen ez minden márkánál így van. Ez pusztán közlekedésbiztonsági okokból van így.
Pl: ha azt látod hogy a mutató 150 km/h-t mutat az valójában 140-142, de már valószínűleg nem fogod annyira nyomni a gázt, mintha a valós 140-et mutatná.
Nemrég megcsináltam ezt a mérést, igaz nem Ceed-del hanem Rioval, de az eredmény felettébb érdekes. 130-nál kb 5km/h csal a mutato, tehát 125 a valós sebesség, viszont a GPS szerint 100km az autó szerint 96,8km. Tehát a fogyasztás kb. 3%-kal jobb mint az óra alapján számolt érték. Ez csak azt mutatja, hogy bármi bárhogy csalhat. Ebben az esetben a GPS-t pontosnak tekintem, mivel hitelesitett mérőkerékkel lemértem egy 500 méteres távon. Más: A Ceed fogyasztása majdnem 1 literrel jobb, mint a Rioké...Pedig én a féket a lehető legritkább használom, a szerelő szerint simán elmegyek egy betéttel 150ezret ha igy folytatom. Nem csak az én Riom eszik ennyit, a www.spritmonitor.de -n meg lehet tekinteni.
Akkor tehát azt szeretném kérdezni hogy valaki meg teszi-e hogy lementi a gps sd kártyáját (akinek PONTUS PND 3510K tipusú gps-e van CYDLE szoftverrel), és kiírva elküldi nekem esetleg elmennék érte! Fontos lenne hogy ne usb-n keresztül legyen letöltve, mert ugy valószínű hogy valami nem jön le! Köszönöm
Ha már Ignis, ott is többféle kerékméret volt, pár % eltéréssel a kerületben, egyeáltalán nem evidens manapság, hogy a kerékméretek egyformák... többféle felszereltésg, többféle méret, nem is beszélve a téliekről, és ez a legtöbb gyártónál így van...
az órákat meg a következőképpen lövik be... az adott típusnál minden forgalmazott kerékmérettel (nyilván a váltót is figyelve, ha különbözik) belül legyen a csalás a 10%-on, de mutasson többet, mert abból nem lehet baj...
azt hittem, ez mindenkinek evidens, mert már a ladáknál is így volt, ahogy a korabeli nyugatiaknál is, no meg most is így van, max a technika változott, de a lényeg ugyanaz...
Ez még külön érdekes, ha azt veszem alapul, hogy gondolom a gumiméret egyforma a téli/nyári guminál. Ez lefordítva nálam azt jelenti, hogy a téli gumid kerülete 3%-al nagyobb, mint a nyári.
Nézd ,nekem az Ignisem a gyári nyárigumival 100-as óraállásnál, valós 93-t mutat GPS-en, a 175/65r14-es télivel meg 96 km-t. Ez a tény, a megtett kilóméterrel kapcsolatban pedig külső antennával 3 mp-es trackkel 100 km, olyan 3,5- 4 km-el volt kevesebb télen, ezt most nyáron nem mértem még, majd most megyek nyaralni, akkor lesz alkalom.