Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.01 0 0 46387

A kettes inkább csak a Pest környékieknek könnyű, alig egy éve van az útvonalban.

Előzmény: Jesper Olsen (46386)
Jesper Olsen Creative Commons License 2014.12.01 0 0 46386

Két könnyű van (szerintem): a 2-es és az 5-ös.

Előzmény: Törölt nick (46385)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.01 0 0 46385

Na, fent van a játékban a teljes Északi-középhegység, lehet tesztelni a kéktúrás tapasztalatokat! :-)

OKT FÉNYKÉPES KVÍZ

Ízelítőnek:

Lehet találgatni. :-) Akinek ez megy azt már nagy meglepi nem érheti, ezek nem a könnyebbek közül valók, talán csak az egyik.

Lud Creative Commons License 2014.12.01 0 0 46384

így is egy gyönyörű sasfészek.

én spec. nem lennék boldogabb, ha egy Sárospataki vár szinten fel lenne újítva. a várak romos állapoban jól mutatják a mulandóságot legyen szó tárgyi dolgokról, történelmi korokról, emberekről, országokról, államokról.

személyes élményem, hogy egyszer aludtam a várban és egyszer a leágazó vár jelzésnél túráim során.

Előzmény: Törölt nick (46382)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.01 0 0 46383

Igen, nagyon szép "sasfészek" lehetett az erődítmény. A Térképek menüben az is látszik, hogy - ha már szóba kerültek az osztrákok - a Habsburg Birodalom és az Osztrák-Magyar Monarchia XIX. századi katonai felméréseinek szelvényein a település és a vár neve Regécke, Regéczke volt. A "Másfélmillió lépés Magyarországon" sorozatból pedig a fülembe cseng még Sinkó László hangja: "Mogyoróska, Regécke, jaj, de nagyon szegényke...". Ez a "Regécke" forma talán még jobban érzékelteti a környék báját / romantikáját.

Előzmény: Törölt nick (46382)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.01 0 0 46382

Utoljára még Regécről:

Ha nem robbantják fel az osztrákok, vagy mondjuk úgy nem sodorja el a történelem vihara mint szinte az összes várunkat akkor most lenne egy gyönyörű sasfészkünk Zemplénben, éppen olyan mint a mi várainkat előszeretettel robbantgató osztrákoknak vannak az Alpokban.

Csodaszép lehetett, ha így nézett ki:

3D rekonstrukció

annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.01 0 0 46381

Az oladi torony most egy lezárt, összefirkált betontömb, ritka rusnya látvány. A képeden viszont nagyon mutatós.

Előzmény: Törölt nick (46377)
garass Creative Commons License 2014.12.01 0 0 46380

Ó!  Ezekkel a patinás képekkel megleptél. Köszönöm! Sok szép emlék fűződik hozzájuk. Különösen a Bálvány alatti fészer több buli helyszíne, egy ízben szilveszter éjji események szereplője volt. Akkor még fiatalok voltunk és bohók!

Előzmény: Törölt nick (46371)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46379

1991 nyarán pedig így nézet ki a Lengyel-kápolna és a Lengyel-Tarányi-présház:

Előzmény: annyi baj legyen (46378)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46378

Előzmény: Tavaszi Széll (46234)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46377

A következő évben pedig: Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Expedíció (1992. június 19. - július 16.)

(5-6 évvel az "...És még egymillió lépés" valamint 3 évvel a Rockenbauer Pál Emléktúra után - szó szerint mérőkerékkel - LETOLTUK :-)) a Szekszárd - Írott-kő szakaszt; 28 nap)

Baranya (Zengővárkony, Mecseknádasd, Jakab-hegy):

Somogy (Szabás, Ropolypuszta, Szenna):

Somogy (Somogysárd, Újvárfalva, Felsőkak, Mesztegnyő):

Zala (Kőszikla-szurdok, Borsfa, Kistolmács):

Zala (Szentkozmadombja, Kislengyel, Nagyfernekág, Pusztaszentpéter):

Vas (Őriszentpéter, Szalafő-Pityerszer, Ivánc, Ják):

Vas (Szombathely-Olad, Írott-kő, Szent-Vid):

HEV Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46376

El fogom olvasni, köszönöm.

Előzmény: efemm (46375)
efemm Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46375

Ezt -vagyis az első mondatot- úgy kell érteni, hogy mivel nincs összhangban a hazai, illetve nemzetközi jogszabályokkal, sem jogi gyakorlattal , ezért ebben a formában nem jelent semmit. Nem véletlen, hogy a hivatkozott feltétel első és második mondata nincs is egymással logikai kapcsolatban! A „jogellenes felhasználás” természetesen tilos, de ettől még a linkelés nem kerül ebbe a kategóriába. A jogellenes felhasználáskor a hazai versenyjoggal, vagy szerzői joggal való ütközésnek bővebb kritériumai vannak.

Olvasd el az Atrisjus oldalán található, kifejezetten a Jogi felelősség hiperlink alkalmazásakor témáról szóló tanulmányt, ami a linkelés több fajtájának nemzetközi és hazai jogi megítélésével is foglalkozik.

Előzmény: HEV (46367)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46374

Szuperjó képek, köszi! Még. még, még! :-)

Himbala gratulálok nektek én is! 

Mondjuk aki a pecsételős fórumot is olvasgatja annak nem volt titok! :-)

Előzmény: Törölt nick (46371)
HEV Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46373

Gratulálok. 

A kislánynak is nagy élmény lehetett és biztos kedvet kap később, hogy önállóan is kéktúrázzon.

Előzmény: HIMBALA (46368)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46372

Én is gratulálok a teljesítéshez!

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46371

Országos Kéktúra képek 1991 előttről

Ezekre még emlékszik valaki?

(Pilis - Redlinger Adolf út emléktábla, Mátra - Cserepesi vadászkunyhó, Bükk - esőház a Bálványtól délre):

III. Magyar Országos Kéktúra Expedíció - 1991. június 20. - augusztus 2.

(Nem annyira ismert, de ezen a néven volt egy Országos Kéktúra egyvégtében történő végigjárás, amelynek én voltam a túravezetője a METEOR Természetbarátok Turista Egyesülete (Régi nevén: KPVDSZ Vörös Meteor Természetbarát Egyesület) színeiben. Erről az útról egy 8 részes beszámolót közölt 1991-ben az egyesület a havi tájékoztatójában. Most a kezem ügyébe került a sorozat és lehet, hogy itt is megosztom majd. A következő képek a 44 napos "expedíción" készültek - ennél több kép van, ez csak ízelítő és gondolom, kordokumentum):

Szeleste, Sárvár, Sümeg:

Szent György-hegy, Nagyvázsony, Mindszentpuszta:

Vitány-vár:

Péliföldszentkereszt, Mogyorósbánya - Gondűző, a mai Kakukk söröző elődje:

Szanda, Bableves csárda:

Vörösmarty turistaház, Sirok:

Gilitka-kápolna, Telekessy vadászház, Bélapátfalva, Putnok:

Lófej-forrás, Derenk, Szabó-pallag:

István-kút, Eszkála, Makkoshotyka:

Nagy-Milic, László-tanya:

Güsziológus Creative Commons License 2014.11.30 -1 0 46370

Hatalmas gratula, és köszi a beszámolókat.

Jesper Olsen Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46369

Gratulálok Nektek!

HIMBALA Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46368

Sziasztok!

Hát, nekünk is eljött: 2014. november 17. napján, Hollóházán végére értünk az Országos Kéktúrának. 2011. május 28. napján vágtunk neki Írott-kőn, majd 77 túranapot követően jutottunk el az ország másik végébe, végig a „kéken”.

Az utolsó szakaszunk a Zemplénben volt, erről készültek az alábbi képek.

http://youtu.be/EFgbVCcA7aM

HEV Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46367

Az MTSZ honlap felhasználási feltételeinél van egy ilyen rész:

A Magyar Természetbarát Szövetség előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos ezen honlaphoz bármilyen kapcsolást (linket) létrehozni. A jogellenes felhasználás a szerzői, a polgári illetve a büntető jogszabályokban foglalt jogkövetkezményeket vonhatja maga után.

A neve megváltozott azt tudom, de ezt a részt úgy kell érteni, hogy a honlap különböző írásait nem lehet linkelni más oldalakról előzetes engedély nélkül?

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46366

Szép és érdekes képek!

Van még? Mondjuk egyéb kéktúra-menti várról, templomról?

Szanda, Hollókő, esetleg Vitány, Sümeg?

Előzmény: Törölt nick (46365)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 46365

Regéc és Füzér vára 20-30 éve...

Regéc vára és a Vár-hegy 1987-ben és 1991-ben:

Regéc: a Vár-hegy és a vár 1993-ban:

A füzéri Vár-hegy és Füzér vára 1991-ben:

Előzmény: Törölt nick (46364)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 46364

"Regécen új csodák születnek"

Regéc honlapja - Hírek

Ki gondolta volna... A regéi vár az 1686 évi felrobbantása óta évszázadok során egyre csak pusztult, ha valaki erre járt akár csak 20-30 évvel ezelőtt is az maximum szomorúan konstatálhatta hogy a Rákócziak eme sasfészke, a Vezérlő Fejedelem II. Rákóczi Ferenc gyermekkorának helyszíne lassan-lassan végleg az enyészeté lesz.

Na, de mint mondtam, ki gondolta volna... jelenleg szinte csodaszámba megy ami ott zajlik! 

Egy alig több mint 100 fős kis falu, amely végre a magáénak érzi a várat, látja benne a lehetőséget nekiáll, és tesz is érte hogy az egykori erősség a mai világban részben újjáépítve ismét a falu ékességévé és vonzerejévé váljon. Tettek érte, nyertek rá némi pénzt is (a füzéri pénzek tizedéből építkeznek, ha jól tudom) és nem történik más csak amit elterveztek azt időben elvégzik, korhűen, az eredetihez hasonlóan építik újjá a falakat, nem úgy mint egy-két másik, nagyon csúnyán elrontott vár esetében. (pl Csókakő)

Ha minden igaz akkor a régi öregtornyot a végén még le is fogják fedni, és kiállítás is lesz benne, de ez még a jövő titka. Aki arrafelé tervezi a kéktúrájának folytatását az mindenképpen várja meg a tavaszt, vagy a nyár elejét, annál többet fog látni a megújuló Regéci Várból!

Ezeket a némileg szomszéd topiban, a várasban olvastam, van ott egy-két jó hsz a várról, ezt mindenképpen ajánlom a fotók miatt, hogyan is nézett ki régebben és ma a vár:

viewArticle

én még ilyennek láttam a várat, azóta az udvaron lévő kövek már mind a falak részei (ismét)

ez a csodálatos légifotó pedig az AEROART légifotó-műhely munkája

(Az sem semmi amit Füzérnél míveltek:)

Füzéri vár | Légikép.hu - fotózás mindenek felett

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 46363

Annyi baj legyen!

A freemail meg van dögölve, azért üzenek itt:

Rájöttem a dolgok menetére, minden O.K.!

Az összes képet helyreraktam, holnap küldöm a Cserhát és a Börzsöny fotóit is, ezeket most szedegetem össze.

Ezzel teljes lesz az Északi-középhegység a fényképes játékban.

Güsziológus Creative Commons License 2014.11.29 -1 0 46362

Bebek portya

Rég olvastam a mozgalomról!

Nemrég fejeztem be a turistautak regisztrálását a környéken, egy kis "demo".

Indulás

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=143217

A P- jeleket követjük a város felé.

Abod.

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=143182

Érdemes elballagni a P+ jeleket követe a műemlék templomhoz, itt igazoló kód van, ha emlékezetem nem csal.

Rövidítési lehetőség, ha valaki Meszes várát nem akarja felkeresni

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=174468

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=143205

Itt indul a Prom, a jeleket követve eljutunk a vízművekig, a gáton a tóhoz.

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=174469

Indulunk visszafelé a P4 jeleket követjük.

A jelzett út a váron keresztül vezet, ott is kell igazolni, hazánk egyik legnagyobb vára, részben helyreállították.

Szendrő főterén csatlakozik a P4 a már ismert P- jelzésű útba, itt van az alsó vár maradványa, és a templom.

Szép túrát!

nagypapi Creative Commons License 2014.11.29 -3 0 46361

És akkor most vajon újra körbejárja a Kéket a 18 milliáért, vagy megteszik a 2 évvel ezelőtt készült képek is?

Ügyes...

Előzmény: Törölt nick (46360)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 46360

Jól emlékszel, ő az:

Forrás itt

Ez már téma volt itt szeptemberben, itt a vitaindító hozzászólás.

Előzmény: nagypapi (46359)
nagypapi Creative Commons License 2014.11.28 -3 0 46359

ON hír az MTSZ honlapján:

http://termeszetjaro.hu/cikk/harom_napig_kektura_a_belvarosban

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nem ez a vállalkozó/cég nyerte a Kékkörös 18 millás fotópályázatot?

Házihold Creative Commons License 2014.11.28 0 0 46358

Én nem szavaztam rá:-) kíváncsi lennék mennyi értékelés érkezett be

Előzmény: Törölt nick (46356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!