Nekem chilivel sikerült ezt elkövetni - végén bevetettem a szódabikarbónát is, hiába. Később esett le, hogy nem a szokott módon a babot előfőzve készítettem, hanem beugrottam egy "ez az igazi chili con carne" netes receptnek, együtt tettem fel mindent, és a paradicsom bezavart.
Olyan tarkababból sikerült normál bablevest készíteni ami 3 óra alatt se akart rendesen megpuhulni, pedig előző estétől már áztattam. Ilyennel még nem találkoztam.
A pulykát kívül-belül besózzuk, a citrom levével bedörzsöljük.
A májat, a zsemléket és az almát kockára vágjuk. A vaj felét kikeverjük a tojások sárgájával, fűszerezzük a szegfűszeggel, szerecsendióval, sóval, borssal. Belekeverjük a kockára vágott hozzávalókat és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán hozzákeverjük. A tölteléket a pulyka hasüregébe kanalazzuk, a nyílást bevarrjuk vagy megtűzzük.
Két rétegben akkora alufóliát terítünk ki, amekkorába lazán be tudjuk csomagolni a pulykát. Kissé megvajazzuk, elterítjük rajta a felszeletelt hagymát, fokhgymát, szalonnát, rátesszük a pulykát, a bőrét bekenjük vajjal, és gondosan becsomagoljuk. 3-4 óráig közepes lángon sütjük. Ezután kibontjuk, megkenjük a mézes szójamártással a bőrét, és sütjük még 15-20 percig, amíg piros-ropogós nem lesz. A visszamaradó pecsenyealapot áttesszük egy serpenyőbe, felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, simára turmixoljuk.
Feltetlenul! Nem leszek a net elott mert el kell mennem de jovok erte vissza! Karacsony napjara van egy pulykam, jo lenne valami kulonlegeset probalni a valtozatossag kedveert, ugyanis en a pulykat csak sozom es ugy sutom, nagyon finomra, de lassunk valami mast ezuttal! Koszi! Legalabb ezen is kiprobalom a szalonnaszoszt!