Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2015.02.22 0 0 2774

Köszönöm a receptet

Előzmény: öreg_néne_b (2771)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.20 0 0 2773

péntek van és még nem jött ide a leveled...

Előzmény: nikonian21 (2767)
kemorgo Creative Commons License 2015.02.20 0 0 2772

Tegnap láttam a piacon magokat áruló néninél, Agroseles Buzau paradicsommagot. Hátha segít valakinek ez az információ...

Előzmény: nikonian21 (2763)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.02.20 0 1 2771

 

Én ezt készítem:

 

zsírszalonna 2 kg

tarja (csont nélkül) 4 kg

lapocka 4 kg

só 0,2 kg

paprika (csípős csemege)0,1 kg

paprika (házi, nem csípős) 0,2 kg

bors 40 g

őrölt kömény 20 g

fokhagyma 1 fej

Előzmény: TINTUS (2769)
islamorada Creative Commons License 2015.02.20 0 0 2770

Keresd meg a disznovagas topikot ott jol ertenek ehhez. Vagy disznooles, valahol a konyhas resz alatt van.

Előzmény: TINTUS (2769)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.19 0 0 2769

Segítséget kérnék.  Ezidáig a  BÖLLÉR kft előre csomagolt fűszerkeveréke volt az alap a kolbász készítésbe. Sajnos most már sehol se volt Kaposváron.

 

Gyulai ízvilágot  szeretnénk sertéshúsból. A hús adott 10 kiló.   Kipróbált valóban isteni finom receptet keresek  , sürgős jeligére :))

TINTUS Creative Commons License 2015.02.18 0 0 2768

rendbe

 

Előzmény: nikonian21 (2767)
nikonian21 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 2767

Nagyon Köszönöm a felajánlásodat előre is, küldtem mailt.

Előzmény: TINTUS (2764)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.17 0 0 2766

Az enyém is 2015-ig érvényes.

Előzmény: nikonian21 (2763)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.17 0 0 2765

Úgy látom most nekik nincs készleten egyébként a WEB áruházukba 141 ft lenne a zacsi. Az idén talán nem sikerült külföldről beszerezni.

Előzmény: nikonian21 (2763)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.17 0 0 2764

Kertimag réde forgalmazza .Van vagy 50 -60 szabad magom. Ha nem kapsz sehol adok neked. eMAILEM NYILT.

 

Én is vetek belőle de még ráérek vele két hétig kb.

Előzmény: nikonian21 (2763)
nikonian21 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 2763

Sziasztok!

 

Buzau paradicsom magot keresek, hol kapható szerintetek? Néztem több boltot is, de nincs sehol.

TINTUS Creative Commons License 2015.02.15 0 0 2762

Hogy állnak az elvetett magok?

 

Előzmény: trigi0722 (2760)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.02 0 0 2761

március 1-2-3-án vetek. Előbb nincs értelme.

Előzmény: trigi0722 (2759)
trigi0722 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 2760

Én ma elvetettem a paprika magokat, cserepes mini gömb és paprika alakút, fehérözönt, Cece AS-t , elefánt fül és tulipánpaprika magokat.

trigi0722 Creative Commons License 2015.02.02 0 0 2759

Elvetetted már?

Előzmény: TINTUS (2756)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.01 0 0 2758

A fene egye meg ezt az ace-t mindig összekeverem a BUZAU-val.  elnézést . Beteszem a másikba is

Előzmény: Törölt nick (2757)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.01 0 0 2757

Ez ugyan a konyhás topik, de azért csak hozzászólok:

Az Ace55 nem folytonérő, determinált, nagyjából egyszerre érik.

Előzmény: TINTUS (2756)
TINTUS Creative Commons License 2015.02.01 0 0 2756

Az alábbi saját vetéseket terveztem 2015-re

 

Parika :

 

CSÁNGÓ F1       kápia             folytonérő

FEHÉRÖZÖN      korai TV

TIZENEGYES          "

KINIZSI      almapaprika erős    folytonérő

CSERKÓ  cseresznyepaprika

SZNTESI  cseresznyepaprika 

PALOTÁS F1        őrölni való      folytonérő

ALBAREGIA                                folytonnövő

 

Vásárlás palántába :   KAPTUR   vagy GRIFF    kápia

                                    CECIL          TV típusú

                                    PRITAMAX     pritamin alakú

 

ezek kis kiszerelésben nem vásárolhatóak sajnos de ezek nem olcsó magok.

 

Paradicsomok:

 

ALFRÉD     folytonérő

ACE55       befőzni stb. folytonérő

CORALINA   koktél,   folytonérő

ROMA VF    determinált  

 

és egy kép a ma szedett újhagymáról. ősszel többet fogok ledugni !

 

 

TINTUS Creative Commons License 2015.02.01 0 0 2755

Nem saját volt a bab, vettem. A fene tudja mennyi idős lehetett meg se néztem a csomagolást.

Előzmény: Lora1213 (2751)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.01 0 0 2754

Nekem chilivel sikerült ezt elkövetni - végén bevetettem a szódabikarbónát is, hiába. Később esett le, hogy nem a szokott módon a babot előfőzve készítettem, hanem beugrottam egy "ez az igazi chili con carne" netes receptnek, együtt tettem fel mindent, és a paradicsom bezavart. 

Előzmény: TINTUS (2750)
Mariska néni Creative Commons License 2015.02.01 0 0 2753

Csipetnyi szódabikarbóna ilyenkor segít.

Előzmény: homerx (2752)
homerx Creative Commons License 2015.02.01 0 0 2752

ilyennel mar en is talalkoztam. sparban vettem. aztattam egy napot, kemeny volt 2 ora fozes utan is, ment a kukaba.

Előzmény: TINTUS (2750)
Lora1213 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 2751

Öreg volt a bab ?

Előzmény: TINTUS (2750)
TINTUS Creative Commons License 2015.01.31 0 0 2750

Olyan tarkababból sikerült normál bablevest készíteni ami 3 óra alatt se akart rendesen megpuhulni, pedig előző estétől már áztattam. Ilyennel még nem találkoztam.

neduddgi(én) Creative Commons License 2014.12.17 0 0 2749

Ez is jól néz ki!

Gyöngytyúk májból is van a fagyasztóban egy adag, ahhoz is kell valami jó recept! :o) 

Mondjuk rókagombám nincs, de szárított vargányám még van egy jó maréknyi...

 

Előzmény: homerx (2748)
homerx Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2748
Előzmény: neduddgi(én) (2737)
-balu28- Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2747

Töltött pulyka

 

hozzávalók:

1 bébipulyka 3-4 kg-os

1 citrom leve

só,bors

 

Töltelék:

2 pulykamáj v. 3-4 csirkemáj

3 alma

10 dkg vaj

3 tojás

10dkg mazsola

2 zsemle

késhegynyi őrölt szegfűszeg

frissen reszelt szerecsendió

őrölt fehérbors

 

Sütéshez:

2 fej hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

30 dkg füstölt szalonna

10 dkg vaj

3 kanál méz és 2 kanál szójaszósz összekeverve

1  dl tejszín

 

 

A pulykát kívül-belül besózzuk, a citrom levével bedörzsöljük.

 

A májat, a zsemléket és az almát kockára vágjuk. A vaj felét kikeverjük a tojások sárgájával, fűszerezzük a szegfűszeggel, szerecsendióval, sóval, borssal. Belekeverjük a kockára vágott hozzávalókat és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán hozzákeverjük. A tölteléket a pulyka hasüregébe kanalazzuk, a nyílást bevarrjuk vagy megtűzzük.

Két rétegben akkora alufóliát terítünk ki, amekkorába lazán be tudjuk csomagolni a pulykát. Kissé megvajazzuk, elterítjük rajta a felszeletelt hagymát, fokhgymát, szalonnát, rátesszük a pulykát, a bőrét bekenjük vajjal, és gondosan becsomagoljuk. 3-4 óráig közepes lángon sütjük. Ezután kibontjuk, megkenjük a mézes szójamártással a bőrét, és sütjük még 15-20 percig, amíg piros-ropogós nem lesz. A visszamaradó pecsenyealapot áttesszük egy serpenyőbe, felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, simára turmixoljuk.

 

Jó étvágyat! :D

Előzmény: islamorada (2746)
islamorada Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2746

Feltetlenul! Nem leszek a net elott mert el kell mennem de jovok erte vissza! Karacsony napjara van egy pulykam, jo lenne valami kulonlegeset probalni a valtozatossag kedveert, ugyanis en a pulykat csak sozom es ugy sutom, nagyon finomra, de lassunk valami mast ezuttal! Koszi! Legalabb ezen is kiprobalom a szalonnaszoszt!

Előzmény: -balu28- (2745)
-balu28- Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2745

A tölteléket kéred hozzá? :)

Előzmény: islamorada (2744)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!