Keresés

Részletes keresés

adrenka Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2451

2150 gr 49 cm. ( A 49 szerintem akkor tulzás volt, kb. 45) Mai mérés: 3750 gr 51 cm.

Hízik a csak tejcitől. És nyugodt kerek a pofija!!! :-) Holnap lesz 7 hetes.

Előzmény: Vasorrú bAnya (2441)
adrenka Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2450
Keverem! Edzőtábor!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁ Okszi! Máshogy szorítok!!!!! Pussz!!!
Előzmény: vasbab (2443)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2449
Ahol én szültem, ott fog szülni, és ott nem fogja meztelenül látni a bébit, se műtét után fejjel lefelé, se első szopikor. Műtét után pólyában fogja - de az élmény katartikus, az tény : ))))))) - és első nap is pólyában vannak a bébik, megjegyzem, könnyebb is őket így megfogni egy frissen szült/császáros anyukának. Aztán már rendes kisruhában vannak, de olyankor már kint a mamikkal, hacsak a mami nincs annyira rosszul, így akkor már láthatja meztelenül amennyit akarja : ))))
Előzmény: Anzán (2447)
Allia Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2448
Tesókat szoktuk még beírni, ha nyilvános, akkor keresztnévvel és születési dátummal, ha nem, akkor csak számot és nemet.
Előzmény: Vasorrú bAnya (2440)
Anzán Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2447

Örülök! :-)

Még annyi, hogy 2 kellemetlenség lehet a műtét közben; egyik sem valami nagy dolog, ha előre tudsz róla és számítasz rá. :-) Az egyik, hogy a spinál mellékhatásaként rettenetesen tud fázni az ember; én konkrétan reszkettem a műtőasztalon, mint a nyárfalevél, szó szerint; az anesztes kollega tök jó fej volt; a nyakamra pakolt meleg vízzel töltött gumikesztyűket. :-)  A másik, hogy a vérnyomásmérő 2-3 percenként megméri automatice az ember vérnyomását, és hát eléggé magas fokozatra van állítva; én minden egyes alkalommal meg voltam róla győződve, hogy szétroppantja a kezem. :-) Más nem jut eszembe így hirtelen; összességében nem volt vészes a műtét egyáltalán (más kérdés, hogy nekem lelkileg rossz volt, mert nem voltam rá felkészülve; sok óra vajúdás után rohamcsászár lett).

Ja, és az első pillanatról. Hát, először annyit fogsz látni a gyerekből, hogy fejjel lefele lógatják egyik lábánál fogva és rohannak ki vele az újszülöttellátóba. (ez nem valami modernkori kínzás; ott szívják le a légutakat) De nyugi, nemsokára hozza majd a csecsemősnővér szépen bebugyolálva és odadugja az arcodhoz. És az valami csodálatos!!!!!!!

(nekem volt alkalmam mindkét formáját kipróbálni a szülésnek; biztosíthatlak: "A Pillanat" ugyanaz. Tök mind1, hogy született meg a baba, az az érzés, amikor az ember először meglátja, maga a csoda)

Nem tudom, hol fogsz szülni; én a Kútvölgyiben szültem és ott pucéran hozták ki az első szopihoz a babát, szóval a testkontaktus is megvolt.

Regenerálódásról még:

A műtét után mondjuk a tervezett felkeltés előtt még úgy 4 órával el sem tudja az ember képzelni, hogy az oldalára fog tudni fordulni 4 óra múlva, nemhogy felállni... De hidd el, menni fog. :-) Óráról órára könnyebb.

Pofázás Off. :-)

Előzmény: vasbab (2442)
ecsv Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2446
Szuper! Így már csak egyre messzebb fog menni :) Mikor nekem is elmászott, akkor azt mondták, hogy ez a távolság már csak nőni fog, vissza nem fog menni a méhszájra és így is lett :)

Vasorrú bAnya, nagyon drukkolok, hogy Neked is elvándoroljon a méhszájról!
Előzmény: millefolium (2445)
millefolium Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2445
Szia, már kerestelek a téli topikban! Sajnálom, hogy nem mászott el a lepény :( Talán még odébb megy! Nekem a 18 hetes uh-on úgy látták, hogy már nem fedi a méhszájat, de közel van. A lányok hogy bírják, hogy kímélned kell magadat? Van, aki segít?
Előzmény: Vasorrú bAnya (2440)
fantaghiro Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2444
vasbab: Mennek a drukkok! De izgi... Szerintem biztos nehéz így felkészülni a császárra, de a lényeg, hogy mind a ketten jól legyetek :) Csak az a fontos, és hamar túl leszel rajta. A tesóm kettőt szült császárral, és mind a kétszer nagyon gyorsan regenerálódott utána :)

adrenka: Csodaszép ez a Boti baba :) Annyira formás, és annyira szép kis arca van :)
vasbab Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2443
Én is úgy vagyok vele, hogy megvan rá az oka, hogy miért nem fordul be.
A szülőszoba látogatáson nem annyira tetszett a kórház, de mióta járok NST-re, egyre több orvost-szülésznőt-stb... látok ide-oda szaladgálni, betegekkel beszélni, babákat hurcibálva és nagyon szimpatikus az egész, tegnap pl. egy csecsemős fogott a kezében egy picurkát, vitte valahova, és menet közben beszélgetett vele nagyon helyes volt, takargatta meg minden, pedig a baba anyukája nem volt ott, szóval nem kényszerből volt kedves, hanem mert tényleg szereti a munkáját.
Remélem szép élmény lesz a szülés, első babánk és szeretném minél jobban megélni az egészet.
Csöpögés befejezve. :-)

Adrenka, a 20.-a nekem nem a legjobb, mert 18-22 ig a páromnak el kell utaznia és nem akarooook egyedül szülni menni! Egyébként Buffy hajt a 20.-ára.
Előzmény: mercedes1111 (2438)
vasbab Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2442
Köszönöm amiket írtál, teljesen feldobódtam, hogy tényleg nem olyan gáz az egész. Már csak arra a bizonyos öt percre várok hogy leteljen. (mikor meglátom a babát)
Nagyon jó leírást adtál az egész menetéről, pont erre volt szükségem, hogy valaki így szemléltesse mi történik.
Már nem félek! :-))))
Kösziii!

Mától zöld utat kap Líviánk , kíváncsi vagyok mikor akar jönni. :-) Adrenka a hírhozóm, majd úgyis jön ha helyzet van. :-)

38+0
Előzmény: Anzán (2436)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2441

Adrenka, csodaszép a kisfiad! Voltaképp mennyivel született? Ugyanis már az első képen is látszott, de nagyon arányos, gyönyörű fiúcska.

Előzmény: adrenka (2433)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2440

Sziasztok!

Újra köztetek, eddig a sok para miatt csak a koraterhesre irogattam, de egy hét és félidősek vagyunk, szóval már jövök!

Vasbab, ismeretlenül is szurkolok, hamarosan kézbe kapjátok Livit. :-)))

Voltunk szerdán genetikai ultrahangon  :-) A babóca gyönyörű, folyton mozgott, mindene rendben van és ráadásul egy héttel nagyobb, mint a kora... 18 hetesen 250 gramm és 16 cm.

Sajnos a lepény nem mozdult sehova, még mindig átfedi a méhszájat :-( Szóval még mindig várakozó állásponton vagyunk és továbbra is megy a para. Bár a hematómát most nem látták, de a doki is ráncolta a homlokát és folytonos ellenőrzést, kíméletet javasolt.

Most is inkább fiúnak mondták :-)

Allia, január 8 a célidő (habár a lepény miatt akár karácsony is lehet belőle), a kórház a kútvölgyi, én 35 éves vagyok. Kell még valami adat?

24-én megyek újra dokihoz, akkor nézik megint a lepényt, nagyon remélem, hogy lesz változás...

Üdv mindenkinek

Banya

adrenka Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2439
Ugye 20.-át beszéltük meg, a tüzijáték miatt???  :-)
Előzmény: vasbab (2434)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 2438
Én most, a 3. gyerekemnél tanultam meg: igenis van annak oka, h egy baba faros, esetünkben az extrán rövid köldökzsinór volt a ludas, ami valszeg genetikai adottság, már előző kettőnél se volt hosszú, az első szintén faros volt, császár, a 2. fejvégű, sima szülés, de a rövid kzs miatt feladni se tudták, miután megszületett, el kellett vágni szinte rögtön, csoda, h egyáltalán meg tudott így születni, a 3.-nál meg életet mentett a császár. próbálkoztam én is homeós bogyóval, térd-könyök helyzettel (rohadt kényelmetlen : D), rábeszéléssel, de hatása nem volt... később megtudtuk, miért.
Ha azt az anesztest kapod, aki nálam volt, szuperül leszel, egy hihetetlen kedves, fiatal férfi, mellette egy fiatal nő mint segéd v. mi, maximálisan odafigyeltek rám, kedvesek voltak, pedig újév éjjel 11 óra volt, szóval nagyon meg voltam velük elégedve (nem rajtuk múlott a rossz élmény, és nem is az orvosokon).
A gyerekágyas nővérek is végtelenül kedvesek, hozzáértők, ú.h. emiatt ne izgulj : )
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2437
Nagyon jól írod le a kolleganőnek : ))
(nekem teljesen más volt, mindkét császárom, de nem írom le, akit érdekel, és nem fél a negatív tapasztalatoktól szívesen elmesélem ; ) szóval nekem nem ennyire jó élmény volt, de tény: a gyerekem és az én életemet mentette meg a 2. császár, így ezekután semmi más nem számít...)
Előzmény: Anzán (2436)
Anzán Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2436

Vasbab, tetszik a hozzáállásod! :-)

Bíztatásképp: a hátbabökés nem gáz; az anesztes tapogat egy ideig, miközben ülsz az asztalon, hogy ezt a csigolyád dugd ki, meg azt; tulképp maga a szúrás nem vészes; előtte lidokainnal beérzéstelenítik; kis nyomásérzés és ennyi. Utána meleg önti el a lábad és ledöntenek az asztalra, és már kész is; kb. 5 perc és felsír a babád. :-D

A seb addig fáj rendesen, amíg fel nem állsz először (de adnak fájdalomcsillapítót); a felállás elég sz*r, de ha ügyesen és türelmesen segít a nővér, akkor az sem olyan vészes. Utána már óráról órára javul; mire az embert kiengedik a kórházból, jó esetben már alig érez valamit; nekem csomószor emlékeztetni kellett magam, hogy fel ne emeljem a 13 kilós nagytesót...:-)

(Megjegyzem, hogy nekem az első szülésem után a gátseb sokkal, de sokkal rosszabb volt, mint a császárseb... és sokkal lasabban is gyógyult.)

Amire készülj fel, hogy a műtét közben érzed, hogy matatnak benned; nem fáj semmi, de ÉRZED. Kicsit olyan fíling, mintha lovaskocsin utaztanának és zötykölődnél, miközben egy helyben fekszel ugyebár; elég szürreális. :-) A baba kivételét is lehet érezni; talán az egy picit kellemetlen, húzó-ráncibáló érzés, de csak egy pillanatig tart.

vasbab Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2435
Tündérmanó! :-)
Előzmény: adrenka (2433)
vasbab Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2434
Köszi a biztatást csajok!
Nem csinálom a megfordítós praktikákat, a babára bízom, hogy befordul-e. Tuningolom az agyam, hogy nem olyan rossz a császár, igazából a hátbabökéstől félek, meg utána attól, hogy meddig fog fájni a seb.
Nem akarok programozott császárt, megbeszéltem a dokimmal, hogy beindul magától a dolog, amint rendszeres fájásaim vannak, vagy megy a magzatvíz húzok be a kórházba. A kintről kézzel való megfordítást sem akartam volna, szerencsére a doki sem szereti csinálni, nagyon babapárti, fél, hogy sérülhet közben a kicsi pl. rátekeredett köldökzsinór miatt.
Mindegy hogyan születik meg a babám, csak rendben legyünk mindketten, már nagyon várom hogy meglássam, megfogjam, itt legyen velem.
Túlhordani nem hagyja, aug. 21.-re vagyok kiírva ő meg 24.-én elmegy szabira, addig mindenképp meg kell születnie a Livinek.
adrenka Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2433

Ha már van élet! Itt egy 5 hetes 3350grammra hízott manó!

Allia Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2432
Én ugyan egyiket sem császárral szültem a háromból, de nekem az ilyenre az a filozófiám, hogy az egészségetek a tét, akkor mindegy, hogyan születik meg a baba, nem szabad a császárt traumának megélni. Programozott császár lesz, vagy megvárják, hogy beinduljon magától a szülés? Mellesleg az utolsó pillanatig megfordulhat akár. Ha hiszel benne, akkor beszélgess a kölkeccel, vagy van rá homeopátiás bogyó is, de állítólag a négykézláb, alkar támaszban töltött napi 15 perc is jótékony lehet. Nekem az első gyerekem a 32. héten fordult a fenekére, majd a 36 körül vissza a fejére, de nekem alkatilag sok a magzatvizem, minden kóros elváltozás nélkül, szóval volt helye, majd a 41. héten megszületett 3600g 58cm méretekkel. :-)
Előzmény: vasbab (2429)
cara77 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2431
Szia!
Nekem az első pár nappal a szülés előtt fordult be, előtte jó sokáig faros volt. Én próbáltam minden praktikát, amit a neten olvastam, vagy hallottam (némelyik eléggé nevetséges volt, ípl. a lámpával világítós- jót rötyögtünk közben a férjemmel:-))) Nem tudom, hogy közülük jött-e be valamelyik, vagy egyszerűen a gyerkőc gondolta meg magát? Mindenesetre ártani nem ártott...
Előzmény: vasbab (2426)
vasbab Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2430
Tök jó dátum! :-)
Előzmény: Trollka74 (2428)
vasbab Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2429
Nincs nagy hasam, nagyon feszesen "tele" van a gyerekkel, szerintem semmi helye nincs megfordulni, ugyanúgy ül mint ahogy a 26. héten is volt, vagyis most pár napja a feje lejjebb ment baloldalt, már nem közvetlenül a gyomromon forgatja. Talán halad szép lassan lefelé, még egy picit azért reménykedem benne hogy talán befordul.
Farosan nem engednek szülni, mivel első gyerek, ez valami új szabály. Sérülhet a baba szülés közben, nem rizikóznak. Szívesebben szülnék természetes módon, de ha a császár biztonságosabb akkor hát legyen. Már a doki sem biztat a befordulással, ma NST-n a szülésznő is azt mondta, hogy már nem fog befordulni, de nagyon kedves volt, biztatott, hogy a császár sem olyan rossz, csak fel kell rá készülni lelkileg.
Előzmény: Allia (2427)
Trollka74 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2428
Én is így voltam vele, hogy 8-án, 9-én vagy 10-én szeretnék szülni, erre megszületett (20)08.09.10-én :-))

A következővel én is jövök, nehogy kihaljon a topik...
Allia Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2427
Még megfordulhat, ha elegendő mennyiségű a magzatvíz. Farosan nem engednek szülni?
vasbab Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2426
Áhh mennyire be van halva ez a topik. :-(
Holnap töltöm be a 38. hetet, 2009. 08. 07. dátumnak nagyon tudnék örülni, de jó lenne a 08. vagy 09. is :-)
Holnaptól zöld utat kap, de szerencsére úgysem én döntök mikor jön, úgyhogy jön amikor jön, lehet, hogy még két hét múlva is itt nyavajgok, hogy még mindig nem szültem! :-)
Egyébként faros, úgyhogy 99% hogy császár lesz belőle.:-( szerencsére a dokim jó fej és megbeszéltem vele, hogy akkor születik a baba amikor akar, nem csinálunk programcsászárt, de azért hozzátette, hogy túlhordani nem engedi.
páncél Creative Commons License 2009.07.25 0 0 2425
Nagyon édes:)
Előzmény: fantaghiro (2415)
cara77 Creative Commons License 2009.07.25 0 0 2424
Én is gratulálok az újabb lánykához és a neve is nagyon szép lesz!

A lassan finiselőknek meg sok kitartás ebben a melegben...
Előzmény: fantaghiro (2415)
vasbab Creative Commons License 2009.07.25 0 0 2423
A Nellit egyszer én is felvetettem ( nem illik a vezetéknevünkhöz), nagyon aranyos név! :-)
Előzmény: fantaghiro (2421)
Allia Creative Commons License 2009.07.25 0 0 2422
Jó kis név ez, be is írtam.
Előzmény: fantaghiro (2421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!