Keresés

Részletes keresés

Creative Commons License 2001.08.23 0 0 706
+vám, +áfa, +eljárási illeték... :((((
Előzmény: Mighty Mike (705)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.08.23 0 0 705
koszi tegnap megvettem en is DVDn, le volt arazva Ł10-ra
Előzmény: Há (699)
Beren Creative Commons License 2001.08.23 0 0 704
Szerintem csak akkor nézd meg, ha gyorsan el bírod felejteni... Sajna, megpróbáltam újraolvasni a könyvet, és még mindig a filmbeli képek úsznak be. Hát hogy is mondjam, nem vagyok túl boldog. Kénytelen leszek várni egy pár hónapot, aztán újraolvasni.
Előzmény: nebamun (702)
Efreet Creative Commons License 2001.08.23 0 0 703
nézd meg, legfeljebb nem tetszik, és nem nézed meg többször.
Előzmény: nebamun (702)
nebamun Creative Commons License 2001.08.23 0 0 702
Kaptam Miniseries-t 3CD-n divx-ben.
Akkor azt mondjátok megmentek 4,5 órát az életemből ha nem nézem meg?
MacFly Creative Commons License 2001.08.10 0 0 701
szvsz a velemenyek aszerint oszlanak meg, hogy az illeto szerint a scifi inkabb egy technokrata, akciodus tortenet vagypedig egy elgondolkodtato szellemi kirandulas. a legnepszerubbek pedig mindket izlesnek megfelelnek
Előzmény: Aarpi (700)
Aarpi Creative Commons License 2001.08.03 0 0 700
Udvozlet topiclakok!

Sokadjara visszatero hang, hogy a kesobbi reszek nem olyan jok. En a multkor levettem az eretnekeit a polcrol, csak ugy belelapozas cimen, aztan az lett belole, hogy ujra elolvastam. Tovabbra is fenntartom, hogy 100 ev mulva tanitani fogjak az iskolaban a Dunet. Zsenialis. Es biztos vagyok benne, hogy a 20. ujraolvasasnal is fel fogok meg fedezni valamit benne.

Üdv,
Aarpi

Creative Commons License 2001.08.02 0 0 699
nekem megvan DVD-n. Angol hang, angol aláírás. Vagy aláírás nélkül. Át tudom venni VHS-re ha kell.
Előzmény: Mighty Mike (697)
acid562 Creative Commons License 2001.08.02 0 0 698
Sajna itthon nem, legalabbis tudomasom szerint
Előzmény: EbiHall (673)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.08.01 0 0 697
'84-es a Lynch film, szerintem az egyik legjobb scifi. nekem is megvan, musoros kazin(Angliaban vettem), de egy haverom lenyulta:( de ezt mar irtam itt.
Előzmény: Eichler77 (696)
Eichler77 Creative Commons License 2001.08.01 0 0 696
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Serp nekem megvan . És hiába régebbi verzió , hiába régebbi technika azz azér ott van a szeren . Nem mint ez a gagyi szar . A Lynch féle változatban a színészek szerintem valami frenetikusak voltak és sokkal jobban sikerűlt elkapni a Herbert álltal sugallt hangulatot . Az új sorozatban írto sok logikai bukta volt szerintem . Mert ha jól figyeltem akkor Irulan szerepét valahogy megpróbálták összevegyíteni Lady Fenring grófnőével és hátt a kettő valahogy egészen teljesen más . A másik ami baromira zavart , hogy Herbert a Dűne sorozat könyveiben többször is leirja , hogy Irulannak gyönyörű szőke hajjal volt megáldva , az új filben mit ad isten , hogy befeketült .... Ha jól emlékszem van még ilyen bukfenc több is , de ez a kettő volt az ami igazán szemet szúrt . Na mindegy egy szó mint száz szerintem a Lynch féle 1986-os ( ha jól tudom ) alkotás sokkal közelebb állt a könyvhöz , mint ez a mostani .
Előzmény: Serp (667)
Vegetable Creative Commons License 2001.08.01 0 0 695
Nekem tetszettek... Lehet, hogy titokban mazo vagyok? :-O
Előzmény: Há (693)
nebamun Creative Commons License 2001.08.01 0 0 694
Háát... nem tudom... nem illik ilyet mondani pont ezen a fórumon, de a későbbi kötetekben már magával a művel voltak komoly fenntartásaim...
Még kettőt elolvastam, a maradék kettőt majd ha mazo kedvenben leszek. Nem tudom, hogy a fordítás von le sokat az értékéből, vagy önmagában ilyen. Ha már az eredeti ismerete nélkül is rájön az ember, hogy itt Lajter Jakab segédkezett, akkor már nagyon nagy gáz van. Nos, ilyet nem éreztem, szedési hibákra sem emlékszem, de mint mondtam, nagyon elfogult vagyok a későbbi kötetekkel (negatív irányban sajnos).
Előzmény: Há (693)
Creative Commons License 2001.08.01 0 0 693
A Messiást kivéve a többi élvezhető fordítás? (A sárkánydértdák második eresztésével nagyon befürödtem:( )
Előzmény: nebamun (690)
nebamun Creative Commons License 2001.08.01 0 0 692
Hasonló időszak, hasonló életkor, csak balatoni falu.
Egy szabadon választott fogalmazás óra keretében én is elkövettem első (és utolsó) sci-fi novellámat. Kaptam rá ugyan egy 4-est (mert 'jótanuló' voltam :), de pár éve a kezembe került... háát... valami ritka sz*r!
Erősen érződik az 'Orion űrhajó' ízlésformáló(-romboló) hatása.
Szerencsére aztán az emlegetett könyvek talán helyrehoztak valamennyire.
Előzmény: Vegetable (684)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.08.01 0 0 691
akkor meg volt olyan, hogz szerkeszto (illetve most is van, csak nem mindenhol)
Előzmény: nebamun (690)
nebamun Creative Commons License 2001.08.01 0 0 690
off:
LLL érdekeseket ír, de nekem valahogy nem az igazi. A korai (korábbi) írásai sokkal jobbak, A nagy kupola szégyene emlékeim szerint amolyan Z hangya happy end nélkül.
on:
A Dűne első kiadása (a Kozmosz/Galaktika) szerintem nagyon jó fordítás, de a Messiás botrányos. Lehet, azért emlékszem így mert tele volt helyesírási/szedési hibával.
A Kozmosz/Galaktika könyvek szinte mind igényes fordítás volt, hibák nélkül! Pedig még nem volt helyesírás ellenőrzős szövegszerkesztő (vagy pont azért?)
Előzmény: Há (685)
Vegetable Creative Commons License 2001.08.01 0 0 689
Igaz, a Titán szirénjei valóban eléggé kilóg a boritójával... Nekem iss messzi, a Dűne, nem tudom megnézni, csak este... A Távoli tűz szerintem tuti Galaktika... :o)
Előzmény: nebamun (686)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.08.01 0 0 688
ez is egy kicsit off, de ha valaki qrva jo sci-fi novellakat akar olvasni: Ballard: The Disaster Area.
Vegetable Creative Commons License 2001.08.01 0 0 687
Szerintem egész jó a Dűne magyarul, bár én angolul nem iss olvastam :o)))
A novellásköteteket ritkán vettem meg, ez lehet az ok... A Nagy kupola szégyene nagyon tecc :o)
Előzmény: Há (685)
nebamun Creative Commons License 2001.08.01 0 0 686
Igazad van, volt egy átmeneti időszak, nagyobb könyvek, de még Kozmosz névem. Egy ideig bizonytalan volt a dizájn is, pl. a Titán szirénjei is kicsit kakukktojás küllemét tekintve.
Nézze már meg valaki Kozmosz vagy Galaktika? Sajnos az enyém messze van :-(
Ennek a Kozmosznak van egy kicsit kommunista íze (mintha szovjet műholdakat is hívtak volna így), míg a galaktika nem tűnik annyira keményvonalasnak. De ez biztos csak a szavakhoz hozzátapadt sokadlagos jelentések áthallása...
Nagyon örülök, hogy felmerült a Sebezhetetlen (semmi köze az Unbreakable c. filmhez :-), nem hittem hogy ezt olvasta más rajtam kívül :-) Én is bőven egyetemista koromban olvastam már, addig a polcon tétlenkedett, de az egyik (ha nem 'A') legjobb magyar sci-fi novellákra akadhatunk benne!
SzSzP másik zseniális műve a Tökéletes változat, szintén a sorozatban jelent meg.
És még a kis-Kozmosz időkben Zsoldos Pétertől a Viking visszatér. Ritka csúnya külső, de belül remekmű. A folytatás (Távoli tűz) már azt hiszem a nagy-Kozmosz (tán Galaktika?), és harmadik rész ('Az utolsó kísértés' vagy mi) meg asszem megint Kozmosz néven, de valami egészen furcsa borítóval. Meglehet, hogy az már más cég, csak a név azonos.
Bocs, OFF voltam.
Előzmény: Há (681)
Creative Commons License 2001.08.01 0 0 685
Szentmihályi Szabó Péter: Sebezhetetlen. KisKozmosz, novellás kötet. Csúcs!!!

Nagy kupola szégyene hogy tetszett? Bár ezek már elég offtopik kérdések.

on
Dune magyarul ifjuságom egyik rongyosra olvasott regénye. '90-ben volt szerencsém hozzájutni az összes angolul megjelenthez, s végig is olvasni azokat. Nem volt egyszerű, bár Tolkien-en nevelkedtem A Magyar fordítások milyenek?

Előzmény: Vegetable (682)
Vegetable Creative Commons License 2001.08.01 0 0 684
De ez nem angol szak volt... Szocreál városban szocreál időszakban 6. általánosban egy esszé... :(
Előzmény: Mighty Mike (683)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.08.01 0 0 683
angol szakon en mar kaptam 5-ost kortars sci-firol szolo esszemre:)
Előzmény: Vegetable (682)
Vegetable Creative Commons License 2001.08.01 0 0 682
No meg a Ráma, és a Hallhatatlanság Halála - mindkettőt nagyon szerettem :o) De a sebezhetetlen nem rémlik :((( Pedig akkoriban jó pár száz könyvet beszereztem :o) A baráti körben nem voltam benne, vidéken kicsit más... Inkább olyanba léptem bele, ahol találkozni tudtam a többiekkel...
Mikor a suliban egy szabadon választott könyvről esszét kellett irni, akkor a Sehollakókról irtam :o) Mondjuk 2-es lett, mert "csodás" irodalomtanárnőm szerint: "Legalább látszik, hogy te olvastad, amiről irtál, érted is, tudsz is fogalmazni, nem ugy, mint a többiek, de csak nem fogok sz@r szemét sci-fi esszére ennél jobbat adni???" A vonalbeli könyvekről anyu által összehozott valamikre persze minimum 4es járt, de nem tudott holmi fehér vitorlákra rávenni...
Előzmény: Há (681)
Creative Commons License 2001.08.01 0 0 681
a kiadó maradt. A szerkesztője ugyanúgy a Kuczka. A "Kis" Kozmosz után nagyobb megjelenésű könyvek ugyancsak Kozmosz fantasztikus néven kerültek forgalomba. 1987 után volt névváltozás Galagtikára, de a sorozat ugyanaz maradt. Akkor alakult a Galagtiga Baráti Kör is. Ti nem voltatok tagjai?

Nemerén kívül azért akadt más is, nem? Sehollakók, SzSzP Sebezhetetlenje, Assimov, Clarke, Sztrugatszkij... itákdálse

Előzmény: Mighty Mike (680)
Mighty Mike Creative Commons License 2001.08.01 0 0 680
nem azert mert a sorozat atkerult egy masik kiadohoz?

nekem is magyarul a ket kotetes verzio van meg.,de megvan egy kemenykoteses angol kiadas is.

Előzmény: nebamun (677)
Vegetable Creative Commons License 2001.08.01 0 0 679
Már Galaktika volt? Lehet... Otthon van :o))) Nekem is csak a kép keltette fel a kiváncsiságomat, utána beleolvastam, és elég furának tünt, hogy elolvassam :o))) Szintén Nemere... Mármint a régi sci-fijei és gyekekkönyvei, mert a többit, és az ujakat nem szeretem tőle... :o)
Előzmény: nebamun (677)
nebamun Creative Commons License 2001.08.01 0 0 678
Tartok tőle, hogy tanult barátunk angol nyelvű kiadásra gondol :-(
Előzmény: EbiHall (673)
nebamun Creative Commons License 2001.08.01 0 0 677
Nana! Az már Galaktika Fantasztikus Könyvek!
A Kozmosz sorozat kisebb volt, meg korábban adták ki őket, de ettől eltekintve nincs sok különbség.
Tényleg, nem tudja valaki miért volt ez a "brand-váltás"?
Nekem is ez a két kötetes kiadás van meg, emléxem hogy 81 Ft-ért vettem a balatonfüredi Skála áruház előtt. Fehér papírcsíkkal volt összekötve a két kötet. Persze az se tudtam, hogy mi az a Dűne, csak tetszett a kékszemű csuhás az elején, meg hogy ilyen jó hosszú, és elég elborultnak tűnt a Nemere könyveken szocializálódott sci-fi rajongásomnak.
Előzmény: Vegetable (676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!