Keresés

Részletes keresés

betty65 Creative Commons License 2020.01.24 0 0 71

én is ettől tartok, hiszen az engedély kiadásának a benyújtástől számítva  15 napon belül megkell történnie, és elég a kivitelező nyilatkozata hozzá,ha az alapvető feltételek megvannak .Sajnos a lift működésképessége ide tartozik,mármint hogy még nem működik, ill. próbaüzemben van   csak.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.24 0 0 70

Köszi a tájékoztatást. Most egy kicsit borúlátó lettem, de ha a liftet még mindig csak szerelték, akkor nincs hitelesítve se, lehet a használatbavételit se adták be ?

Előzmény: betty65 (69)
betty65 Creative Commons License 2020.01.24 0 0 69

ma  1-kor bejutottunk a lakásba, előzetes egyeztetés után bárki megteheti,sőt azt hitték már bútort is viszünk.

 

a liftet szerelték,remélhetőleg hamarosan használható is lesz,

a garázs  készen,

a lakás belül kész

 

most a következő lépés, hogy kiharcoljuk legalább a garázs használatbavételét. Még az ősszel szó volt róla, hogy aki kifizeti a lakást  /nem banki részletes/ annak megengedik.Megpróbáljuk!

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 68

Köszi, várjuk az infókat.

Előzmény: betty65 (67)
betty65 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 67

pénteken reggel megy a fiam ,le kell mérni néhány dolgot a mosogatóhoz  stb. Simán megengedte a csop.vezető, remélem így is lesz, akkor mad beszámolok van e lift, és belülről minden rendbe e?

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.21 0 0 66

Ma reggeli terepszemle után is azt tudom mondani, úgy látom, hamarosan meglesznek. Az A épületnél már nagyon munkálatok nincsenek. A bejárat és a garázs közötti területet teljesen feltöltötték homokkal és még most reggel is azt egyengették, itt ott kidöntöttek kerítésdarabokat, de az nem látszik, mi lesz velük konkrétan (remélem elbontják teljesen, mert nem valami "esztétikusak"). Ketten a garázskapunál dolgoztak belül, nem láttam oda.

A C épületről lekerült a ponyva, most azt látni, hogy felében le van festve (a két ablakos rész) felében még festeni kell (erkélyes részek).

Előzmény: Szuszaszusza (64)
mályva19 Creative Commons License 2020.01.20 0 0 65

Sajnos a liftről nem tudok semmit. De én már szinte félek érdeklődni telefonon is, mert olyan elutasítónak érzem Őket. Pedig szerintem illendő lenne egy udvarias, pontos tájékoztatás.

Előzmény: betty65 (63)
Szuszaszusza Creative Commons License 2020.01.20 0 0 64

Üdvözlök Mindenkit!

 

A friss bejegyzések között olvasni már jobb híreket is szerencsére. Százalékosan mekkora lehet az esélye annak, hogy január végéig meglegyen a használatba vételi? Nem tudom, milyen forrásból lehet az információ, mennyire lehet ez biztos? 

betty65 Creative Commons License 2020.01.18 0 0 63

mályva19          Mennyire biztos ez?  Hiszen még a lift sem működik!

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.17 0 0 62

Köszi az infokat, ez igazán jó hír, remélem tartani is fogják.

Előzmény: mályva19 (61)
mályva19 Creative Commons License 2020.01.17 0 0 61

Mai infó: érintésvédelem ok, Használatba vételi engedély és Katasztrófavédelem engedélye januárban meglesz. Ha tudtok valamit, akkor írjatok.

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 60

Azt tippelem (remélem), azért nincs mozgás, mert már nagyjából ezen az oldalon kész vannak. Amúgy én láttam reggel mozgást, ketten lazították tovább a földet a garázskapu mellett.

Én nem próbálkoztam telefonálni azzal, hogy beengednek-e, mert hitelesként nem alakíthatom addig a lakást, amig nem fizettem ki, viszont a Röppentyű utca felől most láttam, valakinél raktak fel redőnyt.

Érintésvédelemről van valami híred ?

Előzmény: mályva19 (59)
mályva19 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 59

Mi az, hogy aki normálisan kommunikál, azt beengedik és tájékoztatják. Szerintem senki nem üvöltötte még le a fejüket. Ma reggel volt arra a férjem, a Frangepán utca felől semmi mozgás. Annyira jó lenne valami pozitív visszajelzés. Én már nem is telefonálok, nem mondanak semmi konkrétumot. Attól félek, a következő levelük is újabb határidő csúszást fog tartalmazni. Ne legyen igazam....

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.16 0 0 58

Korábban sűrűbb tájékoztatás volt, de az utóbbi egy évben már nem igazán minden, ezért is kezdtem el sűrűbben az építkezés felé járni/figyelni, hogy állnak a munkálatok.

Próbáltátok őket hívni ? Én egy-kétszer igen, de mindig az volt a válasz, hogy elhamarkodottan nem akarnak mondani semmit, a köv tájékoztató levélben meg minden benne lesz...

Új info: A Frangepán utca oldalán eddig nem vettem észre a garázskapukat körbe gipszkartonozták, a garázskapuk és a főbejárat közti földes területet tegnap felllazították, ma elkezdték felölteni földel, betakarva a csöveket, fedőlapokat, kivágott fatörzseket. A ronda kerítésdarabok még a helyükön vannak.

A Röppentyű utca oldalon a középső háznak is berakták a garázskapu egyelőre csak keretét, itt még háborús állapotok vannak, kint több kupac térkő, bent meg az építőanyagokat tárolják. A harmadik épületnek a garázsát még lehet csak most ássák (?) Tegnap egy markológép tolta ki onnan nagy mennyiségben a földet.

Előzmény: ThomasShelby (57)
ThomasShelby Creative Commons License 2020.01.15 0 0 57

De legalább írnának 2 sort, hogy mi a helyzet. Pl. folyik e valamilyen hatósági engedélyek beszerzése? Ha igen, ki adott már engedélyt, ki nem? Mire várunk? Kire várunk?

 

Hihetlen, hogy olyan a kommunkikáció, mint egy állami szervnél...

 

betty65 Creative Commons License 2020.01.15 0 0 56

Köszi  bbfan1!

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.14 0 0 55

Remélhetőleg ez a következő hírlevélből hamarosan kiderül. Én azt írom amit látok/tippelek. Sokat járok az építkezés felé, nem messze lakom. Szombaton is sétáltam arra, dolgoztak akkor is, de a harmadik épületen. A harmadik épület a Röppentyű utca felől le van takarva, gondolom nagy kosszal/porral járó munkákat végeznek.

Az első épületen már én csak esztétikai munkát látok, de ha van is valami elmaradás, nem hiszem, hogy még hónapokig tartana megoldani... reméljük a legjobbat.

 

@mályva19: Az érintésvédelem hogyan áll ?

Előzmény: betty65 (54)
betty65 Creative Commons License 2020.01.13 0 0 54

most akkor működik a lift, vagy nem?

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.09 0 0 53

Kint voltam ma reggel az építkezésen megnézni mi a helyzet. Munkások ugyanúgy nagy számban dolgoztak. Az első épületen úgy tünt, befejezték a munkát. Ott gyakorlatilag már nem dolgozott senki. Ami új, hogy a garázskapukat is befejezték. Itt már csak esztétikai munkák vannak kívülről, törmeléket kell eltakarítani, ablakok még matricázva, koszosak meg egy részen megmaradt a korábbi kerítés, nem bontották el, ilyesmi.

A második - harmadik épületen / épületben folynak a munkálatok. A kettesen kívülről a bejárati kapu kész, térkő lerakva, a harmadikon meg a homlokzatfestés folyamatban. A Röppentyű utca felől meg kell még gurítani.

Nagyjából egy gyors körbesétával ennyit láttam. Nagyon reménykedek a januári használatba vételiben...

bbfan1 Creative Commons License 2020.01.02 0 0 52

Nem tudom, mi lehet a háttérben, jó ideje a liftet hozták fel a csúszás fő okaként. Valami komoly dolog történhetett itt... egyszer amikor felmondták a szerződésüket, majd amikor műszaki átadáson voltunk azt a választ kaptuk, hogy jövő héten jönnek beszerelni (miközben az üres liftaknát mutogatta nekünk az úr, az ajtók akkor már készen voltak kívülről, legalábbis a harmadikon), szeptember óta mégse történt semmi (?)

Sovány vigasz, de én is nézegettem, hogy a többi lehetőség közül, ahol nézegettem lakást, az összes projekt ugyanígy csúszik, van ahol még a végét se látni (sehogy sem állnak), pedig kb egy időben indult az építkezés...

Előzmény: ThomasShelby (51)
ThomasShelby Creative Commons License 2020.01.02 0 0 51

Azt vettem észre, hogy normális kommunikációval készségesen segítenek bármiben. Akik tudnak normálisan beszélni azokat beengedik mondjuk méreteket venni.

 

Engem az idegesít, hogy augusztusban mondhatták volna, hogy január előtt tuti nincs átadás, és akkor mindenki ahhoz tudja az életét/befektetését tervezni. Azt is elhiszem, ha azt mondják, hogy ők sem tudták, de az meg amatőr beruházó látszatát kelti...

Aki saját eladott lakásából akar ide költözni az most szív, aki albérletből költözik, az is szív, aki befektetésnek vette, meg már milliókat bukott, hogy nincs kész.

 

Más projekteknél is ez van sajnos, mindenhol 1 évet késnek minimum. Egynek örülhetünk, hogy itt legalább a pénzeken nincsen (eddig) cigánykodás...

 

 

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.29 0 0 50

Én is nagyon remélem, hogy januárban meglesz a használatbevételi. Annyi tájékoztatást kiküldhettek volna, hogy a lift már rendben van-e... folyamatosan nézem a levelesládám, hátha... de valószínű csak a szokásos összefoglaló levélre lehet számítani, ami az aktuálisan beígért dátum után jön pár nappal.

Most már nálunk is e körül forognak a mindennapok, az ünnepek is, nagyon várjuk, mikor lehet költözni, sok mindent előre le kell(ene) kötni a beköltözéshez.

Előzmény: mályva19 (49)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.28 0 0 49

Az, hogy be sem engednek megint egy negatív hozzáállás, hiszen jó lenne legalább pontosan lemérni a paramétereket, hogy pl. esetleg meg tudjuk terveztetni, rendelni a konyhát, klímát, stb.. Tudom, hogy nem oké, hogy betaposnak a leendő lakók, nyitogatni kell a lakásokat, de szerintem az lenne a minimum, hogy erre alkalmaznak egy embert. Nagy a csend, nagyon remélem, hogy januárban-igéretükhöz híven- meglesz a használatba vételi. Az érintésvédelem folyamatban, az biztos, nem lesz akadálya az átadásnak. Szerintem a hatósági engedélyekkel lehet gond. Jó lenne egy friss tájékoztatás.

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.22 0 0 48

Ez amúgy tényleg érdekes. Én is láttam a klímát kívül a hatodikon. Sőt, találtam egy hirdetést a neten, ahol a Frangepán utca oldala a belső udvarról volt fotózva és ott is a hatodikon valakinél már volt fent klíma (második kép):

 

https://ingatlan.com/30635635?gravity=1

Előzmény: betty65 (47)
betty65 Creative Commons License 2019.12.20 0 0 47

@newcomer80

 

 

 

Az utolsó levélben azt irták, be sem engednek a lakhatási engedély megadása előtt.

newcomer80 Creative Commons License 2019.12.19 0 0 46

Sziasztok ! Most találtam a topic-ra, én is a lakóparkban vettem lakást. Érdeklődött esetleg valaki így, hogy hamarosan költözhezők lesznek a lakások, hogy a birtokba vétel előtt lehetne a lakásban munkálatokat vagy csak felmérést végezni ? Ugyanis a 6-ik emeleten, a Frangepán utcára néző oldalon valakinek már klíma és redőny is van felszerelve. Én elsőre klímát szeretnék szereltetni aztán festeni és a komoly szakemberhiány már ezeket most le kéne legalább szervezni.

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 45

Jártam az építkezésen. Nem emlékszem pontosan, de a múltkor, mintha csak az egyik garázskapu lett volna beszerelve, mostmár a másik is bent van. Éppen szereltek valamit rajta. Amúgy kb 15 embert láttam reggel gyülekezni a kapunál, többen még akkor jöttek, plusz egy-két lakásban égett a világítás, egyik lenti lakásban, ahol nincs erkély, hárman dolgoztak bent, egy ajtó ki volt véve a tokból. Igy szerencsére az ünnepek közeledtével se állt még le a munka. De igazad lehet, hogy a hibákat még nem javították mindenhol ki vagy az a lakás még kész se volt... Amit újként láttam, hogy a bejárati kapunál már fel volt szerelve kaputelefon, a lépcsőt az első szinten (annyit látni kintről) burkolták. A szemetet az épület körül elszállították, a garázsba jobban beláttam, a csíkok is fel vannak festve, szerintem ott minden rendben. Hogy az épületszínteken hogy áll a festés, sajnos kintről nem látni, viszont a harmadik épület homlokzatfestését is elkezdték kívülről, egy harmada látszatra egyszer át lett gurítva, oda még kell, a többi még csak szigetelve, állványozva. Belül a Fáy utca felől nézve azt látni, hogy már átgurították.

Érintésvédelem mennyi idő mire elkészülhet ?

 

bbfan1 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 44

Az én lakásomban hiányzott a műszaki átadáson a fél radiátor a fürdőben, meg az egész zuhanykabin. Állítólag egyik sem érkezett meg...Látva, hogy rakták fel a tiédet, plusz hibaforrás lehet. Azt meg csak remélni tudom, ami már rendben volt, nem tették tönkre.... ha pontosan emlékszem, akkor két konnektor volt ferde, mindegyik a konyhánál, egy mögött meg nem volt rendesen eldolgozva a glett/festés és repedezett volt a fal.

Előzmény: mályva19 (42)
mályva19 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 43

Nálunk szeptemberben-mikor a hibák felmérése volt- nem volt repedés az erkély üvegkorlátján. Most van. Az a gond, hogy még mindig sok a hiba, hiány. Nem csak a lift a gond.

mályva19 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 42

Sajnos rosszabb, mint szeptemberben volt. A lakás. Elkezdték a hibák javítását, de nem fejezték be a mai napig.November 2-re ígérték. Nálunk a zuhany kabin ajtajánál- rossz helyen volt a világítás-, ezért leverték a csempét, de nincs kijavítva, visszarakva. Konnektorok szinte mind lötyögött, elálltak a faltól, radiátorok nem voltak vízszintben. Nincs takarítva, össze-vissza van taposva a lakás. Erkély korláton 15 cm-es repedés. Kb. ennyit mondott az ismerősünk,aki ma ott dolgozott. Folyosó nincs burkolva, legalábbis a 3. emeleten. Valamilyen szintű festés van. Lift van, de nem üzemel. Törölköző szárítós radiátornál alul középen van egy felfogató,- nem kettő db a két szélén- így attól pl. a törölköző nem tud lelógni. Ennek is kértük a javítását. Én vártam, hogy november 2-án szólnak, hogy kész a hibajavítás, nézzük meg. De nem....., majd használatba vételikor. Akkor, ha megint lesz hiba, lehet a javításra megint várni heteket,, hónapokat ????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!