Sziasztok! Ide várok mindenkit, akit érdekel a kutyák, cicák szőrápolása, otthoni és kiállítási fazonok, minden, ami ezzel összefügg. Szívesen látok gyakorló kozmetikust, kezdőt, és amatőrt is, kérdezzünk, segítsünk egymásnak. Bízom benne, hogy sokakat érdekel ez a téma.
A kutyakozmetika nyitásához engedélyek kellenek. Illetékes Megyei fő állatorvosi engedély az első. Helyi önkormányzati engedély a nyitva tartáshoz .Ha csak tevékenység van elég a nyugta de ha felszerelés is van akkor kötelező a pénztárgép .A kutyakozmetikai tevékenységet csak szakképzett kutyakozmetikus végezhet. Ennek a feltétele :Betöltött 18 életév,érettségi és okj-s bizonyítvány. Egy kutyakozmetika kialakítása többszázezer ft. Csatlakozom az előttem szóló kollegákhoz. Több év kell ahhoz hogy minimum 200-300 VISSZAJÁRÓ vendégkört kialakítson egy ügyes kezű kozmetikus. Ennyi kutyus kell hogy egész évben megélhetést biztosítson .Nem elég szeretni a kutyusokat ehhez a szakmához. Hihetetlen türelem ,némi kézügyesség és nagy fizikai teherbírás. Mellékhatások: Sok-sok kutya puszi,karmolás és harapás hegek. Ínhüvelygyulladás, tenisz könyök Sok-sok kedves ismerős és kutyus.
Avagy keresel valakit, aki ki akar szallni, beallsz melle tanoncnak es megveszed tole az uzletet/vevokort egy par honap utan. Ez nyilvan nem mukodik, ha nincs penzed megvenni a vevokort, de ugye vagy gurizel erte egy par evet vagy fizetsz annak, aki gurizett erte par evet.
Szia, én ezt kizártnak tartom, hogy alkalmazottként ennyit keressen valaki ebben a szakmában. Egyénileg simán, egy nagy vendégkörrel. Ami hangsúlyozom sok év kemény munkája. Olvass kicsit vissza, sok pro és kontra volt itt a topikban.
Szia! Igen, mindenféleképpen kell a tanfolyam. És nem elkseríteni akarlak, de az eszközök is drágák, és ha elvégezted a tanfolyamot akkor ugye a vállalkozóinak is vannak havi terhei, és kb 5 év mire kialakul egy rendes vendégkör. Addig tuti minuszban leszel. Sok sikert és kitartás. Sajna, hogy melyik tanfolyam jó és melyik nem, azt nem tudom...
Tudtommal nincs kötelező szabály, hogy nyírni vagy trimmelni kell-e egy kutyát... Az én kutyámnak csak a füle meg a lábán bizonyos rész van nyírva, mivel nálunk a környék tele van toklásszal, így nem volt választás, hogy nyírva legyen-e vagy sem.
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy milyen nyírógépet vegyek a spániel kutyám otthoni nyírásához? Eddig a Moser Max45-öt és a Moser Arcot találtam. Ti milyen fajtát tudtok ajánlani? (Ha lehetne akkor inkább akksisat választanék.)
Sajnos allergia miatt nem tudok már évek óta dolgozni. Ezért eladom a gépemet, Andis AGC 2 speeds gép. Sokat nem volt alkalmam használni, csak áll a garázsba évek óta. 3 fejet is adok hozzá kettő 10 mm és egy 5 mm, ezeket se használtam sokat, de az állás miatt biztos ráfér egy élezés a fejekre. Irányár a fejekkel és a géppel együtt 39 ezer Ft. Érdeklődni a 30/286-58-56-os számon tudsz.
tényleg így van. Bemész az önkormányzathoz, ott, ahol az egyéni vállakozóit lehet intézni, és meg fogják neked pontosan mondani, hogy mi a feltétele a kutyakozmetika működtetésének :-) Semmi. Legyél számlaképes, és ennyi. Az már senkit nem érdekel, hogy hogyan csinálod, milyen felszereltséggel, milyen tudással :-( Sajnos ez van...
Azért írok ide,hátha valaki tud tanácsot adni ebben a dologban. Barátnőmmel a közeljövőben együtt szánékozunk kutyakozm. szalont nyitni.Viszont mint egyéni vállalkozó, ha jól informáltak vagyunk havi 50. e kell fizetni a vállalkozás után, amiben elv. minden benne van. Ezen felül a rezsi+ bérleti díj + anyagpótlás és ami még jön. Aki esetleg saját szalon vezet,és picit bővebb infókat tudna nekem adni nagyon megköszönném, mert ezeket számolva nem tudjuk,megéri - e ha ennyi a kiadás, ami persze a vállakozói miatt nő meg.
Nemet ebay-en van es szallitanak az EUn belul DHL-lel, ami lehet, hogy huzos, de legalabb nem tunik el a MKP (Magyar Kiralyi Posta) feneketlen bugyraiban ;)
Tudom, hogy már elég régi a beírásod, de hátha azóta is figyeled a fórumot és tudsz segíteni. Gottlieb kölyök sampont honnan szerzed? Vagy azóta be tudod e még szerezni valahonnan? Mert nagyon szerettem, és a fressnapfban már nem lehet kapni.
Azzal kapcsolatban tud nekem valaki segíteni, hogy hol kaptahok, vagy honnan rendelhetek Gottlieb kutyasampont? Korábban a fressnapf-ból vettem, de ott sajna már évek óta nem kapható. Máshol sem találok, sőt a neten se csak külföldön. A Puppy változatát szeretném, mert az eddigis nagyon jól bevált. Ha tudtok segíteni azt nagyon megköszönném.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.. 2 kan Bobtail kutyám van, az ő ápolsuk rendben tartásuk is költséges, az meg h szépek is legyenek pláne,.. egy kutyát az a kozmetikus aki jár hozzánk 10000 Ft ért nyír meg, de ez függ a kutya viselkedésétől, tehát ez csak több lehet,.. munkanélküli lettem, és nincs rá pénzem.. nyíró gépet szeretnék vásárolni, de nem tudom hogy milyen lenne számomra megfelelő. Kérlek segítsetek nekem... köszönöm előre is!
Évek óta működő kutyakozmetikámat eladnám vendégkörrel együtt. Nagyon szép és nagy 26 m2-es, plusz tevékenység is kialakítható benne pl. állateledel. Akit érdekel jelentkezzen, az árát megbeszéljük. tel: 06-30-396-9282