Keresés

Részletes keresés

manta-z Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86639
mail ment
Előzmény: Pikó Lajos (86631)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86638
Szomorú, hogy 100 kW-tal magasan a legnagyobb......
Előzmény: dajtás (86634)
Nice King Doom Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86637
Azt hiszem, pár éhhalál, szomjhalál ott is volt és sokkal több lett volna, ha nem korlátozott lokális természeti csapás lett volna, ahol a környező társadalom és gazdaság zöme működőképes maradt, ha az olajárban volt is zavar.

Ha dráma lesz, éhhalál is lesz. Meg sok egyéb féle halál.

Visszatérve az USA felbomlására, az egyesüléséhez is kellett a nagy szűzföld egyszer lerabolható erőforráskincse. Mivel ennek java már fel van élve, a külföldi gyarmatok értelemszerűen összeomlás következtében nem fizetnek tovább sarcot, kérdés, mi tartaná egyben azt az országot, amit csak a gyarmatosítás tett egy egésszé, kulturális-természetföldrajzi határvonalakat átmetszve.
Előzmény: skunkape (86632)
manta-z Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86636
Egyszerűen drága lett a réz (rézdrót ebből kifolyólag a relé is.) Gyakorlatilag a relé helyet is mikroprocesszort tesznek egyszerűen mert olcsóbb és egyszerűbb felfűzni a can buszra mint a relét. Komolyabban felszerelt autókba több km vezetéket húztak be annakidején és az ehhez tartozó töménytelen mennyiségű csatlakozó is drága és sok hiba forrása. Ezek kiváltására találták ki a CAN buszt. Elvileg 4 drótra soros adatkommunikációval fel lehet fűzni a teljes kocsi vezérlését ajtóstól lámpástul klímástul, mindenestül. Nem mondanám, hogy ez kiforrott jelen pillantaban, de próbálkoznak vele, csak az anyagminőséget nem teszik mögé. Miért nem? Mert egy normál személyautót manapság 150 000km-re terveznek. És mi lesz ezekkel 10-15 év múlva? Semmi mert max a családi fényképalbumba lesznek benne. Egyébként meg elektronikai tervezésről annyit, hogy ez egyeseknek nem igazán megy. PUG, Renaultból ládaszám dobálják ki az elromlott motorvezérlő kompjútereket olyan 120-300 ezer Ft / db made by Sagem. Opeléknél és VW-éknél pl a komfortelektronika szeret meghalni mert a bosch is már csak egy jól csengő név maradt tartalom nélkül....

Egyébként most boncolgatom egy VW csoport turbógeometria állító motorjának vezérlő ic-jét. Eddig egy darab gumimembrános szelep volt e-helyett ami jól működött.
Ez a csip ami felváltotta az 5Ft-os gumimebrán feladatát gyakorlatilag le tudna vezényelni a földről a holdra egy komplett apollo holdraszállást......
Sajnos azonban alulméretezték a panelon a hűtését ezért sorra sülnek meg.....
http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/12392/l9805e.pdf

Előzmény: berci222 (86629)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86635

lehet, hogy ez így ebben a formában akár új is lehet, de az erősáramú alapon működő lan-t már jóideje kitalálták. Csak a wifi lenyomta a lakásokban is. Még hifi rendszer meg kamerarendszer is van (volt), ami a stromnetzen át kommunikált. (hiába, öreg vagyok, manapság meg nem tudnak kitalálni semmi újat :))

 

Én más irányban gondokodom és fejlesztenék. A kőbalta egyszerűségű, könnyen kezelhető, egyszerűen karbantartható és javítható eszközök híve vagyok, egyre inkább.

 

off

tegnap késő este felmentem a hegyre megnézni a teliholdat. Zsák van nálam köpennyel, kés, kulacs. Bot, de az nem mindig, ha úgy tetszik, fegyverimitációnak a súlya miatt. És sokszor eszembe jutnak a harminc-negyven-ötven? kilós felszerelés alatt görnyedő hi-tech katonák. Lámpát se viszek. (amíg nem kelt fel a hold, vaksötét volt - finomodik a hallásom :))

Előzmény: berci222 (86629)
dajtás Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86634
Kis érdekesség:Tesco Megapark-100kW

Ha minden igaz Magyarország legnagyobb PV "naperőműve", magyar napelemmel(KORAX). SMA Sunny Portalon van még ezen kívül 12db netre felrakott rendszer, online megy az adatgyűjtés, lehet nézegetni a termelési adatokat.

Szépen lassan felszaporodnak majd a rendszerek, és egy picit segíteni fognak...
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86633
"Bretton Woods kész tényeket értékelt. Ott az aranystandard-rendszer működésről döntöttek, a dollár kulcsvaluta volta olyan adottság volt, mint az arany szerepe."

A dollár azért lett tartalékvaluta mert aranyfedezete volt. A 1971-ben aztán tulajdonképpen becsődölt az USA, meg kellett szüntetni az aranyfedezetet. Az olaj dollárban árazása mentette meg csak az USA-t a tényleges csődtől. Mostanáig tartott az illúzió, miszerint egy pénz ami mögött nincs is semmi, globális tartalékvaluta lehet. Egy darbig igen, de aztán kiderül hogy a király meztelen.

"utálják a világ fennálló rendjét, az USA-t, a kapitalizmust" ------ Utálja a fene, csakhogy éppen ezeknek várhatóan mind vége lesz. Ezt elemezgetjük. Ha feldobok egy darab vasat, és megállapítom, hogy le fog esni az nem annak a jele, hogy utálom a darab vasat. Hanem annak, hogy tudom: működik a gravitáció.
Előzmény: kilenctizenegy (86619)
skunkape Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86632

"de dráma, milliók éhhalála nélkül"

Nem kell ahoz éhhalál, hogy "dráma" legyen. Megéltem a Katrina pusztítását a szomszédból. 300 000 000 fegyver magánkézben és jelentős embertömeg aki hajlandó és tudja is használni. Félelmetes mit lerendezett a söpredék, amikor a struktúrák felbomlottak. Kilinkálpszichológiai kórismeretem szerves részévé váltak az ott tapasztaltak.

Ami engem megdöbbentett, az az, hogy a társadalmunk "normálállapota" az, ami ott volt. Amit élünk az egy mesterséges, kozmetikázott valóság, és amikor a színfalak ledőlnek, akkor jön a nagy túrósfaszú valóság, hogy valójában kik is vagyunk akármennyi idegen szót pakolunk egymás mögé.

Előzmény: Nice King Doom (86622)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86631

nem, a tűs nyomikért pénzt kapok.

 

http://www.matrixnyomtato.hu/

 

első vagyok a gugliban, ha valakit érdekel ez a tudás :)

 

A p2 egy pentium 2-es gép, vinyó, cd, hang, lan, usb, miegyéb. Otthonra írni, netezni stb. Most bontottam szét jópárat, megy a darálóba. Ha valami pofás darab van, persze félreteszem, de már tényleg alig van helyem.

 

http://www.zsambekimedence.hu/technobazar.html

 

bocs a reklámért, de így termelem meg a szabadidőt a fórumozáshoz - nekem nincs jól fizetett állami vagy bértollnoki állásom :)

(a jelenlévők kivételek)

 

 

Előzmény: berci222 (86629)
dajtás Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86630
Világos, fórum keretein belül nem akartam belemenni a pontos műszaki leírásba.
Én is csak karcolgatom ezt a területet a tudásommal, de nagyon érdekel a téma. Jövő egyik nagy dobása lehetne, ha ebben előre lépnénk.
Nem csodálom hogy az ITER-ben ezzel foglalkoznak, amennyire én tudom "impulzus üzemben" fog működni, több percnyi leállást kell valamivel áthidalni.

Előzmény: rev251 (86623)
berci222 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86629

 

OFF

 

ez azért van, mert olcsó lett a proc, meg a  hozzávaló.

 

Ettöl a problema azert az, amit irtam.

 

... kis túlzással egy villanykörte bekapcsolását is.

 

Nincs abban semmi különös sem kerem szepen. Te nemetes ember vagy. Nezegesd. Digital Strom.

 

http://www.google.com/search?q=digital+strom&rls=com.microsoft:de:IE-Address&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7DVXA_de

 

tegnap adtam egy fullos jó p2-est

 

Ez az ösregi tüs nyomtato? Azert a pohar bor helyett legalabb egy üveg bort kerhettel volna.

 

Előzmény: Pikó Lajos (86625)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86628

dajtásnak azért igaza van a végállapotot leíró képletekben. Végülis ebből tudhatjuk meg, hogy egyáltalán érdemes-e egy dologgal foglalkozni. Jó volt az akkus szemléletetése is (nem számoltam utána, benne (is) megbízom :))

 

az anyagtechnológia a csústechnológia

 

igen, ebben nekem van igazam :). És ütközünk bele a fizikai korlátokba pont emiatt. Pedig mennyire feleslegesnek tartottuk annak idején a vas-szén állapotábrát.

 

megyek falni (megeszem a p2-est :)

Előzmény: rev251 (86623)
skunkape Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86627

"Tehát elvárásaid szerint nekem pártatlannak kellene maradnom"

 

Valamelyik korábbi sokidegenszavas ömlengésedben értekeztél arról, hogy az intellektus ilyen szintjét (már ahol te vagy ugye) már nem érintik meg a napi politika kicsinyes ügyei, de szerinted a Gyurcsány a kisebbik rossz (sic). Már akkor is teleokádtam egy vödröt, szimpátiám azóta töretlen...

 

Az elvszerűséget mindenhol tisztelem. Az SZDSZ-ben is tisztelném, ha lenne. A Thürmer Gyula pl. számomra egy tiszteletreméltó ember, az most is ami mindíg is volt. Kiszámítható mit fog mondani, szinte minden eseményre, nem érdeklik a népszerűségi indexek semmi, az érdekli amiben hisz. Mondjuk az intellektus ilyen olympuszi szintjeinek isteni pragmatikus éleslátását holmi ideák szintén nem nagyon tudják megzavarni...

 

Bretton Woods legmeghatározóbb hozadéka az volt, hogy ha zaire elad (elcserél) botswanának két marék búzát, akkor az elszámolást dollárban ejtik meg. Ez óriási előnyt ad annak az államnak, amelyik a nemzetközi elszámolást adó valuta mennyiségét szabályozza (az nemzeti ügy maradt), hovatovább elvtelen előnyt, de az elvszerűség tudom nem szempont....

Előzmény: kilenctizenegy (86619)
rev251 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86626
Fontosnak tartom, ezért kiemelem:
Spórolás a csatlakozókon. Szervizelhetetlenné válnak.
A buszrendszeren meg nem fogsz mérni (ohmot), cseréled egészben a csatit (ha újra tudod egyáltalán fejelni a csatlakozót)

Hozzáteszem: a vezetéken is spórolnak, s ezt vevőként nem veszed észre
Nem a buszrendszere gondolok, az lehetne akár örökéletű is - 1 szál drót a soros adatfolyamnak, 1 szál a tápnak, s két szál a földnek (hogy biztosítva legyen...) - hanem a vezetékvastagságra.

Egyéb:
S talán nem kéne minden ajtóhoz mikrovezérlőt rendelni. Talán két relé elég lenne (amit meg ezzel nem lehet megvalósítani, azt talán beépíteni sem kéne)
Tudom, hogy ez minimalista felfogás. Nem az a gond, sokan ennél többet akarnak, ha van pénzük. Vegyék meg.
Az a gond, hogy ezt a minimalistát nem lehet megtalálni a piacon (vagy nem egyszerű).
Az ár nem segít eligazodni, a (valamilyen szintű) műszaki dokumentációt nem adják a kezedbe olvasásra, és az autókereskedő is hülyén néz, ha ilyet kérdezel (vagy téged néz hülyének, esetleg megfejelve a "önnek ezt nem kell tudnia, mert úgyse romlik el" marketingszöveggel)
Előzmény: Pikó Lajos (86611)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86625

ez azért van, mert olcsó lett a proc, meg a  hozzávaló. Olvasom az elektro fórumokon, az ifjúság már mindent mikroprogramozottan akar megoldani, kis túlzással egy villanykörte bekapcsolását is. A fixre huzalozott célhardver viszont nagyságrenddel megbízhatóbb, ugyanakkor sokszor nem is drágább...

 

(más kérdés, hogy a prolit megetették ilyen "igényekkel", hogy pl. magától beinduló ablaktörlő. Pedig nincs is annál szebb, mikor csak akkor kapcsolom be, mikor már tényleg nem látok ki a szélvédőn)

 

El van ez (is) b.va. De hát erről szól a fórum...

 

még offabb:

tegnap adtam egy fullos jó p2-est egy doboz tojásért meg egy pohár borért. Kezd beárazódni a "hi-tech" :)

Előzmény: berci222 (86618)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86624

elterjedet :)

 

ez szép volt. Természetesen elterjedt, esetleg elterjedett...

Előzmény: Pikó Lajos (86615)
rev251 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86623
Nem a képlet a kérdéses, sosem az.
Az a kérdés, hogy tudsz-e 1H szupravezető tekercset csinálni.
Hogy mi lesz a mágneses térrel
Hogy tudsz-e akkora áramsűrűséget elérni (vagy méretet növelsz, de akkor a tekercset át kell méretezni)
(Ja és: milyen hőmérsékleten.
S mindezt végeredményben az anyagparaméterek adják meg. Következtetés: az anyagtechnológia a csústechnológia (mint Anti mondta itt).
Előzmény: dajtás (86569)
Nice King Doom Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86622
Nem is ez a nagy kérdés, hogy szétesik-e, hanem, hogy egyben maradva tudja-e biztosítani a közeljövőben a társadalom, a gazdaság funkcionálását, esetleg nagy nehézségekkel, de dráma, milliók éhhalála nélkül.
Nos, ez kérdéses belátható időn belül és ilyen viszonyok között nagyon hamar eljöhetnek azok a "végsők", amikor két okból se tudja tovább támogatni a terrorrállamot:
- egyrészt objektív okból, nem lesz miből, amikor már hullanak a nagyvároslakók, mint a legyek
- másrészt abban a helyzetben a dühös lakosság egyik logikus haragcélpontja épp a terrorrállam és belföldi ügynökei lesznek
Előzmény: skunkape (86603)
rev251 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86621
A szevizelhető csapágyat alapvetően viccnek szántam, csak lemaradt a smiley.

A több inagyjából az én véleményem is.
Amit az öntvényekről írsz, érdekes. De jut eszembe: mintha a kész öntvény pihentetni lett volna szokás 1-2 évig. Ez egyébként egy nem feszített tervezési időt (termékváltási ciklust, vagy mit) feltételez
Előzmény: ÁtlagFf_1963 (86590)
rev251 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86620
Ezt konkrétan már kitalálták (nem csak az ottani magyarok egyébként).
A regionalizmus mindig benne van a levegőben (egyfajta alapzajként is felfogható) - a világ minden táján (csak az európai példákat hosszan lehetne sorolni, s amit még nem tudunk).
Azután vagy szétmennek, vagy nem.
Előzmény: Törölt nick (86587)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86619

"Nyilván téges is a feszítő gigászi tudás kényszerít arra"

 

A relatív eredményekkel is megelégszem...

 

"hogy állandóan szellemesnek látszó megjegyzéseket fűzzél bizonyos politikai preferenciádidat nem tükröző álláspontokhoz szigorúan a pártatlan véleményalkotás jegyében"

 

Tehát elvárásaid szerint nekem pártatlannak kellene maradnom, miközben mások, jelesül pl. te a legegetverőbb ostobaságokat leírhatják, amiknek közös forrása, hogy utálják a világ fennálló rendjét, az USA-t, a kapitalizmust, a szíriuszi szabadkőműveseket, ja és biztos az SZDSZ-t is.

 

Bretton Woods kész tényeket értékelt. Ott az aranystandard-rendszer működésről döntöttek, a dollár kulcsvaluta volta olyan adottság volt, mint az arany szerepe.

 

"ostoba gyerekes meglátásaimat a világ gazdasági-pénzügyi rendszere erőegyensúlyának megváltozásáról később revideálom"

 

Nem fogod, mert nem fűztél hozzá időhatárt, így mindig "rövid időn belül" be fog következni. Harminc év múlva is. Ja, bocs, addigra nem is lesz világgazdaság, mindig elfelejtem, hogy ez az őrültek háza...

Előzmény: skunkape (86616)
berci222 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86618

 

OFF

 

En nem erröl beszeltem. Az valoban nem problema, ha egy diszkret tranzisztor, vagy dioda, FET kell. Csakhogy nemigen kell. Pl. egy VW-Passatban van atlagban 15-25 mikroprocesszor (pl. minden ajtonak van sajat vezerlöegysege, ami ellenörzi, hogy az ajto nyitva van-e, vezerli az ablakemelöt, ... a bal elsö ajtoban ezek koncentrator vezerlöegysege, amely a rendszerbuszra csatlakozik, ...). Mindegyik egy kockaba beöntött kis modul. Mikroprocesszorral, firmware-rel, tranzisztorokkal, sensorbemenetekkel,...

Pl. Nemetorszagban az Infineon ennek a fö gyartoja. Ök dolgoznak együtt az autoiparral. A problema az, hogy milyen stabilak ezek a vallalatok. Es pl. 25 ev mulva lesz-e egy modul, amelyik azt csinalja, amit a jelenleg hatso bal ajtoba epitett vezerlömodul is csinal?

Aztan van 100 autofajta, 1000 modell, abban 10 000 különbözö vezerlöegyseg. Nos ennek a hosszutavu rendelkezesreallasa a kerdeses.

 

Előzmény: Pikó Lajos (86615)
skunkape Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86617

Igen a csodáltaos mindenható piac alapszabályait a csatamezőkön fektetik le :)

Ha áll előtünk változás (pedig csak a változás állandó) az remélhetőleg annyival kifinomodottabb lesz, hogy talán konkrét makroszintű öldöklés nem várható, mert nem éri meg....

Előzmény: V.4_BlackVoid (86614)
skunkape Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86616

"És az elmúlt hatvan évben sem engedtek haza egyetlen gazdasági minisztert sem, ugye?"

 

Nyilván téges is a feszítő gigászi tudás kényszerít arra, hogy állandóan szellemesnek látszó megjegyzéseket fűzzél bizonyos politikai preferenciádidat nem tükröző álláspontokhoz szigorúan a pártatlan véleményalkotás jegyében.

 

Az USA gazdasági dominancia szvsz. az első világháború után kész tény volt, ezt csak "le kellett papírozni". Rákerestem a guglin azzal, hogy

"még korábbi konferencia, ahol azt döntötték el, hogy a brit elsőségnek legyen vége" de sajnos nem találtam, így kénytelen vagyok elismerni, hogy igazad van :) ostoba gyerekes meglátásaimat a világ gazdasági-pénzügyi rendszere erőegyensúlyának megváltozásáról később revideálom.

Előzmény: kilenctizenegy (86613)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86615

off

 

Azé az elektronika is sokkal jobb minösegü lett

 

Nem feltétlenül, sőt. Ugyanazzal a típusjellel 30 éve gyártanak katalógusban szereplő eszközöket. Különösen igaz ez a teljesítmény eszközökre. (tirisztor, triak) Persze, elterjedet a teljesítmény FET is - de ez is legalább tízéves történet. A diszkrét félvezetők gyártástechnológiája nem sokat változott, a kimenő termék minősége szempontjából nem ez számít, hanem a végső ellenőrzés, a "bélyegzővel" lehet a minőségi- ezzel pedig az árkategóriát manipulálni. Régen nem találkoztunk "hamisított" félvezetőkkel. Azért írom idézőjelben, mert otthon senki nem buherál félvezetőt, a gyári selejtet lopják ki, illetve a gyengébb paraméterű eszközöket látják el a jobb minőségűek feliratával. (pofára ugyanúgy néznek ki).

 

Szarok lettek az alkatrészek, nézd meg az alaplapokon púpos(k)odó elkókat. Mert megspóroltak 2 Ft értékű alumíniumot, meg 2 cm2 nyákot a mutterbórdon. Vannak itthon harmincéves elkóim, néha javítok velük. Eddig még mindegyik működött. :)

 

Már csak azért sem értek veled egyet, mert pl. az Apollo program űrhajóin elég sok konzumális elektronika működött. (hp kalkulátor, sony video pl.). Ma menj be egy tecsóba és építsd be nyugodt szívvel a gazdaságos cuccot az űrhajóba :)

 

vagy kontakthiba, vagy a sensorok tönkremenetele

 

magam is ezt írtam. (meg az sw hibákat)

Előzmény: berci222 (86612)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86614
"Elő tudsz ásni valami még korábbi konferenciát, ahol azt döntötték el, hogy a brit elsőségnek legyen vége és jőjjön az amerikai dominancia évszázada?"

Sokmilló résztvevővel és sokmillió halottal tartották a konferenciát 1939-től 1945-ig.
Előzmény: kilenctizenegy (86613)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86613

"Sokkal inkább a politikai "realitások" játszottak szerepet. Röviden egy totális sokkban lévő letarolt gazdasági rendszert az angolszász államok túszul ejtettek Bretton Woods-ban."

 

És az elmúlt hatvan évben sem engedtek haza egyetlen gazdasági minisztert sem, ugye?

 

Elő tudsz ásni valami még korábbi konferenciát, ahol azt döntötték el, hogy a brit elsőségnek legyen vége és jőjjön az amerikai dominancia évszázada?

Előzmény: skunkape (86608)
berci222 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86612

OFF

 

Azé az elektronika is sokkal jobb minösegü lett. A meghibasodasok nagy resze akku problema, vagy kontakthiba, vagy a sensorok tönkremenetele. Gyakorlatilag mindig ki lehet olvasni, hogy mi okozta a hibat (legalabbis a szervizben van ilyen terminal, ami legalabb a hibas egysegre utal).

Az egysegek csereje pedig teljesen modularis.

 

En a fö problemat ott latom, hogy meddig lesznek majd az elektronikus modulok forgalomban. Ugyanis az auto elettartama messzemenöen nem azonos az elektronika technologiai fejlödesi ciklusaval.

 

Bizonytalan, hogy egy 25 eves, egyebkent jo allapotban levö autot el kell-e majd dobni egy filleres elektronikus alkatresz meghibasodasa es hianya miatt.

Illetve az oldtimer talalkozon remegni kell-e majd, hogy ha az auto elektronikus hiba miatt leall, akkor az annyi volt. AZ autonak ezennel vege. :((

 

Előzmény: Pikó Lajos (86611)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86611

OFF :)

Hogy az elektronikat hogyan tervezik, tesztelik, arrol fogalmam sincsen

 

Elektronikatervezés szempontjából a gépjármű extrém környezetnek számít. Részint a nagy hőmérsékletingadozások, részint a nedvesség, részint a rázkódás, részint a generátor által keltett feszültségtranziensek miatt. Ennélfogva az "élettartam-tervezés" talán nem terjed úgy, mint máshol. Amennyire tudom, a meghibásodások nagy része távadó-érzékelő oldalról jelentkezik, a másik részük egyszerű kontakthiba. Mindkét fajta meghibásodás valószínűsége ipari kivitelű érzékelők illetve csatlakozók használatával jelentősen csökkenthető, de a gyárak ezen (is) akarnak spórolni. Ezenkívül vannak a szoftver hibák, amik a beágyazott rendszerekre régebben nem voltak jellemzőek, de ott is terjed a vinfos, meg a programozók is egyre selejtesebb munkát végeznek. (mentségükre szóljon, szorítja őket a sokszor betarthatatlan határidő)

Amúgy meg tényleg nem piszkálódni akarok, de "autós emberként" elmélyedhetnél egy kicsit a dologban, legalább az alapok szintjén, illetve interdiszciplináris szinten. (én is tudom - tudni vélem - hogy mi hajtja a gőzgépet :))

Vö. "Mitől megy tönkre egy félvezető?" Továbbá: "Nagymegbízhatóságú elektronikai rendszerek tervezése". stb. (a kulcsszó egyébként redundancia, amiről tudjuk, hogy sokba kerül...)

Előzmény: Törölt nick (86540)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.11 0 0 86610
Van még hova fejlődnünk

http://www.youtube.com/watch?v=irykjLjuKo8&feature=PlayList&p=D1734C8DEE1359E9&playnext=1&playnext_from=PL&index=36
Előzmény: Boróka Mihály (86567)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!