95.000 km van jelenleg a végig szervizelt 2008-as 1.4 tjet Bravómban. A váltókar gázadásra egyes és ötös fokozatban visszaránt. Megnéztük, és a váltóból kijövő kar mozgatja a bovdenen keresztül a váltókart. A váltó egyébként tökéletesen működik, csendes, rendellenes zaj nem hallatszik, könnyen veszi a sebességeket. Vélhetően ennek a rángatásoknak a következménye a bovden végén lévő gömbfejre csatlakozó betét kopása is. Ez cserélve lett, de mivel a váltóból jön ez a mozgás, ezért az egyes és ötös fokozatban továbbra is gázadásra mozog belül a váltókar. A szerelő azt mondta vélhetően a váltóban van egy kis kopás amit aváltóból kiálló kar (mint erőkar) megnővel és ez így nyilvánul meg, de ez tüneti probléma, még sokáig el fog menni a váltó.
szia, közben végignéztem figyelmesebben a videót, és van egy műanyag pöcök, ami elkopik. a videón egy újba teszi át a zárat, amit megpucevál a be-átszerelés előtt. a minap minket is utolért a gp-n.. :(
most reggel 2 tűvel adtam 12 voltot a szivattyúnak és mindent kipumpáltam a tankból, majd 100 oktánossal meg injektor tisztitóval felöntöttem negyedig, elsőre még nehezen indult de utána szép járása lett, remélem ez jót tett neki. Persze ha lehül és újból kell inditani majd kiderül volt-e értelme...:))
mikor a központi inj csö szelepet megnyomtam higitószagú cucc spriccelt ki belőle 10xmostam kezet és még mindig érzem, bármi is ez nem benzin"!+"%"/= holnap reggel kiszedem a szivattyút és megpróbálom valahogy kiszivatni a tankból ezt a rémséget utána MOL100 oktán remélem történik valami pozitiv
sziasztok! tanácsot szeretnék kérni, bravo 2008 1.4 90 lovas benzines kb a kilencedikre indul leáll megint indit vagy ötször mire elkezdi elkapni. Gyertyák cserélve, gyújtótrafók cserélve, a benzin nyomó cső végéről lehuztam a piros dugót szelep benyomva, indit a benzin spriccel. Nincs valami tapasztalatotok ilyen jelenségre?
...persze mindent.DE a levegő vezetésére szolgál,hogy megfelelően tudja hűteni a féktárcsát,apropó levegőterelő szerepe van.Én hagynám.Bár sok autón a magas padka elbánt velük.
Azt azért tegyük hozzá, hogy rendesen használt autó esetén ritkán kell tölteni. Mondjuk évente egyszer nem árt. Persze full városozás+rövid utak esetén a havi egy se kivételes!
Viszont ha már kell, az egy jelzés, hogy oda kell figyelni rá innentől. Nekem van bent szivargyújtós feszmérő (+USB-töltő egyben), mióta szarakodni kezdett. Ha látom gyengülni, este megy töltőre. Gyenge vagy gyengülő akksinál simán lehet olyan, hogy mondjuk állsz valahol 20 percet, rádiót hallgatsz, majd még indít egyet, de még egyet már nem. (elvesztette a kapacitását, csak az indítóáram volt meg)
Simán megszívtam legutóbb úgy, hogy készültem is erre, és direkt mentem egy 7 km-es kört, hogy töltődjön a következő indításig. Természetesen meg se mukkant, szerencsére autószerelő ügyfél előtt halt meg éppen...
Régi konstrukció, de strapabíró. Az 1.6-os 120 lovas dízel sokkal jobban megy nála, a benzines kis T-jet (szintén 120 ló) meg még annál is sokkal jobban. :-)
Normál feszültség méréssel nem lehet pontos képet kapni az akkumulátor állapotáról, de valahol 12,4-12,7 volt között kéne lenni. Ennek ellenére egy 12,8 v-os akku is lehet indítás képtelen.
Csak normál árammal terhelt akku mérése adhat képet az állapotáról. Kb 55w-s izzóval terhelés után, fesz méréssel egy táblázat segítségével határozhatjuk meg a töltöttségi szintet. Délelőtt, ha lesz időm megkeresem a táblázatot.
Köszönöm! Utána olvasgatva is erre gondoltam. 1.4 es motorról van szó, valaki tudna esetleg feszültség értéket mondani álló,indítási,és járó motor mellett?Csak hogy tudjam ,haldoklik aaz akku?