A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Azt használtam de nem találtam,mert persze a World Coins is csak "demot" mutat a teljes listát nem találtam.Esetleg nem tudnád megnézni,persze csak ha ráérsz.
És ezek nem pénz,hanem emlékérmek.
1/Fej oldalán a pápa képe,felirat: Jan Pawel II Pont.Max.
Írás oldalán 600 LAT Czestochowa Jasna Gora és a temlom képe.
Kiadási év nincs rajta
2/Fej oldalán pápa képe ,felirat:Joannes Pavles II Pont.Max.
Írás oldalán 600 Lat Jasnej Gory a templom és a fekete madonna a kis Jézussal ,valamit a dátum 1382 alatta 1982.
ja, így már kissé könnyebb, itt pl. van egy lengyel 1000 Zl öléggé szép áron: http://216.239.59.104/search?q=cache:tmjZMCySv9oJ:www.tetralux.com/popejohn.html+polish+coin+1982+POPE+JOHN+PAUL+II&hl=hu&client=firefox-a meg itt is: http://216.239.59.104/search?q=cache:ySi5wznf7LsJ:coins.listings.ebay.ca/Europe_Poland_W0QQfsooZ2QQfsopZ3QQsacatZ45156QQsocdpfcatZ45156QQsocmdZListingItemList+polish+poland+coin+1982+POPE+JOHN+PAUL+II&hl=hu&client=firefox-a
Itt már jártam ,de nem volt rajta amit kerestem.A World Coins linkeket is végignéztem de nem lelem amit keresek.
Van 2 db.ezüst II.János Pál pápás emlékérmem 1982-es, eredeti lengyel kiadás,az akkor 600 éves Czestchowai Jasna Gora templom/szent emlékhely,fekete madonna/ évfordulójára adták ki.Az érem fej oldalán az akkor 4 éve pápáskodó II.JP. van. Ha valakit érdekel készítek róla,képet is.Szomorú aktualitása van...
olyat, hogy 1 az 1-ben minden pénz beárazva legyen nem tudok, de pl. a 102. Éremcsere Közvetítés - elért árak itt leled: http://www.eremgyujtok.hu/index.php?info=letolt.php&lang_id=1
Gyerekként foglalkoztam én is érmegyűjtéssel így van egypár darabom.Arra kérném a fórumlakók valamelyikét,hogy egy aktuális érmekatalógust linkeljen már be ,ha van ilyen.Köszönöm!!
Kannibal! Az 1938-as 5 pengosbol a kovetkezo variaciok leteznek: 1. Forgalmi, vert darabszam 600000 db 2. Probaveretek: a., Szt Isvan fejen a korona szegletes b., tombak c., olom 3. Utanveret PP kivitel 3011 db 4. Penztervezetek: Elolapon Szt Istvan allo alakja Ennek valtozatai: a., tombak b., arany 29 g c., arany 69.6 g d., a hatlap olom lecsapata e., Utanveret ezust a korona felett UP Unc f., Utanveret ezust a cimer ket oldalan megosztott U P PP Neked melyik van meg? Az 1899 es evszamu rubelbol ketfele is van, de az ertekuk a katalogus szerint Fine - Unc 10-80 dollar. Az 5 pengosok adatait kozli a Leanyfalusi- Nagy Adam katalogus 95. oldala. illetve Colin R. Bruce : Unusual World Coins katalogusa
235-ös tétel: 150 aranykorona RR! jelöléssel- 500e Ft
236-os tétel: 120 aranykorona RRR! - 750e Ft
mindkettő SS tartásban
valamint csak itt, az erdélyi pénzeknél ír aranykoronát! máshol akkor miért nem?
"sehr selten" úgy gondolom a ritkaságra vonatkozik...
hogy mi ez az árverés? asszem 1X már írtam...
A H.D. Rauch GmbH és Nudelman László (C.I.P. Invest Kft.) közösen rendezik ezt a nagyvolumenű (2 napos + nagyon szép és tartalmas anyaggal+ nagyon szép kivitelű a katalógus) árverést. A katalógust postán kaptuk páran. (regisztráltam magam a H.D. Rauch weboldalán+vásároltam) Amúgy az anyag megtekinthető a www.hdrauch.com weboldalon.
Az 5 Markas felirata " Gemeinnutz geht vor Eigennutz" Mivel a Gemeinnutz szot nem ismertem megneztem a SZTAKI ( Szamitastechnikai es Automatizalasi Kutato Intezet) online szotaraban de azt irta ki, hogy ilyen szot nem talal.Talan olvassa ezt a hozzaszolast nemet nyelvben nalam jartasabb gyujto aki segit leforditani a jelmondatot. Szotarakat talalsz a www.szotar.lap.hu oldalon, Forditokat, fordito programokat a www forditas,lap,hu oldalon, de a fordito programok nem mukodnek online.