Jaj de szép:):):) Én is alig várom,h virágozzanak már a tulcsik, nárciszok, jácintok, persze az még odébb van... de már kezdenek bújni és hát mifelénk is rohangál egy csau a kertben, tehát aggódunk is, h mi lesz az idei virágzással. Egy kicsit el van kerítve a kert, de nem annyira, h Rómeó ne tudna belemenni. Szerencsére nem túl gyakran gyalogol át a tulipános részen, úgyhogy remélem tudunk majd gyönyörködni:):):) Orsi
MiniZoo, ennyi állatotok volt otthon? Héja, szirti sas, macskabagoly is meg hüllők? Hú, és hogy etettétek őket, hol voltak elhelyezve? Nekem a kedvenceim a baglyok, mindegyik fajtát imádom, de a legjobban a hóbaglyot. Nagyon szépek, nekünk is van itthon egy baglyunk, anya szerezte a lomosoktól, egy kitömött gyöngybagoly.
A Csini az tényleg csini, aranyos, és milyen fekete pofája van. Én mindig azt szerettem volna, ha egy csaunak mikor megnő is ilyen fekete maradjon a pofija, de a mieinknek mindig kivörösödött, de viszont már láttam olyan kutyát, akinek megmaradt a fekete pofija, mint a Patroékénak is.
Hamarosan kezdődik a kiállítási szezon. Tavaszi kiállításokra melyikre neveztek? Kalocsára, Miskolcra nevezünk. Aztán még Nyíregyháza az biztos, Gyula, Hódmezővásárhely talán, ugyanaz fog bírálni, mint Miskolc második napján, nem igazán tetszik, tavaly volt benne részünk, senki nem lett fajtagyőztes. Budapest CACIB, két nap, nektek közel van, de nekünk elég messze, sok a benzinköltség, meglátjuk. Lehet, nevezünk mindkét napra, de hogy elmegyünk-e, az akkor derül ki, meg egyáltalán milyen idő is lesz akkor. Biztos nagyon meleg, mint tavaly.
ApróRókáék mopszai nagyon tündérek. 4 évvel ezelőtt mikor Editke akart egy saját kutyát, több fajta is szóba jött, többek között a mopsz is, de aztán a gyerek a spániel mellett döntött. Anya ismerőseinek is van egy mopsz szukája és el szoktunk menni meggyomrozni, az is ilyen mókás.
Woooooooooooooooooooow, az igen,ilyen szép ellőkert én is szerettném, nálunk is volt egyszer egy szép ellőkért, de akkor a Maggy pórászcsau volt és nem volt még keritésünk, de mióta van nekünk keritésünk, rohangál benne a csau, hát ez van....
Olyan szép idő volt ma nálunk, egész délután kint voltam és kutyáztam, no meg takarítottam. A kutyák is nagyon élvezik ezt az időt.
Satinak: a krókuszok tényleg nagyon szépek, a hóvirág után hamarosan nyílik az is. Az én kedvenceim a tulipánok, nárciszok és a rózsák. A házunk előtt van egy nagyobb virágoskert és hát folyamatosan ültetjük bele a tavaszi virágokat, minden évben több lesz, szinte már hely sincs benne. Teszek fel pár képet, tavaly és tavalyelőtt készítettem őket, nem tudom kb. hány virág lehet benne, de sok az biztos. Ősszel is bővült a kert főleg tulipánokkal. Vannak köztük különlegesen szépek is, mint a papagájvirágú és a liliomvirágú tulipán.
Tima: nagyon sajnálom a nyestedet. Nagyon aranyos volt. Tavaly lányommal láttunk egy lányt, aki viszont vadászgörényt sétáltatott nyakörvvel a nyakában az utcán. A vadászgörényekről azt hallottuk, hogy igen harapósak. Később ismerősöknél láttunk vadászgörényeket, aki dolgozik is velük, patkányirtásra használja őket. Kb. 10 vadászgörénye volt, láttuk őket munkában is, hát nagyon ügyesen kiszedik a patkányokat, az biztos. Persze lányomnak tetszenek, de csirkék közelébe nem való, félő, hogy elteszi őket láb alól.
A talin készült csoportképekkel nem tudok betelni! Megnéztétek már Marcit és Trikit a sorozatképeken gyorsan lapozva egymás után?! Tök aranyosak és viccesek! :)
Nem az én hibám volt, hogy fogságba került, úgy érzem, próbáltam az ő érdekeit figyelembe venni, amennyire lehetett. Talán nem is vártam tőled más beírást, mégis rosszul esett. Mi az, hogy hozzám sem volt szoktatva? Ezt hogy érted? Érdekes a hozzáállásod, hogy Rikit sajnálod, és örülsz, hogy elment, ugyanakkor a fogságban élő vad farkasoknak hallelujázol, mert micsoda jó dolguk van. Fogságban, zsákmány, szaporodás, területvédelem és szabadság nélkül. Ezt nevezem.:(((
Én addig sajnáltam, míg élt. Szabadban sem élt volna meg sokkal több évet, de ezt kibírni, hogy hozzád sincsen szoktatva, de a külvilágtól is el van zárva, nem vadászik, nem védi a területét, nem szaporodhat...Gratulálok, Riki, hogy idáig is bírtad, és végre eljutottál az örök vadászmezőkre.
Köszönöm, amiket írtatok Rikire. Nem tudom mi történt vele, semmi előzmény nem volt. A nyest vadállat, nem kimondottan kedvencnek való, Rikit vadászgörénykét árulták egy kereskedésben. Ismerős anyukája vette meg a cuki "görényt", majd amikor nem bírt vele, hozzám került. Én nem sokat értettem a menyétfélékhez, de gyanús volt a "görénység", olvasgattam, kérdezgettem és ki is derült nemsokára, hogy Riki egy nyestfiúcska. Előbb az előszobában lakott, majd egy nem használt szobába költözött a ketrecével, végül az egész szoba az övé lett, ketrec nélkül. Aztán, ahogy cseperedett, kezdett nagyfiúvá érni, egyre nagyobb gond lett a szobában való szabadon tartással, jelölgetni kezdett, noha előtte példásan szobatiszta volt. Pakolni is szeretett, a 2 m-es szekrény tetejéről lökdöste le, amit épp ott talált, könyveket "olvasott" ki, így hamarosan elkészült a saját szobája, udvari kifutóval. Sajnos az ivarérés és a bezártság nem volt rá jó hatással, ezért én lebeszélnék mindenkit a nyest tartásáról. Pláne, ha az a nyest kan. Szabadon már nem lehetett engedni, lévén kiskorától ember közelben élt. Minden esetre Riki nagyon sok szép élményt, tudást, jóbarátokat, értékes ismerősöket ajándékozott nekem.
http://edenkert.hu - nem csak orchideákkal foglalkozik, rengeteg növényről írnak!
Őszig csak rajzolt tervek készítetek - eddíg a terrárium tervrajza készült el, amit a készítőnek már el is küldtem. A növényes/berendezett tervrajz csak később készül el - ugyanis addígra össze kell állítani a terrárium belső berendezését...
Majd lehet, hogy írok levelet "anyós jelöltemnek". Nagyon képben van a szobanövények terén, és az orchidea szerencsére pont a kedvence virága - kapott is tőlünk szülinapjára egyet, azt hiszem Phalaenopsis azaz Lepkeorchideát.
Vasárnap (este) óta anyós vigyáz rá, mert nálatok telt ház van, így most megúsztátok! Hétfőn már telefonált is Ildi néni, hogy nem bír vele és a 2 nagykutyát is "terrorizálja"! :) Strájkol a drága...:D