Nekem nemegész egy hete van meg, úgyhogy "bővében" vagyok tapasztalatoknak: - Nincsenek rosszul illesztett műanyagaim, nem zörög, kotyog semmi. - Alacsony fordulatról a régi megane mintha jobban megindult volna, de ez ellen nincs mit tenni, ma a piacon ez a legjobb 1.4-es motor, a többi márka még 1.6-os motorral se tudja ezt. - A rádió tunere tényleg kihívásokkal küszködik néha. De ez elég érdekes, mert megtalált olyan adókat, amiket a megane nem, viszont elég könnyen leárnyékolódik, és akkor nincs adás. - Az audiórendszerem még nem adta meg magát. Pedig beleraktam egy összeválogatott Dire Straits, U2, Guns&Roses, Helloween válogatást. - Átlagfogyasztás 7 alatt van, az eddigi 500km alatt. - A gázpedált viszont még mindíg nem érzem. Mi lesz velem télen, bakancsban?
Viszont az egész járgány nagyon egyben van, kib**** jó !!
Szia Díler,megint!Most látom csak,hogy közös klubban vagyunk.Te vagy a 324-es,Én meg tiszteletbeli tag vagyok.Meg néztem a gyorsulási adatokat,a 140Le-s,automata S 60-t tényleg megszorongathatod gyorsulásban.Én az erősebbeket vezettem,mentek mint az "állat".Mondjuk Ceed-et még nem vezettem,csak ültem benne,méretes az utastere. na hali.
Szia Díler!Lehet,hogy a Volvó tulaj nem tudta,hogy Te versenyezni akarsz és "öregurasan"gyorsult.Ha meg tényleg S60-as volt,a 163-180mittudom Én Le-s motorokkal(már egy jó párszor vezettem ilyet)na azt Te nem nyomod le,max a tulajt szkanderban. üdv:vasscs
Május végétől egy Kia Ceed 1,4 EX tulajdonosa vagyok, eddig 4. 500 km-t tettem meg vele. Előző autóm, 10 évig (és 110.000km megtételéig) Daewoo Lanos 1,5 EX volt. Ez nagyon hozzám nőtt, apró meghibásodásokon kívül cserben nem hagyott. Azért cseréltem le, mivel klímán, szervokormányon kívül egyéb biztonsági felszereltsége nem volt.
Eddigi tapasztalataim a Kiával: mivel a teljesítményét nagy fordulatszámon adja le, jobban kell pörgetni, ha hirtelen kell gyorsulni, és a kocsi is tele van. Az Adriára utazva 3 személlyel, sok csomaggal észleltem, hogy akár 2 sebességfokozatot is vissza kell váltani, gyors előzéshez. 4000 ford./perc után elindul-a fogyasztása is.
Nyudodt sztráda tempónál 6,7 l-t, városban most 7-7,5 l/100 km-re ment le a fogyasztása, a sebesség határok max. 10 km-el történő túllépésekor.
Meghibásodás eddig semmi: a vásárlása után párszor lefagyott az audio rendszer, melyet az utastéri (fő?) biztosíték kihúzásával, betolásával orvosoltam.
Ha igaz amit mondanak +200e akkor egy 1.6 CRDI LX Plus SW 4.250-000 körül lesz. Ha pedig a kinti árakat szorzod át akkor tedd hozzá a 478e regadót 1.6D esetében.
A mai napi árfolyamot figyelembe véve kalkulációm szerint az 1.6 dízel SW 4,331,020 HUF-ba fog kerülni.Persze ebbe nincs benne a szokásos kereskedői nyereség amit a magyaroktől bőszen szednek a magyar kereskedők
tekintve, hoyg az említett egyedi tuning paraméterei kísértetiesen hasonlítanak az itt többek által használt box-hoz, így vélhetőleg az is valami box... a képek alapján is látható, hogy a 19"-os pracskerokat élmény lehet egy átlag magyar vasúti átkelőben tesztelni... :)))))))))))))))))))))))
Igen pontosan ez!Elég dögös a paripa, bár nekem a két hátsó auspuff kicsit túlzó! Kiváncsi lennék a 136 Le hogyan varázsolódott elő, tartok tőle Box-technológia! :))
Többször írtam már én (is) az Autó Óbudáról (ott vettem a kocsit) olajcsere - csak az ő olajukkal (4500 Ft/liter) egyébként nem tesznek bele hozott olajat stb., így mentem az Autó Donhoz, de ezeknek teljesen elgurult a gyógyszerük ezt hallgassátok! Megkértem szomszédomat - adván egy utolsó esélyt nekik - hogy kérdezze meg mibe fájna a 20 ezeres szervíz majdan úgy (most 14500 km van a gépben), hogy a 20 ezeres rutint csinálják meg, az olajcsere nélkül? (11.000 km-nél olajat cseréltettem a hivatkozott Autó Donnál, ugyanis minimumon volt a nívó és nem akartam rátölteni) Erre azt mondja a nagytudású szervízes, hogy 20 ezernél KÖTELEZŐ az olajcsere különben ugrik a garancia! Na persze ezek tényleg olyan hülyének néznek, hogy majd hagyom leengedni 9000 km futásteljesítmény után a Mobil 1-es olajat? Ennyi!Nálam végleg leírták magukat annál is inkább mert,
most felhívtam az Autó Dont és elmondtam a történetet. Erre a nagyon készséges szervízes közölte, hogy persze, hogy abszurd lenne új olajcsere 9000 km-el az azt megelőző után, ilyenkor (20 ezeres szervíz) a szokásos rutin egy max 2 órás átvizsgálás aminek a díja 14 ezer Ft és levegőszűrőt cserélnek csak, illetve pollenszűrőt, ha szükséges! Ezek ára természetesen pluszba megy!
Más.
Érdekesség a Lóerő Magazin VIII. évfolyam 15. számából (32. oldal) Teljes terjedelmében idézem, sajna a képet nem tudom felrakni, mert nincs kedvem szüttyögni a scennerrel. Szóval...
Kia Ceed Giacuzzo
"Keleti darab, vagy inkább kelet-európai, mert a Kia Ceed-et a közelünkben gyártják. A direkt Európának, Európában készült járgányt a Giacuzzó vette kezelésbe. Légterelők és különféle egyedi karosszéria elemek segítenek a sportosabb irányzat megteremtésében, amit kiegészítenek 225/35/R19-es gumiabroncsok és könnyfém tárcsák, melyhez 35 milliméteres leültetés jár. Az 1,6 literes dízel 115 lóerejét 136-ra erősítették, a nyomaték 255 NM-ről 290-re növekedett."