Végigolvastam, keresgéltem a fórumot, de tanácstalan maradtam, hogy hol, kivel kellene megnézetni, és amennyiben ott tart a lánc - márpedig a 170e + km (az órában) azt sugallja, hogy a kérdés időszerű - cseréltetni (természetesen a szükséges tartozékokkal együtt).
A hang alapján én nem tudom megítélni, milyen állapotban lehet, hidegen nyilván van némi zaja, melegen nem hallom, de esetenként mégis...
Nézegettem a láncszettek árait is, elég nagy a szórás, alapban a ZS+U, illetve a kovacsauto.hu kínálatában szörfözgettem, de ránéztem más oldalakra is (Unix/Bardi/Láng kimaradt) előbbiben nem is találtam, utóbbiban 30e-től kb. 100e-ig voltak a készletek.
Az 2011 óta felszámolás alatt áll, de másik cég viszi a kutat. Ugyanakkor megtudtam, hogy Szlovéniából hozzák az üzemanyagot, ami líbiai kőolajból készül és ez lehet a kulcsa annak, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt belőle az autó, mivel ez nem MOL üzemanyag (ami szibériai kőolajból készül).
Ha jól értem csak néhány éve jelent meg a Ceed-ben az 14 T-GDI motor. Az érdekelne hogy ez egy viszonylag friss saját fejlesztésük vagy átvettek valakitől egy már bejáratott motort, esetleg erről tud valaki infót?
Az elmúlt néhány napban észrevettem, hogy a kipufogó a garázsba beállásnál kicsit hangosabban búg alapjáraton leállítás előtt. Nem minden esetben csinálja, egyelőre még nem jöttem rá, hogy mi idézheti elő. Minimális gázadásra megszűnik, de van amikor alapjáraton magától is abba hagyja. Más találkozott esetleg hasonlóval? 2019, 1.4 MPI, kb 12000 km. Persze még garis, de kíváncsi vagyok másnak volt/van-e ilyen, vagy hogy ez baj-e egyáltalán.
Az az ajtó élek azoknak szúr szemet akiknek korábban német autójuk volt. (Nekem is az volt :) az első használt KIA-t azért nem vettem meg mert ugyanígy elállt. Azóta tudom, hogy a koreai autó nem német precizitással készül. Persze egy festék vastagság mérő azért nem árt vásárláskor, nehogy valóban karosszéria javítás miatt legyen ilyen.
Az oldalsó ajtók alja mégjobban "eláll", nincs egyenesben. EZ van.
Mint sok minden más, az alkoholos filc minősége is változó. Azért sem szabad tőle csodát várni! Az tartóssága bizonyára növelhető akril lakkal (spray). Persze az érintett terület jól körbe kell maszkolni.
Hajdanában a letrasettel feliratozott műszer előlapokat is akrillal védtem. Az volt a legolcsóbb megoldás!