Tettem fel képet, hogy lehessen látni, ha esetleg vmit elcsesztem. Annyit hozzátennék, hogy előtte a világítás nem működött egy ideig, lehet hogy a világítótekercs miatt van vmi gáz? Tudnál pár szót írni ezekről a hézagokról meg beállításokról? Hogy ezeket hol lehet állítani, miért kell, stb. Még csak most tanulok a Romet bütykölését, nyáron került hozzám szükségmotorként, a szomszéd faluba jártam vele dolgozni :D 3 hónapig minden patent volt, aztán szép lassan kezdte magát 1-2 dolog megadni. Karbi tisztítás, felújítás, tömítéscsere, légszűrőcsere, lánckerékcsere, kuplungbowdencsere meg volt. Ja és egy másik kuplung karból csináltam rá első fékkart :D
Van egy Romet-Komár-om, és régebb óta áll, kb 3-4 hónapja, mert nem volt jó a gyújtása. Most vettem hozzá zsír új gyújtótekercset, kondenzátort és megszakítót is. Összeraktam a gyújtás állórészt, és beszereltem, erre nem ad szikrát :O Majd kiszedtem, megnéztem, mit cseszhettem el, visszaraktam, majd kb 10 másodpercig adta a szikrát, utána semmi. Ilyenkor mi van? Tudnátok segíteni? Fontos lenne! Előre is köszi :)
Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy az "eredeti" motorblokkhoz tartozó karburátor rögzítőfüle letört. Vettem motoros börzén egy másikat, aminek másabb a kialakítása, ott még azthittem egyazon típus, de kiderült, hogy az ábrán jelölt (alapjárat beállító) 2 csavar nem egyforma. Karburátorfeljavítóban nincs a baloldali karburátorhoz megfelelő csavar, és elképzelésem nincs hogy működhet. Milyen elven lehet állítani egy oldalirányú becsavarással az alapjáratot.. Ha bármi információval tudnátok szolgálni, megköszönném! :)
Sziasztok!Egy romet kadet motorom van, amit lánckerék tengely törés miatt szét kellett szednem néhány napja.Észrevettem,hogy a főtengely tengelyirányban egy félcentit elmozdul,ez normális szerintetek?Milyen vastagságú hézagoló alátét kell a főtengely csapágyak közzé?A válaszokat előre is köszönöm.