Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Csak hogy ertheto legyen a Stinger 5km es hatotavja miert elegtelen. A torok vagy akar az amerikai brit dron fedelzeti raketak MAI hatotavja 8 km az az mar ma is folenyben vannak a hipi szupi Skyguardal szemben de mar keszul a 10-12 sot 18 km es hatotavolsagu valtozat is.
A dronvedelem tovabbra sincs megoldva. Ha kimozdulnak a csapatok a NASAM ernyo alol vagy eppen nem jut nekik ilyen akkor a hajukra kenhetik ezt a lerakot. A Harpyk ellen jo de pl egy tobbiranybol egyszerre iditott raketa ellen mar nem.
De az is meg merem kockaztatni hogy meg Harpy val is kiloheto mivel a Harpy kepes a hatomagassag felett berepulni es gyak fuggolegesen celrazuhanni ami sem a tuzveto radar sem a gepagyu nem tud lefedni.
Ez mind szep sot gyonyoru. Azonban a legutobbi ormeny azeri konfliktusban lathattuk ahogy a torok dronok tavolrol kovetik az orosz lerak egysegeket koztuk korszeru TOR rendszereket amelyeknek felderito radarjai mukodtek. NEM ERZEKETEK A DRONT. Majd a hatotavolsag hatararol ( ez a becsapodas sebessegebol volt lathato) ibditottak a raketakat. Ezt igy ezzel a SKYguard rendszerrel is megtudnak csinalni szerintem mert a Stingerrel max 5 km ig tudnanak lovoldozni meg ha latjak is. Az az kilonek mint a szart.
htka-n volt róla szó többször is, de lehet, hogy csak spekuláció, de ugye mivel a Rheinmetall amerikai partnere a harcjármű tenderen Raytheon elég logikus lenne.
Hiryu megjegyzése a dolog lehetetlenségére vonatkozott, ami szerintem biztosan nem igaz.
A magasan repülő drónok ellen a hagyományoslégvédelem ill. légierő való.
Ezek a C-ram eszközök alkalmasak közelben lévő kis méretű drónok, "öngyilkos muníciók" ill. akár tüzérségi lövedékek leküzdésére/elhárítására kevés lőszer felhasználásával + alkalmazhatók helikopterek, adott esetben hatótávon belüli repülőgépek ellen.
Nagyon fejlett rendszerek, komoly darabszámban lenne szükség rájuk mind a csapatok légvédelménél (önjáró változat - pl. Hiúz alvázon), mind a repterek, támaszpontok, fontosabb ipari/logisztikai létesítmények védelménél (telepíthető változat).
Tudom ujsagirokde ha valoban dronvedelemre vesszuk ezeket akkor az a 4-6 km max hatotav nem keves amikor mar manapsag a felderites 10+ mig a lovoldozgetes 8km rol tortenik???
Nyilvan az a politikai döntes született, hogy a legierö valamennyire kell (XXI. szazad, de ha lehet, olcsón ...), mig a "többire" nincs "egetöen szükseg" ... hiszen nincs is közvetlen ellenseg. Az összes szerzödes es szerzödesmodositgatas ... ennek a politikai döntesnek a következmenye.
A lízing azért volt jó, mert az utóbbi évtizedek tapasztalataiból kiindulva ha az MH-ra/HM-re bízzák a rendelkezésre állást, akkor az sok jót nem jelentett volna.
Így legalább megvoltak a repült órák amiért fizettek.
2. Ez váltották a szocik lízingre, ami ugye alapból többe kerül. Viszont egyrészt tulajdonba kerültek volna a gépek, másrészt a svédek 110 százalékos ellentételezést vállaltak
Ezen felűl a gépek légi utántöltésre alkalmasak lettek.
1. Az első Orbán kormány sima bérleti szerződést kötött a gépekre, nem teljes ellentételezéssel. (Lásd beruházások, munkahelyteremtések értéke.)
2. Ez váltották a szocik lízingre, ami ugye alapból többe kerül. Viszont egyrészt tulajdonba kerültek volna a gépek, másrészt a svédek 110 százalékos ellentételezést vállaltak.
3. Ezt a szerződést módosította a Fidesz kormányzat 2012-ben, miszerint mégsem vesszük 2016-tól tulajdonba a gépeket, cserébe 10 évvel tovább fizetjük a bérleti díjat, az eredeti összeg másfélszeresét. Ellentételezésről nem volt szó.
4. Ezt a szerződést 2017-ben újra módosították, és megvettük a gépekhez a modernizációs csomagot. Viszont a gépeket máig nem vettük magyar tulajdonba. Így aztán van saját tulajdonú fejlesztési csomagunk, amit viszont csak a svéd tulajdonú gépekkel együtt használhatunk.
Hogy a fentiek jó dolgok vagy nem, azt mindenkinek magának kell eldönteni.
A szocikra visszafelé mutogatni viszont nem korrekt.
Igazad van. Voltam egy éjszakai Betlen műsorban Juhásszal, ott volt Havril is. Juhász kért egy papírt, amire felírhatja Betlen kérdéseit. Adtam neki egy 4 oldalas anyagot,(írhat a hátoldalára) amelyikben bemutattam, hogy az akkori 300 milliárdból, ha nem a vízfejre menne 250 milliárd, hanem lenne egy normál humán struktúra, lehetne úgy osztani, hogy 100 bérekre, 100 dologira, 100 fejlesztésre. Juhász mondta, hogy tanulmányoztatja az embereivel. Mondtam neki, hogy ön személyesen olvassa el, mert emberei (Havrilra mutattam) a vízfej fenntartásában érdekeltek. A szociknak Mensdorff-Pouilly gróf vélhetően kedvezőbb ajánlatot tett, mint anno Orbánéknak.Juhász et. vélhetően nem olvasta az irományomat, azóta se senki. Az ÁSZ mindenesetre azt írta Juhász reformjáról, hogy bevezetése pillanatában elvesztette minden realitását. 2010 óta az ÁSZ mikor tekintette át a HM gazdálkodását?
bevándorló ,magyar lakcimmel, érteni magyar...sok ilyen-olyan külföldi van (kinai,nigger stb.)akik itt vannak mo.on. TAJ és lakcimkártyával rendelkeznek.
Az egyik orvos is ott a honvédben akihez jártam harmadik világból való most nem tudom hogy ott van e még.
csak chekkolni járnak körbe., Biztos segitene ha mindenhol kamera lenne ,de azt is folyamatosan kéne nézni pár embernek, megasztán nemoszt-nem szoroz ha van biztonsági őr amikor kell pont nincs ott, későn érne oda ,nagy az intézmény kevesen vannak stb., és ha ott lett volna? -a legtöbb kivénhedt volt katona,rendőr max. értesitette volna a rendőrséget (akiket elvileg a mobilok világában bárki fel tud hivni) vagy ő is megsebesült volna.
Erről az jut eszembe, hogy Szigetváron testvérvárosi találkozó volt. Kiderült hogy a horvát testvérváros polgármestere tüzér százados. Mondtam neki, hogy nagyon akarnak nyugállományba küldeni, nincs-e szükségetek egy közepesen képzett tüzér tisztre. Mondta, hogy nincs, ha segíteni akarunk Dél-Baranya felszabadításában, elég, ha a tüzérdandár tüzelőállást foglal valahol Torjánci környékén a határ magyar oldalán, ők majd adják a célokat, helyesbítik a tüzet.