Vagy veszek 100kg acél sörétet és kiszórom műtrágyaszóróval és máris kész a lassú feltáródású műtrágya. 5 éves hatóidejű. Vagy apró szeget szórok el és nyitok egy fakíriskolát. :-)
én óvatos duhaj vagyok. először egy marokkal feloldottam a locsolókannában és kilocsoltam a nagy rózsával. három nap múlva egy fogkrémreklám alakú zöld zigzag lett a fűben :-)
Én meg vasgálicot összekevertemmütrágyával és kiszórtam. Késöbb beöntuöztem. Néhány nap múlva vag 10 helyen 20-30cm es körökben megfeketedett és tüz forró lett. Többé nem teszek ilyet.
Tavasszal vetett fűnek elég sokk lehetett a nyári Uv sugárzás, én nem sokkolnám még egy lazítással is. Meg még felesleges is. be sem tömörödhetett annyira, nem lehet annyira filces, hogy kellene neki a kezelés. Egy kétéves fűnél már érdemes rámenni és látványos is a munka után 2-3 héttel. Addig viszont szerencsétlenül néz ki, de ne sajnáld, ha eljön az idő. Villanyos géppel 2-3 milli max, amúgy leéghet. Az állító egyébként nem is a mélység miatt kell. 1-esen kezd, majd ha évek után kopik, told lejjebb a késeket. Én csak egy irányba tolom, keresztben nem tettem sosem, szerintem elég ez így neki, jön így is rendesen alulról a száraz. el tudom képzelni, hogy nagyon sűrűt már keresztben is kell tolni. Én tavasszal késekkel megyek neki, ősszel drótossal. Őszintén megmondom: sok különbséget nem láttam. Bár tudom, ősszel már a fű is máshogy reagál, nem tudom, ha tavasszal drótoznék, milyen lenne. A felülvetés jó, ahogy írod, henger segíthet, de szerintem nem feltétlenül szükséges. Mert lehet, a gyep miatt nem is megy a talajig a henger, így nem is tudja odanyomni a magokat.
Tudom, nem ide való, de bízom a közösségben, vannak itt jó szakik. Fiatal fáim törzsén itt ott új hajtások jönnek, amiket folyton levágok, mert lombja legyen, ne mindenhol egy ág. De újból nő. Lehet ezeket a helyeket valamivel "letapasztani", hogy ne hajtson újra? köszi
Nem nagyon találok ajánlást a vaspótlásra pázsiton. Van itthon 5 kg vasszulfátom, de arra 5-10%-os oldattal történő belocsolást írnak, ami azt jelenti, hogy 50-100 liter vízre elegendő, azzal meg beöntözni nem tudok 100m2-t. Helyben csak fitohorm 55 Fe oldatot tudok venni, ami literenként 40g vasat tartalmaz. De leírás nincs, hogy milyen töménységben kellene kijuttatnom. Tudtok ajánlani valamit rá? Köszönöm!
Üdv!
Szeretném megkérdezni,hogy van közöttetek olyan akinek sikerűt már fogni vakondot a Baumaxos pocok"vakond"csapdával(a rézszínüvel)?Mert nekem eddig egyetlen egyetsem sikerűlt egy hónap alatt.Állandóan telepakolja földdel a rohadék.Azt nem értem,hogy honnan a túróból túr oda annyi földet,mert az már neki egy bejáratott járat.
"Az erdei vakondot onnan lehet megismerni, hogy mindegyiknek púp van a fején: merthogy ás a kis aranyos, mint a rakéta ... aztán egyszercsak bummm ... nekimegy a fának ..."
Crop 23-7-7-el volt műtrágyázva augusztus 19-én és szeptember 6-án, 30g/m2. Elégnek kellene lennie. Ezen felül még csináltam egy lokális próbát, ahova szórtam pluszba kb. 30g/m2-t. De a fű sárgás színe nem múlt el, csak a vas hatására.
Igen, idei vetés, úgyhogy csak tavaszra van tervben szellőztetés, idén békén hagyom még.
Igen, még sűrű, de már kicsit ritkult, meg itt ott kikezdték a tücskök, meg tán a giliszták is. Csak a színe cudar kissé :-)