Én is megosztanám a tapasztalataimat. Nekem is 1.4-es, LX van. Kb. most járok 5000 km-nél. Nekem nem zörög, nyikorog vagy ilyesmi. Pedig a fővárosi utak nem a kíméletességükről híresek! Az indexnél nekem is ilyen a szitu. Vegyes fogyiba (légkondi is) kb. 6,5. Érezhető a légkondi használata, ezért indulásnál lekapcsolom, nekem ne fogja vissza motort. Eddig 2x egy-egy másodpercre eltűnt a műszerfalon a kijelzőkről minden, de valószínű a biztosítékot kellene megnéznem.
1. Nekem is baromi ritkán lehet hallani a kormányburkolat recsegését, és inkább csak akkor hogyha feszül valamerre! (már írták is)!
2. Valaki már jelezte hogy mozog-zörög-csörög-kiesett a digitklíma jobb oldali érzékelője(a szélvédő alatt közvetlen az a kis fekete gomb), hát az nekem is szokott ciceregni ill mozogni amivel egy kicsit idegesítő hangot ad ki! Ráadásül ez csak 20-21 Celsius fok alatt teszi(biztos ha meleg van a hőtágulás miatt nem zörög) :)))
Szóval szerintem egyáltalán nem olyan drasztikus ahogy néhányan írják! magasabb kategóriában is zörög itt-ott valami! Nem vészes!!!
Nekem kb 3100km van a kocsiban, és még mindig ugyanolyan csöndes, mint az elején. Semmi nyikrogás vagy zörgés egyik oldalról sem. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, kényelmes, jól megy (pedig csak 1.4), és a fogyasztás sem rossz. 6,5-6,8 között, pedig néha elsül a lábam. Ami eddig zavaró volt benne, hogy a hátramenetet nem mindig veszi elsőre, illetve pl ha kijövök egy körforgalomból, akkor nem veszi vissza az indexet. Nagyobbat kéne tekerni a kormányon, mint ami szükséges, hogy visszavegye, ami kicsit idegesítő.
Nahh hozzászólok a dologhoz, mert én is írtam zörgést a kocsimon:) A lényeg: nálam és többmindenkinél a kormány mögötti műanyag burkolat feszítés hatására recseg, szal ha valamiért belekapaszkodsz a kormányba, én ezt városban nem hallom, normál körülmények között sem. Korzikán jártam és tele van szerpentínnel, emelkedővel stb... ott hallottam és idegesítő volt. Mondom itthon nem hallom, mindenesetre, ha ebből csinálna valaki minőségi anyagból utángyártottak én megvenném:) Máshol az enyém nem zörög hálisten, egy mukkot sem. Most 6100km van benne. Szétszedték az ajtómat szerelésnél, utána hallottam valamit onnan, de már az is eltűnt szerencsére. Lehet csak halucináltam, mert nincs semmi. Középkonzolom is szét lett szedve, mert beépítettek védelmeket... közben a szerelő végig dicsérte az összerakását a kocsinak, merthogy kis pöckök tartják ezeket az elemeket, vagy mik, mint minden más kocsinál... viuszont ennél azok is gumírozva vannak, amit még sosem látott, de remek ötletnek tartotta. Szal nálam a kormányburkolaton kívűl minden kussol szerencsére, bár örökké nem lesz ez így, sztem egyik kocsinál sem sajnos. Előző Fiestám igaz 1-el kisebb kategória, de recsegett ropogott, mintha háború lenne a kezdetektől fogva, a hátsó csomagtartójáról ne is beszéljünk:) Mondjuk szerettem úgy is:)
Zotty1, mi az hogy fél misi? Amint kihozod a kereskedésből esik 10%-ot!!! ez elve 400.000 ugye 1,6 CRDI-nél. Ha beszámítattod akkor meg még 10% ami a kereskedő haszna (forrás Weltauto-s emberke) . Szóval az első évben 800.000-et buksz a dízelen. Tudom, mert az én kocsimat is azért nem adom el most 3,5 évesen, mert innentől kevesebbet esik az ára és 6 évesen is majdnem ennyit kapok érte kis túlzással.
Amúgy meg nem hiszem, hogy csak a zörgés miatt el kellene adni 1-2 évesen ha más baj nincs vele.
Az illető kifogott egy rossz darabot, egyébként meg van egy olyan gyanúm, hogy ilyen kemény futómű mellett előbb-utóbb mindenkié zörögni fog belül. Nálam is már ciripel valami a középkonzol mögül (700km után). Azért ez röhej, hogy mekkora lutri az autóvásárlás: bárki bármiből kifoghat egy rosszul összerakott darabot: a szervíz széttárja a kezét, az ember meg próbáljon tőle megszabadulni, ha tud. Ha sikerül is, 1-2 éves autónál legalább fél misi a bukta. Ki téríti ezt meg a vevőnek? Senki...
Dögöljek meg ha értem, hogy 2000 levezett Km-rel hogy lehet 3 csillagot adni a megbizhatosagra, plane ha csak az a baj, hogy zorog a muanyag... En aug 20 utanra varom a kocsimat, de ezek a nepiteletek inkabb a kedvem hozzak meg, nem forditva :)
Új népítélet született. A vicces az, hogy pont pár napja kérdeztem, hogy tényleg nagyon nyikorog-csörög-zörög a kocsi belseje, mint páran írtátok, akkor megnyugtattatok, hogy annyira nem gáz, hisz egyrészt minden kocsiban ciripel valami, másrészt azért hallani, mert egyébként halkabbra sikeredett a kocsi (motzaj, szélzaj, stb kiszűrve). Na most erre épp egy ilyennel elégedetlenkedő emberke írt ítéletet. Ha csak ez a hibája, az még megbocsátható, de nagyon idegesítő, hogy pont ezzel teszik tönkre a komfort és elégedettség érzetünket, ha amúgy meg műszakilag egy kitűnő kocsi. Véletlenül sem lehúzni akarom a kocsit, mert nekem bejön minden téren, csak újra elmondom, hogy engem idegesítene, hogy kiadok több mint 4 millát, aztán meg nyöszörög szinte azonnal...
Remélem a ráncfelvarrásnál majd ezt figyelembe veszik. Mármint nem a hozzászólásomat :o))) hanem ti tulajok jelezzétek sűrűn minden szervíznél ha zörög valami, mert nem csinálják meg, de hátha eljut az illetékesekig egyszer.
Gondolod, hogy olvasónk lesz az általad említett 2 csoport? :) Mert hogy őket szólítjuk meg, sőt vonjuk be a tartalomszerkesztésbe. Nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy ki miért nem akar KIÁ-t (ezt tudjuk), hanem, hogy aki eljött hozzánk miért tette, és mit gondol a márkáról.
Egy adalék a km óra GPS vitához: Ma az autópályán mértem a megtett utat a kilóméter órával és a GPS-el is. Közben pedig figyeltem a sebességet, 40 km-t tettem meg ami alatt a km óra mindössze 100 méterrel mutatot többet mint a GPS, sőt az út széli jelzök szerint is 40 km-t mentem. A sebesség összehasonlításakor a kocsi órája 7%-al mutatott többet mint a GPS. Amikor a GPS 130 -at mutatott akkor az óra 140-et. Ergó a sebességmérö ugy van beállítva, hogy csaljon felfelé kb 7%-ot, de ettöl függetlenül a megtett utat pontosan méri. Tehát a fogyasztást is.
Háttezhülye. Azt értem, hogy az 1.6-os dízel jobban megy, mint az 1.4 benzines, de ettől még nem szar az 1.4-es motor. Egy Ford 1.8Tdci is jobban megy, mint egy 80lovas Ford 1.4-es. Vagy akármelyik, hasonló méretű, kb 1200 kilós autónál. Ráadásul szerintem egyáltalán nem olyan kevés ez az 1.4-es motor. Szerintem aki ezt ennyire fikázza, az vegyen 1.4-es Octaviat, vagy egy 1.2-es háromhengeres Fabiat.
A fogyasztása nagyban függ a használattól. Nyugodtan lehet vele 6,6 os fogyasztás elérni. Ahogy általában vezetek - folyamatos klíma, 40% város, 60% alsóbbrendű hegyi utak, padlógáz :) - 8,5L/100Km
Ez most a már meglévő portál híranyagát veszi át pro-és kontra? Annak részeként, vagy paralell müx?
Amúgy ha gondolod, és van rá igény, az égőcserés írásomat átveheted, már ha ilyen jellegű fusinak van helye a gyűjteményben... persze el tudom küldeni a nyersanyagot is, vagy a korábban írt linken fellelhető... http://www.kiberlovag.hu/ceed/