Keresés

Részletes keresés

jzp2107 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46508

no user, no problem

örök igazság :-)

VISZONT, azt is el kell mondanom, hogy voltam én már betojva az erdőben

talán írtam is róla, hogy Bélavárnál égett az erdő illetve az avar, nem lehetett régen mert még füstölgött minden, na és miközben jöttem le a hegyről, dőltek ki a fák körülöttem

zabszem++ volt :-)

a Rakk Gyula által belinkelt videón is ilyen érzésem volt miközben hallottam a recsegést (azt nem tudom, hogy csak ügyesen alá volt keverve, vagy az tényleg ott recsegett)

Előzmény: Törölt nick (46500)
jzp2107 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46507

szerintem állampolgári alapon

vagy mit lehet erre mondani? :-)

Előzmény: Törölt nick (46505)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46506

...whisky-cola... Nem rossz, nem rossz... :)

Előzmény: Pulmy (46491)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46505

Off.

Én meg láttam már az orrom előtt történő súlyos balesetet. 

Ettől még vezetek évente 60-70 000 km-t. 

"milyen alapon" című kérdést nem tudom értelmezni, de nem is akarom.

Téma részemről lezárva. 

Előzmény: homerx (46502)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46504

Kedvenc ilyen élményem:

Békésen bandukolok Jásd felé, alig egy km-re a Római Fürdőtől, ahol nyüzsögtek a turisták. Jön velem szembe 4 középkorú kéktúrázó, vezetőjük egy 50 körüli fazon tiszta stressz, látszik rajta. Előbb a patakátkelés után érdeklődik hadarva ( elmondtam, de tök mindegy volt, tudtam hogy úgy is vizesek lesznek) aztán meg szintén hadarva mondja hogy sietnek, mert VADÁSZAT van ám, meg minden, ki is van ám írva, én nem olvastam? 

Mondom neki, hogy nem, de pont le is sz...m. 

Húú, hát ezt hogy lehet így? 

Mondom neki hogy kéktúrázni meg hogy lehet így hogy mindentől be van csinálva, siet, sík ideg, ennek így mi értelme van? 

(egyébként egész délután sötétedésig egy lövés sem dördült, de kéktúrázó emberünk ennek tudatában végigparázta a Bakony egyik legszebb részét.)

Nem kell mindig mindenről tudni, mert akkor ki van herélve az egész.

Hol maradnak az élmények, amik akkor a legemlékezetesebbek mikor volt bennük egy kis izgalom, váratlan szituáció, kaland?

Normális esetben, ha tényleg van valami akkor meg szólnak. Tereltek már minket is le tök normális vadászok a Bél-kőről, úgy hogy utánunk jöttek terepjáróval a turistaösvényen, de utána nem sokkal már lőttek is. Udvariasak és normálisak voltak.

homerx Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46503

azon kivul, h a keket koveted.

Előzmény: homerx (46502)
homerx Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46502

vagy rad ne essen a fa. ember! lattal mar ilyet? en igen. hogy talaltad meg? meselj mar! milyen alapon jarsz az erdobe?

Előzmény: Törölt nick (46501)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46501

Mászógép +1, meg még 1

Jesper, menjél aztán írjál róla! Gondolkodás a tett halála...  legizgalmasabb élményeim többnyire ennek a mondatnak köszönhetőek.

Túl van parázva már megint ez a dolog, mint mindig minden. Minden szarér' kitiltják a turistákat az erdőből, de mindig csak a turistákat. Vadászni, segédmunkásokkal fát vágni azt lehet, mert a sárga kupak a fejükön, meg a vadászsapi jégerrel majd biztos megvédi őket. Muhahaha.

Ja, és vigyázz hogy míg odaérsz el ne üssön egy autó, vagy a vonat, esetleg a villamos. Ezekre több esélyed van mint egy bikkfára a fejeden. 

Előzmény: Törölt nick (46500)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46500

A Vadex facebookos oldalán kis kitették a figyelmeztetést, külön kiemelve, hogy ne menj a Kisgyón környékére. Pont hazaérkeztem a napi tekerésből (Bakonycsernye-Hamuház), akkor olvastam a riasztást. El kell mondanom, hogy még egy kurva befagyott pocsolya sincs ezen a részen sehol, úgyhogy az erdészetek szerintem megint erősen túlbiztosítják magukat.

A nagy árvízhelyzet és viharkár után is kitették a környéken belépni-tilos-és-életveszélyes táblákat, azóta is kint vannak a legtöbb helyen... Az erdészetnek jó, ha nem mászkál mindenféle turista a vadaskertek környékén.

homerx Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46499

akkor ne tudd ugy. egyszeruen hihetetlenek vagytok

Előzmény: Jesper Olsen (46489)
homerx Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46498

miert erolteted? nem tudom felfogni. egyertelmuen megmondtak, h ne menj oda. a vertesre viszonta helyi fomufti azt nyilatkozta, h nem volt karokozas. azt javaslom.

Előzmény: Jesper Olsen (46471)
hadidoki Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46497

Azért HEV-hez kapcsolódva én is azt mondom: veszélyes lehet! Talán nem most kellene felmenni a magasabb hegyekbe.

Előzmény: HEV (46482)
homerx Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46496

nem az a baj. ha ho esik, abbol nem (igazan) tud felhalmozodni egy agon annyi, h kart tegyen. az onos esonek a lenyege, h az esocsepp becsapodasakor fagy ra a feluletre. ergo, folyamatosan no a rarakodott tomeg, ami meg csak le semtud esni, szel szem fujja le. igy, egy ido mulva tulterheli az agat, letorik.

Előzmény: Jesper Olsen (46460)
Házihold Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46495

Ott már 3 hete is kb ez volt a helyzet

Előzmény: meggyes pele (46493)
meggyes pele Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46494

két kép:

Előzmény: meggyes pele (46493)
meggyes pele Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46493

Sziasztok!

A Mátrában a Domoszlói-kapu - Kékestető közötti útvonalon a Markazi-kapu és a Disznókő között legrosszabb a helyzet. Az a rész a rengeteg kidőlt fa miatt gyakorlatilag járhatatlan és a fennakadt törzsek miatt veszélyes is. A Disznó-kő és a Saskő között sem rózsás a kép, de ott könnyebben lehet kerülni.

MP 

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46492
Pulmy Creative Commons License 2014.12.05 -2 0 46491

A Pilisi tilalom végett tegnap a megszakított Csényeújmajor-Gérce szakaszt jártuk be.Igazi túraidőnk volt,néha a nap is kikandikált. Nekem elég unalmas egyhangú a szakasz,csak Sárvár dobja fel kissé.Kár,hogy a városban csak a vasútnál lehet pecsételni.Jelenleg valami felújítások vannak ,így az épület előtti bódéban van a pénztár és a pecsét.

Részletek:

http://boglariturazok.blogspot.hu/2014/12/24.html

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46490

Drón felvétel a Nagykovácsi (Nagy-Szénás) környéki jégtörésről:

Youtube

Jesper Olsen Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46489

Én úgy tudom, hogy már csak a dobogókői és lajosforrási utak vannak lezárva az egész országban.

Előzmény: Törölt nick (46488)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46488

A 24-es utat megnyitották Mátraháza és Parádsasvár között, de vajon a Mátra-nyereg - Galyatető - (Mátraszentimre) - Mátrakeresztes - Pásztó közötti út is nyitva van már? Ez utóbbiról nem találok hírt.

Előzmény: Házihold (46487)
Házihold Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46487

Galyatető viszont látogatható

Előzmény: Törölt nick (46486)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46486

Pilisi Parkerdő Zrt.

Előzmény: Törölt nick (46485)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46485

Legújabb hír a pilis Parkerdő zrt-től (2014. december 5. 11.42)

Hétvégére is érvényben marad a látogatási tilalom a Pilisi Parkerdő Zrt. területén

"Bár a jég csütörtök folyamán leolvadt a fákról, az érintett területen mindenütt fennakadt ágak, félig kidőlt és törött fák okoznak balesetveszélyt, a turista- és erdészeti utak a rájuk hullott ágak miatt gyalogosan is járhatatlanok. A turistautak nyomvonala nehezen követhető, a jelzett fák sok helyen kidőltek, így nagy az eltévedés veszélye. Különösen veszélyes Dobogókő és a Pilis-tető térsége, a Prédikálószék, Vadálló-kövek, a Rám-szakadék, a Pap-rét és a Vöröskő környéke, a Budai-hegységben a János-hegy, Normafa, Hárs-hegy és Hármashatár-hegy térsége, a valkói Erzsébet-pihenő.Budai-hegység, János-hegy, 2014.12.04.Nem látogathatók a Pilis-tetői Boldog Özséb- és a Nagy-kopaszi Csergezán Pál-kilátók, továbbá a Nagy- és Kis-Hárs-hegy és a Látó-hegy kilátói. A kerékpározásra használt pilisi erdészeti utak járhatatlanok. Nem használható a Lajos-forráshoz vezető útszakasz. Zárva tart a Gödöllői Arborétum és a Fekete-hegyi Kulcsosház. A Budakeszi Vadaspark a jégkárral érintett terület alsó határán fekszik, ezért ott a kármentesítést a héten befejezik, a Vadaspark a szombati napon már nyitva tart, megközelítését azonban csak az aszfaltos bekötőúton javasoljuk. A Vadaspark állatállománya nem sérült, az állatok ellátását kisebb nehézségek árán, de egész héten folyamatosan biztosítani tudták a szakemberek."

Jesper Olsen Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46484

Szerintem legtöbbünk, ha útnak indul és szembesül x méter magasság felett az egyre inkább járhatatlan úttal, úgyis visszafordul. Ami még veszélyforrás lehet a HEV által írottakhoz társítva: a szeles idő, amikor a félig kidőlt fák újra "mozgásba jöhetnek". Egyelőre figyelem a híreket, tájékoztatásokat.

Belsun Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46483

A jobb oldali az Visegrádi-hg :)

Előzmény: Törölt nick (46469)
HEV Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46482

A jég leolvadt, de attól még a kidőlt és esetleg félig kidőlt vagy másik fára támaszkodva fennakadt fák még ott vannak.  A veszélyt nem a jég jelenti hanem az , hogy rád szakad egy repedt , törött fa.

Feltételezem, hogy az erdészet vállalkozókkal dolgoztat a kárelhárításon hétvégén is, tehát ők is ott lehetnek.

Egy éve kéktúrán békésen ebédeltem egy padon a Jakab-hegy tetején és pár méterre tőlem zuhant a földre egy nagy kiszáradt ág, nem volt kellemes érzés pedig csak ilyedtség volt.

Azért a tervezett útvonaladat hagyd meg valakinél ! Nem viccnek szántam.

Előzmény: Házihold (46474)
Belsun Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46481

530 körül.

Előzmény: Jesper Olsen (46476)
Házihold Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46480

mindenkitől kérdem, csak a tiédhez kapcsolódik, de már mindent tudok, úgy érzem. Max. elzavarnak:)

Előzmény: Törölt nick (46479)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46479

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejezése a hétvégére

Szombat: Borult párás idő várható sokfelé esővel. Az északkeleti, északi szél a Dunántúlon megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Vasárnap: Borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, a nap második felében a Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, a Bakonyban esetleg havazás is lehet. Az északi szél megélénkül, a Dunántúl északi felén helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!