AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Az a harmadik kedvencem az Arenától! És ha már '96-ra készülődünk, épp most hallgatom a Pride-ot. Az elementáris bemutatkozás után akkoriban csalódás volt, meg ugye új énekes, erre is húztam a szájam, de alapvetően az is nagyon tetszetős lemez. Igazából az Immortal?-től nem jön be annyira, amit csinálnak, aztán a Seventh Degree... megint jó volt, majd utána megint nem érzem őket annyira.
Már másodszor jön elő a fekete-lemez. A színéről rendben, hogy fekete, de te egy kicsit Metallicásan is érted, ha jól értem, márpedig az nagyon nincs rendben. Na nem azért, mintha vétek lenne analógiát keresni a két zenekar között, hanem mert a Tankcsapda fekete-lemeze Az ember tervez, és véletlenül sem a Mindenki vár valamit. Az ember tervez volt az, ami átütötte a falat népszerűségében, és hasonló az analógia a Metallicával: ott a Sandmant játszotta orrvérzésig az MTV, itt meg az éppen akkor induló zenecsatorna a Rugót játszotta ész nélkül. Mindkettő ekkor jutott el olyan tömegekhez - igaz más léptékekben - , amilyenhez azelőtt soha, ráadásul a Mindenki vár valamit 2-3 számot leszámítva zeneileg is nagyon gyenge, szóval a színét leszámítva sehogy se fekete a Mindenki.
Örülök, hogy tetszik a lemez, bár engem elsőre pont az első két szám fogott meg. Hasonló stílusban nem nagyon tudok idei lemezt, de leírom az idei termésből mi lenne a listámon, talán akad olyan, amit nem ismersz. Nem sorrend, csak ami eszembe jut -
Tulus - Old Old death ( ez mondjuk Black Metal, de tegyél egy próbát )
Thundermother - Heat Wave ( az előző egyenlőre jobban tetszik, de ez is ott van )
Backyard Babyes - Live at KB Club ( koncert, de tőlük bármi jöhet )
Psychopunch - Greetings From Suckerville ( ez 2019-es, de sokat pörög nálam )
Great White - Live At The Electric Ladyland Studios ( ez is koncert, de nagyon hangulatos )
Thy Catafalque - Naiv ( Bevallom, nem nagyon ismertem Tamás munkáit, de ez nagyon elkapott )
A melóm miatt a legtöbb zenét kocsiban hallgatom, ott meg inkább a régi kedvencek mennek.
Na de a Rock'n'roll rugója egy slágerekkel teli lemezen volt kiemelt sláger, 2010 óta véletlenül akad egy-egy jó dal, de egy sem olyan, ami másik kategóriába helyezte volna a zenekart (illetve igen, de azok oldalra vagy lefelé, nem felfelé).
Jaaaaj, drága latzika, csak úgy üvöltenek a hiányosságaid, mint a minap a Barcának a Bayern ellen! Pillants már rá ERRE A LISTÁRA, légy oly jó, és utána mondd, hogy '95-ben nem volt minimum 10 kiemelkedő "power szar" (sic!), netán tradicionális heavy metal lemez. Csókollak!
És hogy Thornak is reagáljak EME - amúgy cuki - szösszenetére: pont ezért nem bútoroznék össze őkelmével (ahogy szerintem ő sem velem, hehe), mert már fáj a szűklátókörűsége, a demagógiája és az inkompetenciája egyes zenei témák vonatkozásában, engem pedig már rövid távon is a sírba vinne, ha naphosszat hallgatnám a legnagyobb ókori szónokokat kenterbe verő kinyilatkoztatásait, főleg ha kitöltenék vele egy 1 éves bérleti szerződést édes kettesben - az volna az Armageddon. :DDD Meg aztán vélhetően nem punci van a lábai közt (ilyen névvel legalábbis...), pasival pedig minek költözzek össze, nem vagyok már 19 éves agglegény, aki a haverokkal dob össze egy lukat a zsebpénzeinkből, hogy aztán oda vigyék fel a csajokat, minden másnap bebaszcsizós eseteket kanyarítva. ;)
Na, de mielőtt kitörne itt egy kétszemélyes pun(ci) háború (és amúgy nincs is köztünk harag, részemről legalábbis, csak hát szeretem a vérszívást oda-vissza), azt azonban tisztelettel elismerem, hogy latzi a hetvenes évek progjában tényleg otthon van, meg persze a stoneres, ősrockos, psychedelikus anyámkínjaiban szintúgy - hozzám képest meg pláne! -, és az is szimpi, hogy a filmek, az irodalom és a képregények világához is konyít. Meg hát olykor bírom a humorát és a médiagecik ostorozását is. Csak hát amikor előjön belőle a Summa Cum Laude Zeneprofesszor És Kultúrtörténeti Megmondóember egyszemélyben, akkor ott kezdődnek a bajok. Egyébként meg szerintem simán meg tudnánk inni egy kocsmában pár sört/fröccsöt együtt, és jókat röhögnénk magunkon/egymáson. Ellenben Törölt "1995-ben meghalt a metal" Nick barátunkkal, aki meg sem állna 22 korsóig, mer' ott már tuti nem lenne konstruktív kommunikáció... :D
(Baszki, egy ekkora kisregényt összerakni _KITSILATZI lelki üdvéért és "kianalizálásáért", hát ennyi erővel már a '87-es toplistámat is bevégezhettem volna...)
Most miért presszionálod szegényt, hogy ráteszed a döntés súlyát? És azzal nem számolsz, hogy esetleg a Downisták revansot vesznek rajta egy sötét sikátorban, ha a PL nyer?
Szerintem 2010 utáni dalt a Rock'n'roll rugója elé helyezni blaszfémia. Valahogy ezen meg az előző 10-esen is azt érezem, hogy a 2005 utáni daloknak nincs itt keresnivalójuk, valahol a 100 fölötti régióban a helyük.