Nyomkarimakenő az összes Giganton van, és talán már a legtöbb Szilin is. Egy egyszerű, de praktikus szerkezet, amely pontszerűen olajat fecskendez a nyomkarimára a beállitott időintervallumokban, és ha jól logikázom, talán még sebességfüggő is. Az üzemeltetés szempontjából hasznos, hiszen növeli az abroncs élettartamát, kevésbbé kopik az ivekben a nyomkarima. A mv. szempontjából annál haszontalanabb, mert ha rosszul van beállitva és a nyomkarima helyett a futófelületre jut az olaj, rendesen megneheziti a nehéz vonatok már meginditását is, pláne a továbbitását!
Az a templom már régen ott van, nem a baleset emlékére épült. Egy kis emlékhely lett kialakítva, ha jól tudom a baleset áldozatainak emlékére ott a templom mellett.
Ott a Darnay téren van egy templom. Az azóta épült, esetleg ennek emlékeképpen? Bár korábban volt ott már egy másik hasonló baleset, szintén egy busz ütközött egy Szergejjel.
Nem biztos, a mozdonyvezető általában már több száz méterről látja, hogy valakit gázolni fog. Igaz, hogy a metró meg nagyobbat döccen, mert könnyebb...
Nem lehet könnyen eldönteni. Vonaton utaztam már gázolásnál (egy Csörgő gázolt valakit a 29-esen), semmit nem lehetett érezni, csak azt hogy hirtelen fékez olyan helyen, ahol nem szokott. Metrón még nem utaztam, de ott a fékezés is durvább lehet, ha azt vesszük, hogy milyen ijesztő, amikor a 3-as metró automatikája időnként hirtelen indokollatlanul befékez. Viszont emebereket már láttam kijönni metróállomásról gázolás után. Volt egy pár elgyötört arc, akik látták az ugrást.