Hát persze most is jól lebutították az előzetes látványtervet, de sztem így is jó az i30... bár most is ceed-et vennék a garanciája miatt, ha az nem lenne és most kéne vennem, akkor lehet, hogy gondolkoznék, bár az eleje nem tetszik, de a többivel nincs gondom.
Engem is bosszantana, de tényleg nincs olyan kocsi, ami teljesen kussba lenne. Meg így legalább nem csak jókat írnak róla, hisz úgysem hinné el senki, hogy tökéletes. Így hitelesebb a kocsi :o)) Vicc nélkül, tényleg bosszantó, hogy a 21. században nem tudnak ennyi pénzért összerakni egy kocsit. Elvégre kb 100 éve gyárt az emberiség autókat....
Hát engem is rohadtul felbosszantana, ha a 4millás párezret futott kocsim nyikorogna!!! Ennél csak az a bosszantóbb, ha a szervíz nem javítja meg. Ennyiből vegye meg az ember a leggyönyörűbb-hibátlanabb Mercedes W124-est, az nem nyikorog tutira, a maradék 2,5 millából a következő 10 évre kijön minden szervíz és javítás, de még az üzemanyagba is besegíthet.
Megnéztem az i30 képeket. Hááát szerintem a különbség ég és föld a ceed és az i30 között. Ceed tulajként lehet elfogult is vagyok, de ez az i30 egyszerűen félresikerült. A műszerfal elég ronda, és kívűlről sem egy nagy eresztés.
Azért ezen a képen sötétebb mint a valóságban. Rendszerint szoktam látni egyet a mester utcai megálló közelében Pesten, de az sokkal világosabb napsütésben. Ez ilyen borús időbeni szín. :) Az i30-as cikket átolvasva kiderült számomra, hogy jól átvariálták a felszerelési szinteket, miközben az alapár egy az egyben ugyan az, mint a Ceed esetében. Aki esetleg vacilálna a 2 között, annak lesz min törnie a fejét. Elsőre nekem is "bambának" tünt előről, de minnél több képet látok róla, annál jobban megszokható, de ugye majd élőben kiderül. A hátulja meg majdnem egy az egyben 1-es BMW, ami szerintem nem csúnya. Műszerfala sem rossz, kimondottan jól néz ki ezzel a kékkel. :)
Vagy egy tucad cee'd-el közlekedtem már, magam nem tapasztaltam nyöszörgést és a cikkek sem említik. (A többi hibával, hiányossággal, amit írtatok magam is találkoztam) Mindenképpen jó lenne jelezni a márkaszervizek felé mindenkinek, hogy továbbíthassák importőrnek a hibát, ha mégis ennyire visszatérő lenne.
Hogyan lehet saját gépről képet csatolni a hozzászóláshoz?
Rámentem a TALLÓZÁSRA, kiválasztottam a képet, majd a FELTÖLTÉS-re és a MEHET-re kattntva a kép nem jelent meg a hozzászólásomhoz. (lehet túl nagy volt a mérete?!)
Én is piston greyt akartam, de a hosszú várakozást elunva vásároltam a compass blue színű készleten levőt. Nem bántam meg, a kosz se olyan feltünő rajta, mint a volt kék Lanosomon.
Egyébként ami még feltünt - összehasonlítva a Lanosommal - s karosszéria lemezt a Ceeden sokkal gyengébbnek érzem, antenna levételekor ahogy kissé megnyomom, már hajlik is. Remélem a töréstesztje jó, habár kipróbálni nem szeretném.
Az enyémben is zörög, inkább kotyog valami, mintha verődne belül ide-oda.
Én elvittem szétszedetni, lebontották oldalt belsőborítást a b oszlopon, mert onnan jön a hang lentről, hát nem lett meg a hang okozója..
Most mit tudok tovább csinálni? Széttárt karra mit reagáljak? Vágassam keresztbe flex-szel az alvázat, hátha kipottyan valami? :-(
Amúgy a kormány "hangját" szerintem túlzás zörgésnek jellemezni, inkább az van nálam is, amit előttem többen leírtak, hogy 22 fok alatt kis feszítésre zizeg. De nálam ez még bőven belefér, amugy teljesen elégedett vagyok így 2700 km után is, a fent leírtak ellenére!
Egy olyan dolgot említek ami nem igazán tetszik, és ez tervezési dolog, mégpedig az, hogy a fejtámlák dőlésszögét nem lehet változtatni. Ez különösen hátul és gyereknek zavaró, mert a fejtámla nincs egy síkban a támla szögével, hanem előrébb van, és így a gyerek a fejét nem tudja kényelmesen hátratámasztani, csak akkor , ha nincs ott a fejtámla.
A compass blue az olyan világosszürkéskék, ez a szín tényleg hasonlít a prospektusban lévőre. Debrecenben láttam olyat. Éppenhogy felfedezhető a kék árnyalat a szürkében. Mutattak nekem színkártyát, amin volt crystal blue, ez hasonló, csak kékebb. Arra már beneveztem volna, de még nem gyártják.
Kicsit elkalandozva az aktualis tematol: nincs valakinek kompassblue szinu cee'd-je? ha igen, kuldene rola par foto nekem a klz-kukac-inbox-pont-com e-mailre? Aug 20 utanra varom a kocsim, csak meg kerdes hogy piston grey vagy kompass blue legyen-e:) Koszi a segitseget!! Ja, es akinek EX Limited van: van benne USB kimenet-bemenet? :)
Most mondjam azt, hogy megnyugodtam? Nekem olybá tűnik, mintha csicsázni szerettek volna a ceedhez képest, de valahogy ez nem jött be. Az eleje kicsit bambának néz ki, oldalról tökugyanaz, de valahogy mégse, a hátsó fertály szerintem nem olyan szép, bár szerintem az 5ajtós forma sosem lehet szép, még a Ceed se, egyszerűen csak nincs elb***va, az i30 műszerfal része pedig nem tűnik olyan egységes egésznek, mint a Ceed esetében. De azért megnézem majd, ha lesz valami teszt. Nálunk úgyis egymás szomszédságában van a két kereskedés.
Nagyértékű kocsit nem számíttatnék be, akkor inkább eladnám magam. Amúgy nemcsak az értékvesztés a bukta, hanem a kb. 85e Ft-os üzembe helyezés+hitel esetén a hitellezárási dij ami a hitelösszegtől és banktól függ, de nálam kb. 110-120e lenne. Na ezzel a kettővel együtt már tényleg nagy bukta. Viszont ha azt veszem, hogy más márkák akciós 4-4,5% THM-es hiteleihez képest a Cee'dhez kapott 6,71% THM-es hitellel a 8 év alatt kb. 600e-el fizetek vissza többet, akkor igy nézve, ha legközelebb kedvező hitellel veszek kocsit még nem is bukok sokat. A Cee'det egyenlőre nem adom el, mert nálam jelenleg nincs más alternatíva az alsó-középben (megvárom a Mitsubishi Lancer Evo X-et meg a Fiat Bravót az 1.6-os Multijettel) viszont ha nálam is nekiáll minden zörögni, akkor 1 év után lehet hogy megválok tőle, mert akkor ugyan a kocs árán bukok rendesen, de magas THM-es hitelre még kevésbé fizetek fizetek rá.