Legnagyobb hiány a Gerecsében van, de a Pilis-Budai-hg is elbírna még pár tucat jó képet, meg úgy általában a Dunától nyugatra nem vagyok olyan jó! :-)
Igen: a jellegzetes helyek megmaradnak, főleg, ha sokszor jártál / jársz arra :-)
Tokod: ilyen "keresztbetonos" meredek utca nem sok helyen van. Talán még Nagymaroson a Templom-völgy hasonló, de az azért az kicsit más jellegű.
Glück Frigyes út: nagyon sokszor jártam ezen a szakaszon mindkét irányból, a vitorlázórepülő-tér szélén futó sétaút segített. Hasonló képeket én is készítettem :-))
A Google Earth-ben be lehet állítani a domborzat magassági torzítását (Eszközök / Opciók / Tengerszint fölötti magasság kihangsúlyozása) 0,01-3,0 értékhatáron belül. Az alapértelmezett talán az 1,0-es érték. Ha pontot szúrsz le / koordinátát határozol meg, célszerű 0,01-es értéket beállítani, mert ekkor szinte "sík" a műholdfelvétel. Ezenkívül Győződj meg róla, hogy ortogonálisan (felülről, 90 fokban / derékszögben) látszik-e a kép (a dőlés a jobb felső 4 nyíllal állítható). Elvileg minden képponthoz tartozik egy földrajzi koordináta-pár, melyet a rendszer számol át vetületi koordinátákra.
Egyébként nem csak Exif Editorok, hanem Exif Viewer-ek is léteznek. Amíg egy raszteres kép jobb gombos menüvel lementhető / url címe elérhető, addig a lokalizációs GEO Metatag ("GeoTag") is kiolvasható belőle.
Szerintem a domborzat miatt pontatlan, mikor megnyitok egy-egy új tracket a képek alá, és vízszintezi magát a google earth utána azok a képek mindig pontosabban sikerülnek.
Mikor nagyon rázoomolok hogy iszonyú pontos legyek akkor azok sikerülnek a legrosszabbul, szerintem torzul a felület a domborzat miatt.
De az után dolgozásra (pontosításra a játékban) mindenképpen szükség van.
Nem, én geosetterben :) Mivel mindig lifeg rajtam egy gps, így szinte minden mászkámról van gps nyomvonalam. Megadom a programban a fényképezőgép órájának az eltérését, és a gpx fájlt, és ő szépen geotaggeli a képeket. Hobo-bobo Picasaban kézzel csinálja, viszont ez valami miatt néha egészen pontatlan (még nem volt időm utánanézni, mitől), így készítettem egy kis adminisztrációs felületet, ahol a műhold, illetve a túratérkép alapján a helyére rakosgathatja a képeket. Hobo-bobo el tudja mondani, hogyan működik a rendszer (estefelé talán már nekem is lesz jobban időm, most egy Linuxos szerverre kellene telepítenem pár dolgot távoli gépről, úgy, hogy nem értek hozzá, és ez eléggé frusztrál :D)
A Bükkben lezajlottak a hétvégi Mikulás-túrák. Minden gond és baj nélkül. Az előrejelzések ellenére nem láttunk rendkívüli terepet. Igaz Ómassa környékét elkerültük. Viszont Bükkszentlászlót nem és itt is jeleztek korábban elfagyási gondot. Csak pár kidőlt, vagy eltört derekú fa, néhány letört ág, főleg fenyő.
A reggeli szakadó eső elállt, így felhős, de kellemes 6-10 fokos hőmérsékletben, helyenként havas de főleg sáros terepen, akadályverseny-szerű túra, majd Lillafüreden a Pele-háznál ajándék osztás, forró tea és végü Herman Ottó emlékkoszorúzás volt a programban. A Kohász-úton vezetett túrákon 400 fő résztvevőnk volt.
Ez képenként 200 pont elérését teszi lehetővé, ha száz méteres pontossággal találja el az ember, 200-távolság, ha kétszáz méteres a pontosság, három kilométernél 20 pont, öt kilométernél 10, tíz kilométernél 1, pontlevonás nincs. Tehát a nagy pontosságot jutalmazza, a tévedést nem bünteti. Vélemény?
Hát, az lenne a legjobb, ha pontosan tudod geotaggelni, akkor jöhet hozzám közvetlenül (nemethtamas (kukac) globonet pont hu), ha nem, akkor hobo-bobo a helyére tudja lökdösni őket, és ő átküldi nekem. Nem kell művészi képeknek lenniük :)
Hegycsúcs jó (Kétágú-hegy), de a vasúti sínes még mindig várat magára! :-)
Annyi baj legyen: Ja, ja uncsi volt már a sok 900-1000 pontos menet, bár van pár képed amiktől a hajam téptem szálanként, megzavarták az önelégült kis játékomat! :-)))
azért jellegzetes, mert ritka, hogy egy faluba "hátulról" megyünk be és rögtön a templomot látjuk, hátulról. Nomeg az egyik legjobb képet sikerült itt lőnöm, plusz ragyogó szép idő volt és mise vége.
Ha valaki még felajánlana még képeket, azt megköszönnénk. Főként Gerecse, Budai-hg. érdekelne, de minden tájegységből lehet, hogy hobo-bobo se ezer pontosokat játsszon :) Olyanok jelentkezését várom, akik nem csak egy-két képpel tudnak hozzájárulni (pusztán lustaság, ne kelljen annyiszor ugyanazt leírnom a technikai részről), és van kedvük és affinitásuk egy kis munkára, ami a képek geotaggelését jelenti. Persze, ha már geotaggeltek a képek, annál jobb :)
4-es esetleg Piliscsaba?:) nagyon jellegzetes a beton talpfák elhelyezése, meg is jegyeztem mikor ott jártam. A hegycsúcs meg Kesztölc után a hegyoldalban:) Többet nem tippelek:)