Keresés

Részletes keresés

astur Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4521

nálunk azért vannak oltva a dögök, mert sokat mászkálok velük - pl. Margitszigetre - és nem kívánom azért senkinek, hogy azért, mert esetleg megharapja őt valamelyik ördög, 7, vagy 8 tetanuszt kelljen izomba adatnia :]... - mert engem ezzel fenyegettek, mikor az egyik görényharapásom egy ideget talált el, és elég csúnyán nézett ki. csak aztán elvittem valamelyik görényem oltási könyvét :)... és még így is megböktek a biztonság kedvéért előtte levő nap >:-. ...

Kuttyom :) -> ha már itt tartunk, küldök egy Kósza-mosolyt ;)!

Kósza kiterülve
Előzmény: Gabzi (4516)
astur Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4520

akkor itt nálunk rosszul járnál! most már három össze-vissza kolbászoló kutya van a környékünkön - mindháromnak a kedves gazdája lusta kivinni őket, így magukban sétálhatnak... a bibi csak az, hogy ebből kettő közveszélyesnek gondolja magát, és hörögve, meg felborzolt szőrrel rohan le minden járókelőt. rám különösen pikkelnek, mert kutyám már vagy háromszor a földbe döngölte őket, és szerintem érzik rajtam a szagát...

a szerencsém csak az, hogy - ahogy már írtam - igazság szerint inkább csak gondolják magukról azt, hogy ők a janik, mert miután rohantak felém, és én is szembefordultam velük, meg megmorogtam őket, már nem volt olyan nagy a szájuk, alaposan elbizonytalanodtak :). - megj.: közben rohadt ideges voltam, meg féltem, hogy véletlenül megharapnak!!

Előzmény: Lavender (4519)
Lavender Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4519

Mekkora zsugák, mi? :-)))

Igen, nem lehet sajna a félelmet nem kimutatni, én pl a magukba mászkáló kutyáktól félek, de szinte rettegés ez már inkább... És hiába próbálom nyugtatni magam...

Greylupus Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4518

Hát pedig ez nehéz dolog, mert ha félsz (legalábbis én) hiába magyarázom be, hogy ne mutasd, mert megérzik, azért a szived gyorsabban dobog, izzadsz és igazán nem tudod ezt befolyásolni - szerintem:)

Megérzés. Lili volt ilyen, Szilvi görije. Mi amikor elhoztuk, abszolút nem féltünk tőle, hisz miért is féltünk volna - ebből kifolyólag SOHA nem próbált megharapni, megcsipni, bántani minket.

Anyu és a tesóm tartott tőle, őket csipdeste és harapdosta is rendesen (jó műsor volt látni a majdnem 190 cm-s öcsémet lábujjhegyen, visitva menekülni az aprócska Lili elöl:))).

Apu sem félt tőle, őt sem bántotta soha - illetve egyszer bepróbálkozott, de apunak vastag a kezén a bőre, így nem érezte.. Lilit meg látni kellett volna, ráharapott, majd szinte látszott, hogy "hő.. ez nem érzi?", aztán még egyszer próbálkozott, majd soha többé nem próbálkozott:)

Előzmény: Gabzi (4517)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4517

az a kutyu? hát annak olyan dús a nyaksörénye, hogy nyugiban lehet túrogatni :))) és nééz a barna szemével... és néééz... mint egy angyal...

szóval biztosan van egy x-edik érzékük, amivel érzékelik az igenekedést, a félelmet. Mindig azt mondják, hogy ha félsz egy kutyától, vagy bármitól, akkor törekedj arra, ne mutasd ki, nyugtasd magad, mert a félelemtől izzadni kezd az ember, gyorsabban ver a szíve, olyan illatanyagot bocsát ki, ami egyértelmű jel az állatnak arra, hogy ő áll a rangsor tetjén, ha támad könnyen győzhet, meg ilyenek.

Azt gondolom van benne valami.

Előzmény: astur (4514)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4516

Gondolom azért nem vizsgálgatta, mert a veszettség viszonylag hamar kimutatkozik, és külsőre is nyilvánvaló jele van. Pl. bandzsaság, nyaktekerés, koordinációs problémák. Mivel a tiéd már volt oltva ugyan lejárt, nem számított potenciális betegnek. Ráadásul egy rendes portán nem olyan könnyű a veszettséget összeszedni.

A mi esetünkben nem volt oltva soha az állat, veszettség ellen persze. Mivelhogy nem kötelező, kiállításokra sem jár, úgyhogy...

Az enyémek sincsenek oltva, és ha rajtam múlik nem is lesznek. Nem szívesen szurkáltatom őket, ahogy magamon sem tűröm a fölösleges tűszúrásokat.

Előzmény: Jaspis (4515)
Jaspis Creative Commons License 2004.11.24 0 0 4515

Nekünk is volt harapásos-bejelentős sztorink.

Nyilván nekünk is épp lejárt a veszettség oltásunk. :(

Itt annyi volt, hogy felhívott a hatósági állatorvos titkárnője, hogy legyek kedves bevinni bemutatni az állatot, majd ezt 2 hét múlva meg kellett ismételni. Pecsételtek, oszt jóvan.

Ellenben ki sem vették/vetették a görényt a hordozóból, az első alkalommal a doki belenézett a könyvbe, közölte hogy oltatlannak számít, és kiment a rendelőből. Az állatra rá sem nézett. Nem mondom, nem szerettem volna otthagyni két hétre, de ennyi erővel akár veszett is lehetett volna... Ez kivételesen egy olyan szabály, amit érdemes lenne betartani, de úgy tűnik, a hatósági állatorvos (sem) veszi komolyan.

Más kérdés, hogy azzal a dokival még egy veszettség elleni oltást se adattam volna be...

Előzmény: Gabzi (4513)
astur Creative Commons License 2004.11.24 0 0 4514

pedig Koppány még viszonylag jó fénykép-alany :)). mármint Bájomhoz képest... persze van egy olyan kép róla is, amin majd kiesik a száján, akkorát ásít :), de ennek ellenére örül, ha fényképezik, mert akkor ölben lehet, és azt nagyon szereti, egész elérzékenyül olyankor :)). /igazi férfi?:P/

ez érdekes... lehet, hülyeség, de a kutyám is dominánsabb azokkal az emberekkel, akik félnek a kutyáktól, valahogy mintha ingerelné... pedig ő szinte mindenkivel egy angyal, a betörőnek szerintem kivinné a kulcsot is egy simiért :> ...

Előzmény: Gabzi (4513)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 4513

a vonuló görényes kép nekem azt mondja, hogy "jaj gazdi, hagyjá má békééén azzal a kattogó-villanó izémicsodáddaaaal!" :))))

Cukis a csávóka. Az ő tokáját is lehet cibálni? :) Ahogy bűbájt elnézem, biztosan nem kell félteni majd a nagymedvéktől nyáron, eléggé strapának tűnik. :))

más..

Párom nemrég tapasztalt egy görényharapás kontra bejelentés ügyet. Egy szomszéd szerette volna eladni a görényeit, és Páromat megkérték. A vevők jöttek is, ahogy megbeszélték, csakhogy a lányka ideges volt. A görény megérezte, és szerintünk ezért viselkedett vele harciasan, az amúgy kézzel nevelt, kiskorától emberhez szoktatott, nyugodt görényke. Ennek ellenére elvitték, majd másnap hozták vissza, hogy nemgyengén rákapott a lányzó csuklójára. Persze a bejelentést megtették, a veszettségi vizsgálat megkezdődött. Állatorvosnak bejelentette párom, mivel nála történt az incidens kezdete, de a görik nem az ő tulajdonai, a vizsgálat sem nála volt ezért.

A lány tetanuszt kapott, baja nem lett. A görény veszettség ellen nincs oltva. Ezt csak azért írom, hogy az oltatlanság nem egyenes következtetése a harapás utáni pánik, hogy biztosan veszett volt. A tetanusz nem árt, ez így van. A görények 2 hét karantén után szabadon távozhattak, senkinek semmi baja.

Ellenben megint kiderült, milyen érzékenyek a görények az emberi érzelmekre, vibrálásokra, bizonyos személyiségi jegyekre.

Páromat, aki épp frissen vagdalta a patkányokat, csupa dzsuva volt a keze, a görényt nem is érdekelte, holott a vérre általában rácuppannak. Ellenben a lánytól olyan mértékű idegenkedést, vagy félelmet fogott a műszere, hogy szinte egyből megharapta.

Előzmény: astur (4512)
astur Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4512

már most? hány hónapos?

sok göri irigyelné! már hogy egyáltalán a férfiasságát megtarthatja :). nemhogy a két nőért ;). ha lesznek új képek, rakd be mindenképp!

kép1: na ez a kép az egy csalóka Kópról, mert ennyire azért nem sötét, csak majdnem :).

kép2: vonuló görény

cukorfalatomvonuló görény
Előzmény: Gabzi (4508)
astur Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4511

köszi! nem véletlen a neve ;)

Morfiról és Idusról nincsenek képek? <:,

Koppány meg a kacsájakismanó
Előzmény: Lavender (4502)
astur Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4510

tudom én megmondtam!!! :)))

de Koppányom, hogy megcáfoljon, mire hazaértem Tatabányáról, totál elvesztette minden "ezüstségét" ... nem tudom hogy bír három nap alatt teljes átalakuláson átmenni, mindenesetre irigylésre méltó! :) most feketék a fedőszőrei, nagyon szép dús a bundája! ha vki akkor látta volna, mikor elhoztam, és most, akkor rá sem ismerne. a farka a kezdeti patkánykopasz helyett most olyan mint egy perzsacicáé :).

és jelentem vannak új képek is ;)! csak nagyon sok... mennyire bírjátok őket? :)...

kép1: egy darab Bűbáj...

kép2: meg egy Koppány :)

BűbájKoppány
Előzmény: Greylupus (4501)
Dickens Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4509

Hello!

Nekem már nincs görényem, de volt, és persze nekünk sem maradt ki a szájzáras téma, de ennyire nem volt durva a végeredmény, ennek dacára azért elfogadtunk egy tetanuszt (anyámat és engem is megharapott). Melegen ajánlanám, hogy egy dokinak azért mutasd meg.

Üdv:

Dickens

Előzmény: Pittikatica (4494)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4508
ugye? :) már leszállt a heréje, úgyhogy nemsokára készen lesznek a kiscsávók a röpülésre. Neki jó, alapból 2 csajt kap gyakorolni, mindkettő tapasztalt anya, úgyhogy tudják mit kell tenniük, Milánnak nem kell majd harcolnia, csak majd rá kell jönnie hogy is esik a fogás a csajokon. :)))
Előzmény: Greylupus (4496)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4507

gondoltam ritkán kaphat nyers husit is.

Aranydrágacsillagvirág!

Nemhogy ritkán, de minden nap!! Tél van a fenébe is! Ha eddig nem, legaláb most kell nyomni neki a póvert. Csontot dögivel, húst hússal, nyersen. Amit érsz, adj neki. Csirkét farháttal, nyakkal, belsővel, pulykát nyakkal, belsővel, fácánt (igaz drága holmi) ahogy a szárnyasokat általában, nyulat, egeret, patkányt, halat egészben, belsőséggel. mInden nap, szigorúan. egyet ne, disznót.

Harapás volt, kisújj körömháza kis idig odavolt. A szájzárat ne várd meg, amint rákap az ujjadra, azonnal láss neki a lefejtésre, addig amennyire csak tudod tartsd nyugalomban a kezed/ujjad/végtagod, mert minnél jobban ráncigálod, annál hamarabb zárja a száját. A másik kezeddel a felső rágófogak alá be tudsz nyúlni, az alsókat le, a felsőket felfele nyomni, csak annyira hogy érzékelje lazítania kell.

A másik módszer, hogy a nyakát jól összeszorítod.

Greylupus Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4506

jaja, a goreny.hu-ra:)
nem, miért lenne baj? ezek publikus oldalak, bárki rájuk lelhet:))))

azon az oldalon órákig mazsoláztam viszont, amit a múltkor betettél - amin azok a természetben készült vadállatok vannak - gyönyörüek a fotók:)

Előzmény: Tima2 (4505)
Tima2 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4505

A görény.hu-ra?

Remélem nem baj, hogy feltettem őket:-)

Nyestképeket kerestem, de néha a nyestek közt megbújik pár göri is:-)))

Előzmény: Greylupus (4504)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4504
ismerem ezeket az oldalakat:) Most készült el többek között ezek alapján egy jó kis cikkünk:) remélem pár héten belül felkerül az oldalunkra:)))
Előzmény: Tima2 (4503)
Tima2 Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4503
Lavender Creative Commons License 2004.11.23 0 0 4502

Bübáj egy igazi bübáj!

És Gabzi, hát Milán is az! Nem csodálom, hogy oda nem adtad volna! :-))

Azért tök furi, Koppány tényleg olyan tök feketébQl ennyire kivilágosodott, vagy csalókák a képek?

Nálunk ennyire nem változnak, csak Morfom álarca másmilyen télen és nyáron... Idus meg tök ugyanolyan kis ezüstgörény mindig!

Greylupus Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4501

Nevetni fogsz, de most így oldalról Koppány tiszta Lui:) vagy Lui tiszta Koppány?:)

MInd a szőrszíne, mind a szőr minősége - sőt ezen a képen még a feje is iszonyatosan hasonlít Luira:)

Előzmény: astur (4499)
astur Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4500
hát ezen kb-re látszik, hogy mostanra milyen lett Koppány szőre .
Előzmény: astur (4499)
astur Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4499

Szia Gabzi! Milán és Mirka is gyönyörűek!! :))

Mirkának nyáron is ilyesmi a színe? Nagyon szép!!

kép2: nem tudom ezt beraktam-e már, Bűbáj és Koppány.

Előzmény: Gabzi (4493)
astur Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4498

Koppányhoz se érdemes nyúlni, ha épp verekedett előtte... ő is már nem egyszer ráharapott a kezemre - mindig verekedés után - pedig egyébként olyan, mint egy macska, állandóan törleszkedik meg minden ...

de verekedéskor "elszáll az agya" és megy mint a tank. (vagy predátor, vagy mi.)

kép1 - Koppány hátulról

Koppány hátulról
astur Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4497

nem tudom, mi lehetett a baj, de az a kan állítólag fél perc alatt kifulladt. pedig hát barátomnak is marhára tetszett, hogy akkora mint egy ló :)... sajnos a természet úgy látszik életképtelennek minősítette, és megakadályozza, hogy továbbadja a génjeit - talán nem véletlen.

Képek most nincsenek, mert mindig egyedül sétálok velük, és nagggyon nehéz amúgyis képet csinálni - gondolom nem kell magyaráznom :))) - egyedül meg két görivel még nehezebb szóval :)... még várni kell! de ígérem, amint lesznek, rakok róluk!! :)

én Bájom bundijával vagyok ugyanígy :). mintha kisnyuszinak a szőrét simogatnám, olyan puha! :) Koppánynak kicsit durvább.

- - Jelölgetés: az a poén, hogy pár év alatt lehiggadnak a kanok :). Bár lehet, hogy ez csak Koppányra jellemző, de pl. Bajusszal ellentétben ő nem akar folyamatosan engem is levizelni, tehát ha ölbe veszem, akkor nem kell attól tartanom, hogy otthagyja a kis vizelet-csíkjait a gatyámon :)... Ennek ellenére ő is jelölget természetesen, de már módjával, nem olyan esztelenül.

szóval szerintem nem fecsérlik az idősebb kanok már annyira feleslegesen az energiáikat. Koppány most négy éves.

amúgy most jut eszembe, hogy két új kép mégis van, de elég hülye szögből lettek csinálva, sok minden nem látszik rajtuk :)...

Előzmény: Greylupus (4486)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4496

Gabzi  - gyönyörüek a görik:)  nagyon tetszik a szine és a mintázata is Milánnak:)

Bár én első ránézésre pont a hosszúkás feje miatt simán lenőstényeztem volna a kép alapján (ha nem láttam volna az alsó részét is:) De gondolom élőben rögtön látható, hogy valódi úr:)

Előzmény: Gabzi (4493)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4495

Szia:)

nekem ennyire csócsásan még nem tépte meg, de az ösztönökről annyit, hogy nálunk Lui vadul be nagyon a vérre.. Talán régebben már írtam, hogy játszottunk, belekapott a kezembe és vérezni kezdett.. Elkaptam és megmutattam neki az ujjamat, megszagolta (gondolom megérezte a vér szagát) és nekem is rázárt az ujjamra - alig tudtam leszedni róla. Na azóta nem mutogatom semmilyen vérző testrészem neki:)

Vadul akkor harapott meg göri, amikor Lui összeverekedett Zizivel, majd miután Zizi gazdija szétszedte a göriket, megpróbáltam megnyugtatni Luit. Ő meg tök ideges volt és csúnyán belekapott a kezembe (jó pár napig gyógyult..)

Az eset tanulsága az volt a számomra, hogy semmilyen esetben se nyúljak ideges görihez (ha a sajátomról van szó, akkor sem!). Hagyni kell pár percig, amig lecsillapodik és utána már nem lesz véletlen harapás sem.

Illetve egy olyan göri kapott meg csúnyán, akit előtte ismertem és tudomásom szerint nem volt baja velem. Belekapott a kezembe és szó szerint cibálta, tépte az ujjamat.. (az pár hétig gyógyult).

Pittikatica Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4494

Sziasztok!

Tegnap este történt egy nagyon csúnya incidensem a girnyókámmal. Adni akartam neki friss fácánhúst, gondoltam ritkán kaphat nyers husit is. Pakoltam ki a zacsiból, amibe addig beleraktam, hogy ne száradjon. Dezsőke édes nem bírta kivárni, hogy kivegyem, és azzal a lendülettel elkapta a zacskót és vele együtt a kisujjamat, és elkezdte tépni. Természetesen szájzárat kapott, én meg alig bírtam szétnyitni a száját, nem akartam, hogy megsérüljön. mikor végre kiszabadultam a szájából, akkor látom, hogy a sebnyíláson keresztül kifordult egy kis hús az ujjacskámból. Gyorsan kivéreztettem és lemostam. Utána szépen padlót fogtam (szószerint), negyed óráig nem bírtam felállni, mert rögtön elszédültem. Gondolom az ijedtség, meg a látvány. Az ujjam 2x-esére dagadt, a husit visszatoltam a sebbe, és ma reggelre egész szép buci lett a kisujjamból. Lila és kék színekben pompázik. :(

Mindig figyelem a piros csíkot, hogy indul-e, de szerintem már nem lesz gond.

Nektek harapta már meg így a kezeteket a görcitek? Ezek az ösztönök, hát nem semmik...komolyan megrémültem.

Bocsi a hosszú story-zásért, de gondoltam itt leírhatom.

Gabzi Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4493

szeretném megmutatni Milán fiamat, akit a világ összes kincséért sem adtam volna el az idei kicsinyeim közül, és aki páromhoz került, és aki most egy nagy ketrecet kapott, nagy oduval, 2 nővel.

A feje inkább nőstényes, hosszúkás, az apja Kenzo bucifejű. Tőle csak a bundáját örökölte, de azt egy-az-egyben. Nagyon kívácsi leszek, hogy egy teljesen azonos mintázatú, de színben drapposabb lánytól milyen utódok lesznek, és főleg.. ki lesz a domináns. :) Mellette a lányka Mirka.

Lavender Creative Commons License 2004.11.22 0 0 4492

Sírni nem érdemes, nevetni jó :-)) Zsenik ezek a kis dögök, hát nem? :-))

Morfi is nagyon tollászkodós lett, elég szar lehet neki, mer én meg állandóan elkapom és összevissza gyömködöm-bozolom, utána nem gyözi helyreállítani a hatalmas bundáját! Mire minden szál okés, megin elkapom, mer nem lehet neki ellenállni :-)))

Előzmény: Greylupus (4491)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.21 0 0 4491

Ma nagytakarítottunk.. Felszámoltuk (ismételten:) az összes raktárat, a görik által "kitalált" alomhelyet mindent.. Mindenhol szép tiszta lett minden, csak itt a gépem környékén volt állati büz még a takarítás után is.. mintha hús romlana (és ugye a fütőtt lakásban tud is ezerrel:(..

Két órán keresztül szimatoltam, mint egy felizgatott nyomozókutya, mire megtaláltam a "bünöst".. egy már majdnem mászó csirkecsontot, némi cafattal rajta....

Nem tudom melyik volt, de most kapják meg tőlem a "topeldugó" érdemrendet..

Az asztalom mellett áll pár keményfedelü dosszié, benne lefüzve átlátszó tasakokban a dolgaim, papírok, iratok... az egyik dossziéba belemásztak, ott is a tasakba és két irat közé betették a csirkecsontot..

Igazándiból nem tudtam, hogy sirjak, vagy nevessek a dolgon (az iratot persze ki kellett dobni, mert még abból is áradt a SZAG..)

:)))

topbank Creative Commons License 2004.11.21 0 0 4490
Semmi gond,nem értettem félre! Különben is én járok ide tanácsért mint kezdő. Timó egyedüli görcsi és nagyon szelíd kis állat(hím létére),mi úgy gondoljuk hogy azért mert minket tekint családjának és sokat játszunkvele sokat van ölbe vagy éppen a nyakamban mint egy sál miközben írok. A szüleit sajnos nem ismerjük de Ákos megbízható kereskedő akit nem csak a pénz hajt.
Előzmény: Greylupus (4489)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.20 0 0 4489

okok. Nem kötekedni akartam, ne érts félre:) Csak kiváncsi voltam, hol tartjátok, hogy bírjátok még ivarosan:) De akkor ezek szerint még nem jelölget és nincs szaga:)

Én csak szurkolni tudok, hogy bírjátok sokáig a szaggal és maradjon Timó addig ivarosan, amig nem találtok neki tüzelő nőstényt:) - főleg, mert nagyon kevés ivaros hím van, mert a legtöbb lakásban lakó hímet ivartalanítják a szaga és a jelölése miatt:( Ismeritek egyébként Timó szüleit? mert ha nem, akkor nagyon oda kell majd figyelnetek, hogy ne legyen a nőstény semmilyen módon sem közeli rokona Timónak...

Nálunk a fiúk ketrecben vannak amikor nem vagyunk otthon, de teljesen szabadon mászkálnak az egész lakásban, ha itthon vagyunk (tisztelet a kivételnek, mert most pl hiába vannak kiengedve, mind a ketten egymás hegyén-hátán benn alszanak a ketrecben:))

Előzmény: topbank (4487)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.20 0 0 4488
ma reggel felkeltem és ragyogó napsütés fogadott... ott puffogtam, hogy a meterológia már megint átvert és emiatt kihagytunk egy jó kis talis sétát.. de mire "életrekeltem", már zuhogott a hó.. szóval jobb, hogy nem voltunk:)))
Előzmény: Gabzi (4480)
topbank Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4487
 nem vagyok jártas göri tartó csak szeretjük timót mint kedvencet,játszótársat. április 19.-én született ha ez mond valamit és eddíg még nem csinált nagy bűzt. Aztán hogy mit hoza jövő majd elvállik. Amúgy bérházban él veleünk,többnyire szabadon császkálhat a lakásban. Munkámból adódóan van egy maradék hangddoboz lányom ágya alatt és annak a reflexcsöve helyén ki-be tud mászkálni,no az a kedvenc helye oda soxor bevackolja magát és durmol.
Előzmény: Greylupus (4484)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4486

képet róluk, léccike:)))))

Luinak is szép tömött lett a bundája, és szép ezüstös, a lába pedig fekete, de érdekes módon idén nem lett selymes a bundája..

Matyi viszont a hófehér "százfogú" perzsamacska kategóriába esett bele.. Olyan a bundája, hogy legszívesebben egész nap csak gyömöszölném..

Viszont nagyon kényes is lett rá.. ha már fut egy kört és két szál eláll, akkor utána 10 percig teszi rendbe..ha megsimogatom, utána elszalad és fél óra "rendbetevés jön", ha Luival bunyózik, utána is fél óráig teszi magát rendbe:)

Valaki tapasztalt hasonlót?

Előzmény: astur (4483)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4485

Hát lehet, hogy Luival is ez volt a baj anno (bár most már csak próbálok találgatni). Ő is nagyon dagimadár volt ivarosan.  Ő is rángatta a nőstényt erre, arra, aztán mire a nőstény már végre megadta magát, addigra ő merült ki és aludt.. A nőstény pedig ott ugrált a fején.. a következő képeken látni is..

Szóval nekem nagyon tetszenek a nagydarab ivaros hímek, de még egyszer ebbe a hibába nem fogok esni, hogy ilyen hájgombócra etetem:)

Bár lehet, hogy nem ez volt vele a bibi, bár ez valszeg soha nem fog már kiderülni..

Előzmény: astur (4482)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4484

Lui is kb ekkora, de ivartalanítás után:) Ivarosan volt 2 kg pár deka, most 1,8 kg körül járhat és még mindig 65-67 cm farokkal együtt:)

Irigyellek, hogy birjátok az ivaros szagot. Lakásban, kertben tartjátok?

Előzmény: topbank (4481)
astur Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4483

olyan szép a görik téli bundája :)).

Koppány ezüst színű lett teljesen, Bűbáj meg hófehér+élénkbarna. és jó kis pihepuha mindenütt :)))...

Előzmény: topbank (4472)
astur Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4482

Tatabányán van egy kb ekkora görény, nem emlékszem már a nevére, de Csaba először - anno - hozzá vitte Nyüzsi anyját fedeztetni... a kan egyszer megfogta, de mivel minduntalan kicsúszott alóla, FÉL PERC után inkább eltespedt a ketrecben és édesded álomba kezdett.

képzelhetitek az agyonajzott csajszi hogy örült ;))))) - aztán végül sikerült neki találni egy Tequilát és így született Nyüzsi :>...

na de az ilyen hatalmas görik már csak díszpárnának jók :/... még a porcelánvázát se tudják rendesen lelökni ;o)).

Előzmény: Greylupus (4471)
topbank Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4481
Hát Timó ivaros hím! A miskolci Dingóban azt mondta a tulaj hogy félvér vadász és prémgöri felmenőkkel dicsekedhet.Nem volt szívűnk kasztráltatni,nekünk olyan szép hogy úgy gondoltuk hogy majd keresünk neki menyasszonyt minden ellenszolgáltas nélkül. Lehet a szemmértékem rossz mert tényleg nincs 3kg,utoljára mikor sikerülrt a mérlegre tuszkolni akkor 1,8-van valahány dkg-ot mutatott,viszont ehhez 61cm hosszú(igaz ez akkor amikor elterül)
Előzmény: Greylupus (4474)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4480
már most szállingózott a belvárosban némi havas eső. hát jó, akkor sztornó a míting. Kenzokámat majd ráeresztem egy hókupacra. azt nagyon csípi. :))
Előzmény: Greylupus (4478)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4479

a pofánvágás és a büzzentés között?

szerintem igen, szoros a kapcsolat. :))) majdnem annyira, mint ujjharapás szájzár alkalmazásával-nál. :)))

Előzmény: Lavender (4476)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4478

Nem tom... holnapra hóvihart, meg egyebket mondanak.. tisztára, mint a Holnaputánban....

:))))

Előzmény: Gabzi (4475)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4477

Nem tudom, lehet, hogy kiengedte a szellemet a palackból:)

Büzzentés: tegnap arra értem haza, hogy olyan szag volt az egész lakásban, hogy a szemem könnyezett.. Pukimatyi pukkantott egyet... 4 órán át szellőztettünk a lakásban..

szóval Matyi ritkán, de akkor velőset pukizik:)

Előzmény: Lavender (4476)
Lavender Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4476

Az én álomkóros Morfom tegnap gondolt egy nagyot és büzzentett egy nagyot és utána mintha kicserélték volna, megin rohangál, Idust hempergeti, fel-le száguld a lépcsQn és reggel akkorát csípett a bokámba, hogy majdnem pofán vágtam! :-))

Szerintetek lehet összefüggés?

Gabzi Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4475
na mi lesz a holnappal? merjünk, nem merjünk?
Greylupus Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4474

súlyban és méretben kb mekkora Timo? Mert ez  göri ránézésre nekem 3-4 kg-nak simán tünik.. Kicsit csalóka a kép, de az orosz görik kb. a kétszeresük méretben a magyar görinek - ott több minden is kihozza ezt a méretet (főleg az, hogy az ottani görik a prémgörényekből származnak nagy részben, és ott a méret volt a fontos - hogy minél több bunda kijöjjön egy állatból:(..

Én nem láttam Timot, de kétségeim vannak, hogy ekkora lenne:) Bár csodák vannak és lehet, hogy tévedek:)

Bár a téli bundával jóval nagyobbnak tünik szinte minden göri - főleg az ivaros hímek

Előzmény: topbank (4472)
Tima2 Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4473
Ez hatalmas:-)))) És micsoda tokája van:-))
topbank Creative Commons License 2004.11.19 0 0 4472

Nem láttam még sok görit de a mi Timónk is kb ekkora,ez nagynak számít?

egyébbként most a leg gyönyörűbb a nyári kissé rőttes szőrzetét most felváltotta egy nagyonszép fényes,selymes,dús bunda amibe élmény bele turkálni. Mostanában soxor viselkedik úgy mint egy narcolepsziás,mivel egésznap szabadon van a lakásban (ha valaki van itthon) félóra játék után bemászik lányom ölébe vagy a fotelba és puff,borul egyet és már alszik is.

Greylupus Creative Commons License 2004.11.18 0 0 4471
Én is mazsiztam és ezt a giga göripárt találtam egy orosz weboldalon:) Hatalmas.. bár ott a legtöbb göri ekkora, mert ugye ők leginkább a prémgörikre vezethetőek vissza..
Tima2 Creative Commons License 2004.11.18 0 0 4470

Rikinek tetszik az új helye, de ő úgy szeretné, ha a régi helye bővülne az újjal:-))

Még nincs meg az elválasztó ablak, így hiába torlaszolom el azt a kis átjárót, addig tornázik, amíg valahogy átjut rajta.

Büdi és a PECSA-s görisimizés után nagyon szeretnék majd egy görényt is. Ami tényleg az:-), de egy jó ideig még csak gondolatban.

Láttam a görény.hu-t. Tetszik:-))

Előzmény: Greylupus (4469)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.17 0 0 4469

Nagyon aranyosak - na, majd megnézem azt az oldalt:)))

Köccike, nagyon jól van a jegesmaci és a csupafog herceg:))) Matyin nem látni a változást, mert eddig is nagy bundája volt, most is az, Lui viszont "megemberesedett" - rajta jobban látni, hogy készül a télre:)

És Riki és Büdi? Ők is jól vannak? láttam a nyestes topicban Riki kifutóját - nekem nagyon tetszik:) Neki is?:)

Egyébként, ha megnézed, feltettük a www.goreny.hu-ra a nyestes oldal linkjét is:))))

Előzmény: Tima2 (4466)
Tima2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 4468
Göri-nyest:-)
Előzmény: Tima2 (4467)
Tima2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 4467
Előzmény: Tima2 (4466)
Tima2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 4466

Nyestes képeket nézegettem:-) és ezt (is) találtam. Szerintem irtó cukik.

Lui+Matyi jól vannak?

Olvastam, hogy Lui 1000-el készül a hideg, kemény lakótelepi/bérházi télre:-))))

Előzmény: Greylupus (4465)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.17 0 0 4465

Nagyon édik:) Honnan szedted a képeket?:)))

Előzmény: Tima2 (4464)
Tima2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 4464

Ezekhez mit szóltok?:-)))

Pittikatica Creative Commons License 2004.11.17 0 0 4463

Sziasztok!

Tegnap találkoztam a borzalmasan okos anyuka tipikus esetével.

Történt, hogy Dezsőkémet sétáltattam az uszoda környékén. Ő szépen sétálgatott, és egyszer csak riadtan megállt, és sasolta a szembejövő anyukát, két kis gyerekével. Kisgyerek érdeklődött az állatkáról anyucitól:

- Anya, ez milyen állat?

Erre az okos anyuka:

- Ilyen fojtotta meg a Zsolti nyulait, kitekerném az összes nyakát.

(Ezáltal a kisgyermek nem lett okosabb, ezért hát rákérdezett...)

- Anya, ez görény?

Anyuka:

- Az. Na menjünk.

És befordultak az uszoda kapuján.

Egyszerűen még mindig nem tértem magamhoz, hogy ennyire ostoba emberek élnek közöttünk. És még megkérdik, hogy miért agresszívak a mai fiatalok!!???

Ezek után nem is keresem tovább erre a kérdésre a választ. Nem csak a hülye mesefilmek és játékok a bűnösek ebben, hanem leginkább a nagyon "okos" szülők, és nevelési szokásaik.

Elnézést kérek a kifakadásért, de borzalmasan felmérgelt ez az eset. És elnézést kérek a szülőktől is, természetesen ezt csak az ilyen "okos" szülőkre értettem.

Pittikatica Creative Commons License 2004.11.15 0 0 4462

Na szóval:

Összetevők: szárnyasliszt (37%), búza, szójaolaj, halliszt, pulykaliszt (5%), pulykaszármazékok (4%), szárnyaszsír, cukorrépapép, burgonyafehérje, lenmag (2%), vitaminok és ásványi anyagok.

Beltartalom: fehérje 36%, olaj 19%, rost 29%, hamu 8%, nedvesség 10%, A vitamin 20000 NE/kg, D3 vitamin 1500 NE/kg, E vitamin 200 mg/kg, réz 15mg/kg. (nemtom hogy jött ki nekik a 100%, de mindegy)

Adagolás: Egy átlagos felnőtt vadászgörénynek kb. 40-60 g naponta.

Importőr: Vetimpex Kft., 8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Forgalmazó: Alpha-Vet Kft. (cím ugyanaz)

E-mail:  info@alpha-vet.hu

Honlap: www.alpha-vet.hu

Származási hely: Anglia

Nettó súly: 1 kg :)))

Hát ennyi! :)) (mindent leírtam, ami a papíron volt)

Előzmény: Greylupus (4459)
Jahno Creative Commons License 2004.11.15 0 0 4461

Göriek is tetszik, bár nem mindig rendeltetésszerűen használja, mert első körben szét szerette volna kapni (csak nem sikerült) aztán meg a tetején aludt.

Előzmény: Greylupus (4460)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.15 0 0 4460
nekem nagyon tetszik:) és a göri hogy viszonyul hozzá?:)
Előzmény: Jahno (4454)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.15 0 0 4459

Köccike, szükségem lenne a beltartalomra: valahol rajta kell lennie (fehérje, zsír, hamu stbstb százalékos aránya - illetve ha valahol rajta lenne - nem biztos - hogy a fehérje állati vagy növényi-e..)

Illetve arra is, hogy hol vetted? és milyen árban van:) Mert érdekelne a dolog minket is:)

Gumicsirke: nálunk is csak addig menő, amig csipog. Nem tudom, hogy mihez hasonlít a hangja (talán síró nyúl, vagy patkány vagy mittoménmi:), de Lui ahogy meghallja, teljesen bepörög.. ugrál utána, tépi, harapja, marcangolja, teljesen begőzöl.. aztán, ha már nem csipog, xarik rá nagy ivben:) Így kb 10 gumicsirkénk leledzik a lakásban, de egyikkel sem játszanak már - mert ezek már néma csirkék:)))

Előzmény: Pittikatica (4455)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 4458
Harap-Lak :))
Előzmény: Jahno (4454)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.15 0 0 4457

:))) látod olyan ez, mint kacsanyak. :))

nálunk gerle van terítéken. hétvégére jó adag egybepatkányt kaptak, csak a gerincénél bontottam meg a vastag prémjüket. mostmár nem is vitaminozok, mert így aztán mindenhez hozzájutnak.

Előzmény: lanina (4440)
Lavender Creative Commons License 2004.11.15 0 0 4456

Nálunk nem kell a gumicsirke senkinek... Se a zörgös labda... de a pici gumilabdával focizni, meg a pingponglabdával, meg az összegöngyölt zörgöszacsival, az igen!!!

Lufi életveszély, Tamás barátom görcije napokig gyötrödött és kishíján belepusztult, nagyon vigyázzatok!

Pulykazuza rulz, Morfi csak azt hajlandó enni...

Pittikatica Creative Commons License 2004.11.15 0 0 4455

Szia!

A gumicsirkén már én is gondolkodtam, de edddig nem vettem meg, mert a harangozós labda sem annyira jött be, ahogy gondoltuk... :)) De lehet, hogy ezt kipróbálom.

Ja, elhoztam ma a göritáp zacsiját. "Frankie Ferret" a neve, lila a tasija. 1 kg-os kiszerelésű. Ez csirke és pulyka ízesítésű. Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban most tudok válaszolni. Gyártó, tartalom...stb.

Előzmény: Greylupus (4451)
Jahno Creative Commons License 2004.11.14 0 0 4454

Ááá, sokat beszélni nincs energiám, egy képet azért belökök:

Greylupus Creative Commons License 2004.11.14 0 0 4453

Elhiszem:) én is így voltam vele... Bár nálunk hála istennek másnapra az egész lufi távozott Luiból minden behatás nélkül, de az aznapi éjszakát végigrettegtem...

Ma reggelre a malac is sipolásképtelen lett Lui jóvoltából:)

Off:

Örülök, hogy már itthon vagy:) Dani mondta, hogy "beszélt Veled", de mire netközelbe kerültem már nem voltál:(

Előzmény: Jaspis (4452)
Jaspis Creative Commons License 2004.11.14 0 0 4452
A lufival mi is pórul jártunk egyszer, pedig nem is volt felfújva, épp csak leesett a polcról, mi meg nem vettük észre. Zizi komótosan három darabra szétrágta, és megette. :( Nálunk is volt orvoshozrohanás, parázás, kapott parafint, és szépen kijött belőle egy darab. Már kezdtünk megnyugodni, mikor rájöttünk, hogy kellene még lennie, és végül a tej vált be, mint hashajtó. Úgyhogy elmondhatom, hogy végigizgultuk a hím görényünk szülését, igaz, nem kölykök lettek, csak lufi. De mi annak is nagyon örültünk ;)
Előzmény: Greylupus (4449)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.13 0 0 4451

Azt nem fogja:) mert nem nagy, nem gurul és nem durran ki:))))

Ma voltam egész nap a Derby kutyakiállításon dolgozni és ilyenkor mindig kapnak a Pupuk valamit:)

És ma kaptak egy gumi minimalacot (sipolosat) + egy " őrülttudososklonozos szerintem" gumicsirkét:)))

Lui teljesen rákattant és addig rágta (már az agyam is sipolt:) amig a csipogo nem távozott a csirkéből:) aztán elszedte a malacot is Matyitól és azt is kezelésbe vette. A malac viszont kifogott rajta, így egy darabig dühösen tépte, cibálta, rángatta, vonszolta meg minden (látni kellett volna, hogy bedühödött:))) aztán "visszadobta" Matyinak:))) Matyi meg boldogan elvonult a malacával:))

Előzmény: Pittikatica (4450)
Pittikatica Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4450

Ezt megfogadom. :))

Lufi nem lesz szilveszterkor, remélem a konfettit, meg a szerpentint nem eszi majd meg...:)))

Előzmény: Greylupus (4449)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4449

Köccike:)
Nálunk Lui az ilyen válogatós, pedig pici korától változatosan etettük. De hol ezt eszi, hol azt, hol semmit:)

Matyi bezzeg mindent felporszívozik:)))

Amire még nagyon kell vigyázni, az a lufi - csak mert jön majd a szilveszter:) Nálunk párszor volt lufi, hogy milyen jó játék a göriknek - imádták is. De Lui egy idő után úgy döntött, hogy a lufi finom és megette a darabokat - én meg napokig paráztam, hogy úristen bélelzáródás, belepusztul, stbstb.. Azóta nem kapnak lufit, hiába játszanak vele aranyosan:)

Előzmény: Pittikatica (4447)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4448
Hát itt nálunk a munkahelyemnél lévő cba-ban volt kacsanyak dögivel:) Ha kell, a jövő héten megnézem és veszek nektek.
Előzmény: lanina (4442)
Pittikatica Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4447

Hétfőn meg tudom mondani a nevét, meg mindent amit tudni szeretnél róla.

Persze én sem csak ilyen műkaját adok neki, ebből amúgy is max. 4-6 dkg-ot ehetnek naponta a felnőtt görik.

Nálunk az a baj, hogy a mi kis Dezsőkénk eléggé válogatós. Csak a színhús kell neki, a csontosat nem eszi meg, csak széthurcolja a lakásban...:) Mondjuk a nyakat még nem próbáltam, de fogom, hátha bejön neki.

Viszont a nasit ezerrel enné...azt meg csak módjával adok neki.

A múltkor leejtettem egy paradicsomot, és már vitte is. Beparáztam, hogy úgy járunk mint a szőlővel, így utána szaladtam, de hiába. Mire odaértem már eldugta, úgy hogy én sehol nem találtam meg. Másnap előkerült kicsit megrágva :) hál'istennek nem kellett neki... :)

Vigyázni kell a kis mocsokkal...

Előzmény: Greylupus (4441)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4446
ja, még egy - tavaly elég nagy káosz volt, emléxem rá. Volt akinek volt belépője, aki később érkezett, az úgy jutott be, ahogy tudott. Szegény Krisztivel tudom ,hgoy kifizettették a belépőt. Akinek határozott volt a fellépése, azt beengedték belépő nélkül is  - mi is így jutottunk be:))
lanina Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4445

Kell eü papír a kiállított állatokhoz, most járt nálam Flóra, ő mondta. (szintén megy kiállítani) Akik előre bejelentkeztek kiállításra, azoknak free a belépő, de az asztalpénzbe be kell szállniuk. És ha jóltom akkor egy asztal/2-3 fő a limit.

Előzmény: neverhood (4443)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4444

Én már nem vagyok Görke tag, így nem igazán tudom, hogy mit és hogyan csinálnak most a Pecsa kiállításon. Azt viszont olvastam az oldalukon, hogy a belépő felnőttnek 600.-Ft.

És már jelentkeztél Lőrincéknél, hogy kiállítól lennél? Mert tudtommal volt egy határidő, amig lehetett jelentkezni és azoknak tudtak szerezni belépőt. Ha most döntötted el, hogy kivinnéd Bajuszt kiállítani, az szerintem már késő, mert asztalt is kell foglalni, ha új kiállító lennél.

Tavaly oltási könyv elég volt, idén nem tudom, hogy mi a helyzet. Szerintem írj személyes üzit Lőrincnek, vagy hívd fel Florát (ő is megy ki kiállítani). Valamelyikük biztosan tud majd segíteni.

Előzmény: neverhood (4443)
neverhood Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4443
Lupi!

Segits nekem egy kicsit legyszi! :)
Szeretnem kivinni Bajszomat a PeCsaba, irtam is ezugyben Evinek szem.uzit, de nem valaszolt, azt akartam megtudni, h hogy megy ez. Szoval vasarnap du. fele szeretnek menni, kiallitonak. zt tudom, h a berleti dijba bele kell adni, de h eleg neki az oltasi konyv, vagy kell kulon egeszsegugyi papir - mert arra viszont most nincs penzem..=/ - meg, h kell-e kiallitoknak is belepot fizetni. Tavaly nem kellett (Bar asturral kifizettettek aztis), de Lorinc pl. mondta, h kilejentette, h kiallito es beengedtek..

Nos, akkor ez hogy is van? :)

Elore is koszi a segitseget.

udv: Bajszom es jomagam
lanina Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4442

Hol veszel kacsanyakat? :)

Mert most jöttem a piacról, de még szép egész kacsát sem találtam. :( (ezt nem a görinek akartam :)

Előzmény: Greylupus (4441)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4441

Megnézed majd azért, hogy mi a neve? + ha megvan még a doboza, akkor lennének majd további kérdéseim is:)

Nálunk most leginkább a csirkeszárny, pulykanyesedék, kacsanyak megy nagyon.. Még a finnyás Lui is zabál ezerrel:) Nem tudom, hogy itt már írtam-e, hogy pár hete kezdtük kipróbálni a kacsanyakat.. nagyon jó árban van és jóval husosabb, mint a sima csirkenyak.. még megfőzve is marad rajta csomó husi és nagyobbak a csontok is benne, mint a csirkenyakban..

Szárazat nálunk csak reggel kapnak egy marékkal + valami zöldség (kigyoubi, paprika) jár hozzá.

Előzmény: Pittikatica (4438)
lanina Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4440

Azé írtam jövőhetet, mert 3kor utazok békésmegyébe, oszt vasárnap estig haza se jövök. :))

Tudtam, hogy már megint utazol valahova, de azért bepróbálkoztam, hátha :))

Előzmény: Gabzi (4437)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4439
talán télre jobb lenne, ha inkább csontot, húst, vitaminokat kapna, búnusznak 1 egész tojglit összekeverve.
Előzmény: Pittikatica (4438)
Pittikatica Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4438
A kajáról jut eszembe, végre tudtam venni spec. görinek való száraztápot, mindenféle vitaminnal és ásványianyaggal van tele. A mi görink nagyon szereti. Asszem Angliában gyártják, a márkáját pontosan így fejből nem tudom megmondani. Kellett vagy másfél hónap, mire tudott hozatni a kereskedő... természetesen nem kis pénzért (1100 Ft/kg), de ha bejön, akkor megéri.
Gabzi Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4437

van még pár nap addig, sorsoljatok. én mindkettőt vinném. nagymedve és B.neje. :))

Laninadrága!

Azé írtam jövőhetet, mert 3kor utazok békésmegyébe, oszt vasárnap estig haza se jövök. :))

időjárás ügyben imát kellene rebegni.

Előzmény: Greylupus (4435)
lanina Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4436

Nincs kedvetek jövő szombaton délelőtt mítingelni, görit lóbálni, kapucniban sétáltatni, vagy ilyenek?

Nekem lenne, de nem lehetne most hétvégén? :)

Előzmény: Gabzi (4434)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4435

na igen, azért azt feltételeztem, hogy nem whiskast és egyéb "csodamacsekkajákat" kapnak a görik:)))

jövő héten? szombaton? megkérdezem a párom, hogy van-e valami progi, és ha nincs (és nem esik az eső), akkor lehet, hogy mennénk - de hogy melyik görivel, azon még sorsolni kellene:)))

Előzmény: Gabzi (4434)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4434

és valszeg hizni is kezd majd

amennyiben a gazdi olyan étket ad neki, ami számára raktározható holmikkal van tele.

Nincs kedvetek jövő szombaton délelőtt mítingelni, görit lóbálni, kapucniban sétáltatni, vagy ilyenek?

Előzmény: Greylupus (4432)
Pittikatica Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4433

Köszi a segítséget. :)

Miután lerakom a földre és elindulok, utána nem didereg, csak amikor kimegyünk. :)

Mikor meglátja a zöld teret, neki is indul. Tegnap nagyon sokat sétáltunk, le sem lehetett lőni. :)) Mikor fel akratam vinni, akkor lefeküdt a lépcsőház ajtaja előtt, és se előre, se vissza nem ment...:)) végül felvittem kézben.

Ő is kezdi növeszteni a bundáját, szép vajszínű pihe-puha bundi nő a sötét fedőszőrök alatt... :), ja meg neki is ezüstös lett a pofija, nagyon szép. A kilókat nem nagyon akarja felszedni, lehet, hogy később nekilódul, de még egyenlőre nagyon csinos...:)))

Előzmény: Greylupus (4432)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4432

Szia ez változó..

Attól függ, hogy lakásgörény, vagy kinn tartott, sokat szokott-e sétálni, vagy csak alkalomadtán megy ki a lakásból.

Szerintem 0 fokig lehet őket simán sétáltatni. Persze fokozatosan kell hozzászoktatni a göriket, mert az a göri, amelyik csak néha jár ki sétálni és utoljára mondjuk a 25 fokban volt sétálni és most kivinné az ember a 10 fokba, valszeg nem fog neki igazán örülni:) Ha folyamatosan sétálsz vele, akkor ilyenkor is élvezni fogja a sétát. Esetleg eleinte akkor vidd ki, amikor jobb idő van, kicsit melegebb és így szoktasd hozzá.

Megfázni nem fog, ha vigyázol rá. Ha megnézed, már elkezdte, vagy csak most fogja kezdeni (ez göritől függ) a téli bunda növesztését és valszeg hizni is kezd majd - mert télire még a lakásban tartott görények is megnövelik a testsúlyúkat és a bundájukat - ez így együttesen védi őket a hidegtől.

Viszont, ha nagyon didereg, nem mozdul, vagy nagyon akar felmászni Rád (és nem azért, mert lusta és vitetni akarja magát, mint például Lui:))), akkor fejezzétek be a sétát és vidd inkább haza:)

Előzmény: Pittikatica (4431)
Pittikatica Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4431

Sziasztok!

Lehet, hogy most ez hülye kérdés lesz, de mi az a minimális hőmérséklet, amikor még a görénykét ki lehet vinni sétálni? A miénk úgy 15 fok környékén már vacog...:) ekkor kezdünk el szaladni. :)

Nem akarom, hogy megfázzon, a lakásban mégiscsak 20-24 fok van.

Előre is köszi!

Üdv: Pittikatica

Jaspis Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4430

Hát, ami azt illeti, Zizit már nem hagyjuk verekedni. ;) Sajnos mindenáron be akarja bizonyítani, hogy ő a főnök. Ezzel nincs is gond, ha a másik hajlandó behódolni, de ha az is hasonlóan erős személyiség, abból komoly balhé van. Ráadásul Zizi sunyi is...

Viszont a lányok őt is rendberakják. Nemrég Moha volt nálunk, persze vele is összeakaszkodott Zizi uraság, de a csajszi hamar tudtára adta, hogy békén kéne hagyni. ;) Némi visítás és pukizás után Zizi csak messziről nézegette Mohát :)

Marcipán sokkal lájtosabban verekszik, hiába van benne vad vér. Főleg azért, mert ő nem harap, hanem a "rádfekszek és agyonnyomlak" technikát használja. Őt már hagytuk addig verekedni, amíg eldöntötték a rangsort, nem volt vele nagyon komoly gond. Ráadásul ha úgy érzi, hogy vesztett, vagy ha nincs kedve bunyozni, akkor elkezd "nyavíkolni" és persze Anya olyankor rohan megmenteni az ő kicsi fiát.

Ivaros korában nem mertem odaengedni más hímekhez. Még a kölyköket se tűrte, pedig azok még nem voltak ivarérettek. A csajokhoz meg más okból nem lehetett odaengedni ;) Egyébként érdekes, hogy most hogy ivartalanítva van, most is a lányokkal jön ki jobban.

Előzmény: Greylupus (4429)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4429

attól függ.. én pl már hagytam Luit verekedni, hogy lerendezik, (meg végre embereére talált ,stb okokkal) aztán végül szétszedtük őket, (Zizi volt a másik harci fél), mert Lui már nagyon alulmaradt, fáradt, és meg is sebesült,  Zizi pedig egyre jobban belelendült.

Aztán Stinkyvel is "verekedett", ott viszont hiába volt Stinky ivaros, hagytam bunyózni, mert nem tünt annyira veszélyesnek a dolog. Jól is gondoltam, mert egy idő után abbahagyták és teljesen lenyugodva, makogva mentek egymás után.

Matyinál is volt már bunyó - ott is csak egy veszélyes dolog volt, az pedig (ismét:)) Zizi.. Ő nagyon csúnyán elkapta, bár az biztos, hogy többet Zizihez egy görimet sem engedem oda (bocsi Jáspis:) De Matyi is általában csak egy bizonyos ideig bunyózik, mivel már ő is ivartalanított és nem vérre megy a játék. (bár egyszer őt is bekattant, amikor Bobek addig nyúzta - ő meg hagyta, mert olyan kis mulya volt - amig el nem szakadt nála a cérna és akkor csúnyán visszavágott).

De amig Lui ivaros volt (és már ivarérett), sosem engedtem más ivaros hímekkel össze - mivel tudtommal ők már vérre menően (sőt előfordul, hogy a másik fél haláláig) harcolnak a többi ivaros hímmel (főleg nőstények közelében) - és ezt nem akartam megkockáztatni.

Előzmény: astur (4426)
Pittikatica Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4428

Hát igen, az autók...

Mi is szeretjük az autókat, az álló autókat megmássza rögtön. A párom kocsijának a spoilerére mászik mindig fel, ill. felkapaszkodik. Alá viszont egyszer sem engedtem be, mert félek, hogy beleakad valamibe, vagy a kipufogó megégetheti. Az úton suhanó autókat még jobban kedveli, szalad mindig feléjük, vagy azért mert támadni akar, vagy mert tetszik neki. :)

Minden esetre nagyon helyes. És így tudom a legjobban lefárasztani... :)))

Előzmény: Greylupus (4422)
astur Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4427

engem azért még meg tudnak lepni egy-egy kérdéssel! :)

de úgy vagyok vele, hogy lehetek még olyan helyzetben, hogy én fogok vkitől vmit kérdezni, olyan témában, amihez nem értek, úgyhogy szívesen válaszolok mindenkinek.

Koppány séta utánBűbáj séta után
astur Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4426

nekem is tetszenek az ilyen kis kormos pindúrok, de azt vettem észre, hogy nem mindből lesz kiemelkedően sötét görcs - Nyüzsi vadas kölkeiből meg, akik tök szép szabályos mintázattal rendelkeztek kölyöknek, sima vadas lett később /igaz, nagyon szépek lettek/.

szóval úgy vagyok vele, hogy nem kell ám minden kölyöktől hasra esni, mert bármi lehet belőle felnőtten :). inkább azt kell nézni, hogy egészséges, jóltáplált-e, milyenek a fogai, stb (bár itt is egy megj.: kölyöknek Bajusz egyik kölyke foghibás volt, de fogváltáskor rendeződtek a fogai! O_o).

hát ismerős a helyzet...

Koppány a mostani Normafás kiránduláson minden kannak nekiment (eggyel komolyabban össze is verekedett, egynek meg a torkát kapta el durvábban), még az ivarosakat se kímélte. alapvetően minden görényre úgy tekintett, mint ellenség, bár a nőstényeket először csak szaglászta, aztán meg gondolom be akarta gyűjteni őket addig, míg el nem kezdenek tüzelni ;)... így nem is nagyon engedtem oda a görcsökhöz.

ráadásul ezt a viselkedést most Mőci is elkezdte gyakorolni... leginkább Edina Jenny nevű görijével szapulják egymást, ő egy nagyon kistermetű görény, de hihetetlenül vehemens! :)) tépték egymást fél percig, aztán mikor szét lettek választva, mint egy kis terminátor, úgy vetette volna bele magát ismét a harcba :). (azért Emőt se kellett félteni, ő is ment volna vissza harcolni!)

Kérdés: ez most nekik jó?? ha így összeakad két verekedni vágyó görcs, ki mint cselekszik? rögtön szétválasztjátok őket, vagy hagyjátok, had alakuljanak a dolgok maguktól?

Kép: Em és Jenny még a békés időszakban

Előzmény: Greylupus (4419)
Cat13 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4425
Kár, hogy szerelni nem lehet megtanítani. ;-) A nehezen hozzáférhető csavarokat, ezt-azt igazán megtanulhatna kiszedni. :-P
Előzmény: Lavender (4424)
Lavender Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4424
Jaja! A kocsi nagy varázslat nálunk is, nagyon alaposan körbe kell tanulmányozni, és elbújni alatta és a gazdira a frászt hozni, aki alig tud a végén kiráncigálni!
Cat13 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4423

Samu is igazi autószerelő görény. :-) Én meg mindig attól félek, hogy vki ránk szól, hogy mit matatunk mi az ő autójánál. De az én kicsikocsimba már tök ügyesen beugrik, bár szerintem másikkal sem tenne kivételt. :-)

Greylupus Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4422

:) majd hozzászoksz a hülye kérdésekehez is idővel:) én már semmin sem lepődöm meg:)

egyébként sétához jó tanács. A görények nagy része nem igazán szereti a nyilt terepeket. Nálunk mind a két fiú leginkább (ha van rá lehetőség), akkor a házak fala mellett szalad, vagy a bokrok közé megy be, hogy valamennyire védve legyen. Illetve leginkább alkonyatkor szeretnek sétálni - ezek gondolom, mind az ősöktől "kapott" túlélési ösztönök.

Az, hogy futsz előtte, az jó dolog:), mert a legtöbb szereti kergetni az előtte, gyorsan mozgó "bármit". Ez lehet falevél, labda, Gazdi, egér, bármi:))) Ezzel gyakran lehet ösztönözni a mozgásra:) Luinál kedvenc játék volt, amig pici volt, hogy elöl rohantak a gyerekek, Lui meg "kergette" őket - én meg persze ott lihegtem a póráz másik végén:)))

Ti nem vettétek még észre, hogy minden autót tüzetesen szeretnek átvizsgálni? komolyan, néha úgy érzem magam, mint egy "kábítószerkereső görény" gazdája, mert a kerekeket, az alvázat, a kocsi oldalát, mindent centiről centire végig kell szaglászni:)))

Előzmény: Pittikatica (4420)
Pittikatica Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4421
akarom mondani "...nehezen tanultak meg..."
Pittikatica Creative Commons License 2004.11.09 0 0 4420

Sziasztok!

A sétáláshoz kapcsolódóan, a Ti göreitek is nehezen tanult meg sétálni, vagy csak a miénk ilyen kis bénácska...:))

Egy istennek nem akart menni, nagy nehezen hozzászokott a hámhoz, de sétálni azt nem akart. Csak ténfergett, cikkcakkban ment...stb. Végül a barátnőm javasolta (neki volt pár görije), hogy óvatosan húzzam arra felé, amerre én akarok menni, és láss csodát, 3. próbálkozásra sikerült. Azóta szépen jön utánam, vagy mellettem. Sőt a múltkor elkezdett szaladni, vagy inkább rohanni. Én meg szaladtam előtte...:)) Gondolom a járókelők el nem tudták képzelni mi a fene van. :))

Ja, és még egy sétát sem tudtunk le gyereklátogatók nélkül, mindig jönnek a kérdések: megnézhetem? megsimogathatom? mi ez? de szép menyét!! megsétáltathatom? jaj, de ari!!!...és hadd ne soroljam.

De ez tök jó. :))

Greylupus Creative Commons License 2004.11.08 0 0 4419

szép a picike:) szeretem az ilyen sötét göriket:) bár kiváncsi leszek, hogy mi lesz belőle, ha majd nagy lesz:)

a sétával meg ugyanez a gondom nekem is. Nagyon szeretnék görisekkel sétálni, de az én görijeim sem igazán szociálisak. Lui vagy ver, vagy verik.. a kettő között nincs átmenet (esetleg Edkéék görijeivel, de az is nap, idő, görény és lélekfüggő:)

Matyi meg eddig nagyon kis mulya göri volt, de nagyon békéske. Egyszer-kétszer azonban nagyon csúnyán megtépték, aztán rájött, hogy neki is vannak fogai. Azóta már ő is verekszik és elég csúnyán.. Szóval én is két antiszoc görivel nehezen sétálok más görisekkel..

Előzmény: astur (4418)
astur Creative Commons License 2004.11.08 0 0 4418

:/ pedig szívesen futnék össze más görissel séta közben! jó persze, ha már kimegyek, általában más görényesekkel megyek - az antiszocializáció miatt (=mivel se Koppány, se Em nem jön ki más görcsökkel :)....) - ,de ennek ellenére jó dolog más göritartókkal is találkozni! :)

voltam most kivételesen a görke normafakiránduláson, aztán egy ilyen kis tündérke is volt ott :) ->

9 hetes csöpp
Előzmény: lanina (4414)
cséká Creative Commons License 2004.11.08 0 0 4417
Szevasztok! Rég jártam itt. Még mindig nem tudtam eladni Samu ketrecét. Ha valakit érdekel 28.000,-ért egy két hétig használt, kétszintes, ketyó, írjon mélt. Köszi! :)
Lavender Creative Commons License 2004.11.08 0 0 4416
Morfi még ugye egész fiatalka oszt mégis tisztára megöszült idén a feje! Majdnem fehér az egész! Pedig nyáron olyan fekete ördögszarva szokott lenni, hogy nincs is maszkja! Most viszont az egész feje egy fehér maszk, nagyon cuki! Szóval nem hinném, hogy öregszik a kicsikéd :-))
Jaspis Creative Commons License 2004.11.07 0 0 4415

Nincs véletlenül valakinek valami adata vagy tapasztalata a prémgörények várható "élettartamáról"?

Azt sejtem, hogy valószínűleg nem egészségügyi szempontok alapján tenyésztették őket :( Mindesetre Zizi görényünkön elég nehezen igazodunk el. Nem ismerjük a pontos korát, elvileg 2,5 - 3 éves lehet most. A fogai nincsennek elszíneződve, úgyhogy abból nem nagyon tudok következtetni a korára. Alapvetően nagyon játékos, viszont egyre "házsártosabb", más görényekkel egyre nehezebben jön ki, és idegenek kezébe se lehet már olyan nyugodt szívvel odaadni mint régen. Ráadásul a bundájában egyre több fehér szál van, mintha őszülne. Tudom, hogy a téli bunda alapból világosabb, neki viszont a fekete fedőszőrök között van egyre több fehér szál, különösen a farkán és a fején. Vajon ő most öregszik, vagy csak unja már az eddigi bundaszínét?

lanina Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4414

Amíg két görink volt egészen rendszeresen jártunk ki mi is a szigetre sétálni. Nekünk is mondták többen is, hogy másokat is láttak már kint, de mi csak egyetlen egyszer akadtunk össze más görissel. (akit nem mi hívtunk :) Pedig volt olyan hét, hogy minden nap kint voltunk :) Igaz, nagy a sziget.

Előzmény: astur (4411)
astur Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4413

noch einer...

1. Emő lóg a másik görényen. (megvédte a 'csatorna-lukát' a szigeten. akkor se adta fel, mikor már ketten fúrták be magukat mellé :).)

2. Koppány is punnyad.

Üdv és jó hétvégét mindenkinek!

astur Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4412

1. Koppány les

2. Emke punnyad

astur Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4411

mármint tetszik neki itt - ezt félreírtam

viszont görcsök!

tegnap voltam a margitszigeten, és kivittük Koppányékat, meg találkoztunk két albi görivel - állítólag előttünk már vagy három görit sétáltató emberkével is összefutottak - ki szokott kijárni a szigetre hét közben? van itten olyan?

Kép: itt az egész bagázs, alul balra Koppány, alul jobbra Bűb; felül a két albi lányzó - Pihe és Polly, legfelül a vadas kislány Jenny.

Előzmény: astur (4410)
astur Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4410

_off_

PONT ezért jó! dehát én itten meggyőzni senkit nem akarok, félre ne értsétek! :) csak most nekem ez kellett. a görcsökkel + a kutyámmal kiélem a dögöny-hajlamaim, sétára is mozgósítanak minden nap, takarítani is lehet őket (amennyiben ezirányú vágyaim lennének - bár nincs sok általában :) ), szóval az efféle állatkák élből kiestek.

egyik bnőm pl. azt javasolta, mikor még nagyban filóztam, hogy milyen állatot is vegyek, hogy tegyek be egy terráriumba egy plüssnyulat, mert az

.nem büdös

.nem hangos

.nem kell sokat takarítani

.nem kell vele sokat foglalkozni

stb stb :). ugyanis tengeri cocára, papagájra, egyéb rágcsálókra ezek voltak az ellenérveim - időm ugyanis nincs sok, a görcsökre pont elég. szóval Zsuzsika ezért jöhetett 100%osan számításba. egyébként tényleg dekoratív kis példány, meg zabál is mint állat, úgyhogy úgy tűnik, tetszik is neki.

GABZI! gratu a mocsáridhoz!!! :) azon is gondolkodtam :), csak állítólag harap. Zsuzsa is, de ahhoz nem nyúlok be ;).

egyébként van igazság abban, amit írsz ;). szülő és tesómentes övezet lett a szobám. normális ember örülne :). - tegnap tesóm addig eljutott, hogy a küszöbömre ráállt, és onnan fennhangon kijelentette: PFUJ. ennyit róla :).

_off vége!_

Előzmény: Lavender (4408)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4409

mert ő mikor bejelentettem, semmilyen noszogatásra, meg húzásra sem volt hajlandó följönni hozzám :)...

De Astur! Ebbe mi a rossz? :))) Ezt még fokozhatod azzal, hogy lekiabálsz neki(k), hogy kiengedted Zsuzsát kicsit szaladgálni, nehogy berozsdásodjanak az ízelt lábai. És akkor lazán 1 hónapig szülő mentes életet élhetsz. Bár lehet, hogy ekkor saját magadnak kell gondoskodnod a hideg- és meleg ételről. :)))

Greylupus! Gratula a gekkópókhoz! Megvallom Gyulaféle teremtmények nálam is jobban bejönnek, mint a Zsuzsákok, dehát ez vagyon. :))

Úgy látszik, hogy gyarapodási hét volt, mert én is szerváltam egy új lakót Minimoris és Tohonya Ernő mellé. Mocsok Sárival. A neme igazából nem tisztázódott, de gondoltam T.Ernő mellé nő kéne. Mocsok azé, mer' mocsári a szentem. Ebből is kitűnik, hogy teknőőőős. :))

Na kellemetes hétvégét a görényes birodalomnak!

-g-

Előzmény: astur (4405)
Lavender Creative Commons License 2004.11.05 0 0 4408

A görcinek sokkal szebb és gombabb szeme van! És amúgy is: mire jó egy pók? Csak mert dekoratív? Nem kötödik, nem lehet vele játszani, csak úgy elvan mint a befött, szó szerint, még üvegbe is van ugyanúgy :-)))

Persze több pókmániás haverom is van, szeretik ezeket a dögöket, én meg a tolerancia jegyében aszondom: aki bírja, rajta :-)))

Jaspis Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4407
még...
Előzmény: astur (4406)
astur Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4406
még egy off: bevallom ez az én fejemben is megfordult, mikor este alvásra készülődtem, és a terráriumra pillantottam :P... de nyomban el is vetettem, mert azért az üveget nem tudja még kirúgni :).
Előzmény: Lavender (4404)
astur Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4405

:)))) hát azért el tudom képzelni ezt a párbeszédet :)) - még szerencse, hogy te nem anyu vagy, mert ő mikor bejelentettem, semmilyen noszogatásra, meg húzásra sem volt hajlandó följönni hozzám :)... tesóm az durvább, ő azóta sem lépett be a szobámba :). (úgy érzem kissé erőszakos vagyok velük szemben...)

hát az a melegítőkő, meg melegítőlámpa pont annyival több, mint amennyi nekem nincs erre :). Zsuzsikának ez sem kell :). igénytelen kis állat :).

Lavender: bevallom ezek voltak a fő okok, amiért bevállaltam Zsút. nem mindig vagyok itthon (hétvégén Tatabányára költözök általában) és olyankor anyuék etetik a görcsöket is, nem akartam még egy terhet a nyakukba akasztani. ha a pók három-négy hétig nem kap kaját, akkor sincs semmi baja; tisztítani is csak félévente kell max, nem hangos, nem kötődik az emberhez, nem várja őt haza - erre ott vannak a maszatkáim :)... szóval néha lehetnek ezek a tulajdonságok pozitívak. viszont nekem nagyon tetszik, mert szép és dekoratív, és nagyon ari gombszemei vannak :).

Előzmény: Greylupus (4403)
Lavender Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4404

No a pók az jóval igénytelenebb, a barátomé aki Hugó, pl alig kap néha enni egy pár élö tücsköt, oszt hihetetlen jól bírja :-))

De én nem tudnék együtt élni vele egy lakásban, én is állandóan rettegnék, hogy kimászott és éjjel álmomban végigkutyagol rajtam mind a nyóc lábával!! Brrr! Araknofóbia rulez! :-)))

Greylupus Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4403

:)))

Gyula is eredetileg madárpók.. a páromnak már régóta sirtam, hogy szeretnék egy gekkót, de ő hajthatatlan volt, ha gekkó, akkor jön egy madárpók is.. így letettem róla..

és a névnapom előtt pár nappal elkezdte mondogatni, hogy már kinézte magának Gyulát, szőrős, nagy és 8 lába van:) - mondtam, hogy válóok..

erre a névnaponom várt egy papir a bejárati ajtón..

"boldog névnapot - Dani, Matyi, Lui és Gyula"..

bemegyek.. erre Dani - keresd meg Gyulát, ott lóg valamlyik sarokban..

erre: ok, akkor én most kimegyek az ajtón, és van 3 perced, hogy eltüntesd, mire visszajövök, már nem szeretném, hogy itt legyen.. erre elkapott- becipelt és ott ült Gyula a GEKKÓ:)))))

szóval Gyula gekkó és pók is egyben:)))

egyébként sok fütést nem igényel, kell egy melegitőkő neki + melegítőlámpa - ezzel pont el lehet érni vele a megfelelő hőmérsékletet:)

sorry az offért:)

Előzmény: astur (4402)
astur Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4402

Gyula is cuki!!! :))))

én eredetileg kígyót akartam, vagy siklót de az a baj, hogy azoknak általában kell plussz fűtés, nekem meg most nem volt akkora tőkém befektetni :> ... így esett a választás a madárpókra.

végülis anyu tegnap több órán keresztül nyomta, hogy ő meg se hajlandó nézni, de este azért felmerészkedett, hogy ellenőrizze, rendesen le van-e zárva a terrárium és nem tud-e kimászni :DDDD.

Előzmény: Greylupus (4399)
astur Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4401

olyan szépek egymás mellett!!! :)))) Luinak még nincs téli kabátkája? Matyi még mindig gyönyörű hófehér :)! akkor kb akkorák lehetnek mint Koppányka.

Bűbáj meg egy 1,2 kg. normális ez egy nősténynél? O_o ...

Előzmény: Greylupus (4398)
Lavender Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4400

A gekkó cuki!!! A madárpók is szép, szép, nem mondom hogy nem, csak ne nagyon jöjjön a közelembe :-)))

Azé megnyugtat, hoyg a többi hímecske is szépen megsúlyosodott, meg aztán alaposan átgyömöszöltem Morfit és hát elég nagy a szörmennyiség is rajta, na majd jól lefényképezem oszt meglássátok mekkora egy dömper! :-)) Idus 4x kitelne belQle :-))

Greylupus Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4399

blöööeeee, ezért én is üvöltöttem volna:) nálunk a párom mániája a madárpók, de nálam ez komoly válóok, (még nagyobb, mint a megcsalás:)))

de mi is gyarapodtunk új lakóval (bár mi már augusztusban:))) Gyula a neve és még növőfélben lévő leopárdgekkó:))) itt ippeg hetrázik össze-vissza rakott lábakkal:)

Előzmény: astur (4395)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.04 0 0 4398

Lemértem őket és érdekes eredményre jutottam.

Matyi 1,5 kg, Lui pedig 1,6 kg. De érdekes módon Lui vékonyabbnak látszik, mint Matyikoma:)

Ime két kép róluk.

Az elsőn egymásba gömbölyödve alszanak, aki nem látszik, az Matyikoma, a régi hálórucim alatt:)

A második képen pedig egymás mellett kinyúlva a két rosszaság:) - sajnos nem tuodm, hogy miért ilyen sötétek itt a képek.. az én gépemen otthon tök szép világosak:(

Előzmény: Lavender (4390)
astur Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4397

hát Bajusz télire olyan, mint egy plüssnyúl :). Nyüzsi is olyan volt. (mármint a szőre.)

Előzmény: neverhood (4394)
astur Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4396

nálunk Koppány 1,8 kg körül van, de ő nem nagy görény, inkább testes :). ha ember lenne, akkor egy olyan kis zömök, mokány csávó lenne :). bár lehet, hogy néha azért tűnik "kisméretűnek", (pedig azért nem az) mert Emőke elég nagy nőstény... ő meg a debella némber :)...

astur Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4395

szia :))

hát én ezerrel hívogatlak, de te sose veszed fel - azaz nem is hogy nem veszed fel, de mindig ki van kapcsolva a  szám, amit hívogatok (vagy számotváltottál?). :( Pedig ma is akartalak hívni görényezni - nem mára, hanem holnapra, a margitszigetre - ugyanis nekem is őszi szünetem van :)..

szóval holnapig még megpróbállak elérni, remélem bekapcsolod a mobilod, és megnézlek a chaten is, hátha ott vagy, de ha esetleg itt olvasnád: holnap elvileg kettőkor kimegyek a Margitszigetre találkozni egy albi görivel (már alig várom!!!!:o))) végre albizhatok:))))!), jön Koppány is, meg Emőke is.

ma egyébként szaporodott a család egy Zsuzsikával, aki mellesleg madárpók. nagyon cuki :). apámon kívül mindenki ordibált velem miatta, de végülis úgy tűnik, hogy megtartjuk a Zsuzsát :).

cupp,

Kriszti

A. Pallidum
Előzmény: neverhood (4393)
neverhood Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4394
Jah és még valami. Ha már a súlynál tartunk. Bajszom most pontosan 1 kiló, meg egy picivel több. Szóval nem több, de így is hízott és remélem még hízni is fog. Nah, csak ennyit akartam :)
Ma édesen elaludt rajtam, nem volt szívem visszatenni a ketrecbe, de muszáj volt :)

üdv
neverhood Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4393
Nah, mesélek én is egy kicsit :)

Bajszom is elkezdett téligörényesedni. Olyan dönörű a szőre, h csak na! Selymes, tömött, bár még nem elég hosszú - igaz még csak növember van... Remélem olyan lesz, mint tavaly télen. Most éppen tokára és seggre gyúr :D Szóval nagyon szép. Majd megkérem Lost, h gyűjjön át és kapja le. Mármint a fótómasinával.

Szóval nagyon szép, és igazi ölgörény :)

Te astur drága! Írjál nekem levelet, illetve válaszolj, az enyimre, mert irgumburgum. :) És kéne már találkozni. Úgyis aszontad kívánci vagy Kajszi-Bajszira :) én meg kíváncsi vagyok a Te dögeidre. Nekem meg őszi szünetem van. Beszéljnk mán meg valamit jó???? :)))

üdv: Bajusz von Manrféd Di'Anré, és jómagam, azaz neverhood a barkácsmester :D
mezoor Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4392

Szerencsére a nyesttel csak egy összetűzésünk volt néhány éve. A jelenlétére, ugyanúgy mint a göriknél, először az eltűnt tojások utaltak, majd a lefejezett tyúk tetemek következtek. A következő látogatáskor elműködött a kölcsön kapott róka csapda:)

A malacom annyi volt, hogy a nyest nem fért be az 5 x 5 cm-es dróthálon(a görénnyel ellentétben) így a meglehetősen nagy értéket képviselő fácánállományban nem esett kár.

Tehát csak feltételezem, hogy a viselkedésük szinte mindenben hasonló, a profi fa- és falmászástól az ölési technikáig.

Előzmény: Tima2 (4389)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4391

Akkor valszeg Luival is ez van:) Ők érdekes, most nem annyira híztak meg, de este lemérem őket, ígérem:)

Képzeljétek, tegnap a frászt hozták rám. Földszinten lakunk és be kellett volna engedni a páromat a lépcsőházba. Az ajtónk előtt van egy rács is. Az ajtót kinyitom, mondom, hadd menjenek a görik is ki a lépcsőházba, mert pár perc alatt kinyitom a rácsot is és összeszedem őket.

Görények ki.. én keresem a kulcsot, nincs sehol.. elpiszmogok, közben már hót ideg voltam, mert a görik a sötét lépcsőházba szanaszét.. Mire kiderült, hogy Daninál volt a kulcsom, így nem is tudtam volna beengedni..

Ő be, én rohanok Ki a lakásból, keresem a göriket, hát a mellettünk lévő ajtót szimatoltak:) és ahogy szoltunk neki, rögtön futottak vissza..

Akkora kő esett le a szívemről, hogy csak na.. de többet ilyet nem játszok meg, az is biztos:)))

Lavender Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4390

Hát, akkor az én Morfom 1xüen csak baromi lusta, merhogy zabál, iszik, néha picit fut is a laszti után meg Idus után... amúgy megmértem, 1,6 kg a koma, szal szép kövér :-)))

Fiús anyák, mennyit nyomnak a kicsikéitek? Gabzi, föleg Kenzo macira lennék kíváncsi, no meg persze Matyi jegesmackóra is!!! :-)))

Tima2 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4389

Sziasztok,

Mezőőr: A nyest is addig öl, amíg mozgás van körülötte?

Előzmény: mezoor (4388)
mezoor Creative Commons License 2004.11.03 0 0 4388

Nemrég  találtam csak rátok, így a már befogott állatok sorsát másként rendeztem el. Viszont, ha legközelebb elcsípem valamelyik komát, akkor jelzem az email-emre kapott számokon, beérkezési sorrendben:)

Előzmény: Jahno (4385)
astur Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4387

hmmmm ez azt jelenti, hogy bejön a kiscsaj? ;)

hát már megosztottam veled a bizonytalanságom, hogy mi legyen vele, és kivel csörögjön, ha párzási időszak lesz, de bevallom őszintén, még mindig nem tudom eldönteni, hogy kivel legyen fedeztetve. mindenesetre Kenzóék még mindig az első helyen vannak, Koppánnyal versengve ;). elég nagy a dilemmám, de majd ha személyesen is megnézek pár kant, akkor biztos könnyebben megy majd a döntés :)... (a LEGjobbat akarom ;).)

Előzmény: Gabzi (4383)
astur Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4386

barátoméknál is tarolt pár hónapja a galamb-ketrecben egy görény, de az többet nem ment látogatóba, mindenesetre ugyancsak tetemes kárt okozott...

Előzmény: mezoor (4379)
Jahno Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4385
Hááát, éppen holnap megyek Szegedre, itt anyóséknál meg van egy dupla méretű görikifutó, immár vagy fél éve üresen... Legfeljebb mailban telszám, ha meg görkések közül valaki igényt tart rá, vagy egyesület intézne vakami helyet, akkor vegyék úgy, hogy elhoztam Nekik.
mezoor Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4384

Amíg mozdul valami körülöttük, azt lefojtják. Ezért is irreálissan nagy az általuk okozott kár. A színhely reggelre általában úgy néz ki, hogy letépett fejű, vagy átharapott nyakú holttestek hevernek a vollierben. A nyakon a két szemfog nyoma, mint két véres lyuk látszik. Ha viszonylag sok madarat talál egy röpdén belül a göri, akkor módszeresen elkezdi az elhurcolásukat. Ha közben valami megzavarja(pl. kutya)akkor elengedi az áldozatot. Kivéve, ha előtte nem spájzolt be. Ez esetben jobban ragaszkodik a zsákmányhoz.

Az útvonala jól követhető a hullák nyomán. A múltkor a palakerítés hasadékától, a tetőre felmászás pontjáig találtam csirketetemeket.

Ekkor jöttem rá, hogy a papagájröpdék fölötti tető alatt csinált magának bejáratot, illetve fészket, így nem kellett átküzdenie magát sem a villanypásztoron, sem a bőrét nem veszélyeztette az udvart őrző terrier.

Előzmény: Greylupus (4382)
Gabzi Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4383
Mi a terved vele ivarzáskor? :)))))))))
Előzmény: astur (4370)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4382

akkor elnézést:)

Csak azért írtam, amit irtam, mert már jópárszor előfordult, hogy itt-ott fórumokon olvashattuk, hogy kóbor görényt láttak alkonyatkor átfutni itt, szaladni ott - és a nagy %-ról kiderült, hogy nem kóbor görény volt, hanem városba betévedt nyest - de azok a szemtanúk általában nem voltak hozzáértők.

és egy durva kérdés. Meg is eszik amit megölnek, vagy csak "simán" megölik és otthagyják?

Előzmény: mezoor (4381)
mezoor Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4381

Az általam használt név, egyben az egyik munkahelyemet is jelenti.

Sajnos az elmúlt két hétben személyesen konfrontálódtunk 3 görivel is. A nyestet is elég jól és szintén személyesen ismerem. Először ő volt a gyanúsított, mivel nem tételeztem fel, hogy a kisebb méretű görény képes még a pávát is lefojtani. A villanypásztor egy időre távol tartotta őket, de most az utóbbi néhány hétben likvidálták az összes idei díszbaromfinkat.

Előzmény: Greylupus (4380)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4380

:(

Ez nem jó hír:( és biztos vagy benne, hogy görény az illető pusztító? Mert sokan összetévesztik őket a nyestekkel (főleg alkonyatkor), akik tényleg elég nagy károkat szoktak okozni, mind az állatállományban, mind a lakóházakban. Ezzel persze nem a görényeket szeretném védeni és nem az állatismeretedben szeretnék kételkedni - ne értsd félre.

mezoor Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4379

Köszi az infókat:)

Hogy szeretnék-e görényt?

Hát nem igazán:(

A kérdéseim arra szolgálnak, hogy megismerjem az ellenséget;)

Amennyiben a jövőben valakit érdekel befogott, vad vadászgörény úgy jelezze, persze csak akkor, ha 24 órán belül le tud jönni érte Szeged mellé. Természetesen ingyen elvihető rovatban.

Jelenleg szerencsére nincs a készletben, de valamiért jobban szeretnek nálunk mint másnál. Az érzés nem kölcsönös, pláne, hogy a madárkertünkben ebben az évben kb negyed milliós kárt csináltak.

Más körülmények közt természetesen szimpatizálnék én is velük, mivel egészen pofás jószágok, de a jelenlegi álláspontom szerint leginkább annak örülnék, ha a többségük pórázon sétálna, a maradék pedig a kihalásra ítélt fajok közt szerepelne a Cites I. listán.

Előzmény: astur (4377)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4378

Nálunk Matyi most kezdett vedleni.. minden Matyiszőr és én is egyfolytában tüsszögök és vakarózom:)

Lui még nem vedlik.. nem tom mikor akarja elkezdeni, de jó lenne, ha együtt vedlenének és túlesnénk rajta hamar:)

a cikket lefordítottam a hétvégén:) illetve összeolloztam két idevágó cikkből, így teljesebb lettl - nemsokára olvasható formátumban lesz fenn.

Röviden: azzal foglalkozik, hogy mitől lesz depressziós egy görény (lakóhely, gazda, társváltozás - illetve, ha aszeretett társa elpusztul) és mit lehet tenni.. - figyelni kell, hogy egyen, hogy igyon, ne száradjon ki és arra is, hogy a depressziótól és nemevés, nemivástól fogékonyabbak lesznek a betegségekre. Minél többet kell vele foglalkozni - bevonni mindenbe, hogy ne érezze magát magányosnak és érezze, hogy tartozik valakihez és szeretik.. és ezekkel a gyógymódokkal kilábalhat belőle, de persze a görényen magán is sok múlik.. ha nincs hozzá akaratereje (úgy irja willing of fight), akkor nem fog kigyógyulni belőle..

Előzmény: Lavender (4375)
astur Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4377

szia mezoor! a görik 8-10 évig élnek, és általában a kanok 6-7, a nőstények meg 9-10 hónaposan válnak ivaréretté. nem olvastam, de te is szeretnél görit? elég sok infot megtalálsz róluk a www.goreny.hu -n is, többek közt ilyeneket is, érdemes elolvasni!

üdv,

kriszti

Előzmény: mezoor (4374)
astur Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4376

köszi! :) én is büszke vagyok rájuk (főleg Nyüzsikém porontyaira), egyszer látnod kell ebben a gyönyörű bundijában a kisasszonyt, mert tényleg széép :). nem is tudom kire ütött...... ;DDD / :/.. /

hát nálunk is mindketten félig téliálmot alszanak... egyedül olyankor aktívak, ha kiviszem őket sétálni, de amúgy csak néha-néha dugják ki az orrukat a takarójuk alól :). /aztán megérzik a hideget, és már dugják is vissza! brrrr. :)/

tegnap mi a Margit-szigeten találkoztunk egy doggal, felemeltük a görcsöket, nadehát ennyi erővel akár a fejünkre is tehettük volna, mert kicsit kinyújtja a dog a nyakát, és pont addig ért :)... marha nagy volt... kicsit meg is ijedtem, de mikor megérezte a görcsök illatát, behúzta a farkát.... O_o na itt kicsit csalódtam benne, nem gondoltam volna, hogy egy ekkora kutya ilyen birka!!!

mindenesetre ha vmikor meg akarom védetni magam, és választhatok, hogy mivel: német dog, vagy görény, akkor biztos a görcseimet választom... :) /bár ez némiképp szomorú dolog, de most nem megyek bele a kutyás témába:).../

drakulálok Lui mutatványához!!! :)) egyébként Koppány is ölbegörény, de én nem engedem, hogy séta közben felmásszon rám, mert a séta nem arra van :) - azért párszor leguggolok hozzá, és akkor felmászhat az ölembe egy kis simire /mert amúgy olyan mint a kiscica, törleszkedik állandóan/.

na legyetek jók! sok simi Luinak és mini-jegesmedvének!

Bűbáj, Koppány, Kriszti :)

Előzmény: Greylupus (4373)
Lavender Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4375

Lupuska, ha átküldöd a cikket, én is nekiveselkednék a fordításnak!

Morfi nem eszik, hanem zabál, tényleg csak a kaja érdekli, majd 3 kiló a dög :-)))

Gyönyörq aranyszín a bundája, és még nem ért véget a bundacsere, minden csupa-csupa ször a lakásban, az ágyamban, a heverön, mindenfelé, én meg csak tüsszögök és vakarózom...

mezoor Creative Commons License 2004.11.02 0 0 4374

A következő kérdéseim:)

Hány évig él egy göri és mennyi idős mire ivarérett?

Előzmény: Greylupus (4369)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4373

jaj, gyönyörüek:)))

köccike, jól vannak a srácok:) Lui elvonult téli medvébe - alig látom, de akkor is csak annyira, amig rohan a másik hálóhelyre aludni, ebből kifolyólag Matyi meg unatkozik és rám maradt - egymást szórakoztatjuk:)
A hét végén mi is voltunk sétálni - felváltva a két görivel.

Matyi már napok óta az ajtóban tevékenykedett, vele kezdtük a sétát, gondoltam örülni fog neki. Hát a nagy fenéket:)))

Egész idő alatt a nyakamban ült, mint egy sál:) ha leraktam ugrott is vissza rám - bezzeg, amikor hazafelé indultunk, mint akit sós puskával fenékbe lőttek, alig értem utol:) Ja, és azóta is az ajtó előtt fekszik.. szóval most mit is akar?:)))

Lui viszont nagy meglepetésemre, kb 1 órát szépen sétált. Minden érdekelte, ásott, kapart, faleveleket kergetett:)

De a legjobb.. egy kutyással beszélgettem, mire Lui megunva az "álldogálást", FELMÁSZOTT!!! a mellettem lévő, kicsit göcsörtös fára. Mire a nő: Ez tud fára is mászni? Nem is tudtam..

mondom: hát eddig én sem tudtam...

Ezután ÁTUGROTT A FÁRÓL A VÁLLAMRA.. Erre a nő: huha, ez ilyen képzett? és ilyen ragaszkodó? mondom: hát peeeeerszeeee:))))))

Majd elkezdett követni minket a belső kert "alfa" kandúrja, Luinál kb kétszer nagyobb:) Luit nem érdekelte, de a macsek teljesen lázba jött, farkcsóválva és kúszva jött utánunk.. Próbáltam Luit rávenni, hogy figyeljen rá, de nem érdekelte.. Erre "odairányítottam" a macsek elé. Végre észrevette... Felállt lábujjhegyre, felpúposította a hátát, topogott, és közben sziszegett..

A macska már félrefordított fejjel figyelte, gondolom nem tudta, hogy mi ez a rém:) Majd kámforrá vált:) Lui erre annyira belelelkesült, hogy megkergettünk még 2 varjút és még két macsekot:)

és hogy vannak a tieid?:))) régen hallottam én is felőletek:)

Előzmény: astur (4372)
astur Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4372

Ő pedig Bűbáj meg az ő tesókája (Figaro). /a világosabb a kisasszony./

Bűbáj és FigiBűbáj és Figi 2.
astur Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4371

Ő meg Koppány úrfi személyesen :o)

Koppány
astur Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4370

szia Lupi! bocsánat a közbekottyért, csak jöttem képeket megosztani. - -  igazi tundragörényem van (nemtom mér, de ez jutott eszembe róla, mikor ilyenné lett most a télen:).)

hogy vagytok Luiékkal? írj majd ha lesz kedv&energia&idő&miegymás :)!

üdv,

Koppány, Bűbáj + én

1. kép: a "hófehérke" Bűbáj (Nyüzsi kölyke) /fahéjas tejbegríz/

2. kép: -en is ő. (lógva.)

Bűbáj

Greylupus Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4369

:)

Normál esetben évente egyszer fialnak.

A várható alomszám: 1-10 kölyök lehet, de sajnos a lakásban tartott görények között gyakori az álvemhesség is.

Előzmény: mezoor (4368)
mezoor Creative Commons License 2004.11.01 0 0 4368

Köszi a válaszokat:)

A következő kérdésem, az hogy a görik évente hányszor fialnak és mennyi a fészekaljanként várható szaporulat?

Előzmény: Jaspis (4361)
Jaspis Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4367

Mi is azt gondoltuk, hogy majd hogy feldobja Marcipánt, hogy van egy társa. Hát a nagy fenéket! Szegény az esetek többségében menekül Zizi elől, próbál olyan helyet keresni, ahol békén hagyja. Marcipán szerencsétlenségére Zizi egyre ügyesebb, már nem nagyon talál olyan helyet a lakásban, ahová nem tud utána menni.

Marcip ha hetente egyszer érez kedvet ahhoz, hogy Zizivel játszon, velünk viszont napi rendszereséggel. Tehát hiába van két görényünk, nem egymást szórakoztatják, hanem minket...

Előzmény: Greylupus (4366)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4366

ezen már én is gondolkodtam, mert Lui ugyanilyen. (többek között) pont azért szereztük be mellé Matyit, hogy jobb legyen a hangulata.. de soxor ez sem javit rajta, ahogy kiengedem, 10-20 percig fenn van, aztán megy aludni.. csak a kaja érdekli, de abban is baromira válogat - alig eszik valamit, néha gözöm sincs, hogy miből él - a hétvégén megpróbálom kirángatni sétálni, hátha az segít rajta. De nem hiszem, hogy beteg, mert ha viszont fenn van, akkor nagyon élénk és semmi betegségre utaló okot nem látok.

egyébként találtam egy angol cikket a görények depressziójáról, a hétvégén megpróbálom lefordítani és akkor talán okosabbak leszünk.

Előzmény: Lavender (4365)
Lavender Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4365
Nagy jelenet lehetett :-)) Szerintem én most Morfot nyugodtan magára hagyhatnám bármivel, annyira lusta, hogy semmit nem csinál, nem is rosszalkodik, nem is értem... Szerintetek egy görény, akivel állandóan van foglalkozva, meg szeretgetve van reggeltQl estig, meg van mellette másik görci társnak, lehet depis? Néha már télleg azon gondolkodom, mer az utóbbi hétben csak alszik és bambul... de az étvágya jó és azér a macskát a teraszon is megszaglássza-kergeti, meg hagyja magát szeretgetni...
Pittikatica Creative Commons License 2004.10.29 0 0 4364

Nem semmi kis akció volt. Szerencse, hogy nem lett semmi baja. :)

A múltkor előfordult, hogy mi sem zártuk be a helyére a gyerkőcöt, de mi megúsztuk azzal, hogy kiásta a virágomat, meg felbontott egy üveg ásványvizet. Még szerencse, hogy a fürdőajtót zárva tartjuk, mert ennyi erővel a vegyszeres üvegeket is fel tudná bontani.

Szenzációs kis állatok, mindig csintalankodnak. :))

Előzmény: lanina (4359)
lanina Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4363
Sajnos már csak kettőkor jutott eszembe, hogy fotózni is jó lett volna :) De addigra már a görény tiszta volt, a lakás szintúgy :) De ha valaki kölcsönöz pár flakon festéket Moha megismétli a gaztettet az biztos, és akkor lehet fotókat csinálni :)
Előzmény: Jaspis (4362)
Jaspis Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4362

Ugye lefotóztátok? :)

Egyébként vicces, hogy ilyenkor nem is a festéket sajnálja az ember, meg a rumlin bosszankodik, hanem örül, hogy a lüke görény rendben van. Marcipán egyszer randarílozott szabadon egy egész napot egyedül, mi is hasonlóan reagáltuk le a végeredményt.

Jaspis Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4361

Én azt tapasztaltam, hogy a vad felmenőkkel rendelkező vadászgörények általában sötétebb színűek, sokkal több fekete fedőszörük van, mint egy normál vadas vadászgörénynek. Sőt, még az orruk is sötét vagy fekete színű.

Tehát ha vad (vadon élő, vagy befogott) görényről beszélünk, akkor valószínűlg teljesen normális dolog, hogy sötét a bundája.

Greylupusnak igaza van a világosodással kapcsolatban, úgy tűnik, a görények is őszülnek, egyre több fehér szál van a bundájukban.

Zizi valahol 2,5 - 3 év között van, de már jönnek elő a fehér szőrök az egyébként fekete farkán. Lehet, hogy mire megvénül, albínó lesz? ;)

Előzmény: mezoor (4356)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4360

nem irigyellek Benneteket:)

Matyi és Lui távolról is tisztelettel vegyes irigykedéssel üdvözli Mohácskát, hogy ilyen jó kalandja lehetett:)))

lanina Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4359

Késő este Mohának nagy kalandban volt része, ami azzal végződött, hogy hajnal egykor megfürdettük, ennek nem igazán örült. Történt ugyanis, hogy tegnap este moziba mentünk párommal és hazafelé világosodott meg mindkettőnkben, hogy a ketrecet egyikünk sem zárta be. (szinte egész nap nyitva a ketrec, de Moha csak alszik bent édesen) Hazaérkezvén megleltük görénységét, éppen nagy munkában volt a mosópor kiásásával. Azonnal szétnéztünk még, hogy mi jót csinált unalmában. Meglelte a több éve gyűjtögetett kreatív hobbykellékeim dobozát, tele festékekkel, ragasztókkal, ecsetekkel, szárított dolgokkal, meg ami lenni szokott. A drága görényke az összes festékes flakont kirágta, széjjelfolyt minden festék, aztán szépen beletapicskolt és folytatta útját másfelé, jól látható apró tappancsnyomokat hagyva maga után, minden garázdasága tetthelyén. :)

12 doboz festék lelte halálát ebben a gaztettben, de mi inkább attól féltünk hogy a festékektől baja lesz. (egyik sem mérgező a flakonok szerint) Persze nem evett bele egyik festékbe sem, de ahogy kirágta mindnek az alját természetesen nyelhetett belőle. Kapott tejcsit rá, ki is jött minden festék belőle amit benyelt, szép színeset csinált. Meg is fürdettük, mivel ő is tiszta festék volt, még a bajsza is :) Mohának szerencsére kutya baja, csak azóta sem érti miért nem lehet bemenni a játszószobába, ahol olyan jót mókázott este. :)

Greylupus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4358

Vadászgörény vagy vadgörény? Azért kérdezem, mert sokan röviditik a nevet:) A vadgörényhez nem tudom igazándiból hozzászólni, de valszeg az idősebb példányok világosodnak inkább, mint sötétednek.

A vadászgörénynél viszont ha sok a fekete a bundájában, az színváltozat. Rengeteg szinváltozatuk létezik még a "vadas" színen belül is.

Kriszti

Előzmény: mezoor (4356)
Lavender Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4357
Igen, szegény Idus nálunk is játszótárs nélkül maradt! Csipkedi Morfot, próbálja csalogatni, a nagy tohonya meg csak kitér, oszt fexik le szunyálni :-)))
mezoor Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4356
Megtudnátok mondani, hogy ha a vadgörinek a színében sok a fekete szín, az egyedi színezetet, vagy idősebb példányt jelent?
Előzmény: !Mono (4355)
!Mono Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4355

SÜRGŐS!

Kérem, hogy aki ezen a héten vásárolt vadas kisfiú vadászgörény a XVI. ker. Kerepesi úti BEO Állatkereskedésből, feltétlenül hívja Bogárkát a 70/368-1417-es telefonszámon.

Köszönöm

Mono

Greylupus Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4354

figyi, lehet, hogy felvitték az árát, hisz most már megint nagy a kereslet (sajnos!!!) a picikre.. engem már ketten is felhivtak, hogy tenyésztő vagyok-e és sokat megadnának kölyök göriért...

egyébként Lui is ilyen, mint Morfi. Ő is felkel, kb 10 percet játszik Matyival, majd elmegy aludni és csak akkor kel fel, ha zörgést hall a konyhából, mert akkor ugye vacsoraidő van:))) - aztán ránéz a kajára és megy aludni.. hajnalban szokott "vacsorázni" - a legnagyobb örömömre, mert akkor zörög, csörög a táljával:)

Matyi viszont így haver nélkül marad este, így engem szórakoztat:)

Előzmény: Lavender (4353)
Lavender Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4353

Lehet, hogy elnéztem? Minden megeshet...

Hát, ha nyernék sok pénzt, olyan állatkereskedést csinálnék, hogy csuda!

Morfi is tiszta álomszuszék, csak azér kell föl, hogy átvonszolja magát egy kényelmesebb helyre... de a bundija olyandeolyandeolyan, mint a mese, aranyszín feketével...

Jaspis Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4352
Lesz a Mohának játszótárs a hétvégén, csak igyekezzen majd kibújni a nagy melákok alól ;)
Előzmény: lanina (4349)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4351
mi egyből egyet választhattunk:) bár sok minden nem derült ki róla akkor, mert azonkívül, hogy ráharapott a kezemre rögtön, utána végigaludta az utat hazafelé:)
Előzmény: Jahno (4347)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4350
akkor szépen megy fel az áruk.. a múlt héten még csak két irinyó-pirinyó apróság volt és akkor "csak" 19.900.-Ft volt az áruk..
Előzmény: Lavender (4348)
lanina Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4349
Azt hiszem lottózom, és ha nyerek, akkor megveszem az egész bagázst. Moha úgy is örülne egy csapat játszópajtásnak, meg szerintem is túl sokat alszik már. Biztos ezerrel a szőrnövekedésre koncentrál, mert szép bundija lett idén is, pihe puha bársonyos, pedig már nincs kint tartva. Viszont amikor megáll és bambán mered maga elé, meg nem mondanám hogy élő. :) Bársony fényes szőr, és fekete gombszemek, tuti plüs figura :)
Előzmény: Lavender (4348)
Lavender Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4348
A Westendben tegnap 29.900-ért láttam babákat... nem tudom, mekkorák, de eladáshoz még iszonyú pici bébik :-((( Tüneményesen összecsomózódva aludtak, asszem négyen lehettek, tesók... Max 5 hetesek... Franc a kereskedök pofájába...
Jahno Creative Commons License 2004.10.26 0 0 4347
Én is folyton megkapom, hogy miért azt kellett választani, aki kapcsiból nagyot harapott a kezembe, de most már így jártunk :-) Éppen most döntött romba egy telepítésem is, de  nem érdekel, ha Ő nem szakítja meg, akkor magától dől romba, így legalább idejében elkezdtem előlről :-D Édespofa.
Előzmény: Jaspis (4346)
Jaspis Creative Commons License 2004.10.26 0 0 4346

Gondolom, arra gondolsz, hogy talán már túl nagy 10 hetesen. Szerintem azzal, hogy ilyen idős korában hozod el, csak nyersz. Valószínűleg nem fog már sírni annyira az anyukájáért meg a tesóiért, hiszen nagy valószínűséggel már le van választva. Biztosan kapott már szilárd kaját, tehát tud normálisan enni. Ha lelkiismeretes volt a tenyésztő, akkor kézhez van szoktatva, és nem, vagy alig harap, ill. az almot is ismeri. Hátrányt nem nagyon tudok mondani. Legfeljebb azt, hogy már nem egy tenyérnyi bébi-görit kapsz, aki tündéri, hanem egy nagyobb átokfajzatot, aki már fut, rohan, játszik, és nagyon lökött. :)

Mi Marcipánt 8 hetesen hoztuk el, de ami problémánk akadt, az nem a korából fakadt.

A goreny.hu oldalon a Mielőtt megvennéd / Honnan vegyünk? menüpont alatti írásban találsz tanácsokat a kiválasztáshoz is. Egy jó tanács (ha megengeded): ne feltétlenül a legelevenebbet választd :) Mi így tettünk, és azóta már sokszor mondtuk, bárcsak aranyhalat tartanánk inkább. ;) :D

Előzmény: milano7 (4343)
lanina Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4345
Nem lesz gond a beilleszkedéssel, még kölyök, hamar megszokja majd nálatok. Kiindulásnak olvasd el a www.goreny.hu oldalt, hasznos dolgokra lelhetsz rajta.
Előzmény: milano7 (4343)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4344

Akkor tényleg brutálka lehet:) De ha ő van a képen, akkor ő nagyon szép:)

Nagyon köszönöm, hogy vettétek a fáradságot és utánanéztetek a nyuszis vadászatnak. Hát akkor ennyit a magyarországi vadászatnak. Kénytelenek leszünk akkor patkányozásról, vagy egerészésről irni..

Egyébként tudtommal az agarasok "morognak még" hasonlóan, mert az agarászat is tiltott dolog Magyarországon. Pedig ez is eléggé régi vadászati mód. Na mind1..

Ez a vidrakölyök valami tüneményes:) Valamelyik csatornán láttam egy ilyen filmet, hogy felneveltek egyet és próbálta visszaszoktatni az ember.. Hát valami nagyon jó fej volt.. amilyen esetlenül ugrált, futott a szárazföldön, annyira ügyes volt a vizben:)

De a dél-amerikai óriásvidrák se semmik, ugyanilyen helyesek, de vagy kétszer? háromszor? ekkorák méretben:)

Jegesmaciról próbálok képet csinálni, de mindig szalad:) Iszonyú "kényes" lett, a napja fennlévő részének kb felét "tetvészkedéssel, bundarendbetétellel" tölti. De úgy, hogy amikor kergetőzünk, még akkor is képes megállni, hogy három szőrszálát rendbetegye - én meg hiába magyarázom neki, hogy "most az életedért futsz, ilyenkor nem tetvészkedünk":))) De meg is van az eredménye, nagy, selymes fehér bunda:)

Matyi nagyban irigyli Milánt a kerti tóért:)

Előzmény: Gabzi (4341)
milano7 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4343
Sziasztok!

Most regisztráltam,mivel remélhetőleg végre holnap lesz egy fiú görényem!:)
Feltehetnék jó sok kérdést ti úgyis tapasztaltak vagytok,de csak egy valamire lennék kíváncsi egyelőre! A göresz 10-hetes éy holnap megyünk érte,azaz 3közül lehet választani... Beleolvastam a hozzászólásokba és véletlenül találtam ezzel kapcsolatosat, de nem az a célom,hogy egymásnak ugrasszak embereket...
Szóval 10-hetesen nem lesz gond a beilleszkedéssel, új szagok(új emberek), új hely stb.?
Előre is köszi!
milano
Lavender Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4342
Na az enyimek még félig vízzel telt lavórba se mernek belemenni, nemhogy kerti tó :-)))
Gabzi Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4341

Nem, mi nem. Párom héjája a Brutálka (én vagyok ennek is a körösztanyja) nemhogy a földön mozgó szőrös és tollas egyedeket megfogja, hanem még az embert is, ha nap végére nem esett neki semmi gyilkolni való. Úgyhogy ő abszolút alkalmatlan arra, hogy a görényeinkkel együtt vadásszon.

Amúgysem tudok olyan emberről, aki egyszerre vadászna görénnyel és héjával. Szerintem túl macerás. Elég idegörlő a görény poziciójára, és hangjára figyelni, nemhogy a háját is szemmel tartani. Odalenti tevékenységről csak tompa hangok hallatszanak, egy ember által nevelt (imprint) madár meg egyfolytában sír, és üvölt. Ha meg a madár nincs ott a közelben, hanem bent a kocsiban, akkor meg fölös a héját kivinni, mert akció esetén nincs kéznél. :) Na szóval én nem tudom elképzelni e két vadászati mód ötvözését.

Párom utána járt. Sajnos nincs olyan terület, ahol engedélyeznék az üregi vadászatát, így esély sincs, hogy görénnyel vadásszanak.

Az angolok jobb helyzetben vannak. nagyobb az érintetlen területük. Talán wales-ben vannak magán birtokok, úgy még könnyebb engedélyt kérni, főleg ha ezeken a vidéki területeken még mindig dívik a görényes vadászat.

Hazánkban sajnos ez kihalóban lévő dolog, pedig érdekes, és figyelemre érdemes vadászati mód lenne ez is. Csak mostanában pont a hagyományörző dolgok azok, amik nem támogatottak. Ez van. :(

A macikádról télleg kéne kép. Én is szívesen nézném, mivé lett a fürdők királya. Páromnál van kerti tó. Milán ha kint van, rendszeresen leússza benne a maga 1-2 körét. :))

Tudom hogy nem görény, de az úszásról jut eszembe:

Előzmény: Greylupus (4335)
Gabzi Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4340

Ugye? Én azé szeretem a kispasit, mer ő hagyja magát. a csajszi örökké menne, őt nem érdekli, hogy én simizni szeretném.

és ami szintén furi, az amúgy vadas Bjuti az új bundájába hozott ezüstös szőrt. most olyan ,hogy  melltől lefele vadas-feketés, a nyaknál ezüstös barnás, a pofija fehér rajzos, kis fekete foltokkal. :)) ilyen még egyik évben sem volt. de megbízható forrásból tudom, hogy a kedves mamája is ilyen színeket kezd produkálni. :)) ezek a szín kombinációk engem teljesen lenyűgöznek. már alig várom a nyarat, és az új gyerkőcöket, mert kíváncsi vagyok milyenek lesznek színre-alakra.

Milánról az hírlik, hogy nagyobb mint az apja. :))

Előzmény: Lavender (4334)
Gabzi Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4339

A nyufi fejét azé nem látod rendesen, mert azon áll. :)) Illetve azt fogja. Ugyanis ez a fogás a legbiztosabb, mert ez esetben a nyúl azonnal megáll. Ilyenkor nincs más, mint a madárnak addig szorítani a nyufit, amig a papa (a solymász) meg nem érkezik, és segít neki.

De itt egy olyan, ahol a nyufi kikukkol:

Előzmény: Jaspis (4332)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4338

Próbálok majd feltenni:)

A hétvégén fürdetés lesz - már látom előre, hogy Matyi nem akar majd kijönni a kádból, Lui meg bemenni:)

Most per pill nagyon rosszak - mindenhonnan apró lábak dobogását hallom:) Előbb razziáztam megint, mert iszonyú szag jött a hálóból.. Hát nem megint becsempésztek egy nyers csirkenyakat? ami a jó meleg, fütött lakásban kissé kezdett csócsás lenni? blööeeee - de mindig átverik a védelmemet:)))))

Előzmény: Lavender (4337)
Lavender Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4337

Képet, képet!!! Matyiról! Mini jegesmacit szeretnék nézegetni! :-))

Greylupus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4336

Nálunk abból vettem észre, hogy jön a tél, hogy Luinak is kezd a bundája selymessé vállni + visszanőtt a farkára a kikopott szőre:)))

Matyi meg olyan, mint egy plüssjegesmedve:) Ahogy Lavender is írta, én is Matyi agyára megyek, mert valahányszor meglátom (és ez eléggé sűrűn van, mert újabban teljesen rámgyógyult, jön velem mindenhová:), elkapom és jól meggyömöszölöm:)

A farkán is kezd kifehéredni a szőr:)

Tegnap majdnem megzabáltam. Főztem és úgy feküdt, hogy körültekeredett a lábam körül és a fejét a lábfejemre tette, úgy aludt.. Meg sem mertem mozdulni:) Mostanában jutottunk el oda, hogy reggel felmászik az ágyba, felkelt, de nem harap, hanem megmosdatja a kezem:) És Luival akkorákat játszanak, hogy képes vagyok órákig is elnézni őket:)

Előzmény: Gabzi (4330)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4335

Nagyon jó a kép:) Bár át szoktam néha mászni a solymászos topicba és ott is láttam a beszámolót és a képeket is - nagyon jóóóóók:)

Ti gondolom nem vadásztok együtt a görivel és a héjával, ugye? Vagy igen? Csak azért kérdezem, mert akkor esetleg megkeresnénk Benneteket és készítenénk egy rioortféleséget, hogy lehet őket összeszoktatni, stb-stb.. Engem, mint magánembert is érdekelne:)

Sajnos a Nimródig még nem jutottam el - de a közeljövőben tervbe van véve:) Mert szeretnénk minél színesebb spalettát bemutatni a görik életéből - mindennel együtt:) És mivel a vadászattal nem igazán foglalkozik senki (végigmazsoláztam az hazai internetet), ezért szeretnénk minél átfogóbb képet nyújtani róla (biztos van olyan ember, akit érdekelne)

Szia

Kriszti

Előzmény: Gabzi (4329)
Lavender Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4334

Gabzi, az én Morfom is tisztára selyemböl van! :-))) szerintem az agyára megyek mer állandóan elkapom és gyömöszölöm a bundiját, még jobban mint eddig, pedig asse volt semmi! És nálunk is, a kisasszonynak megnött a popója, Morfi meg tokás, vastagnyakú és hát a hátsó fertály is igen terebélyes nála is! De olyan édes gömböcök!

MOrfi amúgy sokat csuklik is és harákolni, köhögni is szokott, Józsi doki szerint allergia, de aszonta ha akarom jópénzés kísérletezhet, mi okozza, de egyrészt valószínü nem jövünk rá, másrészt úgyse tudunk vele mit kezdeni... De a porral, szörrel mi is nagyon vigyázunk, mert azt én is észrevettem, hogy ha egy hétig nincs takarítva, azonnal reagál...

Pittikatica Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4333

Köszi a segítséget mindenkinek.

Orvoshoz mindenképp elvittem volna, csak gondoltam azért megkérdezem, nektek mik a tapasztalataitok.

Lehet, hogy allergiás a porra. Elég poros is a lakás, LTP-en lakunk és nagyon száraz a levegő, a párologtatás ellenére is. Amúgy hetente 2x porszívózok, muszáj, mert minden jó dolgot (húscafatok, zöldség, gyümölcs, papírzsepi...stb.) széthord. :))

Mégegyszer köszi mindenkinek.

Jaspis Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4332

Megnéztem a nagy képet is, de nem találom a nyúl fejét. Csak a héjától nem látom, vagy létezik, hogy az a része már hiányos a nyúlnak?

Megmondom őszintén, én már akkor is igencsak tekintgetek körbe-körbe, ha a varjak elkezdenek követni minket görénysétáltatás közben. Egy varjúnak is jó nagy csőre van, és akkor még az nem is olyan kampós "célszerszám", mint a héjáé...

Előzmény: Gabzi (4329)
Jaspis Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4331

Harákolás, köhögés nálunk két esetben szokott lenni. Zizi görényünk nem nagyon bírja a port, szőrt, ha egy hétig nem porszívózunk, vagy sok szőr gyűlt össze az alvóhelyén, akkor pordukálja ezeket a tünetket. Azaz Zizi harákol, mi heveny takarításba kezdünk, és pár óra alatt elmúlik.

Marcipán szabályszerűen köhög néha, elég hangosan is csinálja. Nála ez eddig kétszer fordult elő, első alkalommal annyira, hogy folyamatosan hányt, mert felrázta a gyomrát. :( A doki szerint valami légcső deformitása lehet, ami miatt nem kap rendesen levegőt, ez zavarja, próbálja kitisztítani a légutakat, hevesebben veszi a levegőt, amitől csak még jobban köhög. Egy injekcióval rendberántotta, második alkalommal pedig pár nagy köhintés után magától abbahagyta. A doki szerint fronthatáskor várható, hogy ez előjön. Tegnap és ma asszem eléggé melegfront van, vagy mi a szösz. (ennek ellenére nem vettem észre rajta, hogy gond lenne).

Előzmény: Pittikatica (4328)
Gabzi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4330

Helló,

én úgy tudom, a csuklás rossz levegővétel miatt van. nem lehet, hogy kicsit habzsolt evés-ivás közben? Tüsszögés, köhögés esetén szerencsésebb, ha egy görényekhez értő dokit keresel fel. Interneten, nem orvosok között nem fogsz kapni helyes választ, ami kellően megnyugtatna, és teljes mértékig az állat egészségét szolgálná.

-g-

PS: Bjutim segget növesztett, Kenzomnak tokája van, és mindkettő bundája álomi dús, fényes, puha, túrnivaló.... váááá! :)) Asszem jön a tél. :))

Előzmény: Pittikatica (4328)
Gabzi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4329

Greylupus!

Van egy jó prezentáló képen, mit csinál egy héja a nyúllal, bár ez nem üregi:

A honlapotok cikke kapcsán gondoltam jobb, ha megmutatom a héja és görény összeszoktatása (már amennyiben ragaszkodik a gazdi a héja jelenlétéhez) igen-igen hosszas, részletekig menő tanulás, és szoktatás kell legyen, mert egy harcias, temperamentumos héja számára nincs különbség szőrös, hajas, tollas között.

Sikerült már megszerezni a Nimród cikk sorozatát a görényes vadászatról?

Szió

-g-

Pittikatica Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4328

Sziasztok!

Mostanában nagyon sokat csuklik a görink, ez teljesen normális? Tudom, elég hülye kérdés, de eddig soha nem csuklott ennyire, sőt csak néha-néha. Plusz állandóan tüsszög, néha köhög is, allergiás lehet valamire?

Segítsetek légyszi!

Előre is köszi!

Üdv: Pittikatica

Lavender Creative Commons License 2004.10.18 0 0 4327
Na, most jól megijesztettetek, az én Morfom is kúszva szokott kijönni a ketrecböl, eddig nem volt semmi gond... remélem nem is lesz, mert én se tudnám, mit is tegyek hirtelen!!!
GL21 Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4326
Zselé már régen elfeledte a történteket, mivel mint írtam ez még 2002-ben esett meg vele. Akkor mi is gyorsan lekezeltük Betadin-nal. Szintén nem volt utána semmi különös tűnete a törésnek. Rendesen pisilt és "rossz" volt, mint általában. Ivartalanításakor mondta a doki, hogy a csont el volt törve. Remélem Lui is hamar elfelejti ezt a "kis malőrt". :-))
Előzmény: Greylupus (4325)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4325

Hát igazándiból az én tapasztalatom az, hogy akkor volt majdnem mindig "merevedése" (ha lehet ezt a szót göriknél alkalmazni:), amikor ivaros volt és állandóan "nőzni" akart... Mivel már elég régen lett ivartalanítva, kicsit furcsállottam a dolgot, bár észrevettem egy párszor rajta azóta is - bár kiváncsi lennék, hogy mire indul ilyenkor be:)

Normál esetben teljesen vissza van húzódva, se nem érezni, se nem látni.

Egyébként Lui az esetek nagy részében nem kiugrik ki a ketrecből, hanem kikúszik - még mindig próbál mindent jelölgetni, bár már nincs mivel. Most, hogy lefedtem a kijáratot, remélem nem fordul elő többet ez a baleset.. De azóta is rossz, rohangászik, eszik, bunyózik és rendesen pisil.

Zselégazdi: köszönjük a jótanácsot, megnézetjük azért a doki bácsival is:), remélem Zselé azóta már rendbejött:)

Előzmény: lanina (4324)
lanina Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4324
Szegény Lui, remélem nem történt semmi maradandó sérülése, nagy jutifalatot és simit neki A göriknek ennyire kiáll az a csont, vagy annyira kúszva jött ki? Igazából, lánygöris lévén nem tudom, de kutyánál már tapintottam, amikor katéterezték szegényt.
Előzmény: Greylupus (4322)
GL21 Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4323
Szia Kriszti! Mi is jártunk így Zselével. Még szerencs, hogy épp otthon voltunk. Ez volt az egyik legmeggyőzőbb érv amellett, hogy szegényke elveszítse a férfiasságát. Egyébként a műtét után azt mondta a doki, hogy eltört péniszcsontja. De ez már több mint két éve történt. Azért szerintem nézesd meg dokival.
Előzmény: Greylupus (4322)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4322

Képzeljétek, tegnap úgy megijedtünk.

Hatalmas visitást hallok a szoba felöl. Rohanok át, hát Lui próbált kijönni a ketrecből, és a péniszcsontjánál fogva fennakadt a ketrec rácsában..

Visitott, mint a pengős malac, én meg hirtelenjében azt sem tudtam, hogy próbáljam kiszabadítani..Végül kiszabadult.

NÉzem, történt-e valami komolyabb, hát látom, hogy vérzik.. Hála istennek végül nem lett komolyabb baja, bekentük betadinnal a seb környékét, meg babusgattam egy fél órán át. Pisilni tud rendesen, de akkor is nagyon megijedtünk.

Hasonló történt már a héten, akkor a mancsa szorult be a ketrecbe rácsába, de akkor kiszabadítottam (igaz, össze-vissza harapott véresre, mert annyira felspilázta magát, hogy mindenbe harapott, ami a foga ügyébe került, utána nem győzött "bocsánatot" kérni..). Így most lefedtem a ketrecajtót, ha ki vannak engedve, mert nem igazán szeretnék hasonló esetet a közeljövőben..

Bocsi a vulgáris sztoriért, de nagyon megijedtünk..

Kriszti

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!