Egyébként mint tudod, senki nem ért minden részletet, hiszen nincs meg a végleges elmélet.
Megmutattam egy lehetséges utat. Ennyi. Nem értem a fórumokat, miért kell olyan dolgokból nagy ügyet csinálni, ami nincs benne a tankönyvekben.
Egyetlen dolog tud igazán bosszantani, és az az éter és ahogy a mainstream fizika hozzááll az egész témához. Na de hagyjuk...szerintem egyértelműen látszik mi a helyzet az éterrel.
Mint az elején utaltam rá, a tetrahedron nem lehet 3 dimenziós. Ennek több oka is van, pl a kitüntetett részecske-irányok, vagy az adott Q-T3-Yw hyper-plane.
Mivel számunkra ez a hyper-plane projekció adja mérhető értékeket, ezért feltételezhető, hogy a többi irány extradimenzió. Mivel a vörös-kék irányok szorosan kapcsolódnak az előre-hátra irányokhoz, emiatt az is feltételezhető, hogy a hyper-plane normálja az idő-irányba mutat.
Tehát nem a tér "kristályos" szerkezetű, hanem a téridő.
De már erről is volt video, csak gondolom le se s...tátok.
Na de akkor ismét xD
"Fay Dowker Public Lecture - Spacetime Atoms and the Unity of Physics"
A tetrahedronon a rezgés fénysebességgel terjed. Ebből és a leggyorsabban elbomló részecske élettartamából /pl W/ közelíthető a tetrahedron élhossza ami 1×10−17 ami a húroknál használatos egyik alapértéknek felel meg.
A feles spin eredete a tetrahedron. Könnyű belátni, hogy 180 fokos elforgatás után még egy 90 fokot forgatnunk kell , mert az élek csak így fognak egybeesni. Ennek az extra forgatásnak köszönhetően a hullám fázisa 360 fokos forgatás után 180 fokkal eltolódik . A fázis helyreállításához még egy 360 fokos forgatás kell. Ez 720 vagyis a tetrahedronon keletkező hullám egy 1/2 spinű hullám.
Az a vicces, hogy valójában minden ott van az ábrán. A piros nyíl megfele a tetrahedron egyik élének, a jobbkezes elektronnak. (eR) a spin ennek a vetülete arra a lapjára, amelynek az egyik éle a Higgs a másik a W bozon.
Úgy tünik, valójában két Higgs van, az egyik semleges a másik elektromosan töltött. A két Higgs párba kapcsolódik, és az összekötő elem a W bozon.
Természetesen van eltérés a kvantum vákuum és a szupravezető közt.
A vákuum nem atomokból áll és a vákuumban nem az elektromos töltés süllyed el, hanem a hipertöltés - a hypercharge. De az egész folyamat szinte ugyan az. A világ egy önhasonló fraktál.
A tetrahedron azt is megmondja, miért van ez. Mert a Higgs-él köti össze a két részecskét a két gerjesztési pontot.
A vákuumban a Heinsenberg határozatlanság miatt mindig van várható értéke a Higgs-mezőnek.
Ez olyasmi, mint amikor egy hangszóróra folyadékot öntesz és bekapcsolod. Néha egy-egy csepp nagyon magasra ugrik.
A béta bomlást a W bozon közvetíti. Erről annyit kell tudni, hogy csak a balkezes Donw Up quarkhoz csatlakozik, és a balkezes elektronhoz na és az egyetlen neutrinohoz.